Random nieuws juni 2013 (deel 2)

Qua productnieuws begint het gelukkig weer een beetje opgang te komen. De afgelopen maanden was het angstvallig rustig bij zowel de kleine als grote merken maar momenteel zien we steeds meer aankondigingen verschijnen van nieuwe en interessante producten. Vooral Nash Tackle zal in de nabije toekomst een aantal nieuwe producten gaan lanceren waarover we straks meer zullen uitweiden. De verwachting is ook dat andere grote merken zullen volgen. 
 


In dit bomvolle 2e Random nieuws van juni staan we weer stil bij een aantal bekende en onbekende merken. Zo hebben we aandacht voor de nieuwe Weed Addict range, de nieuwe online webshop van De Tacklebox, loodmallen van Johnson Ross, Carp Scope, Nash Tackle, Taska Tackle en Fox. Daarnaast staan we stil bij de nieuwe hengelsportwinkel van Mario Gijbels genaamd Carp Gear Bait & Tackle Shop, de nieuwe editie van Monkey Climber Magazine en nieuwe gave producten van het Engelse Defiant MPS en het Zuid-Afrikaanse NHM. Veel leesplezier gewenst!
 


Bespoke Bobbins Custom Keychains
 

Weed Addict

Het camoufleren van je rigje en leader kan op velen manieren. Toch was het Spro Strategy die op commerciële basis met hun The Fuzz systeem hoge ogen scoorden. In plaats van spelen met het kleurtje van je onderlijn, waren zowel de tubing, lood en rigs voorzien van een weedeffect. Niet lang na de introductie van The Fuzz kwam ook Solar Tackle met hun versie genaamd Weed Effect. Het gebruik van imitatie wier als innovatie kwam ik zelf voor het eerst tegen in het oostblok waar al diverse merken hiermee experimenteerden. In Nederland zijn na Spro Strategy en Solar Tackle ondermeer Carpleaders van Mourad Aviara en Muzzel Weed van Mika fabrikanten dit dit soort spullen verkopen. Denk bij Carpleaders bijvoorbeeld aan hun Weedy! Nieuw is Weed Addict. Een soortgelijk product als Weedy van Carpleaders maar nu verkrijgbaar in 3 kleuren te weten green, sand en brown. Er zit 20 meter op een spoel en de prijs is iets meer dan 4 euro exclusief verzendkosten. Handig voor het coaten van loden, onderlijnen, haken, leaders en meer!
 


Imitatiewier van Weed Addict
 

Online Webshop De Tacklebox

Op CarpFeeling hebben we het al uitgebreid gehad over een van de nieuwste hengelsportzaken die ons land rijk is en dan hebben we het natuurlijk over De Tacklebox in Beilen van Harnold Kikkert en Martin Post. Naast hun zeer gave 'carp only' winkel, komt binnenkort ook de site online met webshop! Voor de vissers die dus wat verder weg wonen van Beilen, is het op deze manier ook mogelijk om tackle bij hun te bestellen! De Tacklebox let goed op de markt en speelt hier handig op in door steeds weer de laatste trends en ontwikkelingen te volgen. Zo kun je bij hun terecht voor de allerlaatste gadgets van dit moment! Houdt de site  www.detacklebox.nl goed in de gaten!
 


De nieuwe online webshop van De Tacklebox
 

Johnson Ross Leadmoulds

Het zelf maken van vislood lijkt tegenwoordig een overbodige zaak door de velen loodfabrikanten die de laatste jaren zijn opgestaan. Toch lijkt het erop dat het zelf maken van vislood steeds populairder wordt. Merken die producten verkopen voor het vervaardigen van vislood, zijn onder andere CJT Developments, Leadmoulds, Gardner Tackle en Anchor Tackle (beide coatingpowders) Een nieuwe speler die onlangs ook soortgelijke producten in haar assortiment heeft opgenomen, is de Engelse hengelsportzaak Johnson Ross. Zo verkopen ze 7 verschillende types loodmallen en 5 kleuren coatingpowders. Met deze producten kun je prima zelf aan de slag. Combineer ook eens het hier bovenstaande Weed Addict als coating voor het maken van je eigen The Fuzz loden!
 


