Random nieuws januari 2013 (deel 4)

Nog even en dan opent de beurs der beurzen weer zijn deuren. Twee dagen langs mogen we genieten van een ambiance die ruikt, ziet en proeft naar karper. Carp Zwolle staat voor de deur en dat betekent voor velen van ons ook het begin van een nieuw seizoen! Druk worden nu de verlanglijstjes gemaakt en overlegd met moeder de vrouw. Druk zijn we bezig om ons 'zakgeld' te laten verhogen en druk zijn we aan het prijsvergelijken voor de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Die euro's kun je maar eenmaal uitgeven en dat doen we dan ook graag goed! 
 


Voordat het zover is hebben we weer enkele nieuwtjes voor jullie verzameld. In dit 4e deel van het Random nieuws voor januari hebben we onder andere aandacht voor de nieuwe Magma Glugs van Nashbait, de Mais Mission Kits van het Duitse Fritz Germany, Nieuwe centerpoint loden van het Engelse Spartan Leads en meer draagbare energie met de Power Travellers van het Duitse Finkelde. Daarnaast hebben we aandacht voor Discharge Baits, Gardner Tackle, Solar, Quantum, Ace Carp, Domed en Taska Tackle. We sluiten af met een nieuwe service van Bespoke Bobbins. Veel leesplezier toegewenst!
 


De nieuwe Headlight van Ace Carp
 

Nashbait Magma Glugs

In 2012 zagen we al dat baitglugs op een nog hoger niveau kwamen te liggen door de introductie van Korda (Kiana) Goo en de Discharge Baitglugs. Niet alleen zorgde deze glugs voor een nog hogere visualiteit onderwater, ze zorgden ook ervoor dat alle zintuigen als reuk en smaak werden geprikkeld. Anno 2013 zien we dat meerdere merken met een soortgelijke glug op de markt komen. Denk aan de glugs van het relatief nieuwe Velocity Baits of de nieuwe Magma Glugs van Nashbait. Vooral deze laatste is een zeer interessant nieuw product. Magma is een nieuw bait system waarbij zowel een attraktieve glug als een poeder gescheiden in een potje zitten. Het idee is om eerst je aas of PVA bag te dippen in de glug om hem daarna in de poeder te rollen. Hierdoor creëer je een uiterst attractieve laag om je aasje of PVA bag. Magma is dus een Powderdip en Glug in 1! Nu is het idee niet enorm inventief aangezien deze tric alweer even oud is. Wat wel nieuw is, is deze combinatie in 1 potje! Nashbait Magma zal als laatste verkocht worden in 4 smaken.
 


Nieuw voor 2013: Nashbait Magma
 

Gardner Modular Bait Shuttles

Gardner Tackle is naast MCF Fishing een van die bedrijven die garant stonden voor de opkomst van de spodrocket zoals we die hedendag kennen. Hierdoor heeft Gardner dan ook een enorme knowhow over het maken van een goede spodrocket. Nieuw is is de  Modular Bait Shuttle. Een spod met een drijvende neus waardoor je spod beter is uitgebalanceerd en je hierdoor accurater kan werpen. Daarnaast beschikt deze rocket over een verwijderbare insert waardoor je, wanneer je de insert gebruikt, ook hele kleine voerdeeltjes als maden en hennep kan spodden zonder verspilling. Volgens Gardner zou je zelfs 'Slob', een sponzige massa van voerdeeltjes zoals de Engelsen dat zo mooie zeggen, kunnen spodden. De Modular Bait Shuttles zullen zowel verkrijgbaar zijn in een standaard als een mini uitvoering. De prijzen zijn vanaf een 8 euro de stuk.
 


De nieuwe Modular Bait Shuttles van Gardner Tackle
 

Solar Tackle Spare Parts Service

Solar is al sinds jaar en dag een van de meest gerenommeerde hengelsport fabrikanten uit de karpervisserij. Hun roestvaststalen banksticks, rodpods en buzzer bars koop je voor het leven en ook alle andere producten zijn goed doordacht en van hoge kwaliteit. Toch gebeurt het door de jaren dat je eens een onderdeeltje kwijtraakt wat natuurlijk eeuwig zonde is. Denk aan dat stelschroefje van je rodpod, dat verloren gegaande Solar stickertje wat op je bankstick zat of dat veertje van je Thumb Screw! Nieuw van Solar is hun Spare Parts Service. Een selectie van kleinonderdelen die vaak verloren gaan door de jaren heen. Denk hierbij aan het bekende 'Sally' stickertje of dat ene stelschroefje! Daarnaast is het ook mogelijk om op aanvraag andere onderdelen te bestellen! Een handige service al zeg ik zelf! De onderdelen zijn online te koop via de Solar webshop: www.solartackle.co.uk/online-shop
 


