Cygnet binnenkort in Nederland verkrijgbaar

Een enkeling onder ons zal het merk Cygnet misschien kennen, maar aangezien er nooit een Nederlandse verdeler is geweest zal het gros (ondanks dat het merk al een flinke poos meedraait) de naam waarschijnlijk niet kennen. Daar komt binnenkort verandering in want Korda zal de verdeling voor het merk op zich gaan nemen. Producten van Cygnet hoeven dus niet langer meer in Engeland besteld te worden. Welk soort producten hebben we het dan eigenlijk over? Bij Cygnet kun je terecht voor onder andere rodpods, buzzerbars, banksticks en tripods voor het wegen. Alle producten zijn van aluminium gemaakt waardoor het gewicht minimaal blijft. Het aluminium is voorzien van een speciale, duurzame poedercoating (zwart) waardoor het beter bestand is tegen beschadigingen.


Cygnet heeft onder andere "hardware" voor hengel setups

In het assortiment van Cygnet vindt je twee verschillende modellen rodpods. De Quicklock Pod is de kleinste van de twee. Een compact en lichtgewicht modelletje waar je doorgaans op de kleinere wateren goed mee uit de voeten moet kunnen. De poten van deze rodpod staan wijd uit elkaar en dit zorgt samen met de goalpost bevestiging van de buzzerbars voor een stevig en stabiel geheel. Daarnaast zorgt het Quicklock systeem ervoor dat de rodpod makkelijk en snel te verstellen is. De Quicklock Pod wordt standaard met 3-rod buzzerbars geleverd. Buzzerbars voor twee hengels zijn los verkrijgbaar.

De Quicklock Pod is een stuk compacter dan zijn broer, de Grand Sniper

De vissers die vaker het ruime sop kiezen, bijvoorbeeld grote meren of rivieren, die zullen behoefte hebben aan wat groffer geschut. In dat geval is de Grand Sniper Pod wellicht de juiste rodpod. Er zijn diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Het verschil in deze uitvoeringen zit hem in de accessoires die je erbij koopt. Koop je de standaard Grand Sniper, dan wordt deze geleverd met 2x25cm en 2x30cm poten, tweemaal 3-rod buzzerbars, Quicklock Butt rests en een gevoerde tas. Ga je echter voor de Grand Sniper Extreme dan komen daar vier extra poten bij (2x60cm & 2x90cm) en twee 4-rod buzzerbars.

En Grand is ie!

Naast rodpods, buzzerbars en banksticks kun je bij Cygnet ook terecht voor bijvoorbeeld weegaccessoires. Zo is er bijvoorbeeld de Sniper Weigh Tripod voor het secuur wegen van je vangst. Voor de vissers die voor het wegen geen tripod mee willen slepen is de Easylift Weigh Hook wellicht iets. Deze is eventueel te gebruiken met de Easylift Weigh Staff. Zo kun je zonder gebruik te maken van een tripod toch heel secuur wegen!


Zoals al eerder gezegd draait Cygnet al een flinke poos mee en in Engeland heeft het merk zijn sporen allang verdient. Nu is het dus tijd voor de Nederlandse markt. Zo op het eerste gezicht ziet het er allemaal erg degelijk uit en vooral de Quicklock Pod spreekt mij erg aan. Lekker licht, stevig en makkelijk te verstellen. De adviesverkoopprijzen weet ik helaas nog niet dus dat blijft nog even afwachten. Cygnet wordt als het goed is binnenkort bij elke goed gesorteerde hengelsportzaak verkocht dus lang hoeven we er niet op te wachten.

Voor meer info en de hele lijn met producten kun je terecht op www.cygnettackle.co.uk

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.