Random nieuws december 2013 (deel 3)

Poeh, wat is 2013 toch een snel jaar geweest. Het is bijna ongelooflijk dat we alweer zijn aanbeland bij het ene laatste Random nieuws van het jaar! Volgende week is het tijd voor het laatste nieuwsitem van 2013! Zo op de valreep van 2013 hebben we zoals altijd weer de wekelijkse nieuwtjes te melden. Ook dit Random zijn we weer aardig geslaagd al zeggen we zelf! Veel leesplezier gewenst weer!
 


In dit derde nieuwsitem van december, staan we stil bij de nieuwe 2014 producten van het altijd innovatieve Daiwa. Daarnaast besteden we aandacht aan een nieuwe tool die onlangs ook is uitgekomen van ditzelfde Japanse merk. Verder staan we stil bij een gloednieuw merk van Nederlandse bodem genaamd Dutch Handmade Carptackle en behandelen we het luxe Hilton Quest Carp Net. Als laatste besteden we aandacht aan een roze nieuwtje van begin deze week en een puike sleutelhanger met carpy print. Laten we beginnen!
 


Merch van het nieuwe Engelse magazine SubSurface (Bron foto: Hengelsport Utrecht)
 

Daiwa Tournament Entoh QDA

Waar Shimano altijd hoog inzet op marketing, zo is het bij Daiwa altijd opvallend rustig qua promotie. Nog bijzonderder is, dat Daiwa nog steeds een gezamenlijke marktpositie bezit samen met Shimano. Zo gek doen deze jongens het dus blijkbaar niet en kunnen ze het leien om niet hoog in te zetten. De Daiwa addicts onder ons wisten het al, de Daiwa 2014 catalogus is uit met daarin enkele nieuwtjes. Denk aan de nieuwe Emcast BR molen, de Black Widow BR en de Crosscast BR LD. Toch is dit allemaal niet zo spannend als je weet dat een van de grootste cultmolens van dit moment in een nieuw jasje is gegoten! De nieuwe Tournament Entoh QDA is uit! Deze molen in 'Stealth Zwart' bezit enkele verbeteringen ten aanzien van het vorige model. Denk aan Quick Drag en een taps toelopende spoel voor verdere worpen. Ook de line clip en de airbail zijn verbetert tezamen met een nieuwe soft touch molenknop. Bij de molen wordt als laatste een reservespoel bijgeleverd. Hij is al te koop via de betere Daiwa Dealer!
 


De nieuwe Daiwa Tournament Entoh QDA is uit!
 

Dutch Handmade Carptackle (DHC)

Als ik iets stimuleer, dan zijn het wel karperproducten van Nederlandse bodem. Helemaal als het exclusieve en handgemaakte producten zijn. In Nederland lopen we een beetje achter op Engeland en daarom vind ik het een goede zaak om bijvoorbeeld bedrijven als Targetbaits & Tackle, Smart-Indicators en ESGF te promoten. Sinds kort kunnen we daar weer een merk bijschrijven en dat is Dutch Handmade Carptackle (DHC). Dit nieuwe bedrijf van Gerard Bruinsma, zal zich in eerste instantie voornamelijk richten op kant-en-klare rigs en onderlijnmateriaal. Denk aan handgemaakte rigjes gemaakt door Nederlandse karpervissers en onderlijnmateriaal wat met de hand op de klosjes is gedraaid. Dit klinkt misschien een beetje vergaand maar op deze manier wilt Dutch Handmade Tackle zich onderscheiden. Op deze manier kunnen ze namelijk constant de kwaliteit garanderen van hun producten! Geïnteresseerd? Neem dan eens een kijkje op; www.handmadecarptackle.weebly.com of zoek ze op, op Facebook!
 


Coming Soon: Dutch Handmade Carptackle (DHC)
 

Daiwa Sokkou Knot Tool

Een tevens gloednieuw product van Daiwa maar wat lastiger te verkrijgen is in ons kikkerlandje, is de nieuwe Sokkou Knot Tool. Een echt super handige tool om 2 lijnen, denk aan een gevlochten hoofdlijn en een nylon leader, in seconden aan elkaar te knopen zonder verlies van kracht! Een verbindingsknoop van 2 lijnen is binnen onze sport een van de meest lastige knopen. Als je het demonstratiefilmpje van dit product op Youtube ziet, zal je dit niet denken! Je maakt simpelweg een lusje van je lijn tussen je vingers, draait deze 5 maal om de tool, klemt tussen het haakje van de tool je eigen lijn en de lijn waaraan je hem wilt vastknopen, je trekt hem aan en klaar ben je! De Sokkou Knot Tool is zoals eerder gezegd, wat lastiger te vinden. Vraag ernaar bij je Daiwa dealer en wie weet heb je geluk!
 


De gloednieuwe Sokkou Knot Tool van Daiwa
 

Hilton Quest Carp Net

Het is zeer recent geleden dat Jack Hilton, een van de pioniers binnen de karpervisserij, van ons is heengegaan. Jack overleed aan de gevolgen van leukemie.  Jack stond vooral bekend om zijn kijk op karperhaken, zijn legendarische boek 'Quest for Carp' en later om zijn hengels en zijn schepnet. De hengels en het schepnet van Hilton Angling, zijn tot op de dag van vandaag nog steeds te koop. Vooral het schepnet, welke ontworpen is op het design van Richard Walker in de jaren '50, is een stukje vakmanschap waar maar weinig vissers kennis van hebben. Het Quest Carp Net is niet nieuw. Wel wil ik hem als zodanig behandelen. Het Hilton Quest Carp Net wat hedendaags te koop is, kent een 6ft. steel van Harrison carbon en is 42 inch in breedte. Het spreidblok en de andere fittings zijn gemaakt van High Grade Aluminium. Elk net is genummerd en wordt geleverd met een certificaat van echtheid. De oplages zijn zeer exclusief te noemen en ze worden in batches van 50 stuks gemaakt en verkocht. Geïnteresseerd in een stukje kwaliteit en nostalgie? Surf dan eens naar; www.hiltonangling.co.uk
 


Het Quest Carp Net van Hilton Angling
 

NGT goes pink

En dan een vrij opmerkelijk nieuwtje wat we deze week tegenkwamen op Visdeal. Het betreft natuurlijk de roze karperhengel van het budgetmerk NGT. Karpervissen is allang geen sport meer welke enkel voor mannen is. Helemaal nu de wereldrecordhouders karpervissen 2 Nederlandse vrouwen zijn! Dit alles moet NGT ook hebben gedacht want op Visdeal kon je voor een mooie prijsje zuurstokroze karperhengels kopen! Deze stokken van 3.60m lang en met een testcurve van 2.75lb waren ook nog eens mooie geprijsd voor nog geen 30 euro! Deze hengels hebben voor ons mannen nou niet bepaald een hoog camouflagegehalte. Toch denk ik dat we toch best wel trots zullen zijn als onze partner mee zou gaan vissen! Ze zijn helaas niet meer te koop via Visdeal maar via andere kanalen is er ongetwijfeld nog aan te komen!
 


De knalroze Carper Rods voor vrouwen van NGT


En met de roze karperhengels van NGT, zijn we alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Volgende week is het tijd voor het laatste Random nieuws van dit jaar. Ik wens jullie allen hele fijne kerstdagen Dat jullie de dagen maar in goed gezelschap mogen doorbrengen!
 


Lichtgevende sleutelhangers met karperprint van Sielhorst Hengelsport

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.