Random nieuws maart 2013 deel 2

Het afgelopen weekend was het goed druk met (inter)nationale beurzen en opendagen. Toch staan er voor de liefhebbers zelfs nog een aantal in de planning. Zo is gisteren de Hiswa Amsterdam Boat Show van start gegaan welke duurt tot zondag. Op zondag 10 maart is tevens de To the Maxx Carpshow te Hoogeveen. Daarnaast zal 16 maart de Mini Beurs van hengelsportzaak Rien de Wolf plaatsvinden en op 23 en 24 maart de eerste editie van Carp Square België. Op 13 en 14 april opent daarnaast de Hengelsport- en Visbotenbeurs in het Martini Plaza te Groningen. Voor de beursgangers is er dus nog genoeg te beleven! Om jullie alvast in de stemming te krijgen hebben we ook deze week weer enkele nieuwtjes en nieuwe merken voor jullie verzameld.
 


In deze 2e editie van maart hebben we onder andere aandacht voor een nieuwe dienst van Lee Valley Customs. Daarnaast staan we even stil bij het nieuwe aaslabel van Chris Gabriele en bekijken we de nieuwe haken van G-Force Tackle. Daarnaast hebben we nieuws van Trakker, Enterprise Tackle, Karel Nikl, Bankbug, J&R Leads en Century. We sluiten af met gave logo bobbins van Floats Direct, een handig item van Qcarp en zeer professionele markers van Eflare Corporation. Veel leesplezier gewenst!
 


Coming soon: de nieuwe Carbon Throwing Stick Range van Century
 

Lee Valley Customs Reel Customising

het is alweer een tijdje stil rondom Lee Valley Customs. Naast dat ze het druk hebben, zijn ze ook bezig met een aantal nieuwe producten en diensten waaronder Reel Customising. Het pimpen van je molens wordt steeds populairder en steeds meer bedrijfjes spelen hierop in. Waren er voorheen enkele spelers op de markt die producten leverden voor je molens als Weston Developments, Custom Angling Solutions, Daiwa aftermarket spul als zwarte molen beugels en Johnson Ross met hun line clips, zo is het pimpen van je molens tegenwoordig booming business. Als voorbeeld kunnen we bijvoorbeeld Custom Reels UK en Custom Tackle Solutions & Repairs nemen.

Ook Lee Valley Customs gaat op deze toer. Momenteel maken ze alleen handles van hout of carbon voor je molens maar er zullen diensten/producten bijkomen. Allereerst zullen ze een zogenaamde anodisatie service gaan krijgen. Anodisatie is een electrolytische behandeling waarmee je aluminium en titanium een oxide laag kan meegeven in diverse kleuren. Zo kun je aluminium spoelen bijvoorbeeld zwart of goudkleurig maken. Tevens zal er de mogelijkheid zijn om je molens te laten voorzien van een custom paint job. Om je spoel af te maken zullen ze ook line clips gaan verkopen. Deze Oversized Spool Clips zijn gemaakt van roestvaststaal voor de duurzaamheid. Wanneer er meer informatie is dan laten we jullie het horen!
 


Binnekort nog meer Reel Customising bij Lee Valley Customs
 

Nieuw in Nederland: CG-Baits

Nederland is weer een nieuwe aasfabrikant rijker en dat is CG-Baits. Dit nieuwe aasbedrijf is opgericht door niemand minder dan Chris Gabriele. De afkorting CG verwijst dan ook naar zijn naam. Chris kennen we wellicht wel als de oprichter van Watersense. Na Watersense, wat momenteel in handen is van Remon van Dusschoten, is Chris opnieuw begonnen met CG-Baits. CG-Baits levert een range aan kwaliteitsaas en alle belangrijke aasjes zitten wel in het assortiment. Denk aan 4 smaken boilies, een Private Label service, fluoro pop-ups en wafters, boosters, soaks, kant-en-klare partikels en stickmixen. Op de site www.cg-baits.nl kun je meer informatie vinden over hun producten en de visie van dit nieuwe bedrijf! CG-Baits wordt momenteel verkocht bij een 2 tal hengelsportzaken en natuurlijk Markerworld. Het aantal verkooppunten zal beslist nog stijgen!
 


De 4 smaken van het nieuwe CG-Baits
 

G-Force Tackle Hook Range

In een vorig nieuwsitem meldde we al dat het nieuwe G-Force Tackle niet alleen loden gaat produceren. Het komende jaar zal er een range aan endtackle bij gaan komen. Het eerste product uit deze nieuwe range is onlangs geïntroduceerd en dat zijn de GF Straight Point Hooks. Deze haken hebben zoals de naam al zegt een rechte ultra scherpe haakpunt, zijn van het type wide gape en voorzien van de GF Cammo Coating. Ze zijn leverbaar in de maten 5,6,7,8. Deze Straight Points zullen de eerste haken zijn uit de Hook Range. Binnenkort zullen ook andere modellen hun opwachting maken.
 


