Random nieuws februari 2014 (deel 4)

Zo op de rand van maart, zijn de meeste grote shows in Europa alweer achter de rug. Carp Zwolle, Carp Italy en The Big One waren allen een groot succes. Toch komt er nog 1 show aan die in Engeland toch wel wordt gezien als de shows der shows en dat is Carpin' On oftewel, de befaamde Five Lakes show. Op 15 en 16 maart zal de grootste karpershow van Engeland zijn deuren openen en zal ongetwijfeld weer duizenden bezoekers trekken. Volgende week ga ik verder in op de komende Five Lakes show maar eerst blikken we dit Random nieuws nog even terug naar 2 bijzondere producten van de afgelopen Carp Italy. Daarnaast hebben we weer veel producten voor jullie in petto om van de smullen!
 


Zoals gezegd hebben we dit nieuwsitem weer een aantal producten bij elkaar verzameld om van te smullen! Wat dacht je van een gloednieuwe custom rodpod uit Italië, futuristische flying backleads uit Frankrijk of een bedrijf wat gespecialiseerd is in het pimpen van je Delkims of ATTs! Ook staan we stil bij een nieuw product van het Nederlandse ESGF en een nieuw product van het Engelse Gardner Tackle. We gaan verder met gave hangers van het nu nog onbekende Inky's Custom en behandelen de nieuwe endtackle range van het Engelse Carpballs UK. Kortom, we hebben weer zat leuks voor jullie in petto! Veel leesplezier weer gewenst!
 


The Big One is weer achter de rug. Foto: Solar Tackle Titanium Indicators
 

Quattrin Sas Top Rodpod

We beginnen dit nieuwsitem met 2 bijzondere producten van de afgelopen Carp Italy. Over het eerste product kunnen we kort zijn en dan is Lambrusco del Carpista 2014. Jullie lezen het goed. Na het karperbier werd er op Carp Italy een heuse limited edition wijn verkocht in een oplage van 500 flessen! Het 2e product is een stuk interessanter en dat zijn de hand gebouwde rodpods van Quattrin Sas! Italië staat bekend om hun grootwater rodpods met merken als Daiko Monotubo, Meccanica Vadese en Carp-Zone. Daar is een nieuwe speler bijgekomen en dat is Quattrin Sas. Dit bedrijf is van oorsprong gespecialiseerd in precisie metaalbewerking en assemblage. Toch wilden ze een nieuwe markt aanboren en dat werd de karperbranche. Hun eerste product is de Top Rodpod. Een uit 316 grade roestvaststaal en 6060 grade aluminium legering gemaakte rodpod met dubbele moederbalk. De rodpod is volledig verstelbaar in hoogte en lengte. Extra brede buzzer bars zijn optioneel verkrijgbaar. De Top Rodpod is te koop met een vanaf prijs van 450 euro. Voor meer informatie, surf je naar: www.quattrin.it
 


De Top Rodpod van het Italiaanse Quattrin Sas
 

MPE Tackle Bobbin Hangers

Het Engelse MPE Tackle is de laatste tijd lekker aan de weg aan het timmeren. Na een verdeler in de Benelux, komen er de laatste tijd zeer kekke spullen van hun uit. Zo zagen we vorige week al de Full Titanium Throwing Sticks voorbij komen in het Random nieuws. Toch staan er nog meer producten op stapel als snag ears, swingers en hangers. Een product wat vanaf 1 maart verkrijgbaar zal zijn, zijn de nieuwe bobbins en hangers. Bobbins in verschillende acryl kleuren waaronder zelfs een versie van Titanium. Een frappant detail overigens is, dat de special ontworpen line clips, zijn ontworpen door AGT-Indicators. Het zijn namelijk dezelfde line clips als op de Clickerz Bobbins van AGT. Nu is dat allemaal niet zo spannend. Wel is het zo dat het AGT-Indicators van Andy Gutterridge al een tijdje inactief leek te zijn. Achter de schermen werd er dus wel degelijk gewerkt! Deze nieuwe bobbins zullen als laatste ook met chains te koop zijn. De prijzen starten vanaf 15,00 euro per bobbin. Ze zullen te koop zijn via: www.mpetackle.com
 


De nieuwe Titanium Hangers van het Engelse MPE Tackle
 

Prologic Audax Backleads

Als we naar de innovatie op het gebied van flying backleads kijken, kunnen we al snel concluderen dat er de laatste jaren niet heel veel nieuws te melden was. Veel van dit soort loodjes zijn hetzelfde ongeacht de fabrikant en dat is toch jammer te noemen! Dat moet dan ook anders, moet Prologic gedacht hebben. Zo komen ze met de nieuwe 2014 Audax Backleads. Deze Audax toploodjes, zijn gemaakt van wolfraam (tungsten) en dus niet van lood. Ze kennen een diagonale inkeping die loopt naar een ronde binnenkern. Dit maakt het mogelijk deze loodjes in een handomdraai op de hoofdlijn te bevestigen. Je zal denken dat deze loodjes daardoor ook snel van de lijn kunnen afvallen. Toch zorgt juist die diagonale inkeping ervoor dat de loodjes wel over de lijn kunnen glijden maar er niet zomaar afvallen! De Audax Backleads zijn 8 gram zwaar en worden verkocht per 3 stuks. De kosten bedragen een 16,00 euro. Ze zijn verkrijgbaar via de betere Prologic dealer.
 


