Random nieuws maart 2013 (deel 3)

Momenteel is het qua productnieuwtjes een beetje komkommertijd. Dat is niet gek ook want het nieuwe jaar is al weer 3 maanden oud en eigenlijk dienen er dan ook producten verkocht te worden in plaats van verzonnen. Natuurlijk gaat productdevelopment gewoon door maar het meeste grote nieuws voor de start van 2013 is al vergeven. Toch hebben we ook in dit derde nieuwsitem van maart weer enkele leuke nieuwtjes en merken voor jullie bij elkaar verzameld!


In dit derde nieuwsitem gaan we ondermeer kijken naar de nieuwe producten van Sticky Baits die zij onlangs hebben geïntroduceerd. Daarnaast gaan we kijken naar de lijnen van het Franse FK Bait & Products en kleding van Trapped Carp Clothing. Tevens hebben we nieuws van onder andere Markerworld, Fox International, Century, Case Marine, het Nederlandse ESGF en het Tsjechische Karl Nikl.We sluiten af met de gloednieuwe hengelrange van Wout van Leeuwen in samenwerking met Century Rods en luggage van hoge kwaliteit van Ortlieb. Veel leesplezier gewenst!


Coming soon: de nieuwe Throwing Stick Range van Century


Case Marine

De smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Steeds meer mensen gaan over op deze handige phones die niet alleen meer kunnen bellen maar ook rustig je computer, agenda en tv vervangen. Wie een beetje de tech markt in de gaten houdt, weet dat vooral Apple en Samsung de scepter zwaaien binnen deze branche. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bedrijven zijn die graag mee profiteren van het succes van beide merken. Een van deze bedrijven is Case Marine die speciale waterdichte hoesjes fabriceert voor Apple en Samsung toestellen.Naast dat  zo je telefoon beschermt is tegen water en modder aan de waterkant, is het zelfs mogelijk om tot 10 meter diep te duiken met deze hoesjes. Dit betekent tevens dat je met je smartphone onderwater zou kunnen filmen en fotograferen! Wellicht heb je Case Marine al gezien/gesproken op de afgelopen Visma. Zo niet, surf dan even naar: www.casemarine.nl


De waterdichte hoesjes tot 10 meter van Case Marine


Nieuwe producten Sticky Baits

Sticky Baits is al sinds jaar en dag een merk met een hele hoge kwaliteitsstandaard. Hun naambekendheid hadden ze te danken aan de onderwater DVD's van Danny Fairbrass die toentertijd veelvuldig gebruik maakte van de Bloodworm pellets. De Bloodworm pellets zijn tot op de dag van vandaag nog steeds hun paradepaardje maar zoals een goed bedrijf betaamd, blijven ze door innoveren. Op de afgelopen Big One introduceerden zij hun allernieuwste boilie genaamd The Krill. Om tot deze boilie te komen is een lange weg begaan. Toen ik zelf nog 2 jaar geleden viste voor dit merk, waren er al plannen voor een nieuwe boilie. Het prototype waarmee ik toen heb gevist was een zoetige boilie zonder visachtige toevoegingen. Met The krill zijn ze dus uiteindelijk een andere weg in geslagen maar mijn inziens wel de juiste! Hun Pure Krill Hydroslate was namelijk al een topper en met deze nieuwe boilie zal het dan ook beslist goed gaan komen. Naast deze nieuwe boilie staan er nog meer producten op stapel als hun Cap-Oil. Binnekort meer Sticky nieuws!