De nieuwe Spare Parts Service van Solar Tackle
 

Quantum Radical Line Divers Premium

Het Duitse Quantum valt onder het grote Zebco. Met hun Radical lijn brengen zij karpergerelateerde producten op de markt waaronder de nieuwe 2013 Line Divers. Line Divers zijn swingers voorzien van een fluoriserende body welke zelfs in de nacht te zien zijn. Daarnaast zijn ze voorzien van een led waardoor bij een aanbeet de body oplicht. De led haalt zijn energie via een 2.5 jack stekkertje die je in je beetmelder plugt. De line clip op de body is magnetisch en beschadigd je lijn niet. Op de swinger arm zit daarnaast een gewichtje zoals we dat ook zien bij Fox MKII swingers om de gevoeligheid in te stellen. Als laatste zijn ze voorzien van een quick release bracklet. Heel innovatief zijn deze Line Divers natuurlijk niet. Toch zijn ze een leuk alternatief als je niet zoveel geld wilt uitgeven voor een paar swingers. De kosten liggen op een 15 euro de stuk. Ze zijn verkrijgbaar in het blauw, groen, rood en geel.
 


De nieuwe Line Divers van Quantum Radical
 

Domed Delkim Indentity Replace Wheels

Het Engelse Domed is gespecialiseerd in het maken van stickers. Geen normale stickers maar speciale Delkim Indentity Badges in elk ontwerp wat je maar kan verzinnen! Een nieuw product wat we ook al zagen bij het Nederlandse Smart-Indicators zijn de Indentity Replace Wheels. Speciale stickers voor op de draaiknopjes van je Delkims. Erg handig als de cijfertjes door de tijd van je Delkims zijn afgesleten! Domed verkoopt naast de originele standaard zwarte stickers ook speciale edities. Zo verkopen ze onder andere een st. George's Cross editie maar kunnen ze zelfs Replace Wheels maken op basis van een foto die je zelf kan aanleveren! Zo kun je ook je zoon, vriendin of dochter op je Replace Wheel laten drukken. Een leuke service!
 


Delkim Indentity Replace Wheels van Domed
 

Discharge Baits The Original Jaffa en Black Envy

Het Engelse Discharge Baits was vorig jaar een van de innovators als het gaat om de nieuwe generatie baitglugs. Vooral hun laatste product, Black Magic, was een bijzondere baitglug in een gitzwarte kleur. Nieuw zijn 2 smaken genaamd The Original Jaffa en Black Envy. The Original Jaffa is een baitglug met de geur van sinaasappel. Jaffa is de naam van een ras sinaasappels die hun naam te danken hebben aan de havenstad Jaffa in Israel. Het is een zoete fruitige glug welke weer eens wat anders is! Black Envy kan je het beste zien als de nieuwe Black Magic. Een lekkere dikke gitzwarte stroop voor een ware visuele explosie onderwater. Discharge zal aanwezig zijn op Carp Zwolle 2013. Mocht je geïnteresseerd zijn naar hun producten dan zou ik beslist even bij hun op de stand komen kijken!
 


The Original Jaffa van Discharge Baits
 

Spartan Leads JEM Leads

Eerlijk is eerlijk! Het lijkt er een beetje op alsof centerpoint leads ook eindelijk het Engelse land bereikt hebben. Ondanks dat centerpoint leads alweer een decennia oud zijn en ooit hun oorsprong vonden op het vaste land, zien we in Engeland steeds meer centerpoint leads opduiken van diverse bedrijven. Denk aan de Korda COG Leads en de Carpychris POM Leads. Ook Carp Rig'Z en het relatief onbekende Spartan Leads zijn druk in de weer met centerpoint loden. De centerpoint loden van Spartan Leads heten JEM Leads. Ze zijn in diverse coatings verkrijgbaar en ze kosten nog geen euro de stuk! Zoek ze op en bekijk hun Facebook pagina voor de verschillende coatings!
 


