Random nieuws juli 2012 (deel 3)

En we zijn alweer aanbeland in deel 3 van ons Random nieuwsitem. In deze editie aandacht voor meer nieuwe producten van het Engelse Custom Angling Solutions en Lee Valley Customs en tevens de introductie van een klein Engels bedrijfje genaamd Potty’s. Ook besteden we even aandacht aan de tophengels van hengelbouwer Darren Knowler, De nieuwe boilies van DSK Pellets, de nieuwe Weird Fish kledingrange van The Tacklebox en een site waar je je rigjes custom kan laten maken genaamd Customrigs.uk. Kortom, weer veel nieuwe en leuke tarty items. Veel leesplezier toegewenst!Custom Angling Solutions Stabilizers

Naast de Spirit Levels die we in het vorige nieuwsitem al even hadden besproken levert CAS sinds kort nu ook stabilizers voor hun banksticks. Het gaat hierbij om een dubbel pins versie die zowel verkrijgbaar is in het RVS (The Level Best Range) als Aluminium (Eclipse Range)  Zoals alle producten van CAS is dit ook weer een stukje degelijk vakwerk. Ben je dus nog opzoek naar een tarty setje stabilizers en vis je toevallig met rodsupport materiaal van CAS dan is dit je uitgelezen kans!


Stabilizers uit de The Level Best Range
 

Potty’s Buzzer Pouches

Naast de nieuwe stabilizers van Custom Angling Solutions hebben we nog een tarty nieuwtje en dat is van het kleine Engelse merk Potty’s. Wie zich nog mijn loodartikeltje van 2 weken geleden kan herinneren weet dat ik Potty’s al even had aangehaald. Hun core business is namelijk het vervaardigen van custom lood. Naast dit lood hebben ze nu een nieuw product en dat zijn Buzzer Pouches. Speciale hoesjes voor je Nevs of Graham Parson piepers. Ze zijn uitgevoerd in camouflage print, er zit een koord in om ze aan te trekken en ze zijn ook nog eens gunstig geprijsd. Een Buzzer Pouche zal namelijk een kleine 7 euro per stuk gaan kosten. Dat is heel wat minder dan een exemplaar van Steve Neville zelf of een handgemaakt exemplaar van Cotswold Aquarius of Army Andy! Grappig spul!


De Buzzer Pouches van Potty’s
 

Darren Knowler Rods

Het laten bouwen van een custom hengel is voor velen van ons een droom. Een hengel laten vervaardigen die precies aan jouw eisen voldoet en ook nog een oogt zoals jij dat wilt. In Europa zijn diverse goede hengelbouwers die deze droom kunnen waarmaken. Een van deze bedrijven is DK Rods van Darren Knowler. Je kan kiezen uit Harrison, Daiwa en Century blank die je naar eigen wensen zo kan laten bouwen als je wilt. Op zijn site kan een impressie krijgen van zijn kunnen en ik kan je vertellen dat daar zeer nette hengels tussen zitten! Naast hengels kun je bij DK Rods ook terecht voor schepnetten, aas, lood, kleding en de gehele range aan Century Neville rodsupport materiaal. Neem eens een kijkje op www.dkrods.co.uk.


Custom hengels van Darren Knowler
 

Weird Fish Clothing

De afgelopen maand hebben we al veelvuldig geschreven over nieuwe en coole karperkleding. Zo hadden we het twee weken geleden nog over de nieuwe kleding range van het Nederlandse House of Carp. Het lijkt of meer bedrijven graag mee willen gaan op de hype want ook hengelsportzaak The Tacklebox heeft recent als eerste hengelsportzaak de verkoop op zich genomen van het nu nog onbekende Weird Fish. De kleding van Weird Fish is wellicht voor sommige wat kinderachtig. Toch zullen de meeste de humor wel inzien van deze fishy cartoons. Wil je eens bekijken hoe hun range eruit ziet? Kijk dan eens op www.weirdfish.co.uk.


Shirts van Weird Fish Clothing
 

Customrigs.uk

Niet alle vissers hebben de tijd of de knowhow om hun eigen leaders of rigjes te knopen. Daarom dat velen merken ook kant-en-klare onderlijnen verkopen. Ook het Nederlandse Carpleaders heeft handig ingespeeld op dit gegeven door kant-en-klare leaders te verkopen en dat legt ze geen windeieren! Ook in Engeland is er zo’n bedrijfje wat rigjes knoopt naar jouw eisen en wensen genaamd Customrigs.uk. Door middel van een stappenplan kun je zo jouw ideale rigje laten maken! Je begint bij de keuze van het onderlijn materiaal. Daarna kun je per onderlijn materiaal kiezen uit 1001 rigjes! Per rigje kan je zelf bepalen welk type en grote haak je prefereert. Ook kun jezelf bepalen welke kleur en soort onderlijn je wilt. Customrigs.uk werkt voornamelijk met Fox en Korda endtackle. Ook kun je sommige rigjes krijgen met ESP of Amnesia onderlijn. Ben je het zelf maken van rigjes moe dan is het zeker de moeite waard om eens op de site te kijken! Al is het maar om ideeën op te doen voor een eigen rigje!


De 360 Spinner Rig van Customrigs.uk
 

DSK Boilies

Het Nederlandse DSK Pellets is zoals de naam al zegt gespecialiseerd in pellets. Toch hebben ze er door de grote vraag naar boilies voor gekozen om deze in het assortiment op te nemen. Daarom dat DSK in samenwerking met een bekende boiliefabrikant nu een nieuwe range aan boilies zal gaan verkopen die passen bij de pellets die ze al verkochten. De range bestaat uit 5 smaken boilies waarvan er 3 zijn geproduceerd op basis van de eigen DSK pellets. Zo kun je prima voeren met pellets en vissen met een boilie in dezelfde smaak! De overige twee boilie smaken zijn een kruidige en zoete variant. Dit omdat de boilies die op basis zijn van de DSK pellets allen op vismeel zijn gebaseerd. Ze zijn verkrijgbaar in zowel ready mades als freezers en in diverse diameters van 14mm tot 24 mm. Ook zijn er dumbels verkrijgbaar in 10mm en 24mm.


De nieuwe boilie range van DSK Pellets
 

Lee Valley Customs Magnetic Adapters

En we sluiten dit nieuwsitem af met wederom een tarty nieuwtje! Zo heeft Lee Valley Customs nu ook Magnetic Adapters in het assortiment! Magnetische bevestigingen zien we steeds meer op de markt verschijnen. Onder andere Solar ging Lee Valley Customs al voor met hun Magloc en ook de Stow Bobbins van Korda werken op een magnetische bevestiging tussen hanger en bracklet. De Magnetic Adapters zijn bedoeld om in je bracklet te schroeven. Vervolgens kun je een chain met magneetje simpel en snel vastzetten. Lee Valley Customs kan ze zowel maken voor de reguliere 2BA aansluitingen als voor Korda Stow Bobbins of passend maken voor Nash Sirens RS1. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen vissen met Korda Stow Bobbins op de hangerbevestiging van een Nash Siren beetverklikker! Een handig item waar ik zelf alweer een half jaar dankbaar gebruik van maak!


De Magnetic Adapters van Lee Valley Customs


We zijn aan het einde gekomen van dit 3e nieuwsitem van de maand juli. De volgende keer meer nieuws uit de karperwereld. Tot dan!

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.