CF News Flash - September 2018 deel 1

Met de ‘R’ weer in de maand komt mijn favoriete seizoen weer met rasse schrede dichterbij. Het wordt rustiger aan het water en de karpers gaan zich volvreten. De ideale combinatie dus wat mij betreft. Ook de diverse merken spelen hierop in en dus zijn er weer verschillende nieuwe producten gelanceerd. We kijken onder andere naar TRB, Nash, Gardner, Korda en Ridgemonkey.

The Right Bankstuff Red Zone 28 mm en Red Zone SE

Het formaat van je boilies is een persoonlijk iets, maar een feit is dat hoe kleiner ze zijn, hoe gevoeliger ze worden voor witvis. Misschien is dit juist een onderdeel van je tactiek, maar niet iedereen is gediend van brasems en dergelijke. Met deze gedachte heeft TRB nu dus een 28mm versie van hun populaire Red Zone boilie op de markt gebracht. De Red Zone is een licht verteerbare bol en daardoor het hele jaar door te gebruiken. Door de grove structuur lekt de Red Zone ook snel uit waardoor je dus direct attractie op je voorstek krijgt. Naast de normale 28mm versie is er ook een Special Edition. Deze is voorzien van oestergrit waardoor deze een stuk zwaarder is en ook nog eens een extra cruncheffect heeft. De reden van het zwaarder maken van de boilie is zodat deze bij stromend water beter blijft liggen. Ideaal dus voor de kanalen en rivieren. Voor meer informatie kijk je op de website van The Right Bankstuff. 

TRB Red Zone

Nash Groundhog Camo Brolly

De groundhog brolly was al een zeer populaire brolly uit het gamma van Nash en dat komt mede door de riante (hoofd)ruimte die je hebt. Tot voor kort was de Groundhog enkel verkrijgbaar in de bekende en 'carpy' groene kleur, maar sinds kort is hij ook leverbaar in de eigen  camouflage kleuren van Nash. Deze lichtgewicht brolly is daardoor nu nog gaver! Houd er wel rekening mee dat het een limited edition is van de Groundhog, dus op=op! Lees meer over deze brolly op de website van Nash Tackle.

 

De camo groundhog van Nash TackleGardner Tackle Tungsten Back Leads

Als je de laatste meters netjes op de grond wilt hebben bieden flying black leads een uitkomst als je geen leaders mag/wilt gebruiken. Ook kan je ze gebruiken als licht toplood en persoonlijk vind ik dit erg handig als je stek erg krap is. De nieuwe Tungsten Back Leads van Gardner zijn gemaakt van tungsten en dus niet giftig. Ik weet niet of ze juist voor tungsten hebben gekozen met het oog op het komende loodverbod, maar het is zeker een mooie bijkomstigheid. Een andere handige feature is het feit dat je ze heel gemakkelijk via een gleuf kunt monteren op je hoofdlijn. En dit zonder een extra kunststof clipje en dergelijke zoals je bij andere merken ziet. Ik heb ze nog niet in mijn handen gehad, maar ik neem ook aan dat ze een stuk zachter zullen zijn dan de loden variant. Dit is wel zo fijn voor je topoog als hij om een of de andere reden niet lekker over je hoofdlijn wilt glijden. De Tungsten Back Leads zijn verkrijgbaar in twee gewichten, namelijk 4 en 6 gram. Voor meer informatie kijk je op de website van Gardner Tackle. 

Gardner Tackle Tungsten Back Leads

Korda Ruben Heaton 25th Anniversary Scale

Ruben Heaton staat bekend als één, zo niet de beste weegklok op de markt. Voor het 25 jarig jubileum van Korda hebben ze dan ook special editie uitgebracht van hun Specium Hunter model. Deze is voorzien van een speciale backplate zodat je hem ook onder slechte omstandigheden kunt aflezen. Naast de backplate die voorzien is van het Korda logo is ook de naald voorzien van de typische groene Korda kleur. Ruben Heaton heeft maar 500 van deze speciale Korda versies gemaakt en als je er eentje wilt hebben moet je dus snel zijn. De Specium Hunter van Ruben Heaton heeft een bereik van 50 kg. Voor meer informatie kijk je op de website van Korda. 

