CF News Flash - September deel 3

Het is weer zaterdag en dus tijd voor een nieuwe editie van de CF News Flash. Vorige week hadden we al de beetmelder special en dit betekent dus al de vierde editie van CF News Flash deze maand. Het is duidelijk dat veel bedrijven hun najaarscollectie aan het uitbrengen zijn en van alle nieuwtjes hebben we weer een selectie voor je gemaakt. In deze editie onder andere nieuws van JRC, Bank BUG, Kryston, Korum, Korda en vele anderen.

JRC Head Net Light

Als je vaak alleen vist dan heb je vast al eens lopen stuntelen en had een beetje extra licht geen overbodige luxe geweest. Een fietslamp monteren op je schepnet is natuurlijk een optie, ondanks de functionaliteit is het natuurlijk niet echt tarty. JRC heeft nu de Head Net Light, een lamp die je tussen de spreidarmen monteert van je schepnet. Deze is natuurlijk 100% waterdicht en voorzien van zowel rood als wit licht. De exacte release datum is nog niet bekend. Houd dus de website van JRC of hun Facebook-pagina in de gaten.

JRC Head Net Light

Kryston No Tangle

Er zijn al veel methodes die proberen te voorkomen dat je een rig in de war gooit. Toch verbaasde ik me toen ik dit product van Kryston voorbij zag komen. Ik heb nog niet eerder een soort gelijk product gezien. De No Tangle van Kryston is een gel bedoeld voor braid rigs. Zodra je de gel hebt aangebracht op je braid zal deze opdrogen na een minuutje of vier. Als deze is opgedroogd is de gel hard geworden en heb je eigenlijk hetzelfde effect als een gecoate onderlijn. Zodra de gel in contact komt met water zal deze weer oplossen en is je rig terug in zijn originele staat. De gel zit in een tube van 30ml waar je ongeveer 100 rigs mee kunt behandelen. Voor meer informatie kijk je op de website van Kryston.

Kryston No Tangle

Fortis Lens Cleaner

Een goede polaroid zonnebril is natuurlijk onmisbaar om vissen te kunnen spotten. Naast het spotten van de vis beschermen ze je ogen ook nog eens. Meer dan reden genoeg om je zonnebril goed te onderhouden! Natuurlijk moet hij op de eerste plaats heel blijven, maar daarnaast zijn schone glazen natuurlijk net zo belangrijk. Je kunt je glazen poetsen met je shirt en een beetje speeksel, maar dit zal natuurlijk niet het beste resultaat geven. Fortis heeft nu een speciale schoonmaakvloeistof in hun assortiment opgenomen welke geleverd wordt in een flesje van 30ml. Deze past dus ook nog gemakkelijk in je vistas. De Lens Cleaner is speciaal ontwikkeld voor de XBLOK en Triple X, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden bij de andere brillen van Fortis. Kijk voor meer informatie op de website van Fortis.

Fortis Lens Cleaner

Cotswold Aquarius The Ring Guards

De ogen van je hengel zijn natuurlijk één van de kwetsbaarste onderdelen en het is dus zaak deze goed te beschermen tijdens het transport. Dit kan op een hoop manieren, maar als je graag dingen minimalistisch aanpakt dan heeft Cotswold Aquarius nu de The Ring Guards voor je. Dit zijn kleine beschermhoesjes voor over je ogen. De hoesjes zijn natuurlijk gevoerd zodat ze de ogen optimaal beschermen. Middels een elastisch koort en een clip vergrendel je de hoes rond je ogen. De hoezen zijn geschikt tot en met ogen van 50 mm en ze worden geleverd in sets van twee of drie stuks. Voor meer informatie kijk je op de website van Cotswold Aquarius.

