Random nieuws april 2012 (deel 2)

In dit tweede nieuwsitem van april weer enkele leuke, unieke en fraaie producten van diverse aanbieders rondom de wereld. In deze editie richt ik mij vooral op enkele niet alledaagse producten die onlangs op de markt zijn gekomen of even wat aandacht verdienen omdat ze leuk bedacht zijn. Laat je maar weer verrassen wat de fabrikanten nu weer verzonnen hebben!


Noble Carp Bier

We beginnen gelijk met het meest opmerkelijke nieuwtje en dat is dat het Duitse Noble Carp sinds kort ook karperbier in het assortiment heeft opgenomen. Het gaat hierbij gewoon om een lekker pilsje die je samen in mate of met maten kan consumeren aan de waterkant. Eerder had Noble Carp als energydrink op de markt gebracht voor die vissers die tijdens een lange dril wel wat extra energie konden gebruiken. Een kleine hype die we ook zagen bij het Duitse Imperial Baits en het Nederlandse MTC Baits. Nu dus ook bier. Het moet niet gekker gaan worden!

 


Nieuwe producten Carp Leaders

Carp Leaders van Mourad Aviara is nog niet zo heel lang geleden geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Toch zijn er al genoeg vissers die een zakje handgeknoopte leaders in hun vistas hebben liggen. Het gaat dan ook goed met Carp Leaders! Naast de bekende leaders zijn er onlangs ook nieuwe producten bijgekomen in het assortiment. Van caps, PVA wokkels tot Double Loop Leaders. Ook zal er binnenkort een nieuw product worden geïntroduceerd onder de naam Weed Effect.  Leaders met Weed Effect op rollen van 10 meter met alle toebehoren om dit leadermateriaal makkelijk te kunnen splicen. Daarnaast heeft Carp Leaders onlangs een nieuwe service opgenomen en dat is dat je vanaf nu ook custom made leaders door Mourad kan laten knopen met materiaal naar wens en geknoopt zoals jij dat wilt! Carp Leaders is goed bezig!


Weed Effect Leadermateriaal van Carp Leaders

 


Richard van Pinxteren hangers

Custom made hangers, ik kan er geen genoeg van krijgen! Richard van Pinxteren maakt leuke hangers met als basis biljartballetjes of dobbelstenen. Ze zijn in alle kleuren te verkrijgen met kettinkje, line clips en bracket en al. Dobbelsteentjes en kleine biljartballetjes zagen we al vaker verschijnen op het net. Zo levert het Engelse Lee Valley Customs of Rhino tackle ook speciale dobbelsteen en/of biljarthangers en zijn er op diverse fora wel vaker al soortgelijke creaties gepost van thuishobbyisten. Toch vond ik het de moeite waard om hier even aandacht op te vestigen. Het blijft een vrolijk gezicht al die kleurtjes!  De prijs voor een complete hanger ligt overigens rond de 13 euro. Ben je geïnteresseerd geraakt in de producten van Richard, zoek hem even op op Marktplaats.nl of benader hem via de Social Media. Dan moet het vast goed komen!


Dobbelsteen hangers van Richard van Pinxteren

 


Nieuwe Producten Taska Tackle

Over het Engelse Taska Tackle hebben we het wel vaker gehad. Dit nieuwe bedrijf is langzaam bezig om haar assortiment uit te breiden en leuke, betaalbare en vernieuwende producten op de markt te brengen. Enkele nieuwtjes zijn onder andere de aankomende Stainless range en de nieuwe Stripper ’N Cutter Tool. In de Stainless range zijn tot nu toe alleen nog snag ears te vinden. De verwachting is dat de komende tijd ook banksticks en buzzer bars zullen worden toegevoegd aan het assortiment. Ook de Stripper ’N Cutter tool is een leuke tool voor het vervaardigen van je rigjes. Zoals de naam al zegt kun je er zowel onderlijn mee strippen als mee afsnijden. Het is een kleine tool waarbij goed is nagedacht over de ergonomie. Voor ons betekent dit dat hij doet wat hij moet doen en daarbij ook nog eens heel gebruiksvriendelijk is. Leuke spulletjes weer!

