Random nieuws december (deel 1)

Het is gewoon alweer december en dat betekent dat het einde van 2012 inzicht komt. Voordat het zover is hebben we als vertrouwd weer de nodige nieuwtjes voor jullie bij elkaar gesprokkeld. In dit nieuwsitem hebben we ondermeer nieuws van het Engelse Precision Angling, het Duitse Carplounge en het Belgische magazine Monkey Climber. Daarnaast nieuws van Lee Valley Customs, Kudos Tackle en super gaaf aas van JW Baits. Ook hebben we aandacht voor Cotswold Rods, JAG Products, Cobri Baits, MCF, Leon Hoogendijk en de fraaie loden van Lead Lodge. We sluiten af met een gave gadget van het Franse Atropa en een super gave nieuwe rodpod van Global Angling Products! Veel leesplezier gewenst!

 


Precision Angling Smock APG Camo

Het Engelse Precision Angling is een aardige speler op het gebied van gepolariseerde en gecamoufleerde zonnebrillen voor vissers. Daarnaast zijn ze distributor van Dr. Weils Hand Sanitiser. Een prefentief product tegen de nare maar helaas onbekende ziekte van Weil waar we onlangs nog over schreven.

De core business van Precision Angling ligt bij het vervaardigen en verkopen van producten voor de actieve struinende visser. Naast zonnebrillen hebben ze sindskort een nieuw product in het assortiment en dat zijn de zogenaamde Smocks. Een Smock is niks anders dan een poncho maar dan nu in carpy kleuren als Olive Green en Realtree APG Camo. Een handig product wat ervoor zorgt dat je niet opvalt en je ook nog eens droog houdt! Lekker met dit gure weer!
 


De Smock APG Camo van Precision Angling
 

Leon Hoogendijk Antiseptical Wound Healer

Over antiseptics, vrij vertaald desinfecterende middelen voor wondjes bij karper, hebben we al genoeg gesproken. Op de vraag of deze goedjes echt werken kennen we zowel voor- als tegenstanders. Toch begint op steeds meer (franse) wateren een desinfectiemiddel verplicht te worden. Fabrikanten spelen hier handig op in en komen met hun versie. Waar het ooit allemaal begon met helende zalf (Bonjela) om wondjes te desinfecteren, zo kennen we hedendag echt tientallen merken die antiseptics verkopen. Eentje die voor mij nieuw is, is van Leon Hoogendijk. Deze Antiseptical Wound Healer is bedoeld, zoals de naam al zegt, om wondjes te desinfecteren. Leon Hoogendijk wordt in Nederland verdeeld door ESV Supplies en zal vanaf 2013 volop verkrijgbaar zijn. Altijd handig om in de tas te hebben!
 


Leon Hoogendijk Antiseptical Wound Healer
 

Lead Lodge

We blijven ook nog even doordenderen met de trein vol met loodfabrikanten. Zo vonden we het ook een goed idee om het Engelse Lead Lodge even onder de aandacht te brengen. Lead Lodge bestaat als merk al een 25 jaar en is gespecialiseerd in zowel aas als, zoals de naam al zegt, loden. De loden van Lead Lodge zijn allen gepoedercoat waarna ze zijn verhit op een hoge temperatuur waardoor een goede coating om de loden wordt gecreërd. In het assortiment zijn voornamelijk wartelloden te vinden. Deze loden zijn verkrijgbaar in enorm veel modellen en gewichten. Qua coatings zijn er 5 kleuren in het assortiment zodat er altijd wel een juiste coating voor jouw water bijzit. Naast wartelloden verkopen ze overigens ook backleads en marker leads. De prijzen van de loden zijn gunstig te noemen. Voor nog geen euro per loodje zijn ze van jouw. Dat is nog eens leuk meegenomen!

Voor meer informatie surf je naar: www.leadlodge.co.uk
 


Loden van het Engelse Lead Lodge
 

Carplounge Multi Control Board

Het Duitse Carplounge is wellicht een onbekende speler op de Nederlandse bodem. Deze fabrikant van voerboten levert toch een uitzonderlijk gamma aan kwalitatieve voerboten en toebehoren. Naast hun paradepaardje, de RT4 Baitboat, verkopen ze ook fishfinders en GPS systemen. Een leuk product wat ze bijvoorbeeld verkopen en net uit is, is hun Google Earth Wireless GPS waarbij je door middel van een GPS op je boot en een ontvanger die je aan je laptop kan koppelen, via Google Earth of Maps kan zien waar je boot zich bevind. Aardig inventief spul dus! Een ander zeer interessant product wat helaas nog niet uit is, is hun Multi Control Board. Een handige lichtgewicht besturingseenheid waar je je handzender, GPS en dieptemeter ik kan klikken. Zo heb je alles overzichtelijk bij elkaar. Ondanks dat dit Board lichtgewicht is en delen van carbon zijn gemaakt, kan je hem ook door middel van een band om je nek hangen. Een leuk en innovatief idee moet ik zeggen! Carplounge zal binnenkort ook verkrijgbaar zijn in Nederland via de Voerboot Specialist.

