CF News Flash - September 2020

Het is alweer even geleden dat ik de laatste News Flash heb geschreven en dat behoeft natuurlijk even wat uitleg. Patricia en ik hebben namelijk besloten om te stoppen met CarpFeeling. Iedereen bij CF doet dit als hobby en dus naast onze normale jobs. Door een enorme drukke tijd op mijn werk en het feit dat ik ook al een jaartje of 8 betrokken ben bij CF werd het eigenlijk te veel. Ik was meer bezig over vissen dan met het vissen zelf. En daardoor sneeuwde de hobby onder, wat natuurlijk niet de bedoeling kan zijn van een hobby. Er moest dus gekeken gaan worden hoe dit initiatief verder kon gaan. Na overleg met Frank heeft hij besloten om CarpFeeling zelf door te zetten en daarmee is dit initatief veilig en in goede handen.

Zodra de rust weer is wedergekeerd is het wel weer de bedoeling dat ik als Crew Member weer artikelen ga schrijven, maar dus minder uit het 'moeten' en meer omdat het leuk is. Toch blijft het ondernemen iets wat Patricia en ik beiden leuk vinden, maar hierover later meer in de News Flash. Nadat Tim gestopt was met de Random Nieuws en Lorain een tijdje de News Flash had gedaan, heb ik deze taak overgenomen. Het constant bijhouden van nieuwtjes en deze weer uitwerken is erg leuk, maar tegelijk ook een enorme hoop werk. Toch wilde ik als afsluiter er nog eentje voor jullie schrijven uit mijn naam. Het zijn misschien niet allemaal meer de allerlaatste nieuwtjes, maar wel een persoonlijke selectie van de gaafste producten die ik laatste maand voorbij heb zien komen. Let's go!

Session Tackle Lunatopes

Heel veel producten zijn tegenwoordig voorzien van slots om een isotoop of betalight in te plaatsen. Deze geven heel lang een klein beetje licht af en zorgen er dus voor dat je net wat makkelijker je tackle kunt vinden in het donker of net die tarty look bij je bobbins. De lichtopbrengst is niet zo hoog en wil je dus iets meer dan moet je eens kijken naar de Lunatopes van Session Tackle. Deze 'laad' je op via (zon)licht (zoals je dit ook kent bij diverse glow in the dark spullen) en geven daarna 12 uur lang een veel feller licht af. Ideaal dus voor als je net wat feller licht wilt dan een Betalight, maar niet de trammelant wilt van batterijen als dat uberhaupt al mogelijk is. De Lunatopes zijn verkrijgbaar in het groen en in diverse maten zodat er eigenlijk voor alle gangbare bobbins, beetmelders en dergelijke wel een passende maat is. Ook is er een speciale versie voor de Mk1 en Mk2 Safeliner hangers van JAG. De Lunatopes zijn onder andere te verkrijgen via M2 Bait and Tackle en daar vind je ook een handig lijstje met welke maat geschikt is voor jou bobbin.

M2 Bait and Tackle Carbon Boillie Needle

Samen met T.ART heeft M2 al een paar zeer gave items weten te ontwikkelen zoals de quick release die ik een tijdje terug al behandelde. Inmiddels heb ik er eentje in mijn handen gehad en ik durf echt wel te zeggen dat dit by far de beste quick release is die ik ooit heb gezien. Een zeer doordacht design die dan ook nog eens met enorme precisie is gemaakt. Hulde aan beiden! Maar we dwalen al weer af want ik wilde hebben over de Carbon Boillie Needle van M2, waar zoals je al kon raden de RVS delen door T.ART worden gemaakt. De needle zelf is er eentje van Solar zodat je deze makkelijk kan vervangen mocht deze beschadigen. Verder is deze afgewerkt met een 3K geweven carbon handvat wat een zeer gave uitstraling heeft. De achterkant ziet er niet alleen mooi uit, maar is tevens ook nog eens een knot-puller. Voor meer informatie kijk je in de webshop van M2 Bait and Tackle.

JSV Innovations Master Lock

Vaak komen de wat speciale items in onze scene uit Engeland of Duitsland, maar dit enorm doordacht spreidblok komt uit de stal van het Spaanse JSV Innovations. Dit spreidblok is zo ontworpen dat je het met je duim zowel op als van spanning kan krijgen. Het is gemaakt van RVS, maar over het gewicht is wel degelijk nagedacht aangezien hij toch slechts 200 gram weegt. Wat ik toch wel verbazingwekkend vind. Dit spreidblok is geschikt voor armen tot 12mm en kan gemonteerd worden op een steel met een 3/8 BSF schroefdraad. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de Master Lock te verkrijgen is bij M2 Bait and Tackle.