De nieuwe GF Straight Point hooks van G-Force Tackle
 

Trakker Levelite Bed

Nash Tackle legde de eisen die we mogen stellen aan een bedchair enorm hoog met hun Wideboys net als Avid Carp dat deed met hun Restbite Bedchairs. Bedchairs worden steeds luxer en lichter. Onlangs heeft Trakker Products ook een nieuwe bedchair uitgebracht die gaat concurreren met de bedchairs van Nash en Avid en dat is het Levelite Bed. Deze lichte ( 9.6 kilo) en comfortabele bedchair heeft 3 poten en het frame is gemaakt van aluminium en roestvastaal. Hij is goed verstelbaar door de nieuwe Double Hinged Technology en de poten zijn verstelbaar door het One Leg Extension Mechanism. Hij is voorzien van een dik matras die aan de binnenzijde is voorzien van fleece. Ingeklapt is het Levelite Bed compact te noemen en is hij zelfs inklapbaar met een dikke slaapzak. De prijs komt te liggen rond de 300 euro.
 


Het nieuwe Levelite Bed van Trakker Products
 

Nieuwe producten Enterprise Tackle

Enterprise Tackle is de grondlegger van het imitatie aas zoals we dat hedendag kennen. Hun imitatie maïsjes hebben een geheel nieuw denken gecreëerd. Vandaag de dag  is imitatie aas dan ook populairder dan ooit. Voor 2013 staan een aantal nieuwe producten in de pijplijn van dit bijzondere merk die ik jullie niet wilde onthouden. Allereerst zullen er 15mm Half-Boilies op de markt komen in zowel fluoro als doffere kleuren. Deze halve boilies zijn perfect om een subtiele snowman presentatie te maken. Een revolutionairder product zijn hun Hybrid Boilies. Deze boilies zijn een 15mm skin waarin je een 10 tot 12mm pellet of dumbel kan plaatsen. Zo kan je de attraktie van je eigen aas behouden maar je aasjes net wat meer laten opvallen door de fluoro kleur van de skin. Naast deze Hybrid Boilies zullen er ook Pellet Skins komen die werken op hetzelfde concept. Als laatste zullen er ook nieuwe smaken worden toegevoegd aan de Classic Pop-up Corn Range.
 


De nieuwe Hybrid Boilies van Enterprise Tackle
 

Karel Nikl Carp Doctor

Tegenwoordig zijn er van velen merken antiseptics te verkrijgen om (haak)wondjes te ontsmetten. Ondanks dat er nog steeds niemand is opgestaan die heeft bewezen dat dit soort goedjes daadwerkelijk werken, zien we steeds meer soorten en merken op de markt komen. Ook het Tsjechische Karel Nikl heeft een antiseptic op de markt gebracht met de naam Carp Doctor. Het gaat hierbij om een ontsmettingsmiddel welke zowel te gebruiken is om de haakwond te ontsmetten en te genezen als wel om andere verwondingen te behandelen. Carp Doctor wordt geleverd in een handige spray flacon van 30ml. Nu is sprayen niet de beste manier van aanbrengen maar het scheelt je wel gekloot met wattenstaafjes en vieze handen!
 


Carp Doctor van het Tjechische Karel Nikl
 

Nieuwe producten van Bankbug

Het nieuwe Engelse Bankbug maakte al vrij snel na de start bekend dat er in de toekomst meer producten uit zouden komen. Onlangs zijn enkele van deze producten gelanceerd als de Receptor Baitrange en de nieuwe Advanced Bucket. De Receptor Baitrange is gebaseerd op een vismeelbasis. Daarnaast zijn er producten aan toegevoegd als melkpoeder, extracten, hydroslates, zuren en vitamines. In de Receptor Range zijn onder andere freezerbaits, pop-ups, wafters, hard hookbaits, pellets en een juice en shot te vinden. De Advanced Bucket is een (voer)emmer met een grote capaciteit, versterkte hendel en deksel. Door enkele innovatieve wijzigingen ten aanzien van bestaande baitbuckets zal deze emmer net wat makkelijker werken. Binnenkort meer info over de Advanced Bucket!
 


De Shot en Juice uit de Receptor Baitrange van Bankbug
 

J&R Leads

Wat is een Random nieuws zonder de zoveelste loodfabrikant! We hebben weer een nieuw bedrijfje gevonden en dat is J&R Leads. J&R Leads is een klein Engels bedrijfje wat ooit gestart is doordat ze de prijs van lood van de grote merken aan de hoge kant vonden. Ze startte het maken van loodjes kleinschalig op en begonnen de verkoop via het bekende Ebay. Onlangs hebben ze ook hun weg gevonden naar Facebook waardoor we makkelijker met ze in contact kunnen komen. J&R heeft niet echt een standaard range aan loden. Ze maken ze speciaal naar de wensen en eisen die je hebt. Zo kan je kiezen uit vormen, maten en coatings. Op hun Facebook pagina kun je enkele voorbeelden vinden van hun loden. Dat ziet er toch goed uit!
 


