Cormoran 2011

Het Duitse Cormoran is een totaal aanbieder van hengelsportmateriaal met een karperdivisie die onder de naam Pro Carp door het leven gaat. Cormoran is een onderdeel van het Japanse Daiwa maar levert ook  kleinmateriaal, hengels, molens en meer uit onder eigen naam. Zoals elk merk wat we de afgelopen weken hebben geplaatst, heeft ook Cormoran de 2011 catalogus beschikbaar gesteld. In dit artikel een korte bladwijzing door de catalogus met daarin de highlites voor 2011.


Aas

Cormoran levert voor 2011 een nieuwe smaak boilie aan die de hoeveelheid smaken die verkrijgbaar zijn , brengt op 5 smaken. De nieuwste toevoeging is de Monstercrab waarbij naast boilies, ook pop-up’s en een liquid wordt verkocht. Alle pop-up’s worden voorzien van een klein flesje liquid om je haakaas nog attractiever te maken. Het aas van Cormoran is bij ons nog niet zo aanwezig. Doch is Cormoran hard bezig om de aasrange te vergroten.


Aas van Cormoran


Cormoran Pro Carp F-5000

De F-5000 zijn de nieuwste paradepaardjes van Cormoran. Deze nieuwe beetverklikkers beschikken over een ingebouwde zender, sensitiviteit controle, een separaat batterijvak, instelbaarheid van volume. Led verlichting als interval van de beetmelder en nagloei. De beetverklikkers zijn 100% waterdicht en verkrijgbaar in 4 kleuren (rood, geel, blauw, groen) De instellingen worden bedient via ‘soft touch’ drukknopen en de receiver kan tot 4 beetverklikkers tegelijkertijd aan. Zowel de receiver als beetverklikkers zijn zowel los te verkrijgen als in een set.

De nieuwe F-5000 beetverklikkers


Endtackle

Cormoran heeft voor 2011 het gehele endtackle pakket op zijn kop geggooit met een geheel nieuwe range. Binnen deze range vallen nieuwe rig rings, putty, safety clips, kralen, leaders, pva artikelen, tubing, leadcore en boilienaalden. Leuke innovatieve nieuwtjes zijn onder andere de Poly Balls. Een Engelse vinding die we in Nederland nog weinig tegenkomen. Deze piepschuime balletjes zijn de vervanger voor de duurder wordende kurkenballetjes. Kneed wat boiliedeeg erom heen, kook ze even, en creëer zo je eigen pop-ups! Ook de Boilie Holder, een plastic pinnetje met weerhaakjes, is een leuke vinding. Boor een klein gaatje in je boilie, duw de Boilie Holder er door heen en bevestig deze aan een korte hair en je aaspresentatie is klaar.

Nieuwe endtackle producten met bovenin de Boilie Holders


Cormoran Pro Carp Bivvy tentlicht

Een ander nieuwtje voor 2011 zijn de nieuwe bivvylampen. Deze lampen beschikken over 24 heldere leds die veel licht geven door de vorm van de behuizing van de lamp. De lamp is makkelijk aan en uit te zetten middens een schakelaar en wordt gevoed door 4 AA batterijen. In de lamp zit een geïntegreerde magneethouder en met het bijgevoegde houdertje, kun je hem makkelijk bevestigen aan zowel je tentdoek, bankstick als tas.

De nieuwe Cormoran Bivvylight


Pro Carp Profi bewaarzak

Een laatste nieuwtje zijn de Profi bewaarzakken. Deze zakken zijn met zijn omvang van 116x68cm groot genoeg om de beste karper veilig een paar uur te zakken. Het materiaal is gemaakt van 100% polyester en de mazen zijn fijn genoeg om de karper zo min mogelijk te beschadigen. De zakken zijn extra versterkt door twee banden en zijn voorzien van een extra geborgde ritssluiting. Verder beschikken de zakken over een zogenaamde ‘sack extension’. Een veiligheidkoord waarmee je de bewaarzak kan vastmaken aan een bankstick. Zo ben je er altijd van verzekert dat de karper niet ongewild opzoek gaat naar zijn vrijheid met alle gevolgen van dien!


Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.