Top-Notch Tackle Aluminium Spreader Block

Als we het over quick release spreidblokken hebben dan denken er veel aan de spreidblokken van Top-Notch Tackle. De hierboven genoemde versie van JSV is wel even iets anders, maar die van Top-Notch heeft zijn waarde al meer dan bewezen. Zelf vind ik de release wel goed werken, maar het op spanning zetten vind ik echt een gedoe. Tot nu hadden ze een RVS versie die ook in een zwarte variant beschikbaar was. Nu komt er dus ook een aluminium variant bij welke geanodiseerd is en dus verkrijgbaar is in diverse kleuren. Initieel is dit rood, zwart, blauw en brons, maar meer kleuren zullen volgen.

PB Products Coated Inline Leads Hit & Run System

De Green Deal is een Nederlands initiatief en lijkt nog niet echt bijstand te vinden in de rest van Europa. Persoonlijk vind ik dit jammer aangezien ik de nadelen van loodalternatieven miniem vindt en waarom zou je ze dan ze niet gebruiken. Maar goed, ik snap dat bedrijven zonder verbod gewoon door blijven ontwikkelen. En PB heeft dan dus ook hun inline hit & run systeem een revamp gegeven. De coating op de nieuwe loden ziet er dan ook erg mooi uit en zal verkrijgbaar zijn in een gravel, weed en silt kleur. Tevens hebben ze ook een 56 gram versie toegevoegd. Net zoals op de originele versie kan je alle gewichten gebruiken op de zelfde insert en zodra de karper met zijn kop schud zal de wartel uit de insert komen. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat dit een visveilig systeem is.

Strategy Pole Position CS Safety Leadclip update

De CS Safety Leadclips van Strategy zijn al een tijdje op de markt en zitten ook standaard in mijn vistas. Natuurlijk kan je met een gewone leadclip een visveilig systeem maken, maar ik vindt die clips van Strategy toch wel een stuk fijner. Een nadeel was wel dat je werp gewicht heel snel gelost werd. Ik vis meestal met stenen en is dit dus geen echt probleem, maar zonde is het wel. Het is natuurlijk een fijne balans die ze opzoeken wanneer je werp gewicht gelost moet worden. Schijnbaar vonden de gasten van Strategy dit ook en hebben de clips iets aangepast zodat je werp gewicht net wat minder snel gelost word. Een zeer welkome update wat mij betreft.

Poseidon Anchor System

Wie de review van de markerboei van Frank heeft gelezen was vast opgevallen dat ze een simpel maar zeer effectief systeem hebben om je boei terug op te halen. Een soortgelijk systeem zie je ook terug op hun Anchor System. Simpel, maar daardoor juist makkelijk in gebruik. Tevens is hij afgewerkt met een quick release met een floater zodat je ook je anker even kan laten liggen mocht de situatie hierom vragen. Check de onderstaande animatie waar de werking wordt uitgelegd. Het anker weegt 4,5 kg en is voorzien van een touw met een lengte van 15 meter. Ik kon het product nog niet vinden in hun webshop of Hareco (welke ook dealer is van de producten van Poseidon).

T.art Zip Pull

Op de meeste luggage zit vaak wel iets extra's van een stukje stof of zo op de ritssluiting. Soms wel aardig gemaakt, maar het kan altijd gaver moeten ze gedacht hebben bij T.art. En zo hebben ze hun versie bedacht om aan je ritssluiting te hangen. En ik moet zeggen hij zit er wel echt gaaf uit. Doordat de 'body' is voorzien van gaten kan je er ook een isotoop in plaatsen zodat hij licht geeft in het donker. Hij is gemaakt van 316 RVS en voorzien van een sleutelring. Natuurlijk ook gaaf als sleutelhanger ofzo :-) Je kan ze bestellen via hun E-Bay shop, maar ik denk dat als je vraagt aan M2 Bait and Tackle dat hun ze ook wel voor je kunnen bestellen.

Original Carp Clothing

Zoals ik in de inleiding al vertelde is het ondernemen iets wat Patricia en ik beiden wel erg leuk vinden, maar om de druk te verlichten moest er wel een andere vorm worden gevonden dan CF. Het draaien van de webshop met merchandise van CF was iets wat Patricia erg leuk vond en ze had zelf ook nog een berg ideeën. Dus was eigenlijk snel de beslissing genomen om hier in verder te gaan en Original Carp Clothing was geboren. Vanuit daar verkopen we ook de CarpFeeling merchandise, maar gaan dit assortiment natuurlijk snel uitbreiden met nieuwe designs en het eerste nieuwe rompertje staat al online. Daarnaast heeft Patricia al veel schetsen klaar liggen met erg gave nieuwe en strakke designs. Houd onze site dus zeker in de gaten en volg ons op de Facebook, Instagram of neem een kijkje in onze webshop!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.