Random nieuws februari 2013 (deel 3)

Zoals we in het vorige Random nieuws al hadden vermeld, hebben we vorige week een weekje overgeslagen met ons nieuwsitem in verband met vakantie. Nu zitten we alweer in een nieuwe week en dat betekent een nieuw Random nieuws! Ook in dit nieuwsitem zijn we weer opzoek gegaan naar de meest opmerkelijke, innovatieve of ludieke nieuwtjes van dit moment. Voor deze editie staan ook weer een aantal nieuwe merken op de conto die we jullie niet wilden onthouden!
 


In dit nieuwsitem hebben we ondermeer aandacht voor de nieuwe speciale Pellet Loden van Patrick Crols, Een handige toevoeging om maden te binden uit de MS Range en informatie over de nieuwe Headlight Indicators van Matrix Innovations waarvan we in het vorige nieuwsitem al een foto plaatste. Daarnaast hebben we nieuws van onder andere Fox International, Korda, Carp-Sounder, Nash Tackle en het Tsjechische Karel Nikl. We sluiten af met het nieuwe Leney Lead Supplies, een gave rodpod van het Hongaarse Inox Carp en een wel hele indrukwekkende gadget van Water Buoy! Veel leesplezier gewenst!
 


De nieuwe Brick Sticks van Solar Tackle
 

Patrick Crols Pellet Loden

Loden bestaan er in allerlei vormen,gewichten en maten. Om het nog diverser te maken zijn het vooral de loodcoatings die anno 2013 de ene fabrikant onderscheiden van de andere. Zo zagen we in het verleden al geweldige coatings van Lucky Leads, G-Force Tackle, Patrick Spruyt of het hieronder vermelde nieuwe loodbedrijfje Leney Lead Supplies. Coatings zijn er dan ook in allerlei structuren,materialen en kleuren. Nieuw van Patrick Crols zijn zijn speciale Pellet Loden. Loden welke 4 maal zijn voorzien van een laagje mini pellets. Op deze manier tover je je lood om tot een vislokker. Aangezien de karper natuurlijk gaat azen op dit lood, zal je wellicht kans hebben op wat lijnzwemmers. Toch betekent dit tevens dat ze enorm dicht bij je attraktieve haakaasje in de buurt zijn en dat kan kassa zijn! 

Deze loden zijn zoals net gezegd voorzien van 4 laagjes mini pellets. Doordat de pellets nooit allemaal van je lood afgaan, kan je deze loodjes hergebruiken. Daarnaast zijn deze loodjes poreus te noemen waardoor je ze ook nog kan soaken. Ze zullen verkrijgbaar zijn in zowel 120 gram als 150 gram en te koop bij de betere hengelsportzaak als Rien de Wolf, Hareco en waarschijnlijk Hengelsport Utrecht! 
 


Patrick Crols Pellet Loden
 

MS Maden Kleber

We blijven nog even in het aas hangen want ook het bekende Markerworld kwam onlangs met een heel interessant product voor de madenvissers onder ons. Dit nieuwe product is het zogenaamde MS Maden Kleber. Zoals de naam al doet vermoeden is dit product ontworpen als binder om 'bosjes' maden te creëren. Daarnaast is deze binder, vergelijkbaar met PV1, prima te gebruiken om bijvoorbeeld je voerballen harder te maken. Erg handig als je aan de slag gaat met een baitsling of katapult! Ik zie dan ook al de mogelijkheden voor me als je dit goedje gebruikt in combinatie met de nieuwe Ball Maker van Nash! Koop daarbij nog een een baitsling bij Markerworld en vissen maar! Het vissen met voerballen komt in de karpervisserij duidelijk steeds meer in trek! Een potje kost overigens een kleine 7 euro!
 


MS Maden Kleber van Markerworld
 

Matrix Innovations Headlight Indicators

We hadden er in ons vorige nieuwsitem al een kiekje van geplaatst. Onlangs kwam het Engelse Matrix Innovations met hun eerste nieuwe product voor 2013 en dat zijn de zogenaamde Headlight Indicators. Deze Headlight Indicators zijn gebaseerd op het bekende Traffic Light ontwerp wat we onder andere kennen van Carp-Tart en Muddy Waters. Dit ontwerp bestaat uit een bobbin die voorzien is van gaatjes waardoor een isotope, die geplaatst is in de kern van de bobbin, zichtbaar wordt. Hierdoor geeft je bobbin simpelweg licht! Deze nieuwe Headlight Bobbins gaan nog een stukje verder. In plaats van 3 gaatjes aan 2 zijden, het originele Traffic Light idee, zijn deze bobbins voorzien van maarliefst 20 zorgvuldig geboorde  gaatjes. Hierdoor geeft je bobbin vanuit alle hoeken licht. Ze zullen zowel verkrijgbaar zijn in het zwart, wit als een versie van roestvaststaal. De threads zijn 2BA waardoor ze compatible zijn met alle andere merken. Erg leuk spul weer!
 


