Random nieuws januari 2014 (deel 2)

We zijn alweer aardig op weg in januari en tot nu toe lijkt het erop dat de winter nog steeds geen zin heeft om te komen. Niet heel erg natuurlijk! In de social media zien we steeds meer foto's verschijnen van de eerste gevangen karpers van 2014. Voor een aantal van ons is 2014 zelfs uitermate succesvol begonnen! Ook qua productnieuwtjes is er weer genoeg te melden. In deze editie hebben we weer de allermooiste producten voor jullie bij elkaar verzameld.
 


We hebben deze editie weer een zeer bonte verzameling van exclusieve merken bij elkaar gesprokkeld. Zoals belooft, behandelen we allereerst nog een nieuw product van het Duitse Cormoran. Daarnaast gaan we kijken naar de nieuwe carbon rodpod van Specimen Carp Creations en bekijken we een gloednieuw Engels merk genaamd Mituk. Verder behandelen we een nieuw product van het Engelse Korum, een supergaaf product van het altijd interessante Kudos Tackle en sluiten we af met een leuke gadget voor in de vitrinekast van MBR Tackle. Veel leesplezier gewenst weer!
 


De custom Baiting Tools van Reaper Custom Tackle
 

Cormoran Pro Carp Black Pod Range

Zoals belooft, behandelen we eerst een gloednieuw 2014 product van het Duitse Cormoran en dat is de Pro Carp Black Pod. Nu denk je in eerste instantie aan een rodpod en dat is dit product ook wel degelijk. Toch dekt enkel een rodpod niet de hele lading. Het Black Pod concept moet je meer als een range zien. De Black Pod bestaat in de basis uit een aluminium rodpod welke zwart geanodiseerd is. Het betreft een rodpod met dubbele moederbalk welke veel weg heeft van bijvoorbeeld de Pro Line Compact Pod. Wie de poten van deze rodpod eens nader bekijkt, zal beslist gelijkenis vinden met de Black Label range van Fox. Qua look zijn ze nagenoeg identiek. De Black Pod is meer dan enkel een rodpod. Naast de rodpod zijn ook banksticks van 15cm tot 60cm verkrijgbaar alsmede goalpost buzzerbars in zowel vaste als uitschuifbare versie. Voor meer informatie download je de 2014 catalogus van  www.cormoran.de
 


Een buzzerbar uit de Black Pod Range van het Duitse Cormoran
 

Kudos Tackle Illuminated Collars

Had ik het in mijn 2013 update over snag ears nog over het feit dat we de jaren van de kermisverlichting al achter ons hadden gelaten, komt Kudos Tackle met een gloednieuw product wat weer gekleurd licht geeft in de duisternis. Deze keer alleen wel in stijl! Ik heb het natuurlijk over het laatste geestenkindje van deze acrylmeesters en dat zijn de Illuminated Collars. Het gehele principe van Illuminated Collars is dat onder je beetmelder een gekleurde ring van acryl wordt bevestigd. Deze ring licht op door een ledje wat in de onderkant van je beetmelder wordt gebouwd. Krijg je een aanbeet, dan zal de Collar tegelijkertijd oplichten met je led waardoor je een fantastische visuele indicatie krijgt. Voor deze gave gadget, dien je dus wel je beetmelder op te sturen naar Kudos Tackle. Qua kleuren zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Ook is deze optie te verkrijgen op beetmelders van diverse merken als ATT en Delkim. Geïnteresseerd? Check dan even hun Facebookpagina!
 


