De producten van Carpsmart.net

Carpsmart.net is het thuis van de producten van Dr. Bleep. Een Engelse karpervisser die al dik 50 jaar meedraait in de hengelsport en van de 50 jaar bijna 40 jaar toegewijd karpervisser is. De producten van Dr. Bleep bestaan uit 3 ranges te weten loden, controllers en aas. Alle drie de ranges zijn anders dan alle reguliere producten die momenteel op de markt zijn. Daarnaast zijn alle producten handgemaakt en van een hoge kwaliteit. In dit artikel wil ik de loden en de controllers kort behandelen om te laten zien wat dit kleine maar hoogwaardige merk kan bieden.


Loden

Een van de ranges waar ik zelf erg over te spreken ben, is de range aan speciale loden. De loden zijn voorzien van 3 separate coatings van een speciaal polymeer. Daarna zijn de loden voorzien van een speciale ‘Mutant’ coating waardoor deze loden zo enorm speciaal zijn geworden. Voorheen zagen we al gecoate en gecamoufleerde loden van merken als Atomic Tackle of Excalibur . De camouflage van deze Mutant loden gaat nog een stapje verder!


De speciale Mutant coating

Alle loden zijn handgemaakt en worden voorzien van power swivels die een trekkracht hebben van maar liefs 110lb! Dit om ervoor te zorgen dat de loden bij verre worpen nooit kapot gaan.

De unieke coatings ogen heel natuurlijk als ze nat zijn


Edled

De Edled is de loodinnovatie van Carpsmart. De naam Edled komt van Ed Lee Jones wie een van de consultants is van Carpsmart. Ed Lee Jones is de ontwerper van de Edled en is volgens hem het ultieme lood. Het Edled heeft verschillende voordelen tegenover conventioneel lood. Allereerst bevatten deze loden grote ogen met een dubbele ring. Hierdoor krijgen deze wartelloden meer ruimte op de loodclip. De ring is aan een kant afgevlakt waardoor deze nog mooier op een loodclip kan worden bevestigd. Een klein detail waardoor je je systeem net even wat verder afwerkt. Tel hierbij op de speciale Mutant coating en de verkrijgbaarheid in verschillende vormen en maten, en ik begrijp waarom Ed Lee Jones dit de ultieme loden vind!

De standaard Edled loden van Carpsmart


Clarissa Limited Edition loden

De Clarissa loden zijn een eerbetoon aan de meest legendarische karper ooit. Clarissa. Het domein van Clarissa was de al even legendarische Redmire Pool. Clarissa brak het Engelse record en was voor even de grootste zoetwatervis ooit aan een hengel gevangen. Clarissa is na haar vangst door Dick Walker  in 1952 op een gewicht van 20 kilo verwijderd van Redmire Pool om deze vis haar verdiende rust te geven. Ze was overgebracht naar het London Zoo waar ze de rest van der leven verbleef. Ze leefde nog 20 jaar in gevangenschap. Carpsmart heeft als eerbetoon aan deze legendarische vis, speciale loden uitgegeven van deze fameuze schubkarper. Ze worden gemaakt in een speciale geringe opgave. Een collectors item!

De Limited Edition Clarissa loden


Carpsmart Natural Wood Controller

Naast loden heft Carpsmart nog een product in het assortiment wat ook zeker de moeite waard is. Dit is de door Tony F.  ontwikkelde Natural Wood Controller. Soms kunnen zaken zo simpel zijn, moet Tony  gedacht hebben. De Natural Wood Controller is de natuurlijke variant van de floater. Hij is zoals de naam zegt, gemaakt van hout en heeft hierdoor een ultieme camouflage. Het hout voor deze controllers is 3 jaar gedroogd voor productie. Ze zijn handgemaakt en in 3 lagen gelakt om er jaren plezier van te hebben. Ze liggen vlak op het water en zijn bedoeld voor die wateren waar de karpers schrik hebben van floaters aan de oppervlakte. Zoals net gezegd is het een handgemaakt product. Hierdoor verschilt elke floater van elkaar.Nawoord

De producten zijn in eerste instantie niet heel vernieuwend. Doch zit het hem in de kleine details die deze producten toch bijzonder maken. De speciale coatings van de loden, de grote ogen en de o zo simpele maar doeltreffende controller, zijn producten waar ik zeer enthousiast van ben. Bezoek de site voor nog meer producten. Wellicht zit er ook wat bij voor jouw!

Link:
www.carpsmart.net

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.