CF News Flash - Oktober

Het leek de laatste week wel weer terug zomer te worden. Het kwik oversteeg de twintig graden en een record werd weer bijgeschreven in de boeken. Hoe schril is het contrast met dit weekend. Wind, regen en guur weer. Het weer dat we verwachten in de herfst. Maar goed, tot zover mijn analyse van het weer. Laten we weer eens enkele nieuwtjes op een rijtje zetten...

Poseidon Ground Tester

In de News Flash van Augustus bespraken we al de Carpspot Bodem Tester. Met deze speciale schep kan je monsters nemen van de bodem. Dit kan natuurlijk erg waardevol zijn om zo exact te weten op welke ondergrond je zit te vissen, of om zelfs te weten te komen welk ander leven er op je stek zit zoals muggenlarven en dergelijke. Het tevens uit Duitsland afkomstige Poseidon heeft ook een hulpstuk op de markt gebracht met hetzelfde idee. De uitvoering is daarentegen wel compleet anders. De Poseidon Ground Tester laat je zakken via een touw en zodra hij de bodem raakt zal hij een sample nemen en zal het compartiment zich sluiten. Naast deze unieke feature kan je het ook nog gebruiken om de bodem af te tasten zoals je dat met een gewoon peillood ook kan. De Poseidon Ground Tester is onder andere verkrijgbaar bij Angelzentrale.

Poseidon Ground Tester

Strategy QC Heavy Sinker

Een veel gebruikte manier om de inhaking van je rig te verbeteren is door op je onderlijn een beetje putty te monteren. De putty wil dan nog wel eens verschuiven en dit kan je natuurlijk oplossen door er een klein loodhageltje te monteren. Rond dit loodhageltje kneed je dan de putty. Dit blijft natuurlijk een beetje muggelen (Zeeuws voor prutsen). De mannen van Strategy hebben hiervoor wederom een handige oplossing bedacht, namelijk de Strategy QC Heavy Sinker. Deze schuif je direct op je onderlijn vanuit de verpakking. Op de bar zit het loodje al gemonteerd, waardoor je verder niks hoeft te doen. Gemak dient de mens. De bars zijn gemaakt van tungsten en los verkrijgbaar zodat je het loodje kan hergebruiken. De QC Heavy Sinker zijn verkrijgbaar in drie maten, namelijk small, medium en large. Voor meer informatie kijk je op de website van Strategy.

Strategy QC Heavy Sinker

GoPro Hero 6 Black

De meest bekende action camera is natuurlijk de GoPro. Het merk wordt zelfs als synoniem gebruikt voor action camera's wat de bekendheid onderschrijft. Inmiddels hebben ze de zesde generatie van hun action camera gelanceerd. De GoPro Hero 6 heeft een gloednieuwe GP1 chip, hierdoor zijn de prestaties verdubbeld. Wat betekent dat je nu dus in 60fps kan filmen in 4K! Maak je gebruik van de timelaps- of fotomogelijkheid dan worden deze gemaakt in maar liefst 12 megapixel. Dit alles betekent natuurlijk dat de bestanden een behoorlijk stuk groter geworden zijn, maar doordat hij nu de 5GHz wifi ondersteunt kunnen bestanden 3 keer zo snel worden overgezet. Ook hebben ze beeldstabilisatie een behoorlijke update gegeven. Een flinke update dus ten opzichte van de Hero 5. De features zoals waterdicht tot 10 meter (zonder extra behuizing), spraakbesturing en 2-inch touchscreen (die ook al had op de Hero 5 zaten) zijn ook op de Hero 6 aanwezig. Bekijk eens het onderstaande YouTube filmpje waarin het verschil in beeldkwaliteit goed wordt weergegeven.

JRC X-Lite Rod Bloxx

Als je geen fan bent van een zeer losse slip is een goed klemmende achtersteun een must. Er zijn inmiddels al een hoop verschillende varianten op de markt die allemaal hun plus- en minpunten hebben. JRC is nu op de markt gekomen met een variant waar de hengels ingeklemd zitten en toch eenvoudig uit de steunen te pakken zijn. De grip is eenvoudig in te stellen met een inbussleutel waardoor je dit kan afstemmen op de omstandigheden. De inserts zijn standaard voorzien van de kenmerkende rode JRC kleur, maar losse inserts in diverse kleuren zijn ook beschikbaar. Ook zijn ze voorzien van een slot voor een isotope. De JRC X-Lite Rod Bloxx zijn verkrijgbaar in twee maten, namelijk medium en large. De medium kan hengels klemmen met een diameter van 14, 15 of 16 mm. Terwijl de large variant geschikt is voor hengels met een diameter van 17, 18 of 19 mm. Voor meer informatie kijk je op de website van JRC.

JRC X-Lite Rod Bloxx

Originals Krill Caramel (25% Korting)

Een allround boilie, eentje die je dus het hele jaargetijde kan inzetten, dat zou toch best gemakkelijk zijn. In het diepste geheim zijn de mannen van Originals in hun Belgische laboratorium met deze opdracht aan de slag gegaan. En na veel bloed, zweet en tranen zag de Krill Caramel het levenslicht. De officiële introductie van deze bol staat gepland voor februari 2018, maar ondanks dat de eerste fieldtesten heel erg belovend zijn is er nog wat extra testwerk nodig. Originals geeft je de mogelijkheid ze hier in te helpen en in ruil voor je feedback krijg je maar liefst 25% korting. Voor meer informatie of bestellen kijk je op de website van Orginals.

Originals Krill Caramel

Neutralizer bij M2 Bait and Tackle

Vorig jaar haalde Bob al aan dat je eenvoudig 'nare' geurtjes kan overbrengen op je haakaas. Goed je handen wassen is het advies natuurlijk. Nu zullen de meeste van ons geen scala aan schoonheidsartikelen in je vistas stoppen en even je handen onderdompelen in het water is vaak ook niet voldoende. Een handige oplossing is de Neutralizer, deze 'zeep' van RVS neutraliseert de nare geurtjes die op je handen aanwezig zijn. Ideaal dus, want dit neemt nagenoeg geen ruimte in. Een plekje voor deze Neutralizer moet dus altijd wel te vinden zijn in je vistas. De Neutralizer is verkrijgbaar bij M2 Bait and Tackle.

Neutralizer

Fortis Eyewear Socks

We sluiten deze editie af met een nieuwtje van Fortis. Dit merk zal je vooral bekend voorkomen van de zonnebrillen, maar naast deze hebben ze al diverse andere artikelen in hun assortiment. Misschien tijd voor een naamsverandering? Binnenkort zullen ze een nieuwe range onthullen genaamd: 'Elements'. De eerste teaser die ze hiervan bekend maakten zijn twee sokken die de namen Coolmax en Thermal krijgen. Vooral de laatste is misschien een leuk item voor onder de kerstboom ;)

Fortis Socks

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.