Random nieuws februari 2014 (deel 2)

Elk jaar weer denk ik dat CARP ZWOLLE niet beter meer kan worden en elk jaar wordt deze verwachting weer overtroffen. Wat was het afgelopen weekend weer gezellig in Zwolle! Met bijna 15.000 bezoekers, een grote diversiteit aan standhouders en ook nog eens een gunstig weertje om de reis naar Zwolle af te leggen, hadden we dan ook helemaal niets te klagen! Ook qua producten was er in Zwolle natuurlijk genoeg te zien! Ondanks dat de meeste noviteiten tegenwoordig al snel via de social media worden verspreid, waren er zo nu en dan toch merken die een echt beursprimeurtje hadden en dat is ook leuk! Ondanks dat we afgelopen weekend overspoeld zijn met producten, hebben we ook deze week weer nieuwe producten bij elkaar gesprokkeld voor jullie. Het is altijd de weken na CARP ZWOLLE aardig rustig qua nieuwtjes. Toch denk ik dat we weer aardig geslaagd zijn!
 


We hebben in dit 2e Random nieuws van februari veel aandacht voor rodsupport materiaal en bite-indicators. Zo behandelen we een gloednieuwe hanger van het altijd gave Defiant MPS, bekijken we de Elstow Bobbins Patriot Kit van Johnson Ross en bobbins van roestvaststaal van ons eigen Nederlandse ESGF. Ook staan we stil bij handig aas van Flexible Carp Baits en de nieuwe mokken van Taska Tackle. We sluiten af met de nieuwe Carbon Steel Range van het Franse Prologic. We beginnen met een wel heel bijzonder product van het Engelse Pukka Carpin Rags! Veel leesplezier gewenst!
 


Hij is fijn!
 

Fox Black Label Power Grip Line Clips

Speciale lijnclips die je simpelweg op de blank van je hengel klikt, zijn er al sinds jaar en dag. Doordat je je lijn door middel van een lijnclip, extra kan geleiden, is het mogelijk om bijvoorbeeld makkelijk met slappe lijnen te vissen. Anno 2014 zijn nog lang niet alle hengels voorzien van een geïntegreerde lijnclip. Daarom dat er steeds meer lijnclips te koop zijn op de markt. Waar Solar Tackle ze vroeger toevoegde aan hun Quiverloc presentatiesets, zo was het Fox die met hun Dual Line Clips aardig scoorde. De Dual Line clips zijn jarenlang de beste lijnclips op de markt geweest. Zoals ik alleen al stelde, zijn er anno 2014 van meerdere fabrikanten goede lijnclips te koop. Denk aan Coil-Clips of de Smart Clip van Delkim! Onlangs kwam Fox met hun antwoord en dat zijn de Power Grip Line Clips uit de Black Label Range. Lijnclips verkrijgbaar in 2 maten en 2 kleuren. Qua ontwerp zijn ze niet heel innovatief. Qua looks doen ze het aardig goed! De prijs voor een setje van 3 stuks zal rond de 7,50 euro gaan bedragen.
 


De nieuwe Black Label Power Grip Line Clips van Fox
 

Defiant MPS Harrier Hanger

Het Engelse Defiant MPS is pionier op velen gebieden. Zo ook met het vervaardigen van hangers en rodpods van verschillende soorten (edel)metaal als Roestvaststaal, titanium, aluminium maar ook zilver! Zo hadden ze ooit de Sterling Silver Hawk Hanger in het assortiment. Een hanger waarbij de chain was gemaakt van zilver. Een grapje wat ik zelf enkel kende van het niet meer bestaande NXN Customs van Mike Nixon.  De Sterling Silver Hawk Hanger van Defiant werd op een gegeven moment alleen te duur in fabricage doordat de prijs van zilver enorm steeg. Hierdoor werd hij uit het assortiment gehaald. In navolging op deze hanger, heeft Defiant onlangs de Harrier Hanger geïntroduceerd. Een copycat van de Hawk Hanger alleen is de chain nu van roestvaststaal gemaakt. Deze 6 inch chain kent een zogenaamd 'Honeycomb' profiel waardoor de wind er weinig vat op heeft en je dus ook minder loze piepen krijgt. Wederom een toppertje! Voor meer informatie surf je naar: www.defiantmps.com
 


De nieuwe Harrier Hanger van het Engelse Defiant MPS
 

Flexible Carp Baits Protected Hookbaits

Frankrijk is het land van stokbrood, wijn en enorme karpers natuurlijk! Helaas bevatten enorm veel wateren in Frankrijk ook de gehate Poisson Chats en dat zijn vooral voor je haakaas, enorm lastige knaapjes! Het is dan ook niet voor niets, dat er tegenwoordig producten bestaan als speciaal krimpkous voor om je boilie of pellet. Het zogenaamde Bait Armor of Baittube genaamd. Zo zorg je ervoor dat die knaapjes net wat meer tijd nodig hebben om je haakaas van de hair af te sabbelen. Nu is het voorzien van je haakaasjes van een beetje krimpkous best een klusje. Dan zijn de kant-en-klare Protected Hookbaits van Flexible Carp Baits wellicht een uitkomst! Deze nieuwe hookbaits zitten vol met flavours en attractors maar zijn dus ongevoelig voor allerhande kreeften en meervalletjes! Geïnteresseerd? Check dan even: www.flexiblecarpbaits.nl
 