Voor meer info kijk je op: www.carplounge.de 
 

 

Kudos Tackle Lightweight Aluminium Bobbin LE

Dat die gasten van Kudos Tackle zeer fraaie spul maken dat wisten we natuurlijk allang! Toch zijn ook zij zo af en toe te porren voor een prestige project en hebben ze onlangs in zeer gelimiteerde oplage weer enkele hangers gefabriceerd. Het gaat hierbij om Lightweight Aluminium Bobbins die gemaakt zijn, zoals de naam al zegt, van aluminium! Het middel van de body is gemaakt van acryl en er kan gekozen worden uit diverse kleuren. Wat deze hangers zo bijzonder maakt is dat ze lijken op exemplaren van roestvaststaal. Niks is minder waar en dat heeft als voordeel dat deze hangers gewoonweg heel weinig wegen. Er worden er slechts 30 geproduceerd wat betekent dat er 10 setjes van 3 bobbins te koop zijn. Zeer exclusief spul dus waar je als de kippen bij moet zijn wil je ze bemachtigen!
 


Een Lightweight Aluminium Bobbin van Kudos Tackle
 

Monkey Climber King Fat Shirt LE

Het Belgische magazine Monkey Climber is sinds de oprichting al een groot succes. Niet gek ook want dit blad ademt gewoon kwaliteit! Naast het magazine verkopen ze ook merchandise zoals zo'n beetje elk merk op deze aardbodem. In hun gamma zitten toch hele aardige producten als de kledij met de bekende 'It's Okay not to pay' slogan. Nieuw zijn de zogenaamde limited edition King Fat shirts. Gave shirts met een coole print die verkrijgbaar zijn in twee kleuren te weten Speckled Grey en Burgundy. De shirts kosten een 17,50 euro de stuk en zijn te bestellen via info@monkeyclimber.beinfo@monkeyclimber.be. Gaaf spul!
 


De gelimiteerde King Fat shirts van Monkey Climber
 

Lee Valley Custom Carbon Fibre part 3.

Zoals belooft houden we jullie up to date over de nieuwe Carbon Fibre range (C-3K) van het Engelse Lee Valley Customs. Er zijn namelijk weer enkele producten geïntroduceerd die we jullie niet wilden onthouden! In eerdere versies van het Random nieuws lieten we jullie al nieuwe producten zien als de Stage Stands en de molenhendels. Onlangs zijn er nieuwe producten aan toegevoegd als Carbon Fibre Snag Ears en Banksticks. Ook zijn zelfs de eerste spypics verschenen van Carbon Fibre Indicator Heads waar we in het volgende nieuwsitem even aandacht aan zullen geven. Met deze laatste producten kunnen we niet anders zeggen dat Lee Valley Customs een hele aardige range bij elkaar aan het sprokkelen is. Ik ben benieuwd wat we nog meer van ze mogen gaan verwachten!
 


Banksticks uit de nieuwe Carbon Fibre Range van Lee Valley Customs
 

JW Baits Grubs

JW Baits is een van de velen aasbedrijven die Engeland rijk is. Ondanks dat dit merk nou niet de bekendheid heeft van een Nutrabaits of CC Moore, heeft dit merk wel een aardig uniek product in huis en dat zijn de zogenaamde Grubs! Grubs zijn langwerpige 'staafjes' met een unieke vorm. Ze zijn verkrijgbaar in zowel effen kleuren als in multi colour uitvoeringen. Ze zijn verkrijgbaar in 4 smaken en worden verkocht per kilo. De prijs voor een kilo van deze Grubs ligt op een kleine 10 euro. JW Baits is het enige aasbedrijf ter wereld die boilies in deze vorm verkoopt. Door de vorm kunnen ze dressuur doorbrekend werken. Een leuk out of the box idee van dit kleine Engelse merk!

Voor meer informatie over JW Baits en hun Grubs surf je naar: http://www.jwbaits.com
 


Grubs van JW Baits
 

Cobri Baits Smiley's

We gaan nog even door met bijzonder aas want ook het Nederlandse Cobri Baits heeft onlangs wel heel speciale pop-ups uitgebracht. Het gaat hierbij om Smiley's. Smiley's zijn ei-vormige pop-ups met aan 3 kanten een smiley ingestanst. Op deze manier krijgen deze pop-ups inkepingen en daardoor een andere structuur. Dit zorgt voor een ander mondgevoel wanneer de karper dit aasje aftast met zijn zintuigen. Een andere interessant detail welke sales agent Dave Watson ons kon vertellen is dat de lachebekjes in deze pop-ups zorgen voor een hele andere lichtinval als ze worden ingezet als zigrig. Doordat de zon niet op een effen oppervlakte reflecteert maar ook valt in de inkepingen, krijg je een andere schaduw wat dit aasje opvallender maakt. De karper als nieuwsgierige vis zal sneller getriggert worden om dit aasje eens te inspecteren. De Smiley's zijn verkrijgbaar in diverse smaken en fluoro kleuren. Een leuk aasje voor de aankomende wintermaanden!
 