De nieuwe JEM Leads van Spartan Leads
 

Taska Tackle Buzz Bars

Het Engelse Taska Tackle is sinds hun release in 2012 een van de snelst groeiende tackle bedrijven van Europa. Hun producten zien er dan ook fraaie uit en zijn, op enkele producten na, innovatief te noemen. Momenteel zijn ze bezig met de ontwikkeling van enkele nieuwe producten als loodclips en nieuwe rodsupport materialen. Vooral deze nieuwe rodsupport materialen zijn interessant te noemen! Onlangs kwam er een foto vrij van een nieuwe prototype range aan buzzer bars. Deze zouden enorm lichtgewicht zijn. Dat zijn ze ook want deze buzzer bars zijn gemaakt van plastic! Nu zien we steeds meer soorten materialen op de markt verschijnen als titanium en carbon. Toch had ik plastic buzzer bars nog niet eerder gezien en dat is toch weer uniek van die Engelsen! Deze nieuwe Taska Buzz Bars lijken overigens aardig op de JAG Products Prolite range. Het verschil zit hem dus in het materiaal! Tevens zijn ze bezig om ook in deze range een (plastic) rodpod te ontwikkelen. In hoeverre er daadwerkelijk een plastic range zal komen is dus nog de vraag. Later in het jaar zal er overigens wel een aluminium range uit gaan komen!
 


Prototype: Taska Tackle Buzz Bars gemaakt van plastic!
 

Fritz Germany Mais Mission Kit

Fritz Germany is een Duitse fabrikant die verschillende kits verkoopt waarmee je zelf gel aas kan maken. Zo hadden we het eind 2011 al over de Freshbaits kits. Een doe-het-zelf kit waarmee je je eigen gelbaits kon maken en daaraan je eigen twist kon meegeven door zelf de flavour te kiezen. Onlangs zijn de Mais Mission Kits in de verkoop gegaan. Stand alone kitjes waarmee je door middel van gelpoeder, water en additieven zelf je eigen maïskorrels kan maken van gel! Bij deze kits zitten zowel 5 kleurstoffen als een potje glitters bijgeleverd. Tel hierbij op dat je je eigen vloeibare additief kan toevoegen en je begrijpt waarom dit een interessant product is! Fritz Germany is aanwezig op Carp Zwolle 2013. Ook besteden wij binnenkort op CarpFeeling ruim aandacht aan deze Mais Mission Kit. Wordt vervolgd dus!
 


Maak je eigen mais met de Mais Mission Kit van Fritz Germany
 

Finkelde Powertraveller

Zoals we al aangaven in eerdere nieuwsitems komen er steeds meer mobiele stroomdragers op de markt om je energie slurpende smartphone en/of tablet mee op te laden. Een Engels merk wat zich helemaal heeft gespecialiseerd in mobiele accu's is Powertraveller. Ze hebben diverse mobiele opladers in het assortiment die zowel werken op een accu als op zonne-energie. Onlangs verkoopt het Duitse karpermerk Finkelde ook de range van Powertraveller. Zo hebben ze zowel powerpacks als op zonne-energie werkende packs in het assortiment. De producten van Powertraveller zijn overigens ook te koop via Conrad of de betere outdoor shop. De prijzen starten bij een 30 euro. 
 


Een Powerpack voor je iPhone van Powertraveller
 

Bespoke Bobbins Logo and Photo Bobbins

Het Engelse Bespoke Bobbins is een opkomend bedrijfje welke bijzondere bobbins maakt. Onlangs zijn er twee nieuwe versies uitgekomen die ik jullie niet wilde onthouden! Allereerst is daar de Logo Bobbin. Een bobbin waarop je je eigen logo of tekst kan laten drukken. Nu is het alleen zo dat ik dit product al eens eerder heb beschreven. Het echte nieuwtje is dan ook dat het nu mogelijk is om je logo te laten drukken op hun The Core Bobbins. Dit betekent dat je logo of tekst bedrukt wordt op een transparante body. Daarnaast kun je vanaf nu niet alleen meer je logo of tekst aandragen maar ook foto's! Hierdoor kan je bijvoorbeeld een foto van je kinderen of vriendin op je bobbins laten drukken! Je moet ervan houden maar ludiek en innovatief is het zeker!
 


The  Core Bobbins met logo bedrukt en de nieuwe foto service!


En met de bobbins van Bespoke Bobbins sluit in dit 4e nieuwsitem van het jaar af. Volgende week meer nieuws uit binnen- en buitenland. Tot dan!
 
Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.