De Protected Hookbaits van Flexible Carp Baits
 

Elstow Bobbins Patriot Kit

Elstow Bobbins zijn na de commerciële versie van Korda, weer helemaal in. Het is de ideale hanger voor het vissen met slappe lijnen en is tevens qua uiterlijk een stukje nostalgie. Naast de Stow versie van Korda, waren er diverse bedrijfjes die de Elstow Bobbins nog met de hand maakten. Denk bijvoorbeeld aan de versies van Dave Danglers en Denham Baits. Sean Taylor maakt nog steeds Elstow Bobbins en dan wel exclusief voor Johnson Ross Tackle. Nieuw van hem is de Patriot Kit. 3 custom made Elstow Bobbins met rode, blauwe en witte tips. Ze zijn afgewerkt met 2 inch Matrix chains en bijpassende Matrix bracklets. Ook wordt per kleur tip een passende isotope bijgeleverd. De prijs voor deze patriot Kit bedraagt 120 euro en is te verkrijgen via www.johnsonrosstackle.co.uk
 


De Elstow Bobbins Patriot Kit van Johnson Ross
 

Taska Tackle Stainless Mug

Vooral in de winter is het heerlijk om aan de waterkant te zitten met een warme mok koffie of thee in de hand. Waar we in Nederland veel de percolator aan de waterkant zien, zo zijn die Engelsen toch meer gecharmeerd van een lekker donker kopje thee met melk. Op de markt zijn van diverse aanbieders speciale carpy mokken te verkrijgen. Denk aan de versies van Delkim, Fox, Nash Trakker of Gardner Tackle. Veel van deze mokken zijn van roestvaststaal om de warmte te behouden. Nieuw van Taska Tackle is hun Stainless Mug. Wederom een mok van roestvaststaal maar deze versie is toch wel chique te noemen! Hij kent namelijk een matte finish in goudkleur waardoor hij net wat minder reflecteert! Hij is zowel te verkrijgen in een 350ml als 450ml versie en ik verwacht dat het niet heel lang zal duren voordat hij op de Nederlandse markt verkrijgbaar is!
 


De nieuwe Stainless Mugs van het Engelse Taska Tackle
 

ESGF Stainless Bobbins

Naast het bite-indicator nieuws van Defiant MPS en Johnson Ross, hebben we nog meer te melden op dit gebied. Ook het Nederlandse ESGF heeft namelijk hun RVS bobbin range uitgebreid. Hadden we het in juni 2012 nog over hun 70 grams RVS Bobbins, onlangs hebben ze nieuwe bobbins geïntroduceerd van 25 gram per stuk welke je in elkaar kan draaien om zo hele zware bobbins voor het snelstromende rivierwerk te creëren. Het schroefdraad van deze bobbins is het bekende 2BA wat betekent dat dit product compatible is met producten van Solar Tackle, Matrix Innovations en noem maar op. De prijs voor 2 bobbins van 25 gram bedraagt 10 euro exclusief verzendkosten en ze zijn te bestellen via www.marktplaats.nl
 


De nieuwe Stainless Bobbins van ESGF van 25 gram
 

Prologic Commander Carbon Steel Range

De fabricage van rodsupport materiaal gemaakt van roestvaststaal en carbon is niet meer alleen voorbehouden aan die Engelse custom merken als Nbrice, Century Neville of Buzzz Tackle. Ook het Franse Prologic kan er wat van en dat tonen ze met de gloednieuwe Commander Carbon Steel Range. Een serie rodsupport producten als banksticks, buzzer bars en goalpost kits welke gemaakt zijn van 3K carbon en roestvaststaal. Naast dat de producten er super uitzien, zijn vooral de kits best interessant. Complete goalpost setjes met banksticks en buzzer bar in 2 verschillende maten. Deze nieuwe Commander Carbon Steel Range is te koop bij de betere Prologic dealer. De prijzen voor een buzzer bar begin rond de 20 euro waardoor dit ook nog eens betaalbaar spul is!
 


De nieuwe Commander Carbon Steel range van het Franse Prologic


En met de producten van Prologic sluiten we dit 2e Random nieuws van februari af. Volgende week zijn we er weer met nog meer verrassende nieuwe producten! Tot dan!
 


De nieuwe Captive Backleads MKII van Fox International


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.