De producten van Avid

Avid is een Engels merk waar de meeste Nederlandse vissers nog nooit van hebben gehoord. Dit jonge Engelse bedrijf van onder andere  Jon Jones, is opgericht om het gemak aan de waterkant te vergroten en om uiteraard meer en grotere karpers op de mat te trekken. Het gamma van Avid is nu nog kleinschalig. Doch zijn de producten die ze momenteel op de markt hebben, wel al een kijkje in hun denkproces en hun innovatiedrang. In dit artikel neem ik de verschillende producten met je door. Welkom in de wereld van Avid Carp!


Jon Jones, manager R&D

Avid Highlights? Het eerste product in het gamma van Avid zijn de Highlights. Deze sponsachtige balletjes zijn gemaakt om te gebruiken als pop-up, zigrigaas, of als drijver bij de montage van een snowman. Deze sponzige balletjes vervangen de pop-up en bieden enkele voordelen. Allereerst is het mogelijk om de balletjes vol te laten zuigen met je favoriete dip. Zo kun je een constante afgifte van je dip bereiken wat attractief is voor onze geschubde vrienden.  Ten tweede zijn de Highlights verkrijgbaar in diverse kleuren waaronder ook een geel/oranje variant. Kleuren als oranje, geel, roze, wit, bruin, zwart en rood zitten ook in het gamma waardoor er een Highlight is voor elke visser. De Highlites zijn verder verkrijgbaar in een 10mm en 14mm uitvoering waardoor dit de perfecte vervanger wordt van de pop-up. Een laatste voordeel van deze Highlights is, dat bij de fabricage bepaalde vis attractieven  zijn verwerkt in deze sponzige balletjes. Zo zijn het ware carpkillers geworden! De Highlights worden verkocht per 8 stuks in een blisterverpakking.

Avid oranje highlights incl. Avid Sightstops


Avids Corn- en Sightstops

Het tweede product in het Avid gamma zijn twee speciale soorten stoppertjes. Wie kent ze niet, de hoedjes die je boilie prachtig afstoppen van onder andere Ultimate Hotstuff en Cormoran. Een geweldig product om je rig en aas subtiel af te werken. Zo moest Avid ook hebben gedacht en ze gingen nog verder met de Corn en Sightstops. De Cornstops zijn speciale stoppertjes in de vorm van een maiskorrel. Deze plastic stoppertjes bevatten een haakje waardoor je ze makkelijk aan je hair kan bevestigen. Zo kun je nu in no-time een prachtige presentatie neerleggen. Denk eens aan een oranje bottombait met daarboven zo’n drijvende gele Cornstop! Pure attraktie! De Cornstops worden geleverd per 15 in een blisterverpakking. Er zijn twee lengtes verkrijgbaar, de short en long Stems en ze zijn verkrijgbaar in het geel of in een mixed colour verpakking (roze, wit, oranje, rood,bruin en paars)

Avid Cornstops

De Sightstops van Avid lijken qua eigenschappen veel op de Cornstops. De vorm is echter alleen geen maiskorrel maar een halve 6mm boilie. Je kan het zien als een hoedje die je bovenop je bottombait plaatst. Ook deze stoppertjes zijn voorzien van een haakje om ze zo makkelijk aan je hair te bevestigen. Ook zijn ze verkrijgbaar in een short en long stems uitvoering en verkrijgbaar in zowel een gele als mixed colour variant.

Avid Sightstops


Avid Leads

Naast stoppertjes en foamen balletjes heeft Avid ook een kleine range aan lood in het gamma. Onder andere drie soorten inline lood en twee soorten wartellood zijn verkrijgbaar. De loden hebben een dubbele coating  en een unieke grijsachtige camouflage tint. In het gamma is een werplood, een flat swivel lood en drie soorten inline lood aanwezig waarbij de inline loden veelzijdig zijn.  Het eerste inline lood is een afgevlakte rechthoek welke is ontworpen voor het gebruik van pva bags, het tweede inline lood heeft een gleuf door het midden zodat deze makkelijk van je lijn verwijdert kan worden als je je hengels gaat inpakken. In ieder geval beter dan een beukend stuk lood op je o zo dure blank. Het derde inline lood is ontworpen als een  drop-off lead. Dit lood heeft aan de buitenkant een groef waarlangs bij een visveilig systeem de leader buiten langs wordt geleidt door de gleuf.

Avid Inline Baglead

De loden zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten tot 128 gram.


Avid Restbite chairs

En dan een vreemde eend in de bijt binnen het kleinmateriaal gamma van Avid, de bedchairs. Dachten we dat we in een ver gevorderd stadium zaten als het om comfortabele bedchairs gaat met de unieke Nash Wideboy uitvoeringen, Avid dacht daar anders over. Zij brengen de eerste bedchair met geheugenfoam! Wie ooit weleens een kussen of matras heeft gevoelt van Tempur, weet waar ik het over heb. Het is een zeer aangenaam materiaal wat zich aanpast aan je lichaam. Deze bedchair is gevuld met dit materiaal wat ervoor zorgt dat ochtendpijntjes na je visnachtje verledentijd worden. Daarnaast zijn deze bedchairs uitgevoerd met makkelijk verstelbare poten, zijn zij lichtgewicht door een unieke legering en zien ze er ook nog eens strak uit!nawoord

Het gamma van Avid is nu nog klein, doch zijn het allemaal producten waarover is nagedacht. Ik ben benieuwd wat de toekomst nog meer brengt. Ik was in ieder geval onder de indruk van dit jonge innovatieve bedrijf! Ga zo door jongens!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.