Smiley's van het Nederlandse Cobri Baits
 

Cotswold Rods Rod Care Kit

Meestal associëren we Care Kits met antiseptics om de wondjes, die door toedoen van de leader, lood en haak, even in te smeren om zo het genezingsproces te versnellen. Toch gooit Cotswold Rods roet in het eten en komen ze zo waar met een heel aardig product! Hun Rod Care Kits zijn namelijk bedoeld om je (dure) hengels eens flink op te boenen om ze zo weer proper te laten ogen. Deze Rod Care Kits zijn uitermate interessant om vuil en zelfs kleine krasjes weg te poetsen. Ook blanks die door zonlicht zijn aangetast zijn met deze Rod Care Kit weer terug te brengen naar hun oorspronkelijke kleur. In een Rod Care Kit zitten onder andere geïmpregneerde doeken, een flesje Nanoparticle Restorative Polish, een flesje Nanoparticle Shine and Protect Glaze Polish, kwalitatieve poetsdoeken en een uitgebreide gebruiksaanwijzing. De prijs voor een Rod Care Kit ligt op een 12 euro de kit. Een erg handige kit om je hengels goed schoon te maken en ze weg te zetten voor warmere tijden!
 


De Rod Care Kit van Cotswold Rods
 

Nieuwe producten MCF

Het Engelse MCF van Dennis McFetrich is een merk wat al een ruime tijd meegaat in de hengelsport branche. Door de jaren heen zijn ze geregeld gekomen met echte innovaties als bijvoorbeeld hun befaamde markers, Rattler Bobbins en Kicker Klips. Recent heeft er naast het bestaande assortiment een uitbreiding plaatsgevonden en zijn er een aantal interessante producten bijgekomen om je MCF Rattler of Flipper Bobbins eens te pimpen. Zo zijn er nu ook Nash Siren Adapters bijgekomen om een Rattler Bobbins te monteren op een Nash Siren RS1 beetverklikker. Daarnaast zijn er nu Replacement Colour Bodies te koop om de kleur van je Rattler of Flipper Bobbins te customizen. Naast deze items zijn er nog meer nieuwe producten te melden.

Neem eens een kijkje op hun site zou ik zeggen! www.mcfcarpfishing.co.uk
 


Nieuwe producten MCF Fishing
 

Global Angling Products Stag Pod

Wellicht hadden jullie in de wandelgangen of social media al wat opgevangen over een gloednieuwe carbon rodpod die onlangs op de markt is gekomen. Dit is de zogenaamde Stag Pod van Global Angling Products. Deze carbon rodpod is gemaakt in samenwerking met de haast legendarische hengelbouwer Harrison. De kwaliteit van het carbon en de andere roestvast staal en aluminium componenten is dan ook subliem. De Stag Pod is een multifunctionele rodpod die ontwikkeld is voor haast elke ondergrond. Hij is door het carbon lichtgewicht en door het fraaie ontwerp in luttele seconden op te zetten. De prijzen voor deze gave pod beginnen bij een 420 euro. Harrison is de tweede hengelbouwer die zijn kennis van carbon omzet in rodpods. Het Engelse Century is namelijk dat andere bedrijf dat carbon producten maakt voor meerdere branches waaronder rodsupport materiaal. Binnenkort nog veel meer nieuws over deze fraaie rodpod!
 


De nieuwe Stag Pod van Global Angling Products
 

Atropa Atrospot UV

De Atrospot van Atropa is wellicht een van de bekendste karper gerelateerde producten van Franse bodem. Deze markers die werken op een fotocel, gaan aan als het donker wordt en uit als het licht wordt en zijn ook overdag door de fluoro band om de marker goed waar te nemen. Het succesverhaal van de Atrospot begon in 1998 waar de eerste prototypes werden getest op het fameuze Lac de Saint Cassien. Na de introductie was Atropa met dit product lange tijd de enige leverancier van dergelijke producten. Ook hun staafmarker (Atrotube) werd een succes. Onlangs is er een kleinere versie verschenen van de Atrospot en dat is de Atrospot UV. Deze UV werkt niet op  fotocel techniek maar licht in het donker op door simpele fluorescentie en fosforescentie. Dit klinkt heel ingewikkeld maar het betekent niets meer of minder dan dat deze markers een glow in de dark werking hebben. Een leuk bijkomend voordeel van deze UV versie is dat de prijs ook betaalbaar is. Deze markers zullen namelijk een 20 euro de stuk gaan kosten. Atropa blijft een begrip als het gaat om markers. Deze nieuwe Atrospot UV versies zullen kwalitatief dan ook niet onder doen voor hun grote broertje!
 


De nieuwe Atrospot UV van Atropa


En met Atropa zijn we aan het einde gekomen van dit eerste Random nieuws van de maand december. Volgende week meer nieuws zoals jullie van ons gewend zijn. Tot dan!
 


3K Carbon Rollerwheels for ATTs by Kudos Tackle


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.