Random nieuws augustus 2014 (deel 2)

Ik denk dat we deze zomer absoluut niet mogen klagen. We hebben de ene na de andere mooie dag, de avonden zijn zacht en de wind is stil. Prima omstandigheden om lekker de karpers aan de oppervlakte te belagen dacht ik zo. De zomermaanden is de ideale tijd om de batterij weer eens flink op te laden, om stress van werk en school even te laten voor wat het is. Na een enerverend jaar zijn ook wij toe aan een welverdiende vakantie en mijn vakantie gaat dan ook morgen in. Op de valreep nog even de laatste nieuwtjes van deze week.

In dit laatste Random nieuws voor de vakantie gaan we nog een keer los met een aantal nieuwe producten die de afgelopen week op het toneel zijn verschenen. Zo staan we stil bij een nieuw product van het Engelse Rig Marole, leuke gadgets van SVR en het Duitse BivyBitch en de nieuwe rodsupport range van X2. We gaan verder met het langverwachte loodsysteem van het Engelse Vardis Tackle en de nieuwe Radar C range van JRC. We sluiten af met de gave zigs van het Engelse Dragon Tackle met hun Urban Carp Zigs en een leuke actie van het Engelse Spomb. Veel leesplezier gewenst wederom!
 


Coming soon: BivyBitch diefstal alarm 

Rig Marole Multi Sleeve

Het Engelse Rig Marole is een van die bedrijven die serieus innovatieve producten op de markt bracht het afgelopen decennia. Denk aan hun Hydrolink onderlijnmateriaal of hun CamH2O fluorocarbon. Rig Marole is een merk wat niet elk jaar producten op de markt brengt. Mochten ze dan een nieuw product introduceren, dan is het meestal iets bijzonders. Nieuw zijn hun Multi Sleeves. Een multifunctioneel product wat je op verschillende manieren kan gebruiken. Denk aan de Multi Sleeve als lood insert, tail rubber of als stopkraal voor je chod. De mogelijkheden zijn zeer divers te noemen. Nu moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat dit product niet heel revolutionair is. Toch is het Rig Marole kennende een product van een prima kwaliteit en dat is ook wat waard!

 


De nieuwe Multi Sleeves van het Engelse Rig Marole 

SVR meetlint

Het Sportvis Vangsten Registratie (SVR) is het online portaal om je vangsten door te geven. Door het doorgeven, kan er meer inzicht worden verkregen in de Nederlandse visstand en de verspreiding van vissoorten. Naast hun core diensten, heeft de SVR ook een kleinschalige webshop met daarin een aantal merchandise producten. Nieuw is hun meetlint. Een robuust en klein meetlint van 150cm welke watervast is. Dit handige product is natuurlijk reuze handig als je wilt weten hoe lang die graskarper of monster schub nu echt is! Je koopt hem voor slechts 2,95 euro op; www.vangstenregistratie.nl

 


Meet je vangsten op met het meetlint van SVR

X2 Chunky Range

Anno 2014 is lichtgewicht rodsupport materiaal in tarty black vrij ingeburgerd.  Verschillende merken als een Fox, Cygnet Tackle of MPE Tackle, leveren gehele ranges aan producten. Nu staat het huismerk van Raven genaamd X2 erom bekend dat zij vaak replica’s verkopen van bekende producten. Zo is het ook met hun nieuwe Chunky range die lijkt op de Fox Black Label range maar dan met een ander prijskaartje. Denk aan verstelbare en vaste buzzer bars, banksticks in diverse lengtes en zelfs snag ears. Het betreft hier materiaal van zwart geanodiseerd aluminium en de prijzen starten bij een 10,00 euro. Voor meer informatie surf je naar; www.raven.nl

 


De Chunky Range van X2 

Vardis Tackle Snare Lead System

We hadden het in de loodupdate 2014 al even over een nieuw loodsysteem wat dit jaar op de markt zou komen van het Engelse Vardis Tackle. Ondanks dat Vardis HQ nog weinig informatie heeft, is op de Russische pagina meer informatie te vinden over dit aankomende systeem. Het Snare Lead System is een complete leader met lood. De werking heeft weg van bestaande visveilige systemen als het bekende Asis systeem van JRC. De leader zit aan de bovenkant gemonteerd op de harde insert van het lood en loopt vervolgens door het lood heen naar de hoofdlijn. Aan de onderkant van het lood wordt de wartel van de onderlijn over de leader geregen. Het Vardis systeem is verkrijgbaar in twee kleuren te weten; Camou Brown en Camou Green. Wanneer we dit systeem in Europa kunnen verwachten, is nog maar de vraag.

 


Het nieuwe Snare Lead System van Vardis Tackle 

Dragon Baits Urban Carp Zigs

Ondanks alle media aandacht, lijkt het erop dat de zigvisserij nog niet echt gemeengoed is geworden. Jammer want deze methode kan enorm lucratief zijn! Op de markt zijn desondanks toch voldoende producten te vinden voor deze visserij. Denk aan de producten van Nash Tackle, Element Tackle, Scorpion Zigs of Enterprise Tackle. Ook het Engelse Dragon Baits verkoopt hele aardige zigs onder de naam Urban Carp Zigs. In de range zitten diverse producten als imitatie insecten tot broodkorst imitaties en hondenbrokjes. Ze zitten verpakt per 3 stuks op een blisterverpakking en de kosten bedragen een 7,00 euro. Je koopt ze via www.detacklebox.nl

 


Urban Carp Zigs van Dragon Tackle koop je bij De Tacklebox 

BivyBitch USB Ventilator

Met deze tropische temperaturen brand je ’s ochtends letterlijk van je stretcher af. In de tent kan het al snel behoorlijk heet worden als het zonnetje erop staat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat merken als een X2 of Coleman een lange tijd speciale ventilatoren verkochten  die je kon ophangen in je bivvy. Een tijdelijk product in het assortiment van het Duitse BivyBitch is hun USB Ventilator. Een kleine ventilator welke geheel gemaakt is van staal en voorzien is van een stevige voet. Sluit hem aan op je powerpack en creëer een briesje in je bivvy. De kosten voor deze gadget bedragen een 12,00 euro en bestellen doe je door een mailtje te doen aan; bivybitch@t-online.de

 


Houdt het cool in je bivvy met de USB Ventilator van BivyBitch

En met de USB Ventilator van BivyBitch sluit ik dit Random nieuws af. De komende maand zullen we in verband met de vakantie geen nieuwsitems meer plaatsen. Mijn koffers staan klaar voor een welverdiende vakantie. Bij deze wil ik diegene die nog op vakantie gaan, alvast een hele fijne vakantie wensen. Blijf je lekker thuis, vangse!

 


Gesigneerde Spombs voor het goede doel gesigneerd door bekende Engelse vissers 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.