Random nieuws februari 2013 (deel 2)

Soms lijkt het alsof de tijd vliegt. We zitten alweer half februari. Toch zijn de weersgoden ons minder gezint. Ondanks dat het weer verbeterde en daarmee de temperatuur even steeg, is het momenteel weer koud te noemen. Zo koud zelfs dat er alweer een dunne laag ijs zich vormt op de meeste wateren. Om jullie toch een beetje warm te houden hebben we weer enkele smeuige nieuwtjes voor jullie verzameld. 
 


In dit tweede nieuwsitem van februari staan we even stil bij de nieuwe Carbon Effect range van het Duitse Finkelde. Daarnaast behandelen we een voor de Nederlandse markt nieuwe kledingfabrikant genaamd Pukka Carping Rags. Ook hebben we aandacht voor nieuwe producten van Korda, Reaper Custom Tackle, Gardner, G-Force Tackle, ATT, Custom Angling Solutions, Aqua Products en Cotswold Rods. We sluiten af met gave Elstow Bobbins van Denham, nieuwe handles voor je Daiwa Basia van het Engelse Weston Developments en nieuwe aasproducten uit Zuid-Afrika van NHM. Veel leesplezier gewenst met dit bomvolle nieuwsitem!
 


De nieuwe Plastic Butt Rests van het Engelse Taska Tackle
 

Finkelde Carbon Effect

Banksticks van carbon, titanium of 316 grade roestvaststaal zijn tegenwoordig helemaal in. Niet gek ook want deze materialen zijn allen hoogwaardig en staan vaak garant voor een lange levensduur. Vooral de markt van carbon banksticks en buzzer bars groeit gestaag. Er zijn velen gradaties in dit materiaal met allen hun voor- en nadelen. Tevens zijn er veel merken die goedkope carbon producten verkopen. Vaak zijn deze producten niet van echt carbon en is het aluminium met een simpele 'wrap' of te wel goedkoop carbon folie. 

Een andere tak is het zogenaamde Carbon Effect. Banksticks van roestvaststaal voorzien van een dikke carbon buiten mantel. Ondanks dat het niet echt banksticks zijn van carbon, hebben ze wel voordelen. Zo kun je veel meer kracht zetten op deze jongens zonder dat je bang bent dat je carbon bankstick gaat splinteren. Banksticks dus met de looks van carbon maar de duurzaamheid van roestvaststaal. Helemaal geen slecht idee! Het eerste bedrijf die met Carbon Effect producten op de markt kwam was het altijd innovatieve Solar Tackle. Onlangs is daar een nieuwe speler bijgekomen en dat is het Duitse Finkelde. Voor nu verkopen ze enkel nog de uitschuifbare banksticks in 30cm en 50cm maar deze range zal ongetwijfeld uitgebreid gaan worden. 
 


Carbon Effect Banksticks van het Duitse Finkelde
 

Nieuwe producten Korda

Korda is en blijft de grootmacht als het gaat om karpergerelateerde producten. Het succes van Korda, wat ooit begon met simpele loodjes, is tot op heden ongeevenaard en mijn inziens blijft dit nog wel doorgaan. De laatste jaren zien we het Korda imperium steeds groter worden door de aankoop van diverse andere bedrijven. Ook binnen hun eigen range blijven ze niet meer vasthangen aan endtackle maar zien we nu ook aas ( Korda Goo, Fake Food), baittools ( Krusha, Boilie Kutter) en zelfs hangers ( Stow Bobbins) van hun in de schappen liggen. Naast deze producten zitten er enkele nieuwe producten in de pijplijn. Zo zullen er zogenaamde Finger Stalls gaan uitkomen. Speciale vingerbeschermers die je vingers beschermen tegen het insnijden van je (gevlochten)lijn tijdens het spodden. De Finger Stalls zijn gemaakt van neopreen en zullen verkocht gaan worden in diverse maten. Ook zal er Marker Elastic uit gaan komen.
 


