De nieuwe generatie Gelbaits

Als er een product is wat eind 2010 begin 2011 een enorme hype was, dan waren het wel de innovatieve Gelbaits van Meester-visser Frank Warwick en kompanen. Letterlijk duizenden liters van deze gelballetjes in allerlei geuren en kleuren werden verkocht in de diverse winkels en op de beurzen. Toch is de hele hype rondom Gelbaits een beetje doodgebloed het laatste half jaar en horen we weinig meer van dit innovatieve merk. Gelukkig kan ik jullie dan ook weer een ware primeur bieden bij deze. De nieuwe generatie Gelbaits is namelijk aangekomen in ons land en dit totaal vernieuwde product heeft enkele zeer leuke voordelen ten aanzien van de oude versies.


De vernieuwde Gelbaits

De eerste generatie Gelbaits waren gebaseerd op waterbasis. Dit had als voordeel dat de gelbolletjes snel oploste in water. Water in water lost immers snel op. Het nadeel hiervan was, was dat ze niet pva vriendelijk waren mits je ze droog depte of in grondvoer of zout rolde. De nieuwe generatie kent een andere samenstelling die nog steeds 100% biologisch is. Deze nieuwe samenstelling is gebaseerd op een alcohol/olie basis waardoor de nieuwe Gelbaits eindelijk vanuit het potje pva vriendelijk zijn! Vooral kleine netjes pva funnelweb met daarin enkele Gelbaits zijn een enorme killer. Lost het pva namelijk op dan poppen de Gelbaits alle kanten op en creëer je een kleinschalig voerplekje.

Gelbaits in 4mm en 15mm waaronder de nieuwe Caviar
 
Het gehele idee achter Gelbaits was om een aas te ontwerpen wat een constante afgifte zou geven aan flavours en stimulantia om karper aan te zetten tot fourageren. Gelbaits zijn in staat om een constante afgifte te geven van flavours gedurende 12 uur tijd. Ze zijn nooit ontworpen om te gebruiken als haakaas maar meer om je voerstek extra attractie mee te geven. Toch zijn hierin mogelijkheden als gebruik van Fox Armamesh of Enterprise Tackle Baitcages. Wie deze methodes wat omslachtig vind zal even geduld moeten hebben. Binnenkort zullen er namelijk ook pop-up hookbaits op de markt komen die passen bij alle 20 smaken Gelbaits en verkrijgbaar zullen zijn in zowel 6mm, 15mm en 18mm! Zoals net gezegd zijn Gelbaits enkel om te voeren. De Gelbaits werken niet verzadigend en doordat ze transparant worden onderwater, zal de karper ze minder snel vinden. Hier ligt dan ook de clue.  De smaakpupillen van de karper worden geprikkeld door de vrijgekomen flavours van de Gelbaits. De karper wordt aangezet tot fourageren maar kan de Gelbaits in principe niet vinden. Jouw haakaas echter is voor de karper een logische keuze en zal sneller gepakt worden.

Gelbaits in 15mm

Een ander voordeel van de niet verzadigende werking van Gelbaits is dat je nooit teveel kan voeren. Ben je aan het vissen en is er nog niks gevangen dan ga je je snel afvragen waardoor het komt. Is de voerstek al leeggegeten en trek je hierdoor geen passerende karpers meer aan of ligt er nog genoeg en ga je als je er voer erop gooit je stek overvoeren met de kans dat de karper verzadigd raakt en je haakaas laat liggen? Het voeren met Gelbaits zal dit probleem niet geven. Gelbaits kan je immers nooit overvoeren. Vind de karper eenmaal je Gelbaits en hij eet ze op, dan is er ook nog niks aan de hand aangezien het een 100% biologisch en niet schadelijk product betreft.

100% pva vriendelijk

Zoals net gezegd zijn er een 20 smaken met allen een eigen kleur die aansluit bij de smaak. Deze combinaties zijn zorgvuldig samengesteld door Frank Warwick hemzelf als zijn maat Jason Cann. De maten van de Gelbaits zijn veranderd en in het nieuwe gamma zijn zowel kleine 4mm exemplaren als 15mm Gelbaits verkrijgbaar. de grote Gelbaits die we allen hebben gezien op de beurzen zijn verleden tijd. Vooral de 4mm versies zijn mijn inziens een ware toevoeging geweest. Kleine voerdeeltjes geven immers meer response dan grote aasdeeltjes. Ook zijn de 4mm versies enorm geschikt voor de matchvisser aangezien ze beter aansluiten op de door hun gebruikte voermethodes. Met de komst van de 4mm Gelbaits komen ook 2 nieuwe smaken in de range. Allereerst is er de Salmon Roe Eggs. Een Gelbait gebaseerd op echte zalmeitjes die qua kleur en geur overeenkomen. De laatste toevoeging is de nieuwe Caviarbaits. Deze kleine zwarte 4mm Gelbaits ruiken en lijken op echte steurkaviaar. Veel zoetwatervissen eten maar al te graag visseneitjes aangezien ze boordevol zitten met eiwitten. Deze twee nieuwe smaken spelen hierop in.De voordelen van de nieuwe generatie Gelbaits op een rijtje:

• Nieuwe samenstelling van flavours en stimulantia om karper nog  beter tot foerageren aan te zetten
• Nieuwe basis op olie en alcohol voor een betere uitwaseming
• 100 pva vriendelijk
• Verkrijgbaar in 4mm en 15mm
• 2 nieuwe smaken te weten Salmon Roe Eggs en Caviarbaits
• Voor 2011 zal de oude adviesprijs van 10 euro per pot worden gehanteerd.
• 100% biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor de vis!
• Nieuwe hoge potten die minder ruimte in beslag nemen in je vistas.
• Pop-up hookbaits binnenkort verkrijgbaar!
Nawoord

De nieuwe Gelbaits zijn anders en zullen nog meer in ons voordeel werken om karper te vangen. Vooral in de nieuwe Caviarbaits heb ik het volle vertrouwen en dit product zal ik de komende tijd eens goed onder de loep nemen. Verder ben ik enorm benieuwd naar de nieuwe pop-up hookbait range. Zo is het mogelijk om te vissen met aas op de haak wat aansluit op de Gelbait smaken. De nieuwe Gelbaits zullen de komende maanden worden verspreid over de hengelsportzaken in Nederland en België en zullen uiteraard worden herintroduceerde op de komende beurzen.

Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.