 


De nieuwe Taska Tackle Stripper ’N Cutter Tool

 


Scierra Inflatable Life Jacket

En dan weer eens iets totaal anders! Reddingsvesten. Wie veel gebruik maakt van een (rubber) boot weet dat een reddingsvest helemaal geen slechte investering is. Het kan zelfs een levensreddende investering zijn! Op vele Franse betaalwateren zijn reddingsvesten verplichte kost. Helemaal niet zo gek aangezien in het verleden vissers zijn verdronken door het niet dragen van een vest. Ooit introduceerde Fox al een speciaal Life Jacket die helemaal ontworpen was voor karpervissers. Tegenwoordig leveren bedrijven als de Karperbootshop van Arjan Verkoelen hele goede vesten in een nette groene kleur. Een nieuw product vanuit Engeland zijn de Scierra Inflatable Life jackets. Een vest wat zichzelf opblaast in slechts 5 seconden wanneer hij in aanraking komt met water. natuurlijk kun je hem ook handmatig laten opblazen door aan het bekende koortje te trekken. De vesten van Scierra voldoen verder aan alle normeringen als bepaalde Iso standaarden. De prijs van deze vesten zitten op een 85 euro.

 


Het Inflatable Life Jacket van Scierra

 


Lee Valley Customs Stage Stands

Ook het Engelse Lee Valley Customs is goed bezig. Eerder lieten we al een spyshot zien van de custom made hendels voor op je molens. Dit project is nu ook in een vergevorderd stadium en zijn te bestellen via hun site. Ze kunnen handles maken naar jouw wensen en voor bijna alle molens die hedendag verkrijgbaar zijn. Tevens nieuw zijn hun Stage Stands. Het lijkt soms of Engelsen iets hebben tegen rodpods. Ondanks dat Stage Stands in Nederland amper worden gebruikt, zo worden ze in Engeland vrij veel aan de man gebracht. De nieuwe Stage Stands van Lee Valley Customs zijn verkrijgbaar in drie kleuren en zijn allen gemaakt van aluminium. In het assortiment zitten Stage Stands in drie kleuren ( gepolijst aluminium, grijs of zwart gepoedercoat ) en zijn verkrijgbaar in diverse lengtes variërend van 3” tot een 10”. Alle Stage Stands zijn uitschuifbaar en worden vastgezet middens een simpele stelschroef. De prijzen liggen op een 16 euro de stuk.

 


De nieuwe Stage Stands van Lee Valley Customs

 


De Karperbootshop Custom Made RVS

De Karperbootshop van Arjan Verkoelen is al een lange tijd het adres voor jouw kwalitatieve Vortex boot. Sinds kort levert Arjan ook hele nette custom made producten om het vissen vanuit de boot te vergemakkelijken. Zo hebben ze bijvoorbeeld een speciale RVS Camera Adapter ontwikkeld voor die sessies dat je alleen je gevangen vis op de foto wilt zetten. Deze Camera Adapter is op zulke momenten een enorm handig hulpmiddel. Naast deze Camera Adapter levert Arjan ook speciale bootsteunen voor je rodpod. In het assortiment zit zowel een bootsteun voor op je houten of polyester boot als een speciale bracklet die je kan schroeven op de spiegel van je rubberboot. In overleg kan zelfs een speciale bracklet worden vervaardigd. Als laatste levert Arjan ook steekstokken om je boot netjes vast te leggen. Ze zijn vervaardigd van staal of aluminium en zijn voorzien van een geharde stalen wokkel. Zo kun je je boot nog vaster leggen.


Een Custom Made Rodpod houder van De Karperbootshop

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.