De nieuwe Finger Stalls en Marker Elastic van Korda
 

Gardner Tackle Fluoro Plus

Het ver werpen van je montage heeft met diverse zaken te maken. Zo speelt het type molen en spoel, de hengel, het te werpen gewicht en de werptechniek mee bij het maken van verre worpen. Ook de dikte en gladheid van je lijn zijn van essentieel belang. Voor deze laatste punten zijn er sinds jaar en dag al speciale producten als Grease die de eigenschappen van je lijn in positieve mate beinvloeden. Grease is een lubricant die je op je lijn smeert. Deze 'olie' zorgt ervoor dat je lijn gladder is en minder weerstand geeft op je spoel en (start)ogen. Hierdoor kan je simpelweg verder gooien. Nieuw van Gardner is Fluoro Plus. Een speciale lubricant voor fluorocarbon en nylon lijnen. Niet alleen kan je verder gooien met dit goedje op je lijn, het zorgt ook voor een langere levensduur (door minder slijtage) en voorkomt dat deeltjes in het water, als alg, op je lijn gaan zitten waardoor je lijn veel zichtbaarder wordt. Een interessant product!
 


Het nieuwe Fluoro Plus van Gardner Tackle
 

Reaper Custom Tackle

In het 5e deel van het Random nieuws van januari 2013 hadden we het al even over de gave bobbins van Colin David Palmer die hij maakt voor Reaper Baitboats & Tackle. Deze tak van dit bedrijf genaamd Reaper Custom Tackle kan werkelijk alles maken op het gebied van beetindicatie. Nieuw zijn hun Red Led Light Up Bobbins. Bobbins voorzien van een led welke stroom krijgen via je beetmelder. In tegenstelling tot andere merken zijn de kabeltjes tevens je kettinkje. De grote van de bobbin, de mogelijkheid tot het toevoegen van extra gewichtjes en de felheid van de ledjes is allemaal bespreekbaar. Leuke kermis spul voor de liefhebbers onder ons!
 


De Red Led Light Up Bobbins van Reaper Custom Tackle
 

G-Force Tackle Leads

Op Carp Zwolle startte de Nederlandse introductie van het toen nog onbekende G-Force Tackle. De man achter G-Force Tackle is Simon Martin Healy. Ondanks dat er waarschijnlijk geen belletje gaat rinkelen, is dit de man achter de bijna 'legendarische' loden van Atomic Tackle. Simon vond het tijd voor verandering en heeft zijn expertise op loodgebied omgezet in een eigen bedrijf. Zoals we wellicht allen hebben gezien op Carp zwolle, is het assortiment aan loden verbluffend te noemen. De meest bekende varianten waren bij hun te vinden in diverse interessante coatings. G-Force is niet van plan om enkel bij loden te blijven. 2013 zal namelijk het jaar gaan worden dat er nog veel meer andere interessante producten op het strijdtoneel zullen verschijnen. De verwachtingen zijn dan ook hoog!
 


Dung Leads van G-Force Tackle
 

ATT Crystal Cased ATTs IW

In het 5e deel van het Random nieuws van januari 2013 hadden we het tevens over de special editions van de ATTs van het Engelse ATT. Deze specials waren speciaal voor de Brentwood show gemaakt. Nu zullen velen van ons denken dat dit weer zo'n marketingstunt is. Niets is minder waar want deze special editions, genaamd Crystal Cases ATTs IW, zijn gemaakt voor een doel en dat is ook nog eens een goed doel! De opbrengsten van de verkoop gaan namelijk naar diverse liefdadigheidsfondsen op het gebied van kanker. De eerste 5 setjes staan momenteel op Ebay en er kan op geboden worden. Naast dat deze piepers enorm exclusief zijn, voorzien van transparante case met IW, gelimiteerde oplage en handtekening van Tom Wright en Darren Henwood, steun je dus ook nog eens een goed doel! Zoek even op Crystal Cased ATTs op Ebay en waag eens een gokje. Wellicht heb je straks iets heel speciaals in handen! 
 