Cotsworld Aquaris The Ring Guards

Rod Hutchinson Netsafe

Een trend die je op betaalwateren al met regelmaat ziet is dat je geen eigen materiaal zoals weegzakken, schepnetten, onthaakmat en dergelijke mee mag nemen. Het idee hierachter is natuurlijk dat je via deze materialen dan geen ziektes kunt overbrengen. Ziektes kunnen immers worden overgedragen middels bacteriën, schimmels en virussen die achterblijven op deze materialen. Zeker als deze niet goed gedroogd en ontsmet worden. Als betaalwateren deze bescherming nemen, waarom nemen wij deze niet als we op meerdere wateren vissen? Met de Netsafe van Rod Hutchinson wordt het ontsmetten van je visspullen een fluitje van een cent. De Netsafe doodt namelijk de bacteriën, virussen en schimmels die eventueel aanwezig zijn op je spullen. Bijkomend voordeel is dat het niet alleen ontsmet, maar ook nog eens de visgeur uit je spullen verwijderd (en dat zal waarschijnlijk gewaardeerd worden door de medegebruikers van je auto). De Netsafe zit in een fles van 500 ml met een verneveler er op. De Rod Hutchinson Netsafe is onder andere verkrijgbaar bij Hengelsport Vught.

Rod Hutchinson Netsafe

Kampa Single Parabolic Heater

De koude avonden en nachten komen er weer aan en een beetje verwarming in je tent is dan wel zo fijn. We zijn natuurlijk niet allemaal van die bikkels die zelfs met vorst nog onder een brolly liggen. De Kampa Single Parabolic Heater kan je monteren op een standaard gasbusje en heeft een vermogen van 1 kW. De naam suggereert natuurlijk dat de hitte parabolisch word uitgestraald en er dus voor zal zorgen dat je binnen no-time weer heerlijk opgewarmd bent. Het verwarmingselement is voorzien van een beschermrooster, maar een brandwond door aanraking is natuurlijk niet het grootste gevaar in een bivvy. De verbranding van het gas onttrekt natuurlijk zuurstof uit je tent en zorg dus voor genoeg ventilatie. Als er teveel koolstofmonoxide in je tent komt kan je zelfs overlijden, dus wees gewaarschuwd! De Kampa Single Parabolic Heater is onder andere verkrijgbaar bij Kampeerwereld.

Kampa Single Parabolic Heater

Bank Bug Rock Steady Back Rest System V2 – RVS

In de CF News Flash editie van maart dit jaar bespraken we deze al. De Bank BUG Rock Steady Back Rest System is een gepatenteerd systeem dat er voor zorgt dat je hengels echt geen kant op kunnen. De originele versie was zwart en komende maand lanceren ze ook een RVS versie van deze toch wel bijzondere back rest. Hij zal in gelimiteerde oplage beschikbaar zijn, maar je kunt wel alvast een pre-order plaatsen. Voor meer informatie kijk je op de website van Bank BUG.

Bank BUG Rock Steady Back Rest System RVS

Korum Xpert Landingnet

Een landingsnet is natuurlijk een vitaal onderdeel van je uitrusting, maar niet op alle wateren is het nodig een net mee te hebben waar een 50-ponder in past. Een schepnet van 34 of 38 inch kan soms meer dan genoeg zijn. Een erg fraai exemplaar in deze categorie is de Korum Xpert. Een schepnet met een erg fraai aluminium spreidblok en voorzien van carbon spreidarmen. Zoals je mag verwachten is het mesh van het net zacht en visvriendelijk. Voor meer informatie kijk je op de website van Korum.

Korum Xpert

Korda Compac Luggage

Recentelijk bespraken we al de Korda TackleSafe en Korda heeft dus meer in petto rondom compact naar de waterkant gaan. Begin oktober zullen ze hun Compac range naar de winkels verschepen. Deze zal bestaan uit een viertal pouches, variërend van de 200 (die geschikt is voor de grote spullen zoals spods, markerfloats, en dergelijke) tot aan de 100 variant die gemaakt is voor onderlijnmateriaal en enkele werpgewichten. Alle pouches zijn gemaakt van EVA en dus duurzaam en licht. In het deksel vind je nog een extra rits zodat je daar ook nog dingen zoals je vispas, pva zakjes etc. kunt opbergen. Voor meer informatie kijk je op de website van Korda.

Korda Compac Luggage

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.