De nieuwe Headlight Indicators van Matrix Innovations
 

Fox Mini Halo Adjustable Zig Float Kit

Vorig jaar zagen we al dat de zigvisserij ook in Nederland steeds populairder wordt. Dit is mede te danken aan het feit dat er steeds meer interessante producten te koop zijn om deze visserij goed uit te voeren. Denk aan de Scorpion Zigs, de Zigbugs van Nash en de Halo Zig Float Kit en de Zig Aligna Kit van Fox. Nieuw van Fox is een mini variant van de Halo Zig Float Kit. Deze mini versie is bedoeld voor die kleine intieme watertjes waarbij het neerkomen van de Float Kit eerder karper verjaagd als aantrekt. Hij kan dan ook gevist worden met veel kleinere loden. Tevens is deze kit ideaal als je ook juist verder wilt werpen. Doordat hij kleiner en dus minder lomp is, heeft hij veel minder luchtweerstand dan zijn grotere broer. Knoop er een zwaarder loodje aan en bereik die spots die je voorheen niet kon gooien!
 


De nieuwe Mini Halo Adjustable Zig Float Kit van Fox
 

Inox Carp PR-System Rodpod

Ook hebben we weer een gloednieuwe rodpod voor jullie in petto van het Hongaarse Inox Carp. Inox Carp is zoals de naam al zegt, een fabrikant die speciale producten maakt van roestvaststaal. In hun assortiment zijn diverse interessante producten te vinden als buzzer bars, banksticks, stage stands, boothaken en een heuse rodpod! De rodpod is gemaakt van 100% roestvaststaal en is een versie die we veelal vinden in de Zuiderlijke landen. We hebben het hier natuurlijk over die enorme rodpods die uitermate geschikt zijn voor de grote meren en rivieren. Deze versie van Inox Carp heeft een speciale moederbalk welke aan 2 kanten uitschuifbaar is. De poten kan je zelf stellen zoals je wilt en de buzzers zijn a la Amiaud in een gebogen vorm. Een rodpod voor de liefhebber! Voor meer informatie surf je naar: www.bojlisallvany.hu
 


De PR-System Rodpod van het Hongaarse Inox Carp
 

Nash Tackle Zig Critters en Bug Juice

We hadden het net al even over de opkomende zigvisserij in ons kikkerlandje. Nieuw voor 2013 introduceert Nash naast hun in 2012 al geïntroduceerde Zigbugs nu ook de zogenaamde Zig Critters. In tegenstelling tot Zigbugs zijn deze Zig Critters niet voorzien van een haak. Deze jongens monteer je namelijk simpelweg met een bandje/elastiekje op of onder je haak. Deze Zig Critters zijn daarnaast voorzien van een oogje waardoor je ze zelfs als een pop-upje zou kunnen vissen op de bodem! Met een beetje geluk passen sommige exemplaren zelfs in de nieuwe Zig Aligna's van Fox. Mijn inziens leuke look-a-likes van de favoriete aasjes van onze vriend de karper! Naast deze Zig Critters zullen er ook speciale baitsprays in 4 smaken op de markt komen die luisteren naar de naam Bug Juice. Door even je Zig Critter of natuurlijk Zigbug te besprayen, geef je ze nog wat extra attractie mee!
 


De nieuwe Zig Critters van Nash Tackle
 

Karel Nikl Breaking Clips

Het Tsjechische merk Karel Nikl is een voor de Nederlandse markt onbekende fabrikant en tackle shop van interessante karperproducten. Een van deze producten zijn hun Breaking Clips. Breaking Clips zijn speciale clips waartussen je je lijn kan klemmen. Je kan door middel van een draaiknopje zelf instellen hoe strak je je lijn in deze clip wilt hebben. Aan de Breaking Clip zit een koord van ijzerdraad welke je monteert op een bankstick. Op deze manier kan je je lijn geleiden over eilanden in het water of via de overkant. Het doel van deze clips is dan ook om een soort van 'derde steun' te creeren waardoor er overbodig veel lijn door het water loopt. Een handig item voor de kanaalvissers onder ons of vissers die vissen op wateren als bijvoorbeeld Rainbow Lake. Voor meer info kijk je op: www.nikl.cz
 


De Breaking Clips van Karel Nikl
 

Nieuwe producten Korda 2013

In vorige nieuwsitems hadden we al enkele nieuwe 2013 producten laten zien van Korda. Zo zullen er onder andere 6 nieuwe smaken Korda (Kiana) Goo gaan bijkomen, zogenaamde Finger Stalls om het insnijden van je lijn tegen te gaan tijdens het werpen en nieuw Marker Elastic om je lijn te markeren. Daarnaast zal er ook een Tapered range komen van de SUBline en kant-en-klare Korda IQ D-rigs die we wellicht wel kennen van de 7e onderwater DVD van hun. Naast deze nieuwtjes staan er nog 2 producten op de lijst die ik wat nader zal toelichten!
 