Lead Coating Powder Green van Johnson Ross Tackle
 

Nieuw in Nederland: Carp Scope

De kijkemmer is een superhandige tool voor het bekijken van de bodem. Op de markt zijn verschillende soorten en groottes te koop met allen hun voor- en nadelen. Van kleine handzame modellen tot de grote kijkemmers die net wat meer zicht bieden. Een van de meest gerenommeerde merken op het gebied van kijkemmers is het Engelse Carp Scope. Kwalitatieve kijkemmers uit 1 geheel waardoor lekkage nagenoeg is uitgesloten. Tot voorheen moest je alleen de moeilijke weg bewandelen om aan een heuse Carp Scope te komen doordat ze alleen in Engeland verkrijgbaar waren. Gelukkig heeft Markerworld onlangs een aantal van deze kijkemmers geïmporteerd! De prijs ligt op een kleine 65 euro. De kijkemmer beschikt over een perspex kijkvenster met een diameter van 285mm. De kijkemmer zelf is een handzaam model met een hoogte van 54 centimeter. Hij is te bestellen via www.markerworld.nl
 


De kwalitatieve kijkemmers van het Engelse Carp Scope
 

Nieuwe producten Nash Tackle

Nash Tackle is enorm lekker bezig met het lanceren van nieuwe producten. Naast de diverse producten die we al hebben behandeld op het gebied van zigvissen in vorige nieuwsitems, hebben ze onlangs innovatieve producten uitgebracht als bijvoorbeeld hun Ball Makers. Naast al deze producten komen er nog veel meer producten aan! Zo wordt er onder andere een geheel nieuwe kledinglijn verwacht die de naam Jigsaw mee zal gaan krijgen. In deze range zullen onder andere shirts, hoodies, shorts, caps en meer vallen. Verder kunnen we nog meer producten gaan verwachten op het gebied van de zig- en oppervlaktevisserij. Ook zal een luxere versie van de S5 beetmelder zijn opwachting gaan maken. Deze luxere versie, luistert naar de naam S5R zal een draadloze zender hebben in tegenstelling tot de normale S5. Uiteraard zal een losse S5R Receiver bijgekocht kunnen worden. Zodra er meer nieuws is dan horen jullie dit van ons!
 


Een shirt uit de nieuwe Jigsaw Range
 

Opening Carp Gear Bait & Tackle Shop

Zoals wij de 'Carp Only' hengelsportzaak De Tacklebox onlangs konden feliciteren met hun opening, zo feliciteren we ook bij deze Mario Gijbels en Ellen Engelen met hun nieuwe 'Carp Only' hengelsportzaak genaamd Carp Gear Bait & Tackle Shop! Zaterdag 22 juni zal de in het Belgische Ham liggende winkel officieel geopend worden met een hapje en drankje! Carp Gear zal een aantal gerenommeerde merken gaan voeren als Angling Intelligence, Avid, Delkim, JAG Products, Nash Tackle, Taska Tackle en Solar Tackle om er een paar te noemen. Ook zullen zij het innovatieve Dynamic Lead System van Angletec gaan verkopen net als de hypermoderne teekwerende kleding van Rovince! Uiteraard zullen ook de nodige kilo's Dreambaits in de schappen liggen! Mocht je in de gelegenheid zijn 22 juni, dan zal ik zeker even een kijkje gaan nemen! Naast een hapje en een drankje zijn er ook leuke openingskortingen! 
 