Korda Ruben Heaton 25th Anniversary Scale

Ridgemonkey Modular Bucket Seat

De mannen van het gele aapje hebben al veel slimme dingen op de markt gebracht waar je eigenlijk van denkt, “waarom bestond dit nog niet”. Deze uitbreiding van hun Modular Bucket System valt daar eigenlijk wel onder. Al heb je natuurlijk de oeroude viskisten, maar Het Modular Bucket System is dan toch net wat handiger. Zeker voor de struinende visser. De Bucket Seat is eigenlijk niks meer dan wat de naam al zegt. Namelijk een zitje wat past op het Modular Bucket Systeem, maar dan wel met een rugleuning. Deze rugleuning kan je inklappen zodat je nog steeds de emmer gemakkelijk kan dragen. Zoals ik al zei, ideaal dus voor de struinende visser of als zitje voor een langskomende vriend. De geplande leverdatum is eind oktober. Houd dus hun website in de gaten. 

Ridgemonkey Modular Bucket Seat

Mainline Match Meat

Een aas waar ik als kind al mee viste, maar je eigenlijk niet meer veel ziet is luncheon meat of misschien beter bekend als smak. Dit oeroude aasje laat menig karper echt niet links liggen. Onder de noemer Match heeft Mainline het nu in een aangepaste vorm nieuw leven ingeblazen. Ondanks dat het onder de Match lijn valt is het ook wel degelijk te gebruiken voor ons. De Mainline versie ten opzichte van de blikjes in de supermarkt onderscheiden zich door een extra flavour en kleur. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken scopex pineapple, betaine, spicy meat, halibut en strawberry Activ-8. Voor meer informatie kijk je op de website van Mainline.

Mainline Match Meat

CC Moore Liquid Sweetcorn Extract

Een ander aas wat al enorm lang gebruikt word is natuurlijk mais. De Liquid Sweetcorn Extract van CC Moore is dus al het goede van mais, maar dan in een vloeistof vorm. Ideaal dus om je particle mix te voorzien van nog extra attractie die ook nog eens wolkt in het water. Doordat hij zeer goed oplost in water is deze liquid ook het hele jaar door te gebruiken. Natuurlijk is ook deze liquid PVA vriendelijk. Voor meer informatie kijk je op de website van CC Moore.

CC Moore Liquid Sweetcorn Extract

Fox R-Series Brolly Extension

Als je korte sessies vist is een brolly natuurlijk een stuk makkelijker en compacter dan een bivvy. Als je een lange sessie of een social wilt vissen heb je weer een extra tent nodig. Met de extension kit voor de Fox R-Series Brolly is dit nu verleden tijd. De extension kit verandert je kleine brolly in ruime 2-man tent. Deze rits je vast in de plek waar normaal je mozzy of dichte voorkant zit. Bij de extension kit wordt ook een extra grondzeil geleverd. Net zoals de brolly is deze ook gemaakt van 10.000 HH waterdicht polyester en weegt slechts 3,25 kg. Voor meer informatie kijk je op de website van Fox. 

Fox R-Series Brolly Extension

Lowrance Fishhunter 3D

Als je het hebt over een werpbare fishfinder dan zullen vele de relatie leggen met Deeper. Toch zijn er ook van andere fabrikanten modellen te verkrijgen zoals van Lowrance. Hun Fishhunter 3D weegt 155 gram en is daardoor wel een stukje zwaarder dan die van Deeper en zeker als je het vergelijkt met de Deeper Start. Daarentegen heb je bij de Lowrance wel een LED nachverlichting en kan je ook 3D kaarten maken. Tevens is hij voorzien van drie frequentie bereiken waar de Deeper er twee heeft. De Lowrance Fishhunter 3D is onder andere te verkrijgen via Markerworld. Voor meer informatie kijk je op de website van Lowrance. 

Lowrance Fishhunter 3D

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.