Random nieuws juli 2012 (deel 4)

In dit 4e nieuwsitem van de maand juli weer enkele nieuwe producten die we de komende tijd mogen verwachten. We zullen onder andere aandacht hebben voor nieuwe producten van Lee Valley Customs, House of Carp, Fox, Korda en Vardis Tackle Daarnaast staan we even stil bij de rodpods en ander rodsupportmateriaal van Edwards Custom Upgrade, de nieuwe pop-up Sticks van RRT Baits en de handgemaakte Elstow Bobbins van Sean Taylor. Kortom, we hebben weer een bomvol nieuwsitem! Veel lees- en kijkplezier toegewenst!Lee Valley Customs Stainless Steel Speaker Plugs

En we beginnen dit nieuwsitem meteen met een nieuw zeer tarty product voor de bezitters van Steve Neville beetverklikkers onder ons en dat zijn de Stainless Steel Speaker Plugs van Lee Valley Customs. Al van het eerste begin worden speaker plugs gebruikt om het geluid van Nevs te reduceren. In het laagste geluidsstandje willen ze namelijk nog heel wat herrie maken wat echt subtiel onder het kantje vissen wellicht minder makkelijk maakt. Nu is met de 2012 versie van de Nevs dit alles wel te regelen maar aangezien de meeste onder ons nog de good old Nevs hebben, wordt dit wat lastiger. Al sinds jaar en dag verkopen Steve Neville net als Matrix Innovations of AGT Indicators speciale plastic speaker plugjes. Lee Valley Customs gaat alleen de RVS kant op wat we nog niet eerder zagen. Speaker Plugs van roestvaststaal die buiten enorm duurzaam zijn je piepers ook nog eens een zeer tarty uiterlijk meegeven!


De Stainless Steel Speaker Plugs van Lee Valley Customs
 

House of Carp Tosti Maker

House of Carp van Mark Zelle staat erom bekend vaak hele interessante en niet alledaagse producten te introduceren die voor ons karpervissers toch wel heel interessant zijn. Nieuw is de Tosti Maker om zo aan de waterkant snel en gemakkelijk een heerlijke tosti of saucijzenbroodje te maken! Deze Tosti maker is in principe een vuurduvel met anti aanbaklaag. Je hebt dus geen boter nodig. Stop dus je botterham met ham en kaas of saucijzenbroodje in deze vuurduvel, zet hem op je gaspitje en geniet van een lekkere maaltijd. Natuurlijk wel even curry meenemen om lekker te dippen!


De Tosti Maker van House of Carp
 

Monkey Climber Tank Tops for women

Het Belgische Monkey Climber Magazine van Giovanni Vanhooren gaat lekker. Na de 2e uitgave van dit nieuwe verfrissende magazine zijn ze ook bezig om de kledingrange eens flink uit te breiden. Nieuw zijn de MC Tank Tops voor de vrouwelijke vissers onder ons. Het aantal vrouwelijke vissers aan de waterkant neemt gestaag toe. Daarom vond Monkey Climber het eens goed om ook wat meer vrouwelijke kleding op de markt te brengen. Deze MC Tank Tops zijn voorzien van het bekende Monkey Climber logo. Buiten dat ze er heel strak uitzien zijn ze voor vrouwen ook gewoon over straat te dragen wat komt door het hippe ontwerp. De kosten voor een MC Tank Top bedragen 17,50 euro. Dat moet met het uitgavenpatroon voor kleding bij vrouwen wel lukken lijkt me! Ook voor de mannen komen er binnen korte tijd nieuwe hoodies en shirts op de markt.