De nieuwste hengelsportzaak van Belgie! Carp Gear Bait & Tackle Shop
 

In session with Fox DVD

Al jaren lang leveren de grote merken als een Fox of Korda eens in de zoveel tijd een gratis DVD'tje. Meestal zijn dit schijfjes die bijna uit elkaar klappen van de commerciële content. Niet heel gek ook want het schijfje is immers gratis! Daarnaast blijft het heel vermakelijk om dit soort schijfjes te bekijken. Helemaal als het niet echt carpy weer buiten is! Eind juni zal er weer een gratis DVD'tje van Fox bij de hengelsportzaak liggen genaamd In session with Fox. Het bijzondere aan deze 1 uur durende film is, dat deze in Nederland, in het Nederlands en met Nederlandse en Belgische vissers is opgenomen! Denk aan Flokstra, De Clerq, Skillz en van den Brink! Fox is hierbij de eerste Engelse fabrikant die een DVD opneemt in een andere taal dan de moerstaal. Ik ben in ieder geval enorm benieuwd naar dit Nederlandse werk! 
 


De nieuwe gratis Fox DVD is eind juni verkrijgbaar bij de Fox dealers
 

Taska Tackle Bitz Box

De struinende vissers onder ons zullen beamen dat gewicht alles is. Als we kilometers wandelen langs de waterkant, dan moeten we alleen de meest essentiële middelen meenemen. Geen grote zware tassen dus met uitpuilende tackleboxen! Nieuw van Taska Tackle is hun Bitz Box. Een handig doosje voor het compact opbergen van al je kleinmateriaal. Hij is 100% waterdicht en drijvend. Mocht je hem dus onverhoopt in het water laten kletteren, dan is er nog niks aan de hand. Hij is uitgerust in Taska rood waardoor hij ook nog eens opvalt in het hoge gras. De kosten voor deze handige doosjes bedragen nog geen 10 euro!
 


De nieuwe Bitz Box van het Engelse Taska Tackle
 

Monkey Climber Magazine #4

Inmiddels is alweer de 4e editie van het prachtige Monkey Climber Magazine uit met een cover die veel maar ook weinig verhuld. Een jonge karper in de handen van een spreekwoordelijke god. Een prachtig beschubde karper met potentie. Monkey Climber scoort al vanaf het begin van hun bestaan hoge ogen. Met covers om van te watertanden en artikelen die er echt toe doen. Ook deze 4e editie is niet anders met een prachtig interview met icoon Rod Hutchinson en schrijfsels van Dennis Hellings, Chris de Clerq, Bart-Jaap Koorn en een eigen schrijven van Giovanni Vanhooren zelf. Mis hem niet! Neem een abonnement voor die luttele 16 euro of scoor hem bij de boekhandel. Beleving wordt nooit saai!
 


Out now: Monkey Climber Magazine #4
 

Defiant MPS Solid Titanium Buzzer Q/R Fittings

Het was weer een tijdje rustig omtrent het Engelse Defiant MPS en dat betekent over het algemeen veel goeds! Meestal is het even rustig bij hun om vervolgens te komen met nieuwe zeer interessante producten! Het mooie van dit bedrijfje van Keith Fielding is dat ze vooraf al aangeven wat er gaat komen. Van deze planning wordt niet afgeweken en dus is het alleen maar wachten. Nu eindelijk kan ik je dan 1 nieuw product van hun laten zien en dat is hun Solid Titanium Buzzer Q/R Fittings. Een lange zin voor hun versie van de quickrelease. Hij is gemaakt van het sterke maar lichte titanium en is 100% spelingsvrij en onbreekbaar. De 2 delen worden bij elkaar gehouden door een imbusschroef. Dit lijkt een beetje amateuristisch maar werkt 100%. De Allen key, oftewel de inbussleutel, wordt bijgeleverd. Deze quickrelease is de eerste versie van titanium ooit op de markt.  Ondanks dat kost hij exclusief verzendkosten slechts 9 euro en dat is voor deze kwaliteit echt een koopje! Voor meer informatie surf je naar: www.defiantmps.com
 


De nieuwe Solid Titanium Buzzer Q/R Fittings van Defiant MPS


En met Defiant MPS sluit ik dit 2e deel van het Random nieuws van juni af. Volgende week hebben we nog veel meer nieuws voor jullie in petto! To dan!
 


Nieuw van het Zuid-Afrikaanse NHM: Enaldim 68 Artificial Maize


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.