Nash Chain Reaction

Het is inmiddels denk ik een jaar of 10 geleden dat pva sticks in het karpervissen werden geïntroduceerd en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken. Met een "sticky" heb je namelijk altijd een klein beetje voer bij je haakaas liggen, je camoufleert je rig én je voorkomt in de war gooien. Veel vissers zagen de voordelen ervan en sinds die tijd wordt er enorm veel gebruik van gemaakt.

Nu, heel wat jaren later heeft Nash de zogenaamde Chain Reactions op de markt gebracht. Naar eigen zeggen zou dit de pva stick zoals we die allemaal kennen overbodig maken. Maar wat is het eigenlijk? En wat zijn de voordelen tegenover de oude vertrouwde stick?


De vervanger van de pva stick?

Nash Chain Reactions zijn een soort van ronde, voorgeboorde pellets die je zo vanuit het emmertje als een soort kralen aan je onderlijn kunt rijgen. Eenmaal in contact met water zullen de Chain Reactions binnen enkele minuten afbrokkelen. Wie bang is dat de Chain Reactions er langer over doen om op te lossen dan pva  kan ik geruststellen. Na een paar keer verkeerd inwerpen waren de Chain Reactions er direct bij het binnendraaien al vanaf, waardoor het afbrokkelen volgens mij minstens zo snel gaat als pva oplost. De Chain Reactions hebben net als de Soluballs een beetje een beschuitachtige structuur. Er zitten zaden in verwerkt en een mix van lichte en zwaardere ingrediënten zodat het kruim zich in meerder lagen zal verspreiden. Verder bestaat elke smaak voor 20% uit Nash Bait boilies waardoor je die twee dus mooi met elkaar kunt combineren.

En zo ziet het er uiteindelijk uit

Ik ben er overigens niet van overtuigd dat de Chain Reactions de oude vertrouwde pva sticks helemaal laten verdwijnen. Een stickmix heeft namelijk één groot voordeel. Wie een stickmix maakt bepaalt zelf wat er uiteindelijk bij je haakaas komt te liggen en je kunt daarom met een pva stick naar hartenlust experimenteren met ingrediënten en de stickmix helemaal aanpassen op bijvoorbeeld je voer of haakaas. Iets wat met de Chain Reactions uiteraard niet mogelijk is, tenzij je met Nash Bait boilies vist. Dan matchen de twee perfect met elkaar.


Samengevat heeft Nash met de Chain Reactions een ontzettend handig product op de markt gebracht. Tegenover pva sticks hebben de Chain Reactions een aantal grote voordelen waarvan voor mij persoonlijk het gebruikersgemak de grootste is. Een emmertje heeft een inhoud van 550 gram, kost je rond de 9 Euro en er zijn inmiddels 15 verschillende smaken verkrijgbaar. Afhankelijk van hoeveel je er aanrijgt, denk ik dat je met 2 á 3 stuks per worp ongeveer even lang met een emmertje doet als met een buisje pva (uiteraard afhankelijk van het formaat pva stick). De Chain Reactions van Nash zijn daarom - tenzij je liever de inhoud van de stickmix in eigen beheer houdt - een leuk alternatief voor pva sticks.

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.