Random nieuws eind 2011

Naast alle nieuwtjes voor 2012 zijn er op de valreep 2011 natuurlijk ook nog nieuwe producten te melden die ik jullie uiteraard niet wil onthouden. In dit artikel nieuwtjes van onder andere Gardner, Avid, Rod-Box, Spomb, Sonik Rods en Jag Products. Merken die blijven innoveren met leuke en innovatieve producten!


Rod-Box

Wat nu als je op een vistripje wilt gaan naar bijvoorbeeld Frankrijk maar je auto is eigenlijk te klein om al je spullen mee te nemen? Natuurlijk kun je een auto huren maar de bijkomende kosten maken zo’n vistripje natuurlijk aardig duur. Ook het huren van een aanhangwagen of het lenen van een auto van je buurvrouw is een mogelijkheid. Alleen is het natuurlijk wel zo fijn om eigenlijk alles zelf in handen te hebben. De Rod-Box is een product wat vervaardigd is in Engeland en in principe een skybox voor op je auto is gericht voor ons vissers. In de Rod-Box passen tot 6 opgetuigde hengels die je vast kan zetten op verwijderbare hengelhouders. Deze hengelhouders kun je ook verwijderen waardoor er 2 grote foedralen passen op elkaar. Je kan ook kiezen om de hengels vast te zetten in de houders. Onder de houders is ruimte genoeg voor je bivvy, shelter of schepnet. Het grote voordeel is dat er in je auto zelf ruimte overblijft. Verder zijn de hengels boven op je dak goed beschermt door de sterke behuizing. Doordat de Rod-Box ook voorzien is van een slot zijn je spullen ook nog eens veilig opgeborgen. De Rod-Box zal een 400 pond gaan kosten.


De Rod-Box, de manier om je hengels te vervoeren!


Jag Products Super Compact

Het Engelse Jag Products kennen we van de super deluxe banksticks, buzzer bars en toebehoren van een zeer duurzaam en kwalitatief roestvrijstaal. Nieuw in het assortiment zijn de Super Compact buzzer bars. Zoals de naam al zegt staan de piepers op deze buzzer bars dicht op elkaar. Ze zijn volledig uitschuifbaar, lichtgewicht, compact om mee te nemen en zoals bij alle Jag producten is het kwijtraken van je stelschroeven niet mogelijk. Het hele idee achter het Super Compact concept is als volgt. Wanneer je de buzzer bars niet uitschuift zijn ze ideaal voor een subtiele 2 rod setup. Wil je met drie hengels vissen dan schuif je enkel je buzzer bars uit en kun je vissen met 3 hengels. Natuurlijk is dit niet heel erg spannend. Wat het wel leuk maakt is dat deze buzzer bars slechts een 240 gram wegen en dat merk je wel qua gewicht in tegenstelling tot zware exemplaren van de concurrent. De buzzer bars komen in 2 maten te weten front: 6.375” uitschuifbaar tot 10.5” en rear: 6.125” uitschuifbaar tot 10”. De prijzen zullen komen te liggen op iets boven de 40 pond per set!

Jag Products Super Compact buzzer bars


Jag Products Bankstick Stabilizer

Dat er ook van Jag Products stabilizers aan zouden komen is natuurlijk niet heel verwonderlijk. Het was dan voor mij ook meer de vraag wanneer dan de vraag of ze überhaupt zouden komen. Stabilizers zijn op zich niet heel spannend maar voor ons vissers die graag met banksticks vissen zijn ze toch wel verrekte handig! Er is niks zo irritant als buzzer bars en banksticks die om hun eigen as kunnen draaien. Jag brengt vanaf nu ook stabilizers op de markt voor hun banksticks en vooral het dubbel pins design vind ik er erg goed uitzien! In het assortiment zijn momenteel 2 types te verkrijgen. Het originele 1 pin model wat we bij veel merken tegenkomen als Solar Tackle, Matrix Innovations of zelfs Targetbaits en Tackle. Daarnaast is er zoals net al kort vermeld een heus 2 pin model om je bankstick nog wat vaster te zetten. Zoals je van Jag mag verwachten zal je de stelschroeven nooit verliezen door een speciaal mechanisme. Verder zijn de stabilizers CNC gefreesd en van 100% RVS. De prijzen zullen liggen rondom de 20 pond.