De limited edition ATT Crystal Cased ATTs IW voor het goede doel
 

Custom Angling Solutions Eclipse Ti Range

Ondanks dat we het afgelopen maandag nog uitgebreid hebben gehad over de bijzondere producten van Custom Angling Solutions, zo kan ik jullie bij deze de nieuwste range laten zien en dat is de Eclipse Ti Range. Deze nieuwe range is het beste van 2 al bestaande ranges en dat zijn de Eclipse Range (aluminium) en de Unrivalled Range ( Titanium). Deze range van banksticks en buzzer bars is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium. De koppen van de buzzer bars en de punten van de banksticks zijn gemaakt van titanium. De koppen van de buzzer bars hebben qua ontwerp wat weg van de buzzer bars van het Engelse Century Neville. Een oldskool Engelse stijl waarbij deze versies ook nog eens zijn voorzien van 2BA threads om je ketting van je hanger in te draaien. Deze nieuwe range is verder voorzien van een nieuw ontwerp stelschroeven, in de stijl van Jag Products, welke zijn gemaakt van aluminium. Deze stelschroeven zijn verder zwart geanodiseerd en ingegrafeerd met hun initialen. Erg gave producten alweer waarbij gekozen is voor het gebruik van diverse materialen!
 


De nieuwe Eclipse Ti Range van Custom Angling Solutions
 

Pukka Carping Rags

Als er we twee branches moeten noemen binnen de karpervisserij die echt enorm aan het groeien zijn, dan is het wel kleding en lood. Ook in deze editie hebben we weer een voor Nederlandse begrippen onbekende fabrikant van gave karperkledij. Het gaat hierbij om het Engelse Pukka Carping Rags. Binnen hun assortiment kun je zowel hoodies als t-shirts vinden. Ze zijn enkel in het olive green verkrijgbaar maar er is wel keuze uit diverse gave prints en teksten. De stijl van de prints is typisch Engels te noemen. Prints in streetstyle met teksten die de gemiddelde hippie ook zal uitkramen als 'Keep it real' en 'Banned substance'. Vooral deze eerste slogan begint mijn inziens steeds actueler binnen de karpervisserij te worden. Laten we gewoon allemaal weer met beide benen op de grond staan! Peace! Voor meer info surf je overigens naar: www.pukkacarpinrags.co.uk
 


Gave kleding van Pukka Carping Rags
 

Aqua Products Car Boot Liner

Velen van ons zullen het wel herkennen. De auto is van binnen na een (lange) sessie enorm vuil. Wanneer we de tot de nok toe gevulde auto vol met karperspullen eindelijk hebben leegeruimd, blijft er vaak veel zand,vuil, blad en in het ergste geval, klei achter. In de meeste gevallen betekent dit dat we de auto weer kunnen gaan uitzuigen en schoonmaken om hem weer toonbaar te maken. Het Engelse Aqua Products heeft hier een simpel maar doeltreffend product voor ontwikkeld en dat is de zogenaamde Car Boot Liner. Een handige mat die je achterin je auto schuift en je vuil en/of modder van bijvoorbeeld je barrow opvangt. De mat is in het carpy green en is gemaakt van Aquatexx. Hij past in de meeste auto's en beschikt tevens over een flap die over je achterbumper valt. Zo heb je ook nog eens minder kans op beschadigingen als je je stretcher weer met moeite in je auto probeert te krijgen. De prijs voor deze mat ligt op een 60 euro. 
 


De nieuwe Car Boot Liner van Aqua Products
 

Nieuwe prototype landingsnetten Cotswold Rods

Het Engelse Cotswold Rods begint op het vaste land steeds meer terrein te winnen. Zowel in Belgie als in Nederland zijn deze handmade hengels al te koop. Naast prachtige hengels maken ze ook landingsnetten zoals elke goede hengelbouwer betaamt. Onlangs zijn er enkele foto's verschenen van prototypes die ik jullie niet wilden onthouden. Allereerst zijn ze bezig met een nieuw landingsnet in de R1 range. Het gaat hierbij om een minimalistisch rond spreidingblok voorzien van een gat om je net vast te zetten met een bankstick. Handig als je je landingsnet voor een korte tijd wilt gebruiken als bewaarzak. Tevens is er een foto verschenen van een prototype net met een inklapmechanisme van je spreidarmen. Zodra er meer nieuws is over deze ranges dan zullen we jullie dit uiteraard melden!
 


