Nieuwe endtackle producten Fox 2011

Fox brengt elk jaar weer leuke en innovatieve producten op de markt. Voor 2011 zijn er in de endtackle range weer enkele leuke producten bijgekomen die zeker de moeite waard zijn. In dit artikel een overzicht van de meest interessante nieuwtjes van dit altijd innovatieve merk.


Arma Point XSC en Kuro Haken

De Fox Arma Point hakenserie is de laatste jaren uitgegroeid tot het topsegment in de hakenmarkt. Voor 2011 is er de nieuwe Fox XSC haak bijgekomen. Deze haak is mede ontwikkeld met de input van de Europese consultants en is bedoeld voor die wateren waar je een zeer sterke maar vlijmscherpe haak nodig hebt. Denk aan de grote rivieren of de obstakelrijke wateren waar juist die sterkte van de haak van essentieel belang is. de XSC haak is zowel geschikt voor bodempresentatie, pop-up’s of partikels en is verkrijgbaar in zowel maatje 2, 4, 6, 8 als 10. Alle haken beschikken overigens over een weerhaak. De XSC haken worden gefabriceerd in Japan en zijn CAD ontworpen. Naast de XSC haken is er ook een nieuwe range haken die valt onder de noemer Kuro. De Kuro range is de opvolger van de Fox Series range. Het belangrijkste detail bij deze haken is de niet reflecterende zwarte coating wat qua camouflage zeker voordelen mee brengt!


De nieuwe Fox Kuro series


Withy/Curve Shank Adaptor

De Withy Pool Rig of ook wel de bananenrig genoemd, is al jaren een echte pop-up rig die grote reputaties boekt. Het maken van een goede Withy Pool Rig vraagt alleen soms nog wel vaardigheid. Fox heeft daar voor 2011 handig op ingespeeld met de Withy/Curve Shank Adaptor. Een gebogen stukje siliconenslang die al de juiste vorm heeft. Knoop een haak aan je onderlijn, rijg de adaptor over de haaksteel, monteer een rigring tussen twee hairwidgets op de haakbocht en klaar zijn we. Aan de onderkant van de adaptor zijn micro inkepingen gemaakt waar je heel makkelijk putty overheen kan kneden. Zo blijft de putty altijd goed zitten! Een zeer leuk product al zeg ik zelf!

De Fox Withy/Curve Shank Adaptor


Anti-Bore Bait Inserts

De Anti-Bore Bait Inserts zijn een soort holle micro plugjes die je in je boilie drukt. Doordat de inserts inkepingen hebben, hebben ze grip in de boilie waardoor ze niet los kunnen komen. Het voordeel van dit product is dat je hair nooit meer de boilie kan uitscheuren. Ze zijn op maat te knippen waardoor ze bruikbaar zijn met diverse milimeter boilies. Een handig product als je met zachte boilies vist maar toch zeker er van wilt zijn dat je aas op de hair blijft!

De Anti-Bore Bait Inserts van Fox


Fox Aligna Adaptors en Hook Silicone Sleeves

De Line Aligner blijft een van onze grootste wapens om karper te haken. middens een Line Aligner draait de haak veel sneller en agressiever wat de inhakings kans enorm vergroot. Fox heeft voor 2011 hun versie van de Line Aligner op de markt gebracht onder de naam Line Aligna Adaptor. Een zelfde ontwerp als de bestaande Aligners op de markt maar nu zowel in een groene als bruine versie. De Aligna Adaptors zijn verkrijgbaar in 2 maten en zijn geschikt voor haken van maatje 2 tot 10. In elk doosje zitten 10 Aligna’s in 2 kleuren. Daarnaast levert Fox voor 2011 ook Hook Silicone Sleeves. Deze zeer dunne en transparante stukjes siliconeslang, zijn ideaal om de hair te fixeren op de haaksteel zoals ik graag altijd doe. Ze zijn verkrijgbaar in twee diktes te weten 0.4mm en 0.8mm zodat voor elke haak wel een Silicone Sleeve pasbaar is.

De Fox Line Aligna en Hook Silicone Sleeves

Verder toevoegingen in de endtackle range zijn onder andere Slik Safety Clips, 3mm Silicone Sleeves voor over de wartel van werplood, 4mm Tapered Bore beads, Micro Rig Swivels en Micro Hook Ring Swivels, die het bestaande pakket aan endtackle aanvullen.


The Steam and  Store Chod/Withy Bin

Bij Chodrigs is de curve van het fluorocarbon essentieel voor de inhaking van de karper. Je moet deze curve in het fluorocarbon dan ook zien als een soort Line Aligner. Het creëren van deze curve maar vooral het bewaren van Chodrigs gaat alleen vaak fout. Fox komt voor 2011 met de Chod Bin. Een koker bestaande uit drie cilinders van verschillende afmetingen die precies past in een opbergpot met schroefdeksel. Zo kun je drie verschillende lengte Chod of Withy Pool Rigs opbergen zonder dat je de curve per ongeluk uit de rig trekt. Verder kun je hem ook gebruiken voor het creëren van je Chod of Withy Pool Rig. Door het vaste handvat aan de cilinder kun je zo makkelijk je rigjes stomen boven een fluitketel. Een zeer handig product wat ook nog eens goed mee te nemen is!


Fox heeft naast endtackle nog veel meer nieuwe en leuke producten in het assortiment voor 2011. Probeer eens een catalogus te verkrijgen of vraag ernaar bij je plaatselijke winkelier! Ik weet bijna zeker dat hij je alles kan vertellen over de nieuwe producten. Ik heb weer een paar leuke producten gezien in ieder geval die mijn visserij zeker kunnen bevorderen. Wellicht zit er ook iets bij voor jouw!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.