Karperbootverhuur

Binnen onze hobby worden gelukkig nog steeds bedrijfjes opgericht die iets willen toevoegen aan de karpervisserij. Meestal betreft dit ontwikkelaars van end tackle of kleiner vismateriaal, maar gelukkig worden ook andere aspecten nog steeds onder de loep gehouden. Een interessante nieuwkomer op de markt is de karperbootverhuur.

Vissen vanuit de boot. Heel flexibel!

Zoals de naam doet vermoeden heeft dit jonge bedrijf zich gericht op de verhuur van karperboten. Een ideaal initiatief voor de karpervisser die eens iets anders wil dan het standaard vissen vanaf de kantstekken. Het is algemeen bekend dat je met bootvisserij op plaatsen kunt komen waar, in sommige gevallen, nog nooit eerder iemand op karper heeft gevist. Omdat het bedrijf de boten zelf afbouwt is er rekening gehouden met alle wensen van de karpervisser.

Van alle gemakken voorzien


De boot

Speciaal voor het karpervissen is de ‘Carp 530’ ontworpen. Deze aluminium boot is 5,30 meter lang en heeft een breedte van 2 meter. De boot is rechthoekig waardoor er geen ruimte verloren gaat en wordt aangestuurd door een 9,9 pk Mercury motor. Hierdoor is een vaarbewijs niet nodig. ?Om de boot vast te leggen zijn er drie steekstokken van 3,5 meter aanwezig. Deze kunnen gemakkelijk aan de zijkant en neus van de boot worden vastgezet. De boot is voorzien van een ruime kap waaronder ruimte is voor twee stretchers  en genoeg vismateriaal. Er is verlichting aanwezig onder de kap van de boot en in de kuip en daarnaast zit er een 12v aansluiting voor een sigarettenaansteker of oplader van je telefoon. Wees niet bang dat je moet hozen, want er zit een automatische interne waterpomp in de boot die het water voor je wegpompt.De Carp 530 is standaard uitgerust met de volgende spullen:

- twee JRC Cocoon stretchers
- twee rodpods voorzien van delkim beetmelders
- een goede onthaakmat en weegzak
- een klein rubberbootje voor het maken van een sanitaire stop op de oever
- 24 liter water
- kook- en keukengerei (incl. gasstel en koffie/thee)


Daarnaast kan er op aanvraag veel geregeld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

- een volgbootje met elektromotor
- dieptemeter
- eten
- boilies
- particles


Karperbootverhuur zit gevestigd in Bovenkarspel. Vind je dit nu te ver rijden, dan kan de boot, tegen een kilometervergoeding van 50 cent per km, worden afgeleverd op de plaats waar jij hem wilt gebruiken.

Namens de redactie van CarpFeeling zullen we binnenkort een testsessie draaien vanaf deze boot. Uiteraard zullen we onze bevindingen dan met jullie delen.

Kijk voor meer informatie en prijzen op: www.karperbootverhuur.nl

Frank Avezaat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.