 

Specimen Carp Creations Carb Pod

En we gaan door met zeer kekke spulletjes want ook de nieuwe Carb Pod van het Engelse Specimen Carp Creations (SCC Tackle) is er eentje om te smullen! Eind december hadden we al even dit nieuwe merk behandeld en hun zogenaamde FlexiPod. Een rodpod die er verdacht veel uitziet als de Super Compact Pod van JAG Products. Op basis van de Flexipod is onlangs de carbon versie uitgekomen die de naam Carb Pod heeft meegekregen. Een rodpod welke, op het eerst oog, voorzien lijkt van een carbon wrap. Toch is hij gemaakt van 3K 16mm Carbon. Alle aluminium delen zijn verder Gunsmoke geanodiseerd. De prijs voor deze rodpod bedraagt een 430 euro. Optioneel zijn diverse extra accessoires verkrijgbaar. Geïnteresseerd? Check dan snel even www.carpinggroup.com
 


De nieuwe Carb Pod van Specimen Carp Creations (SCC Tackle)
 

De producten van Mituk

En we zijn nog niet klaar met exclusieve producten want we behandelen ook in dit item de supergave custom producten van het Engelse M.I.T. UK of te wel Mituk. Dit Engelse custom bedrijfje is gespecialiseerd in hengelsport- en jacht accessoires en is te vergelijken met een Army Andy of Cotswold Aquarius. Waar moet je dan aan denken? Denk aan Netfloats, rodstraps, baitbags, droogzakken, kleding, pouches voor je beetmelders, onthaakmatten en Rodmats. Alle producten zijn vervaardigd in Engeland zelf en worden op maat gemaakt. Je kan dus zelf zaken als de afmeting van het product beslissen alsmede of je kiest voor een camo DPM of olijfgroene print. Voor mogelijkheden, zoek je ze op, op Facebook! Ik wil als laatste Mark Zelle bedanken voor de tip!
 


Een Rodmat van het Engelse M.I.T. UK (Mituk)
 

Korum Bite Indicator XL

Het was januari 2013 toen de eerste ronde Bite Indicators van Korum het licht zagen. Handige hanger-setjes bestaande uit 4 ronde bobbins in 4 kleuren, een 4 inch ketting, een 5 grams gewichtje en een plastic hockey. Voor 2014 is een grote broer van de Bite Indicator ten tonele verschenen en dat is de Bite Indicator XL. In principe verschilt deze set niet zoveel met de set die in januari 2013 al werd geïntroduceerd. De grootste veranderingen zijn onder andere zwaardere en grotere bobbins en een 10 gram gewichtje i.p.v. Een 5 grams gewichtje. Ook in deze set zit weer 1 bobbin met de bekende glow in the dark werking. Interessante setjes voor het betere struinwerk! Voor meer informatie, surf je naar  www.korum.co.uk
 


Nieuw voor 2014: de XL versie van de Korum Bite Indicator
 

MBR Tackle Mini Rodsetups

We eindigen dit tweede Random nieuws van dit jaar met wederom een supergaaf product wat prima zal staan in elke vitrinekast. We hebben het over de miniatuur hengelsetupjes die gemaakt worden door het Engelse MBR Tackle. De vaste Carpfeeling bezoeker zal dit soort miniatuur hengelsetupjes nog wel kennen van een spraakmakend artikel wat we in november 2011 plaatsten. Dit ging over de super gedetailleerde miniatuur hengelsetupjes van de Nederlander Ron van der Ham. Helaas kan ik niet meer achterhalen of Ron deze fraaie hengelsetupjes nog maakt. Wel is in Engeland iemand opgestaan die jouw rodsetup wilt namaken in miniatuur en dat is Rob Cartlidge. Er zijn enorm veel mogelijkheden bespreekbaar met Rob voor jouw eigen kleine meesterwerkje. De prijzen voor een 2rod setup starten bij 15 euro. Een 3rod setup kost iets meer en zal tegen de 20 euro aanlopen. De prijzen zijn dus niet eens heel gek hoog! Check snel de Facebookpagina van MBR Tackle voor verdere prijzen en mogelijkheden!
 


Meesterwerkjes van Rob Cartlidge van MBR Tackle


En met de gave miniatuur hengelsetupjes van MBR Tackle, ben ik alweer aan het einde gekomen van dit tweede Random nieuws van januari. Volgende week gaan we verder met nog veel meer nieuwe en bijzondere producten. Tot dan!
 


Monkey Climber Magazine Jack Hilton Prints gemaakt door
Craig Stannart (50 handnumered prints available)


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.