De nieuwe Prologic Audax Backleads
 

Indentiskinz

De afgelopen weken hebben we al een paar keer foto's opgenomen in het Random nieuws van de supergave service die het Engelse Indentiskinz levert. Voor die tarts die vonden dat het pimpen van je beetverklikker door middel van een rollerwheeltje of Indentikit al gaaf was, zullen we in dit nieuwsitem uitgebreid stilstaan bij dit bijzondere bedrijf! Indentiskinz is namelijk het adres voor het wrappen van je beetmelders met prints uit voorraad of naar keuze! Wie op de Facebookpagina kijkt van dit merk, zal zich al snel verlekkeren op al die Delkims die voorzien zijn van niet alledaagse prints. Van een Jack Daniels print tot een carbon of brushed steel print. Niets is te gek voor dit merk! In principe zijn dit gewoon stickersetjes. Zo'n setje kost een 13 euro de stuk. Interesse? Zoek even Indentiskinz op, op Ebay of zoek ze op Facebook onder de naam 'Delkim printed & glow in the dark decals/stickers'.
 


Customised ATTs door Indentiskinz
 

ESGF Triposts

Een van de meest irritante dingen van rodpods zijn vaak draaiende buzzer bars. Helemaal als je zo'n perfectionistische tart bent als ik, kunnen scheve buzzer bars je tot waanzin drijven. Daarom dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds de Globetrotter van Solar Tackle de allerbeste rodpod ooit gemaakt vind. Ze waren met hun Tripost namelijk toch wel heel erg vooruitstrevend! Toch zien we anno 2014 weinig rodpods met tripost meer op de markt. Veelal zijn het kopieën van de Globetrotter. Mocht je nu nog zo'n gave Globetrotter hebben, een ESGF rodpod of een Ultimate Stormpod en maar niet aan die 2e Tripost kan komen, dan kan ESGF je helpen! Voor 40 euro bouwen ze er namelijk eentje voor je van roestvaststaal!  Bij interesse, kun je ze vinden via: www.marktplaats.nl
 


Losse Triposts voor je rodpod van ESGF
 

Gardner Tackle Ultra Blades

Aangezien hoofd- en onderlijnen steeds sterker lijken te worden, is een ultrascherp schaartje steeds meer een musthave. Op de markt zijn anno 2014 zat fijne schaartjes te vinden. Toch is de 1 lang niet zo scherp als de andere! Nieuw voor 2014 van Gardner Tackle zijn hun Ultra Blades. Deze superscherpe schaartjes kennen een High Grade Precision Ground snijblad van roestvaststaal welke geschikt is voor zowel nylon als gevlochten lijn. De handvatten zijn voorzien van Soft Touch inserts   zodat je niet je vingers beschadigd als je druk moet zetten. Bij de schaartjes worden een speciale Protection Cover bijgeleverd die valt over het snijblad. De prijs voor dit schaartje zal rond de 8 euro komen te liggen.
 


De nieuwe Gardner Tackle 2014 Ultra Blades
 

Inky's Custom

Naast de nieuwe hangers van MPE Tackle, de Quattrin Sas rodpod en de gave decals van Indentiskinz, hebben we dit Random nieuws nog veel meer moois in petto! Maak namelijk kennis met de gave producten van het Engelse Inky's Custom! Inky's Custom is een bedrijfje wat helemaal gespecialiseerd is in het maken van baittools en bobbins in de bekende Marbled/Graffiti look. Dit gaaf uitziende materiaal, is verkrijgbaar in velen gemengde kleuren en geen enkele bobbin is daardoor hetzelfde. Natuurlijk kennen we dit soort producten al van een Custom Heads, Reaper Custom Tackle of Kudos Tackle. Toch is het bij Inky's ook mogelijk om een baittool set te laten maken in dezelfde kleuren als je bobbins en dat is toch een leuke service! Voor meer informatie over de mogelijkheden, zoek je ze op, op Facebook!
 


De producten van Inky's Custom
 

Carpballs Tackle

Het Engelse Carpballs van Scott Antony Ratcliffe en Ben Keseru Phillips is sinds de oprichting al razend populair. Faam hebben ze onder andere te danken aan fluoro aas als de multi-colour Wonka's toentertijd. Ook met de Discharge Baitglugs scoorden ze flink en gaven zo de Korda Kiana Goo een flinke concurrentie. Toch zie je dat bedrijven die goed gaan, ook snel gaan expanderen en daarmee hun leest uit het oog verliezen. Carpballs heeft namelijk sinds kort een heuse endtackle range uitgebracht! In deze range zijn onder andere haken, line aligners en bait screws te vinden. Wanneer er meer info is over de complete range, dan lees je dit uiteraard van ons!
 


De nieuwe endtackle range van Carpballs UK


En met de nieuwe endtackle range van Carpballs UK, sluit ik het laatste Random nieuws van februari af. Volgende week zijn we er weer met nog veel meer smeuïg productnieuws! Tot dan!
 


Fun Fishing DSK Double Skin Hookbaits


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.