Prototype landingsnet van Cotswold Rods
 

Nieuwe producten NHM

Zuid-Afrika wordt nu niet zo 1,2,3, geassocieerd met karpervissen. Toch begint ook daar het karpervissen steeds actueler te worden en zelfs booming bussiness voor de plaatselijke bevolking. Zo bestaan er zowaar ook al een aantal Afrikaanse fabrikanten van karpermateriaal als Kamo Developments (voerboten), Docks Specimen Tackle ( endtackle), Titanic Carp Care (onthaakmatten)  en NHM (aas). Vooral NHM is een aasfabrikant die nog niet zo'n tunnelvisie heeft als de meeste Europese bedrijven. Ze denken out of the box en dat levert leuke producten op. Een van die producten lieten we al zien in het Random nieuws van oktober vorig jaar. Dit waren de Pom Pom artificiele boilies. 
 


De nieuwe Breadfactor dips van het Zuid-Afrikaanse NHM


Nieuw zijn enkele speciale dips genaamd Breadfactor. Deze PVA vriendelijke flavours zijn gebaseerd op een van de meest succesvolle aassoorten van deze eeuw en dat is brood. Breadfactor wordt verkocht in 5 niet alledaagse smaken te weten Sweetcorn, Pineapple, Musk, Peanut butter en Banana. Het gaat hierbij om dips die gemaakt zijn van natuurlijke ingredienten. Naast Breadfactor is er ook het nieuwe Green Mamba. Een PVA vriendelijke fluoro boilie dip c.q. Stickmix Liquid die is gebaseerd op het Breadfactor concentraat met enkele toevoegingen als proteines, coconut en chocolate flavour. Tesamen met het Velocity B Activator Powder, welke je door je stickmix gooit, worden attraktoren nog beter verspreid. Leuke producten!
 


Green Mamba Stickmix Liquid/Boilie dip van NHM
 

Denham Elstow Bobbins

De Elstow Bobbins hebben sinds de komst van de commerciele versie van Korda, de Stow Bobbins, veel terrein gewonnen. Het idee van de Elstow Bobbin is geboren in de jaren '90 in het Engelse Colne Valley. Een bakermat uit de Engelse karpergeschiedenis waar veel toonaangevende producten ooit zijn ontwikkeld. De Elstow Bobbin heeft zijn naam te danken aan het Elstow Lake waar deze bobbins zijn geperfectioneerd. Momenteel zijn er naast Korda nog enkele bedrijfjes/personen die deze Elstow Bobbins maken. Een aantal van deze bedrijven hebben op Carpfeeling wel eens de revue gepasseerd als Dave Danglers en Sean Taylor. Ook de Engelse aasfabrikant Denham Baits verkoopt handgemaakte Elstow Bobbins. De tips zijn verkrijgbaar in maarliefst 11 kleuren en alle bobbins worden standaard voorzien van een Gardner 22mm Tritium-Max Isotope en 5 grams gewichtje van Solar Tackle. De prijzen beginnen bij een 55 euro per setje van 2. Voor meer info surf je naar:  www.denhambaits.co.uk
 


Handgemaakte Elstow Bobbins van het Engelse Denham Baits


En met de Elstow Bobbins van Denham Baits sluiten we dit tweede Random nieuws van februari af.  Volgende week hebben we geen Random nieuws in verband met vakantie maar de week erop zullen we uiteraard jullie weer beladen met nieuws! Tot dan!
 


Nieuwe Weston Developments Reelhandles for Daiwa Basia


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.