Random nieuws begin 2012 (deel 2)

En we gaan nog even door met wat kleine nieuwtjes en primeurtjes die onlangs op de markt zijn gekomen of op het punt staan om released te worden. Het aanbod aan nieuw karpermateriaal is mede te danken aan de releases van grote Engelse shows als de onlangs gehouden Five Lake Show en The Big One, de beurs die komend weekend zal openen. Ga er dus maar weer eens voor zitten en bekijk wat die Engelsen nu weer eens bedacht hebben!


De nieuwe Korda Boilie Kutter wordt waarschijnlijk deze zomer released


Rig Marole Skinfull

Het Engelse Rig Marole brengt niet jaarlijks nieuwe producten uit. Toch timmeren ze vooral in Engeland heel stevig aan de weg en is het daar een gerenommeerd merk. In Nederland is Rig Marole nog steeds relatief onbekend en dat is eigenlijk niet helemaal fair. Rig Marole is namelijk zo’n merk wat vaak toch leuke producten ontwikkeld die anders zijn dan de reguliere merken. Voor 2012 introduceert Rig Marole een nieuw soort onderlijnmateriaal genaamd Skinfull. Een zeer dunne braid met een coating die nog het meest is te vergelijken met fluorocarbon. Deze coating is onderwater totaal onzichtbaar. Hierdoor is een onderlijnmateriaal ontwikkeld wat nagenoeg door de dunne braid niet te zien is maar wel een stugge coating heeft om bijvoorbeeld combi rigjes te maken. Tel daarbij op dat deze coating gewoon met je nagels te verwijderen is en striptools niet nodig zijn en je begrijpt waarom dit weer een hoogstandje is. Binnenkort hebben we hem in de test om hem eens haarfijn onder de loep te nemen!

Het nieuwe Rig Marole Skinfull


Nash Siren S5 Alarm

Nash en beetmelders, waar ze begonnen met de in licentie vervaardigde SS Buzzers en de goedkope Outlaw beetverklikkers, zo introduceerde ze een aantal jaar geleden de nieuwe Siren RS1 beetmelders. Een pieper met een gewaagd uiterlijk maar met betrouwbare techniek. Voor 2012 gaat de RS1 een broertje erbij krijgen en dat is de nieuwe Siren S5 beetverklikker. Een uitgeklede versie van de RS1 met een iets hoekiger maar zeker niet minder mooie uiterlijk. Persoonlijk vind ik ze zelfs een heel stukje mooier dan zijn grote broertje! Over de specs is nog niet veel bekend en de foto hieronder is ook nog slechts een spyshot. Toch ben ik nu al zeer benieuwd naar de S5. Nash is goed bezig!

De nieuwe Nash Siren S5


Fox Rapide Load PVA Bag System

PVA bags worden steeds vaker toegepast aan de waterkant en het lijkt er zelfs op dat ze funnelweb een beetje van de troon stoten als het gaat om het meest productieve PVA product. Ook Fox gaat mee op de hype en introduceert het Rapide Load PVA Bag System. Een koker met daarin 25 PVA bags en een handige loader die het nog veel makkelijker maakt om je bag te vullen. Bij deze loader zit een transparante ring geleverd om de loader bij elkaar te houden waardoor je de loader makkelijker in het PVA zakje kan stoppen. Het systeem lijkt veel op de Avid Solid PVA Bag Loading Kit.  Toch zijn de transparante ring en de koker waarin je alles kan opbergen wel zo fijn. Een erg leuk product!

Het nieuw Rapide Load PVA Bag System van Fox


Trakker EQ Landingnet

Ook Trakker is zo’n merk wat de laatste jaren enorm goed bezig is. Nieuw is Het EQ (Equilibrium) landingsnet. Een landingsnet vervaardigd uit carbon met een prachtig CNC spreidblok van RVS. Het net zelf is fijnmazig en verkrijgbaar in zowel het zwart als het olijf groen. Doordat de steel en de spreidarmen vervaardig zijn van carbon is het gewicht laag maar toch sterk. Een prachtig landingsnet wat rond de 100 euro zal gaan kosten.

Het nieuw EQ landingsnet van Trakker


Taska Tackle

Ook hebben we de primeur van een totaal nieuw Engels merk wat bezig is om de eerste producten te introduceren op de grote karpermarkt. Dit merk genaamd Taska heeft momenteel in het basisassortiment nog slechts wat endtackle als stoppertjes, diverse types line aligners, een scherp schaartje, een boilieboor, boilienaalden,  putty en zeer deftige backrests. Toch verwacht ik dat het assortiment binnen een korte tijd eens flink wordt geboosd. Een merk waar we ongetwijfeld meer van gaan horen in de toekomst! Als er weer nieuws is omtrent dit nieuwe merk dan zijn jullie natuurlijk de eerste die het zullen horen!