De nieuwe Finger Stalls van Korda
 

Korda Catapults

Korda verkoopt al tijden diverse producten om je aas over grotere afstanden bij te voeren. Denk aan hun werppijpen en spodrockets. Een product wat nog miste was de oldskool katapult. Voor 2013 zal Korda eindelijk een range katapults gaan introduceren met enkele leuke feautures. Nu is het ontwerp van een katapult al tot in den treuren uitgedokterd door diverse fabrikanten als een Middy of Drennan. Toch zijn deze nieuwe katapulten aardig te noemen! Ze zijn uitgerust met een anti slip handvat, sterk elastiek en een verstevigde pouche. De armen van de katapult staan ver uit elkaar waardoor de kans dat je je aas tegen de armen schiet, is verkleint. Daarnaast zijn ze lichtgewicht en uitgevoerd in carpy green. Voor de diehard Korda fans onder ons een musthave!
 


De nieuwe Catapults van Korda
 

Korda Beanie Hats

Tevens nieuw zijn hun Beanie hats. Nu is het zo dat velen fabrikanten petten en mutsen verkopen als merchandise. Het is dan ook een hele goede zet! Naast dat het geld in het laatje brengt, zorgt het ook nog eens voor promotie aan de waterkant! Toch zijn deze Beanie Hats anders. Uiteraard zijn ze niet ontwikkeld uit liefdadigheid maar het Korda logo is verrassend klein uitgevoerd! Daarnaast is de gebruikte stof en het model best bijzonder te noemen! De ruwe ribbels in de stof en de versleten look van deze mutsen hebben wel wat! Een bijzonder product al zeg ik zelf!
 


De nieuwe Beanie Hat van Korda
 

Carp-Sounder Carpmeister Tool

Op de markt zijn van velen merken wel rigtools te koop. Van simpele boilienaalden tot geavanceerde tools als Hair Gauges, electrische Pellet Drills tot hakenslijpers. Ook is er voor elke doelgroep wel een markt. Van sjabbie dabbie merken tot verfijnde tools als de Drill Piece van Swim Tackle, de Nutt Drills van Muddy Waters of de oldskool Engelse Cork Ballers. In dit laatste rijtje hoort beslist de Carpmeister tool van het Duitse Carp-Sounder thuis! Deze 'Victorinox' onder de tools heeft namelijk heel wat in zijn mars! Deze kwalitatieve tool is geheel gemaakt uit roestvaststaal en heeft enkele tools aanboord als een boilienaald, boilieboor, vijl en platte schroevendraaier. Zelfs de schroevendraaier kan handig zijn om bijvoorbeeld je oude Knucklehead los te schroeven om de batterijen te vervangen! De kosten voor deze for-a-lifetime tool bedragen een 15,00 euro! Ze zijn te koop in de webshop van Carp-Sounder of via fishing-dreams.de
 


De Carp Meister Tool van het Duitse Carp-Sounder (Foto: Fishing-dreams.de)
 

Water Buoy

Ook hebben we weer een echte gadget gevonden voor jullie die we jullie uiteraard niet wilden onthouden en dat is de Water Buoy! Tijdens het vissen zitten wel als vanzelfsprekend altijd aan of op het water. Dit betekent ook een risico voor spullen als elektronica of simpelweg je sleutels! Het is niet fijn als je lekker aan het bootvissen bent en je sleutels vallen in het water. Meestal resulteert dit namelijk in het niet terugvinden van je sleutels met alle ellende van dien. De sleutelhangers van Water Buoy tackelen dit probleem! Zodra deze sleutelhanger namelijk worden ondergedompeld, komt er in luttele seconden een ballon uit dit apparaatje welke zich automatisch opblaast! Deze ballon van speciaal rubber houdt producten tot maar liefs 1 kilo aan de oppervlakte en dit voor 24 uur lang! Om het nog gekker te maken zit er een lampje in de sleutelhanger die de ballon laat oplichten zodat je hem ook in het donker kan zien! Hij reageert overigens niet op spatwater. Een hele gave gadget die problemen kan voorkomen! Voor meer info surf je naar: www.water-buoy.com
 


De innovatieve sleutelhanger van Water Buoy


En met de innovatieve Water Buoy sluit ik dit laatste Random nieuws van februari af. Volgende maand meer nieuws uit binnen- en buitenland! Tot dan!
 


Loden van het nieuwe Engelse Leney Lead Supplies

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.