Random nieuws april 2014 (deel 2)

'Ieder nadeel heeft zijn voordeel'. Een zeer bekende uitspraak van een zeer bekende voetballer. Ook het tegenovergestelde is vaak waar. Elk voordeel heeft zijn nadeel en dat is iets waar we niks aan kunnen doen. Zijn we namelijk lekker met zijn allen aan het genieten van het mooie visweer, dan betekent dat ook dat de vroege voorjaarswarmte problemen kan geven. Zo kampt Nederland al een paar weken met karpersterfte door verschillende redenen en is ook de teek flink in opmars. Door de hoge temperaturen voor dit jaargetijde, is het water een broedplaats voor virussen en wordt ook de teek weer geactiveerd. Twee losstaande zaken die toch vervelend zijn voor ons vissers.
 


Over de teek gaan we het even hebben in dit nieuwsitem. Sinds deze week is namelijk door het RIVM een zogenaamde Tekenbeet-app gelanceerd waar we uiteraard even bij stilstaan. Daarnaast hebben we natuurlijk ook weer de nodige nieuwtjes van al die gave merken. Zo hebben we nieuws van het Nederlandse ESGF, behandelen we twee nieuwe producten van Nash Tackle en behandelen we, zoals belooft, de nieuwe A-type range van Taska Tackle. Daarnaast staan we stil bij nieuwe haken van het Duitse Black Label Baits, een nieuw product van Fox International en wel hele speciale zigbugs van het Engelse MBR Tackle. We sluiten af met een interessant item voor de tarts onder ons van Custom Angling Solutions en behandelen de terugkeer van een van de bekendste betaalwateren van Europa genaamd Etang 5! Veel leesplezier weer gewenst!
 


De nieuwe BTB8 First beetmelders van het Italiaanse Milo
 

Taska Tackle A-type Range

We beginnen dit item met de gloednieuwe A-type rodsupport range van het Engelse Taska Tackle. Ondanks dat Taska al diverse ranges heeft als het gaat om rodsupport materiaal waaronder een Aluminium range, vonden ze het toch nodig om ook een high end aluminium range te ontwikkelen. De A-type range bevat producten als banksticks, buzzer bars en toebehoren die zijn gemaakt van aluminium. Het aluminium is zilver geanodiseerd wat de range een chique look meegeeft. In de range zitten zowel adjustable als gefixeerde buzzer bars voor 2 en 3 hengels. Qua maten zijn er diverse uitvoeringen te verkrijgen (5&6 inch, 7&8 inch). Ook voor de banksticks geldt hetzelfde (8inch en 12inch). Naast deze producten zijn er ook stage stands, snag ears, indicators en buttrests te verkrijgen in de range. De A-type range is reeds verkrijgbaar op Nederlandse bodem bij Taska verkooppunten.
 


De nieuwe A-type range van Taska Tackle is reeds verkrijgbaar
 

ESGF Bevestigingsklem voor fishfinder

Wie een beetje deftig zijn water in kaart wilt brengen met een rubberboot, heeft vaak een berg aan techniek bij zich. Op het spiegeltje zitten vaak een elektro-motor en transducerstang al gemonteerd. In de boot ligt naast je accu ook ergens je fishfinder mee te schommelen op de deining van het water. Zo'n fishfinder is namelijk erg handig maar waar laat je dat ding nu eigenlijk? Zo moet het Nederlandse ESGF ook hebben gedacht want nieuw van hun is een speciale bevestigingsklem voor je fishfinder. Deze klem bevestig je met 2 schroeven op je spiegel. Op de klem zit een draaimechanisme wat 360 graden kan draaien waarop een plankje is geschroefd. Welk type fishfinder je ook gebruikt, op het plankje kan je allerlei bracklets schroeven. De prijs voor deze handige gadget bedraagt een 45 euro. Je bestelt hem door even te surfen naar: www.marktplaats.nl/m795077021
 


De nieuwe bevestigingsklem voor je fishfinder van het Nederlandse ESGF
 

Nash Tackle Spot On Line Markers

Menigeen dacht dat we met een verlate 1 april grap te maken hadden toen Nash Tackle een foto de social media ingooide van de nieuwe Spot On Line Markers. Speciale potjes met daarin een gekleurde vloeistof waarmee je je lijn kan markeren. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ook ik dacht dat ze bij Nash een stunt uithaalden totdat opperbaas Kevin zelf in een stuk beschreef dat dit toch echt een nieuw product is. Het idee achter de Spot On Line Markers is dat je bij het spodden en peilen je lijn kan markeren zonder gebruik van tape of elastiekjes. Dit soort middelen zijn namelijk in de praktijk niet erg handig. Elastiekjes willen nog wel eens verschuiven en tape haal je lastig van de lijn en laat residu achter. Spot Line Markers maken het mogelijk om snel een lijn te markeren. De vloeistof droogt zelfs in koude tijden in 30 seconden wat erg snel is. Het is een rubberachtige vloeistof die snel uithardt. Dit heeft tevens als voordeel dat je het ook met je vingernagel weer kan verwijderen wanneer nodig. Spot On Line Markers zijn verkrijgbaar in 4 kleuren te weten paars, groen, oranje en blauw. En flesje met kwast in de dop bedraagt slechts 5 euro.
 


