Dit was CarpSquare 2016

Dit jaar vond alweer de 15e editie plaats van de Hengelsport- en botenbeurs. Doordat de sint ook alweer in het land is en ik vernomen heb dat hij dit weekend ook een bezoekje brengt in Axel was ik genoodzaakt de vrijdag een kijkje te gaan nemen. Ik had om 10 uur met Frank afgesproken in Utrecht om samen over de beurs te gaan. Na een wonderbaarlijk fileloze autorit van uit Zeeland stond ik om iets over tien samen met Frank bij de ingang. Doordat we net iets na de opening waren konden zonder al te lang wachten de beursvloer oplopen.

Samba danseresenDe beurs werd weer geopend door samba danseressen

Boten

Zoals de naam van de beurs al doet vermoeden waren er natuurlijk ook veel stands aanwezig met boten. Van rubberboten tot aan grote aluminium boten met enorme buitenboordmotoren, voor iedereen was er wel iets te vinden. Ook de voerboten van BigDropper waren van de partij. Voor deze boten kan je nu ook een module kopen zodat deze zelf naar je gekozen stek vaart en natuurlijk weer terug. Hoe makkelijk kan je het hebben? 

Boot huren?Natuurlijk dronk Bob zijn koffie uit de originele CF Comic Mok

Als je zelf geen boot heb en toch naar een groot water gaat komend seizoen kan je natuurlijk zelf een boot aanschaffen, maar dit is best een uitgave voor een sessie. Onze eigen Bob heeft hier een oplossing voor, via Rubberbotenverhuur.nl kan je namelijk een boot huren voor die ene sessie. 

Foto impressie boten

DSC02580
DSC02587
DSC02589
DSC02620
IMG_6288
DSC02602

Strategy

Strategy had flink uitgepakt en stond er met een grote stand. Natuurlijk lieten ze de nieuwe items zien van hun pole position range. Ook het nog uit te komen Central Shocker Systeem trok veel aandacht. Een prominente plek op hun stand hadden de nieuwe items van de Grade range. Een range die zeker het bekijken waard is, zo is er bijvoorbeeld ook een waterdichte tas die in de storage bag past. 

 

DSC02576
DSC02577
DSC02583
DSC02584
DSC02590
DSC02591
DSC02599
IMG_6318
IMG_6328
IMG_6340
IMG_6342

 

UFO Sinkers

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er inmiddels weer een nieuwe speler is op de markt rond loodvrije werpgewichten. De UFO Sinkers zijn van een hoge dichtheid beton gemaakt met een toevoeging. Hierdoor bereiken ze een dichtheid van 4 g/cm3. Doordat ze ook een beetje poreus zijn kan je ze ook in een dip leggen die hij dus zal opnemen. Het kan net dat beetje extra zijn wat je een vis kan opleveren. Doordat er geen giftige stoffen in zitten (zoals lood) kan je deze ook met een gerust hard gebruiken met een drop-off systeem. De sinkers zijn te verkrijgen via www.mariostackle.nl, mocht je geen setje op de beurs hebben gekocht.

Korda, Avid, Fox, Chub, Piet Vogel

Ook de andere grote merken waren natuurlijk aanwezig met een stand. Zo waren de nieuwe screenhouse en screenhouse organiser van Avid te zien, maar ook diverse nieuwe bivy's van Fox.

 

DSC02537
DSC02539
DSC02541
DSC02605
DSC02606
DSC02610
DSC02611
DSC02612
DSC02542
DSC02559

 

Ridgemonkey

Naast de welbekende toaster en bivy lite heeft RidgeMonkey natuurlijk nog veel meer producten. Ze hadden samen met Raven een stand waar alles stond uitgestald. Een heel simpel, maar erg handig product zijn bijvoorbeeld de nieuwe Hook Bait Pots. Eigenlijk een gewoon potje, maar met een mandje zoals je dit ook wel eens ziet in de supermarkt bij de feta kaas potjes. Dit scheelt een hoop gedoe om je boilies uit de dip te vissen. De potjes kan je op elkaar schroeven en vervolgens in een speciale etui stoppen.  

 

DSC02547
DSC02549
DSC02550
IMG_6297
IMG_6301

Winkels

Natuurlijk waren er ook diverse winkeliers aanwezig waar je zonder pardon een nieuwe uitrusting kon aanschaffen. Zo waren er meerdere stands van Raven die daarnaast ook nog het volledige assortiment van RidgeMonkey aanboden. Maar ook bijvoorbeeld Hengelsport Vught, Hertog, Carpsupplies (met wel erg opvallende kleur bedrijfskleding) en nog vele anderen waren van de partij.

DSC02547
DSC02609
DSC02614
IMG_6297
IMG_6343
DSC02564

Kunst, cadeau's en meer...

Naast de stands die je een beetje verwacht waren er ook diverse stands die net een beetje anders waren. Zo was er de stand van PeuterFonds waar je een gokje kon wagen voor het goede doel. Bij de stand van hengelsportcadeau's kon je weer hun collectie zien van speciale bekers en beelden. Remco was heel druk bezig om de laatste hand te leggen aan een van zijn kunstwerken, toch indrukwekkend om te zien als je nog geen fatsoenlijk poppetje kan tekenen. Ook de kunstwerken van Fish Carving waren er te zien.

DSC02553
DSC02554
DSC02616
DSC02617
DSC02619

Natuurlijk was The Carp Specialist ook van de partij en was o.a. ook Bjorn van "Het Broek" op de stand aanwezig om je nog beter te kunnen voorzien van informatie over dit water. Ook was er een nog stand waar je erg fraaie spiegeltjes kon scoren. 

DSC02555
DSC02558
DSC02570
IMG_6346
IMG_6348

Conclusie

Ondanks dat het niet zo druk leek deze vrijdag waren de standhouders die we spraken over het algemeen erg tevreden. Maar misschien had dit er ook mee te maken dat alle stands erg ruim waren opgezet en dat ook de gangpaden goed breed waren. Natuurlijk was er nog veel meer te zien tijdens deze beurs, maar als je dit een beetje vroeg leest kan je de beurs nog net meepakken. We hebben niet alle eetgelegenheden gechecked, maar het broodje hamburg was erg lekker al vond ik deze wel behoorlijk aan de prijs. DRT Events heeft weer een mooie beurs neer gezet. Ik had me eigenlijk voorgenomen de stokken tot het nieuwe jaar te laten rusten, maar door op de beurs te lopen begint het toch weer allemaal net te veel te kriebelen. De weersvoorspellingen voor komend weekend zijn zodanig dat het er op lijkt dat er geen brokje ijs meer te vinden zal zijn. Toch nog maar eens gaan proberen:-)

damesOok kon je op de foto met de dames van carponizer

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.