Loden van J&R Leads
 

Floats Direct Logo Bobbins

Een kleine trend momenteel in het grote land van de indicators zijn logo bobbins. Logo bobbins zijn niets meer dan PFTE bobbins voorzien van een sticker. Het mooie van dit concept is dat je werkelijk alles kan laten drukken op deze sticker waardoor je hele unieke hangers kan maken. Bedrijven die dit soort bobbins verkopen zijn onder andere Bespoke Bobbins en Floats Direct. Floats Direct is een nieuwe speler op dit gebied met zeer fraaie exemplaren. Van oorsprong is dit Engelse bedrijf gespecialiseerd in het maken van handgemaakte dobbers voor diverse takken van sport. Daarnaast maken ze dus logo bobbins die mijn inziens de beste tot nu toe zijn. Deze logo bobbins zijn standaard wit en er zijn velen bedrukkingen bij hun te koop. Denk aan logo's van voetbalclubs, bier- en frisdrankmerken. Daarnaast kunnen ze ook logo bobbins maken met een printje wat jezelf aanleverd. Ze zijn voorzien van messing schroefdraden die universeel zijn met de meeste merken. Voor meer informatie surf je naar: www.floatsdirect.com
 


Logo Bobbins van Floats Direct
 

Qcarp iPad houder voor  RF15 statief

Voerboten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken aan de waterkant. Vooral voerboten die zijn voorzien van dieptemeter en GPS kunnen voor serieus meer vis op de kant zorgen! Velen gebruiken voor het scherm van de RF15 dieptemeters een speciaal statief. Zo kun je makkelijker de diepte bekijken zonder dat je moet varen en een dieptemeter in je hand houden tegelijkertijd. Een handig item van de webshop Qcarp zijn hun iPad houders. Deze iPad houder klik je op hun RF15 statief waardoor deze tevens dienst kan doen als je een filmpje wilt kijken vanaf je bedchair. Velen van ons nemen graag een tablet mee naar de waterkant om een filmpje te kijken om de tijd te doden. Nu begint het allemaal steeds minder met vissen te maken te hebben maar goed, met deze houder kijk je wel een stuk relaxter je films!
 


De iPad houder van Qcarp
 

To The Maxx Carpshow

Qua beurzen en opendagen begint Nederland steeds meer op Engeland te lijken. Er komen steeds meer (kleinere) visbeurzen bij wat natuurlijk een goede zaak is! Komende zondag 10 maart opent To the Maxx Carpshow zijn deuren op het Maxx complex in Hoogeveen. Het leuke van deze beurs van een 2000m2 is dat er een aantal kleinere karpermerken komen. Op de grote beurzen zijn het veelal de grote merken die aanwezig zijn waardoor de kleinere merken snel over het hoofd worden gezien. Op deze beurs is dat (gelukkig) anders. Qua standhouders kunnen we bedrijven verwachten als Maximum Power Fishing, LK Baits, Domaine de Pimprez, Carpzilla.de, De vissende hollander, Sportex, Aqua Baits, K-Karp, Hengelsport van Pinxteren en Pioneer Baits om er een paar te noemen. Naast stands zullen er ook lezingen worden gehouden door onder andere Marc Westenberg, Frank Huisman, Rico Vielvoije en een exclusieve lezing van niemand minder dat Mark Dörner. De entree bedraagt 5 euro.
 


Mark Dörner zal een exclusieve lezing geven op de To the Maxx Carpshow
 

Eflare HZ520

Op de markt zijn enorm veel goede markers te vinden om je stek te markeren. Van de simpele H-markers tot staafmarkers met lichtgevende kop op basis van fotocell. Denk aan de markers van Atropa, Karel Nikl en  The Perfect Marker van Markerworld. Ondanks dat deze markers meer dan voldoen voor de meeste vormen van vissen, is er natuurlijk altijd een baas boven baas en dat zijn de professionele markers van Eflare. Eflare is een bedrijf dat onder andere markers maakt voor defensie en luchtvaart. Zwaar spul dus wat niet zomaar kapot gaat. Een interessant product voor de vissers onder ons die vissen op grote afstanden en toch hun marker willen zien, is de HZ520 marker van hun. Deze lichtgewicht marker van een 20 centimeter lang is voorzien van 8 leds die te verkrijgen zijn in de kleuren rood, amber, blauw, groen en wit. Ze werken op 2 D-cell batterijen die goed zijn voor 45 uur aan fel licht. Bij de marker koop je een losse drijfkraag waar je een touw met anker aan vast kan knopen. De kosten per set bedragen een 80 euro. Profi spul! Voor meer informatie surf je naar: www.eflarecorp.com of de Nederlandse verkoper: www.pol.nl
 


Proffesionele markers van Eflare (foto: Pol.nl)


En met de markers van Eflare zijn we aan het einde gekomen van dit tweede nieuwsitem van de maand maart. Volgende week hebben we nog meer gave en ludieke producten voor jullie in het verschiet! Tot dan!
 


De Limited Edition Penn Affinity 7000 Black

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.