De MC Tank Tops voor vrouwen
 

Edwards Custom Upgrade (ECU)

Naast de tarty Speaker Plugs van Lee Valley Customs ook in dit nieuwsitem even aandacht voor de fantastische producten van ECU. De man achter ECU is Scott Edwards. Een vervent visser die naast conversions voor je beetverklikkers werkelijk prachtige handmade rodsupport materialen maakt met een enorm hoge kwaliteit. In het assortiment zijn producten te vinden als banksticks, stage stands en buzzer bars. Het paradepaardje is de DMX Snag Pod wat werkelijk een hoogstaand stukje techniek is. De kwaliteit van het RVS is subliem te noemen. Zo worden deze rodsupport materialen gemaakt van maarliefst 316 grade roestvaststaal. Tevens zitten er een speciale Camo DMX Bag omheen. De verkrijgbaarheid van ECU producten is schaars. De producten worden handvervaardigd en de wachtlijst is lang wat komt door gelimiteerde oplages. Toch haal je met deze spullen van Scott Edwards een van de hoogst mogelijke kwaliteit binnen. Binnenkort meer over dit bijzondere merk!


De fantastische DMX Snag Pod van Edwards Custom Upgrade
 

Markerworld Betalights

We kunnen er als objectieve website niet meer omheen dat Markerworld steeds meer en meer leuke producten in het assortiment krijgt voor leuke prijzen. een weekje geleden werd kenbaar gemaakt dat Markerworld nu ook een assortiment betalights erbij krijgt. Zoals ik een tijdje geleden al aanhaalde in het artikel ‘Breekstaafjes versus Betalights’, zijn die lichtgevende staafjes enorm handig en veelzijdig. De mogelijkheden om betalights te integreren in je tackle is enorm en ze geven bovendien ook nog eens meer dan 10 jaar licht. In het assortiment van Markerworld zal je betalights tegenkomen in diverse kleuren en maten. Ook zijn er Kitmarkers te koop in het blauw en groen om bijvoorbeeld de ritssluiting van je bivvy net wat beter te laten oplichten. Handig!


Betalights en Kitmarkers van Markerworld.nl
 

Korda Texture Leads

Ondanks dat Korda voorman Danny Fairbrass ooit zijn carrière startte met het fabriceren van loodjes, zijn de loden van Korda al jaren hetzelfde en al lang niet meer innovatief te noemen. Velen fabrikanten hebben Korda op dit vlak al ingehaald. Het was dan ook hoogtijd dat Korda met nieuwe loden kwam en die zijn er. De nieuwe loden hebben de naam Texture Leads meegekregen. Het gaat hierbij om loden met een matte en ruwe finish zoals we dat ook al zagen bij die andere 1001 merken. Matte en ruwe loden hebben voordelen tegenover de glanzende plastic coatings van de oude loden. Buiten dat ze minder reflecteren op de bodem, hebben ze het vermogen om grondvegetatie op te nemen wat de camouflage versterkt. Tevens hebben deze loden een absorbtievermogen waardoor je ze kan dippen in soaks,dips of Goo. Ze zullen worden verkocht in drie varianten te weten de Distance Casting Leads, Flat Pears Inline en Flat Pears Swivel. Dit uiteraard in diverse gewichten en de bekende kleuren. Naast deze loden zullen ook de hier al op CarpFeeling besproken Centerpoint Leads hun opwachting gaan maken.


De nieuwe Texture Leads van Korda
 

Nieuwe producten Fox International

Ook Fox zit niet stil en zal de komende tijd enkele nieuwe producten gaan lanceren. Allereerst zal er een verlengde versie komen van de Snag Ears uit de Black Label Range. Deze XL snag ears zijn voor die vissers onder ons de standaard snag ears net te kort vinden en er toch zeker van willen zijn in snag situaties dat ze niet hun dure hengel verliezen. Net als bij de standaard Black Label Snag Ears zal de bovenkant soft touch zijn zodat ze niet de blank van je hengel beschadigen. Tevens nieuw is de Rigid Rig Case. Harde rigcases zien we de laatste jaren steeds meer. Na de introductie van de Korda Rig Safe ging het hard en zijn er van diverse fabrikanten als TNT Tackle, Quantum Tackle en bijvoorbeeld X2 ‘replica’s’ op de markt verschenen. Deze nieuwe Fox Rigid Rig case is eigenlijk de rig case 2.0. Het gaat hierbij om een dubbele rig case gemaakt van slagvast ABS, voorzien van High Density EVA, een waterdichte rubberen seal en voorzien van de bekende pinnetjes die opgeborgen kunnen worden in een klein compartiment. Doordat het om een dubbele rig case gaat is het tevens nu mogelijk om langere onderlijnen als zigrigs netjes op te bergen. Een stukje state of the art wat vast veel vissers zal boeien!


