Prologic 2013

Het Franse Prologic staat al sinds jaar en dag bekend als een innovatief merk met tal van kwalitatieve producten. Voor 2013 hebben ze ook weer enkele nieuwe producten in het assortiment opgenomen die zeker de moeite waard zijn om te vermelden! In eerdere Random nieuwsitems van 2012 haalden we al enkele van deze producten aan als de Magneto Bite Indicators, de Snatch Rod Rests en de Slingshots van roestvaststaal. Naast deze interessante producten is er nog veel meer nieuws te melden. Veel leesplezier toegewenst!
 


Prologic C.O.M. 6-Shooter Climber Kit

De monkey climber is een van die oude methodes voor beetregistratie welke de afgelopen jaren door verschillende fabrikanten in een nieuw jasje is gestoken. Denk aan de Black Monkey van Andre Bijl, de Cheeky Monkey van Matrix Innovations of de Windcheater van Steve Neville. Nieuw voor 2013 is de 6-Shooter Climber Kit. Een ontwerp wat zowel gebaseerd is op de aapjes van vroeger met nieuwe hedendaagse feautures van de al bestaande 6-Shooter kits. Deze 6-Shooter Climber Kit bestaat uit een bracklet die geplaatst kan worden over een bankstick. Op de bracklet zit een (gepatenteerde) quick release connector waaraan een armpje zit bevestigd met daarop een head. Deze head is een 6-Shooter head welke vorig jaar voor het eerst uitkwam. Een speciale head die je zelf op gewicht kan brengen met bijbehorende staafjes en wat veel weg heeft van het kogelhuis van een revolver. In een kit zitten verschillende gewichtjes, 5 kleuren heads en alle benodigde toebehoren. Nostalgie in een nieuw jasje!
 


De  C.O.M. 6-Shooter Climber Kit van Prologic
 

Prologic Commander Landingsnet

Het nieuwe Commander Landingsnet is het paradepaardje van Prologic op dit gebied. De steel van dit landingsnet is van het bekende 3K carbon vervaardigd en het spreidblok van hoge kwaliteit roestvaststaal. Ook de armen zijn vervaardigd van carbon en delen zijn voorzien van EVA foam om ervoor te zorgen dat ze blijven drijven. Het net zelf heeft een bruine kleur en heeft fijne visvriendelijke mazen. De prijzen voor deze netten zullen rond de 150 euro gaan liggen. Naast het Commander Landingsnet zal er ook een goedkopere versie te koop zijn genaamd het Firestarter Landingsnet. De prijs voor dit net zal rond de 50 euro liggen. 
 


Het nieuwe Commander Landingsnet van Prologic
 

Prologic Unit

Eind 2011 introduceerde Prologic hun nieuwe WUSB beetmelders. Speciale beetmelders met niet alledaagse functies waarmee je zelfs MP3'tjes kon afspelen. Lang niet iedereen was gecharmeerd van deze opties en eerlijk gezegd had het allemaal ook weinig meer met vissen te maken. Voor 2013 zal op basis van het WUSB concept een reeks nieuwe beetmelders uitkomen met de naam 'Unit'. Qua uiterlijk lijken ze nog enigszins op de WUSB beetmelders maar deze nieuwe versie is een stuk volwassener geworden gelukkig.

De nieuwe Unit beetmelders zijn helemaal ontworpen voor een feilloze beetdetectie. Zo worden ze standaard geleverd met een 2 magneet rollerwheel die te demonteren is. Bij deze beetmelders worden losse rollerwheels bijgeleverd met 1 en 4 magneten in verschillende kleuren. Hiermee spelen ze in op al die andere beetmelders waarbij het switchen van rollerwheels al de normaalste zaak was. Verdere feautures zijn gelijk gebleven met de WUSB versies. Denk aan het stellen van toon en volume, 150 meter bereik en trilfunctie. Wat deze nieuwe Unit beetmelders niet hebben is de MP3 optie. Het werd tijd ook dat ze serieus werden! Naast deze nieuwe Unit beetmelders komen er ook 2013 versies van de Senzora beetmelders aan!
 


De nieuwe Unit Beetverklikkers inclusief ontvanger
 

Prologic Omega & Globe Backleads

Backleads of te wel toploodjes zijn reuze handig op die wateren waar het belangrijk is dat je lijnen zo veel mogelijk over de bodem lopen. Denk hierbij aan het vissen op kanalen. Prologic heeft voor 2013 twee nieuwe type toploodjes op de markt gebracht. Dit zijn de Omega en de Globe Backleads. De Omega Backleads zijn vierkante toploodjes waarbij in de 'armen' het gewicht zit. Ze zijn enorm snel op je hoofdlijn te zetten en blijven daar door de simpele wet van de zwaartekracht. Doordat de Omega toploodjes geen druppelvorm hebben, blijven ze minder snel vastzitten tussen stenen en liggen ze vlakker op obstakels. De Globe toploodjes neigen meer naar de conventionele toploodjes zoals we die allemaal kennen. Deze ronde/druppelvormige toploodjes zijn uitgerust met een lijnclip van kunststof welke weinig weerstand kent. Leuk spul!
 


De Globe en de Omega Backleads van Prologic
 

Prologic C.O.M. Carp Rods

Voor 2013 heeft Prologic weer tal van nieuwe hengels uitgebracht waaronder de nieuwe C.O.M. Carp Rods. Met deze serie spelen ze in op de hype die momenteel goed te zien is onder hengels en dat is die van de kortere karperstokken. Onder andere Nash deed hier al aan mee met hun Scope Concept net als dat Shimano dat doet met hun Stalker Tribal. Prologic heeft 3 van deze verkorte versies in het assortiment die beginnen bij een 8 feet 2lb exemplaar. Daarnaast is er een 9 feet 2.5lb en een 10 feet 2.75lb versie verkrijgbaar. De blanks zijn gemaakt van 30T carbon en kennen een progressieve en parabolische actie. De hengels zijn verder voorzien van SIC ogen en EVA handgrepen in camouflage kleur. Leuke hengels voor het onvervalste struinwerk!
 


Prologic C.O.M. Carp Rods


En met de C.O.M Carp Rods ben ik aan het einde gekomen van dit artikel. Bovenstaande producten zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om nieuwe producten voor 2013. Naast deze producten zijn er tal van nieuwe bivvy's uitgekomen, nieuwe stretchers, luggage en onthaakmatten. Ook is het zeker even een de moeite waard om te kijken naar de nieuwe Limited Edition Fast Water Rods, nieuwe kleding en endtackle! Goed bezig Prologic!
 


Nieuwe Knitted Beanies


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.