Pearl

Een voerboot is niet meer weg te denken uit de hedendaagse karpervisserij. Deze handige gadget maakt het namelijk mogelijk je aas met uiterste precisie op iedere gewenste plek te krijgen. Tegenwoordig zijn deze speeltjes van alle gemakken voorzien. Denk hiermee aan GPS, dieptemeters en zelfs onderwatercamera's.

Nu ontvingen wij vrij recentelijk het bericht van de firma BFP dat ze in samenwerking met Cor Hendriks een tweetal nieuwe voerboten hebben ontwikkeld. Dit wil ik jullie niet onthouden, want man, wat zien ze er goed uit.
 
Dit duo gaat over de toonbank onder de naam 'Pearl'. Zo komt er een versie van 44 en een van 94 centimeter. Een versie voor het kleine en het grote werk dus. Beide boten zijn in zijn geheel met hand gemaakt en dus van een uitstekende kwaliteit.

Instant Pearl

De kleinste van het duo heet de Instant Pearl en is met zijn 44 cm en 4 kg perfect in te zetten op kleine kanalen, plasjes en putjes. Vanwege het kleine formaat en het lage gewicht ideaal voor instant sessies. Het laadruim is geschikt voor circa 750 gram boilies. Deze worden doormiddel van een klep met servo gedropt.
  


Gemakkelijk mee te nemen


Uitgerust met een Robbe motor, Graupner MX10 2.4 GHz handzender, Graupner snelheidsregelaar en Graupner servo’s met daaraan stalen tandwielen die ruim 15 kilo kunnen drukken is het een echt beest te noemen. De aandrijving is compleet van Raboesch. Er zit op de boot ook een ‘’turbo’’ stand die de boot ongeveer 20% meer vermogen geeft.

Door de servo klep kunt je doseerbaar voeren. De verlichting is dim-baar en op afstand bedienbaar. De boot kan voorzien worden van verschillende dieptemeters als de Hummingbird rf 15, Eagle of lowrance.
 


Na het droppen kun je via de handzender de klep weer naar boven doen 

Black Pearl

De grote broer van de Instant heet de Black Pearl. Met zijn indrukwekkende afmeting van 94 cm is hij in staat om in één vaart 5 kg bollen naar je stek te brengen. Beide voer reservoirs zijn los van elkaar te bedienen en vanwege het design zal de boot zeer stabiel door het water glijden. Een erg groot pluspunt is de lange levensduur van de bijgeleverde accu. 5 uur rondvaren wordt namelijk gegarandeerd.
 

Voor de veeleisende karpervissers onder ons


Het binnenwerk van de boot bestaat uit (kwaliteits)onderdelen van Robbe, Raboesch en Graupner. De handzender kan, als de klant dat wenst, een 6 of 8 kanaals Futaba of een Graupner 2.4 GHz zijn.
 


Je kunt er voor kiezen de Pearl te voorzien van een dieptemeter
 

Via de handzender kan de verlichting, verstraler en accu indicatie afzonderlijk bedient worden. De verlichting is dim-baar. De optionele dieptemeter kan men via de handzender in- en uitschakelen en heeft een indicator led achterop de voerboot. De boot kan 3 accu’s bevatten waarvan een apart voor de optionele dieptemeter. Ook deze boot kan voorzien worden van verschillende dieptemeters als de Hummingbird rf 15, Eagle of lowrance.
Kortom, een rijke aanvulling als je het mij vraagt. Misschien moeten we deze boot binnenkort maar eens even flink aan de tand voelen. Wat deze boten gaan kosten weten we nog niet precies maar hier hopen we snel antwoord op te krijgen. Een ding is zeker. Ze zien er fantastisch uit!
 
Link: www.bfpproducts.nl/wordpress

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.