Nash Globetrotter tent

We zien de laatste tijd dat steeds meer merken een groot model bivvy op de markt brengen. Blijkbaar is er behoefte aan en dat is op zich niet vreemd. Als je lange sessies vist of op visvakantie gaat met een vismaat dan is het natuurlijk wel zo comfortabel om een beetje leefruimte te hebben. Zeker als het weer bijvoorbeeld niet meewerkt en je gedwongen wordt om een week of misschien zelfs langer lang binnen te blijven.De nieuwste telg in de bivvyrange van Nash is de Globetrotter. Een ruime tent die met gemak 2 vissers kan herbergen. Het eerste wat opvalt is het aparte model van de bivvy. De ingang is namelijk naar de zijkant van de tent verplaatst waardoor de indeling ietwat anders wordt. Bij de bekende modellen is het de gewoonte om de stretchers langs de zijkant te zetten zodat er een pad in het midden ontstaat.


Een sterk frame


Bij de Globetrotter kun je deze het beste aan weerszijden in de breedte neerzetten. Er blijft dan namelijk meer dan genoeg ruimte over tussen de twee stretchers om je uitrusting neer te kunnen zetten of om bij slecht weer te kunnen koken. Aan elke zijkant zit een raampje met muskietengaas die in de warmere maanden voor wat ventilatie en verkoeling zorgen.

De afmetingen van dit concertzaaltje zijn als volgt: 2 meter 55 diep, 3 meter breed en anderhalve meter hoog. Wat de tent in Europa gaat kosten is nog niet bekend, maar de adviesprijs op de website van Nash is ongeveer 440 pond. Als we dat dus omrekenen naar Euro’s dan zou de Globetrotter zo rond de 500 Euro moeten kosten. Helaas wordt de tent zonder grondzeil geleverd. Deze is los verkrijgbaar voor 80 Euro.

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.