De nieuwe Spot On Line Markers van Nash Tackle
 

Nash Tackle Cling-On Liquid

Een ander nieuw product wat al een tijd in de pijpleiding zit, is de nieuwe Cling-On Liquid. Een compleet nieuw product wat we in de karperwereld nog niet kenden! Cling-On Liquid is in principe vloeibare tungsten. Tungsten, of te wel wolfraam, is het metaal wat het bekende putty zijn gewicht geeft. Nash heeft het voor elkaar gekregen om tungsten in een vloeibare variant te fabriceren waarbij belangrijke eigenschappen als uitharding in oog zijn gehouden. In pak en beet 45 seconden is deze vloeistof uitgehard. De toepassingen van vloeibare tungsten zijn divers. Buiten dat je je onderlijn makkelijk kan verzwaren, kun je ook je soepele onderlijntje omtoveren tot een stijvere braid. Denk aan CoatInk toentertijd van Markerworld! Het revolutionaire Cling-On Liquid wordt verkocht in chique flesjes van aluminium en de kosten voor een flesje met kwast in de dop bedraagt een 12 euro. Goed bezig Nash!
 


Het revolutionaire Cling-On Liquid van Nash Tackle
 

Tekenbeet-app

We zeiden het al even in het voorwoord, 2013 was al een goed jaar voor de teek maar 2014 lijkt een nog beter jaar te gaan worden voor deze parasieten. Door de vroege voorjaarswarmte worden er nu al meer teken gesignaleerd dan gebruikelijk en dat betekent dat het voor ons vissers weer opletten geblazen is! Zoals we allen weten, heb je de kans dat je bij een tekenbeet de ziekte van Lyme kan oplopen en geloof mij, dat wil je niet! Om mensen alert te maken op deze beestjes, is begin deze week een speciale Tekenbeet applicatie geïntroduceerd door het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu. 

In deze app zit zo'n beetje alle informatie die je moet weten over de teek. Hoe verwijder je nou zo'n beestje en wat is die ziekte van Lyme nu precies? Daarnaast zitten er een paar hele handige features op. Wat dacht je van een zogenaamde Tekenradar om te kijken in welke gebieden in Nederland de meeste teken-activiteit is? Je kan zelfs een alarm krijgen als deze activiteit veranderd! Mijn inziens is de Tekenbeet-app de applicatie die we eigenlijk allemaal zouden moeten hebben. De versie van RIVM is te verkrijgen via Google Play. Helaas is de app niet beschikbaar voor iPhone gebruikers. Voor de iPhone enthousiasten raad ik de GGD Teek app aan. Mocht je trouwens meer informatie willen over teken? Check dan even deze link: www.carpfeeling.com/Artikelen/1908/EHBVO--insectenplagen-(deel-4)
 


Een musthave voor elke visser: de Tekenbeet-app van het RIVM
 

Black Label Baits Godzilla Hooks

Black Label Baits is een van de meest toonaangevende aasfabrikanten van Duitsland. Naast een indrukwekkende range aan kwalitatief hoogwaardige en niet alledaagse aasproducten, hebben ze ook wat tackle in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan de gave Catch or Die hangers! Nieuw zijn de Godzilla haken. Een product wat je niet als eerste zou verwachten bij een aasfabrikant maar wat er wel zeer netjes uitziet! Het betreft hier ronde haken met gebogen punt en een iets naar buitenstaand oog. Qua ontwerp doen ze vooral denken aan meervalhaken. De keuze voor deze uitvoering is dat ze hierdoor multifunctioneel inzetbaar zijn. Het zijn zwarte haken gemaakt uit gehard staal waardoor haakbreuken tot het verleden behoren. Een pakje van 11 stuks bedraagt 5,40 euro en zijn verkrijgbaar in de maten 2 en 4. Bij interesse zijn ze te bestellen via: www.blacklabelbaits.de
 


De nieuwe Godzilla Hooks van het Duitse Black Label Baits
 

Fox Casting Finger Stalls

De casters onder ons zullen dit kleine probleempje maar als te goed kennen. Gevlochten lijn, veelvuldig werpen en je zachte handen gaan niet samen. Gevlochten lijn kan venijnig scherp zijn en een snee in je vinger is bij een goede worp dan ook zo gebeurt. Niet nieuw maar wel erg handig zijn de nieuwe Casting Finger Stalls van Fox. In verhouding tot exemplaren van de concurrerende merken, is deze finger stall niet uitgevoerd in leer maar in neopreen. Hierdoor zit hij net wat lekkerder om de hand waardoor je meer controle hebt op de worp. Hij is uitgevoerd in het bekende zwart-oranje en hij blijft goed zitten door de grote velcron sluiting. Zo kun je nog eens veilig een worpje wagen! De Casting Finger Stalls zijn te koop via de betere hengelsportzaak.
 