De nieuwe Rigid Rig Case van Fox
 

Ray’s Rods and Tackle Snowman Pop-up Sticks

Drijvende aassoorten zien we in steeds meer en meer vormen en maten op de markt verschijnen. Drijvend aas is gewoonweg hot en er wordt nog steeds enorm veel vis mee gevangen. Een nieuw product van RRT Baits van Ray van der Bos zijn de zogenaamde Snowman Pop-up Sticks. Deze ‘pop-up’ staafjes van 15 centimeter lang zijn zelf op maat te knippen en daarmee zeer interessant voor een subtiele aaspresentatie die perfect is uitgebalanceerd. Dit soort Sticks kwamen we in het verleden al tegen bij bedrijven als Carpballs.uk. Een groot voordeel van RRT Baits is alleen dat ze deze Pop-up Sticks op basis van al hun mixen kunnen draaien en je keuze hebt uit maar liefs meer dan 30 flavours! Een zeer interessant product al zeg ik zelf!


De nieuwe Pop-up Sticks van Ray’s Rods and Tackle
 

Sean Taylor Elstow Bobbins

De Elstow Bobbins zijn al een ontwerp van velen decennia geleden toen de gebroeders Carl en Sean Pashley deze handige bobbins voor het vissen met slappe lijnen uitvonden. Toentertijd werden ze nog handvervaardigd en werden ze gefabriceerd met behulp van de bovenkanten van simpele BIC schrijfpennen. Door de jaren heen werden ze nog op kleine schaal handgemaakt door onder andere Dave Danglers en Sean Taylor. De Elstow Bobbins kregen pas echt naamsbekendheid nadat Korda in 2009 de rechten van de Elstow Bobbins overnam van de gebroeders Pashley en ze nu ook makkelijker verkrijgbaar waren voor het grote publiek. Toch zijn er onder ons nog puristen die liever de originele Elstow Bobbins preferen boven de door Damian Clarke herontwikkelde Stow Bobbins van Korda. Voor deze puristen heb ik goed nieuws aangezien de Sean Taylor Elstow Bobbins nu eindelijk en exclusief te verkijgen zijn via het Engelse Johnson Ross Tackle. Ze zullen in kleine oplage te koop zijn in 7 kleuren en worden allen geleverd met betalight. De kosten per bobbin zullen liggen op een dikke 20 euro de stuk. Tarty stuff!


Custom Made Elstow Bobbins van Sean Taylor
 

Nieuw in Nederland: Vardis Tackle

We sluiten dit nieuwsitem van de maand juli af met een primeurtje en dat is dat het Engelse Vardis Tackle van Adrian Wilson op korte termijn naar Nederland zal gaan komen. In het verleden schreven we al even over Vardis Tackle in het artikel ‘ Een rondje om de wereld deel 6’ waarbij ik al liet vallen dat hun producten er zeer netjes uitzagen. Gelukkig zal Vardis Tackle op korte termijn verdeeld gaan worden door Alexander van Huis van BDS Baits waardoor het voor ons Nederlanders een heel stukje makkelijker zal worden om aan hun producten te komen! De core business van Vardis tackle is endtackle. Binnen het gamma zitten interessante en betaalbare producten als hun nieuwe Downfall Leader Line. Een merk om zeker eens te proberen!


Nieuw in Nederland: Vardis Tackle


En met Vardis Tackle sluit ik dit laatste nieuwsitem van de maand Juli af. Volgende maand meer nieuwe producten van diverse grote en kleine fabrikanten. Tot dan!
 


De nieuw Fruit Blast PS1 Pop-up’s van Finkelde die verwacht worden begin 2013


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.