Taska Ali Butt Rests


Nash Zigbugs en NR Rodbuilding

En we hebben nog meer nieuws van Nash naast de primeur van de S5 beetverklikker! Zo hadden we het gisteren al over de nieuwe zig aasjes genaamd Zigsects. Een speciaal zig aasje in de vorm van insect waardoor het aasje veel natuurlijker lijkt. Ook liet ik gisteren al even vallen dat het ongetwijfeld niet lang zou duren voordat een merk op zou staan om ze daadwerkelijk op grote schaal te gaan fabriceren en dit is ook gebleken. Nash zal namelijk dit product gaan uitbrengen onder de noemer Zigbugs. De Zigbugs zullen in Engeland snel worden geïntroduceerd. Wanneer ze naar Nederland komen is nu nog onbekend. Naast de Zigbugs is Nash een samenwerking aangegaan met Terry Edmonds ( een hengelbouwer) Deze samenwerking heeft geresulteerd in Nash NR. Een site waar je je persoonlijke custom build Nash hengel kan laten bouwen. Ben je Nash minded en wil je eens je eigen persoonlijke hengel laten samenstellen, kijk dan eens op hun nieuwe site!

Zigbugs van Nash Tackle


Free Spirit 2012

Verder is er nog veel meer klein nieuws te melden. Zo zal hengelbouwer Free Spirit gaan komen met de vernieuwde 2012 versie van de E-Class series. Enkele veranderingen zijn een subtielere reelhouder en een andere kleur bindingen. Ook zijn er nieuwe landingsnetten geïntroduceerd die onder de noemers The S landingsnet en The Hi’ S landingsnet verkocht gaan worden. het verschil zit hem in het carbon. Zo is het S landingsnet (36T carbon) vervaardigd van het zelfde carbon als de S- klasse hengels en is het Hi’S landingsnet vervaardigd van het zelfde carbon als het paradepaardje van Free Spirit, de Hi’S hengels (40t carbon) De afwerking is geperfectioneerd en de uiterlijk is veel subtieler geworden. Zeer mooie spul wederom!

De vernieuwde E-Class hengels van het Engelse Free Spirit


Lee Valley Customs Prototype Wood Handles

En dan nog een laatste nieuwtje voor de echte tackle tarts onder ons. Het customizen van je Tournies (Daiwa Tournament) kan tegenwoordig op velen manieren. Een van deze manieren is het vervangen van de houten reelhandle die vooral in strakke zwarte setups niet erg mooie oogt. Natuurlijk is daar het Engelse Weston Developments die prachtige uit aluminium CNC gefabriceerde handles verkoopt voor een flinke prijs.  Wil je eens wat anders dan zijn er in Engeland ook wat handige Harry’ s te vinden die prachtige handles willen maken voor een normale prijs. Kan je niet zo’n handige Harry vinden dan kun je eens te raden gaan bij het Engelse Lee Valley Customs. Ze zijn namelijk bezig met prototype handles die je met een beetje babbelen vast zo kan krijgen als dat jij prefereert. Het eerste prototype ziet er in ieder geval al veelbelovend uit!

Custom handles van Lee Valley Customs

En dan zijn we aan het einde gekomen van dit tweede nieuwsitem. Naast de bovenstaande producten is er natuurlijk nog meer nieuws te melden. Zo is ook als laatste de nieuwe Jedi 4 Leg rodpod uit van Piet Vogel Rods & Tackle. Een nette uit aluminium vervaardigde rodpod die zeer veelzijdig is. Daarnaast zijn mijn ogen ook gericht op de producten van het nieuw Fluke Custom Precision. Een deel van de producten is al te vinden op hun site en ik heb er in het verleden al een klein stukje over geschreven. Het wachten is op de bobbins en de rodpod. Ook is het wachten op het RVS rodsupport materiaal van Aquaborne. De eerste spyshots van de backrests waren al veelbelovend. Hopelijk kan ik jullie snel ook de rest van de producten laten zien. Als laatste zal er ook een vernieuwde versie gaan komen van de ATTX receiver. Qua uiterlijk is hij bijna identiek aan de receiver die we nu al kennen. Wat de specs zullen zijn is nog even afwachten. Kortom, er komt nog heel veel moois aan. Stay tuned op CarpFeeling.com!Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.