De nieuwe dubbel pin Bankstick Stabilizers van Jag Products


Avid Carp Ziglites

Avid is sinds de oprichting vorig jaar enorm gegroeid en heeft binnen een relatief korte periode enorm veel producten op de markt gebracht. Het merk blijft innoveren en zo is de productrange in een korte tijd van endtackle gegroeid naar stretchers, tassen, foedralen, weightslings en stoelen. Een van de nieuwste producten zijn de zogenaamde Ziglites. Ziglites zijn in principe pop-ups en wafters maar dan van een materiaal met een hoger drijfvermogen dan rubber of plastic. Het materiaal is nog het beste te vergelijken met foam of schuim. Ze zijn zowel verkrijgbaar in Multi-colour pop-ups als wafters in een effen kleur. De kleursamenstellingen van de pop-ups zijn als volgt. Oranje/zwart, geel/zwart, zwart/wit en groen zwart. De wafters komen in de kleuren oranje, geel, wit en groen. Door het hoge drijfvermogen zijn ze ideaal voor de zig visserij. Multicolour haakaasjes zien we de laatste tijd steeds vaker. Onder andere The Baits, Energy Baits en Carpballs.uk welke we eerder hier op CarpFeeling beschreven, verkopen multicolour aasjes. Leuk aas om het visuele karakter van je aasaanbieding te vergroten! Binnenkort nog veel meer nieuws van Avid carp!

Avid Ziglites in allerlei kleuren


Gardner Medic Plus

Antiseptics blijven producten waar veel vissers zowel voor- of tegenstander van zijn. In mijn kennisdocument antiseptics wat ik dit jaar plaatste op CarpFeeling probeerde ik al de voor- en tegens tegen elkaar af te wegen maar een echte duidelijke conclusie was niet te trekken door de velen visies en meningen van verschillende personen. Ondanks dat antiseptics nogal omstreden zijn komen er zo af en toe fabrikanten op de markt met een nieuw type. De laatste jaren zagen we al het nieuwe Kryston Klin-ik Shield en Cypryvet van Carp4u. Voor 2012 brengt Gardner zijn eigen versie op de markt onder de naam Medic Plus. Medic Plus is in principe niet geheel anders in werking als de antiseptics die we al kennen. Medic Plus is zowel geschikt voor het doden van bacteriën als het helpen van het genezingsproces. Het middel dient simpel opgesmeerd te worden over het wondje waarna het zijn werking kan doen. Medic Plus zal rond de 5 euro gaan kosten wat goedkoper is dan concurrent Kryston.

Het nieuwe Gardner Medic Plus


Nieuwe Producten Spomb

De Spomb voerraketten zijn het afgelopen jaar een doorslaand succes gebleken en veel vissers hebben de originele spods ingeruild voor een Spomb. Buiten dat een Spomb gestroomlijnder  is, is het veel efficiënter om kleine voerdeeltjes over een grotere afstand te gooien zonder teveel klein voer te verspillen. Tot voor kort waren er twee Spombs in het assortiment en dat waren een witte en een zwarte variant. Voor komend jaar zal daar een mini Spomb bijkomen net als een speciaal ontwikkelde Spomb hengel! Deze hengel is in samenwerking met de Engelse hengelbouwer Free Spirit ontworpen. Binnenkort nog veel meer Spomb nieuws!

De nieuwe The Spomb Rod


Sonik 2012 SKS en NCT

Engelse Sonik hengels zien we steeds meer en meer verschijnen op de Nederlandse markt. Dat is natuurlijk niet heel verwonderlijk want het zijn super mooie hengels om te zien waar ook nog eens een stevig partijtje mee te drillen valt. Er zijn enkele nieuwe series uitgekomen als de SKS en de NCT series. De SKS range is gemaakt van high modular carbon, heeft Fuji Sic geleide ogen, een kwalitatief duplon handvat met gelazerde butt cap en een prachtige afwerking met koperkleurige striping. De hengels zijn een genot voor het oog maar hebben tevens ook fantastische werpeigenschappen en genoeg power voor het drillen van de vis. ze worden verkocht van 2.75lb tot 3.5lb in 12” en 3.5lb in 13”. De NCT range is een volledig nieuwe range karperhengels gebaseerd op Nano Carbon Technology waar NCT ook voor staat. Het grote voordeel van Nano carbon (tubes) blanks is dat ze enorm sterk zijn maar ook zeer lichtgewicht. Hierdoor is een hengel vervaardigd die enorm sterk is, erg lichtgewicht en erg dun. Tel hierbij op een 50mm startoog, een handgemaakte reelhouder en een prachtige afwerking waaronder een gelazerde butt cap en je begrijpt waarom deze hengels zo speciaal zijn! Echte power rods!


En dan zijn we alweer aan het einde gekomen van dit nieuwsitem. Binnenkort meer nieuws van onder andere Avid Carp, Gardner, Spomb en nog veel meer! So stay tuned on Carpfeeling.com!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.