De nieuwe Casting Finger Stalls van Fox International
 

MBR Tackle Mini Tackle Bugs

2014 kan maar zo eens het jaar worden van de zigrig. Ondanks dat we in 2013 al van diverse fabrikanten de nodige producten voorbij zagen komen, is 2014 een jaar waarin we volop met al deze producten in de weer kunnen. Van velen merken zijn er anno 2014 dan ook zigbugs verkrijgbaar. Denk aan de zigbugs van Nash Tackle en Scorpion Zigs. Ook het Engelse MBR Tackle levert een groot scala aan leuke zigs. Daar zijn onlangs zigs bijgekomen die toch wel erg ludiek zijn! Dit zijn namelijk de Mini Tackle Bugs. De Mini Tackle Bugs bestaat uit 4 verschillende zigs die eens niet lijken op insecten. In een set zit namelijk een Spomb zig, een Reel zig, een Alarm zig en een Spod zig! Tackle uitgevoerd in foam! Je mag zelf bepalen in welke kleuren je de Mini Tackle Bugs wilt uitgevoerd hebben en je kan kiezen uit weerhaakloze haken of haken met een weerhaak. De kosten voor een setje bedraagt slechts 5,50 euro. Ze zijn te bestellen door MBR Tackle even te contacten via Facebook. Dat zijn nog eens ludieke aasjes!
 


De ludieke Mini Tackle Bugs van het Engelse MBR Tackle
 

Boek Etang 5 via Carping Adventures!

Wie kent het verhaal van Brian en Olaf nog? Deze twee jonge heren gingen in 2009 mee op een vistrip georganiseerd door de toenmalige ECG. De bestemming was het toen al fameuze Etang 5. Zij wisten op een nacht de grootste vis van het water buit te maken op een bijzonder gewicht van maar liefs 39 kilo! Na deze vangst werd Etang 5 nog bekender en ging het al snel bergafwaarts. De geruchtenstroom kwam op gang en op een gegeven moment heeft de eigenaar van het water alle visrechten ingetrokken. Het is een aantal jaren stil geweest rondom Etang 5. Iets wat maar goed was ook. Onlangs meldde Marc Westenberg ons dat Etang 5 weer is geopend en geboekt kan worden via Carping Adventures! Ook meldde hij ons dat die kolossale spiegelkarper ook nog steeds zijn rondjes zwemt op Etang 5! Ben je dus opzoek naar een echte uitdaging en wil je niet te ver rijden? Check dan snel even de website  www.carping-adventures.com en maak kans op een van de vele zwaargewichten van dit bijzondere water! Etang 5 is met zijn 41 hectare en vele wiergroei geen water voor beginners. Toch kan je maar net eens in de prijzen vallen en dat zijn flinke prijzen! The legend is back!
 


Te boeken bij Carping Adventures
 

Custom Angling Solutions Bracklet Leveller

Zoals we in de howto 'Hoe word ik een Tackle Tart' al konden lezen, zijn afstand en symmetrie zeer belangrijk. Je setje moet er gewoon kaarsrecht bijstaan wil je aan de richtlijnen voldoen. Het is daarom dan ook niet gek dat zelfs niet meer bestaande merken en ranges van toen als AVA en TAR al waterpasjes hadden ingebouwd in hun rodsupport materiaal. Een merk die de hele waterpas hype weer deed opleven een x aantal jaar geleden, was het Engelse Custom Angling Solutions. Zij bouwden waterpasjes in in hun buzzer bars. De afgelopen jaren zijn er steeds meer producten bijgekomen in hun range die voorzien waren van zo'n waterpasje (Spiral Leveller) Toch was ik nog niet content met de mogelijkheden. Ik heb 2 jaar geleden Custom Angling Solutions benaderd voor een speciale bracklet met ingebouwd. waterpasje. Omdat ik de eerste overzeese klant was ooit, heb ik toen dit stukje maatwerk cadeau van ze gekregen. Onlangs was ik aan het surfen op hun site toen ik zag dat ze mijn idee hebben opgenomen in de range. De Bracklet Levellers zijn nu dus gewoon te bestellen! Wil je dus dat je setje er altijd recht bijstaat? Kijk dan even naar de Bracklet Levellers op www.customanglingsolutions.co.uk. Een beetje trots ben ik overigens wel!
 


De Bracklet Levellers van Custom Angling Solutions


En met de gave Bracklet Levellers van Custom Angling Solutions ben ik aan het einde gekomen van dit 2e Random nieuws van april. Volgende week zijn we er weer met nog veel meer nieuwtjes om van te smullen! Tot dan!
 


De Speedy Baitboat van het Hongaarse Panama


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.