De introductie van Sticky Baits The Krill op The Big One


FK Bait & Products

Frankrijk is het land van enkele grote tackle fabrikanten als Atropa, Fun Fishing, Prologic en Prowess. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van aasbedrijven waaronder FK Baits. FK Baits is een totaal leverancier van alle aasproducten die een goede aasfabrikant betaamd. Denk aan boilies, stickmixen, additieven, melen, flavours en pop-ups. Daarnaast verkopen ze sindskort ook een aantal producten die je niet gelijk aan een aasfabrikant linkt en dat zijn hoofdlijnen, leader- en onderlijnmateriaal. Zo verkopen ze onder andere fluorocarbon in diverse diameters, shockleaders, leadcore en gevlochten onderlijnmateriaal. Het meest opmerkelijke product is hun Silverbraid voorslagmateriaal. Deze gevlochten lijn heeft maar liefst 65 pond trekkracht wat komt door het gebruik van zowel dyneema, Goldflex als kevlar. Een lijntje voor het serieuze werk! Voor meer informatie surf je naar: www.fkbaits.com


Fluoro Karbon van FK Baits


Trapped Carp Clothing

Ook in deze editie hebben we natuurlijk weer carpy kleding. We beginnen met het relatief nieuwe Trapped Carp Clothing. Ondanks dat het karpervissen anno 2013 nog steeds voornamelijk een mannen sport is, is Trapped Carp Clothing een bedrijf wat is opgericht door een vrouw! Charley Bunce zwaait namelijk de scepter en dat is best opmerkelijk te noemen. Iedereen weet dat vrouwen net wat meer oog voor design en kwaliteit hebben als het gaat om kleding dan wij mannen. De kleding van Trapped is dan ook kwalitatief, niet te druk maar wel stoer! Trapped heeft nog geen website maar is wel te vinden via de social media. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje!


Een hoodie van Trapped Carp Clothing

 

Markerworld Tijgernoot Pellets

Tijgernoten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij veel vissers. Deze knapperige nootjes hebben zich dan ook allang bewezen als ware karpervangers. Tegenwoordig bestaan er dan ook enorm veel producten die gebaseerd zijn op deze nootjes uit Spanje. Denk aan de Growler Juices, imitatie tijgernootjes, boilies, pastes, flavours en meer. Nieuw van Markerworld zijn hun Tijgernoot Pellets. Pellets die voor 100% bestaan uit gemalen tijgernoot. In deze mix zitten zowel 5mm als 8mm pellets en de oplostijd bedraagt tussen de 30 en 120 minuten afhankelijk van de grote van de pellet. Deze tijgernoot pellets zijn een prima middel om je stek aan te voeren. Vis erop met een single tijgernootje en het kan bijna niet mis gaan! De kosten per 3 kilo bedragen een 15 euro. Ze zijn te bestellen op het bekende adres.


Nieuw van Markerworld: Tijgernoot Pellets


ESGF Boat Snag Ears

Zoals jullie allemaal wellicht weten, houden we hier op CarpFeeling de innovaties als het gaat om snag ears, goed in de gaten. In ons jaarlijkse artikel laten we alle snag ears van het afgelopen jaar zien. Zo konden we helaas in het laatste artikel lezen dat er geen echt grote innovaties meer zijn. Het Nederlandse ESGF heeft daar verandering ingebracht met wederom een puik stukje werk! Het gaat hier om hun zogenaamde Boat Snag Ears. Deze snag ears van roestvaststaal zijn voorzien van 2 schroefdraden aan de voor- en achterkant. Hierdoor kan je aan 2 kanten een swinger of hanger monteren. Bij het bootvissen wordt vaak gebruik gemaakt van een hanger achter je pieper om loze piepen te voorkomen. Met deze snag ears kun je gewoon aan zowel de voor- als achterkant van je pieper een swinger/hanger bevestigen! De heren van ESGF hebben vaak simpele maar enorm innovatieve ideeën. Deze nieuwe snag ears zijn daar zeker weer een van! ESGF verkoopt hun producten via Marktplaats. Zoek ze eens op zou ik zeggen! Voor de prijs van een 10 euro de stuk kan je niet misgrijpen!


De innovatieve Boat Snag Ears van ESGF


Ortlieb Luggage

Het Duitse Ortlieb is al sinds de oprichting in 1982 een van de meest toonaangevende fabrikanten ter wereld van waterdichte,slijtvaste en daarmee duurzame producten. In hun assortiment zijn diverse producten te vinden als drybags, EHBO-kits en inklapbare emmers die zeer handig kunnen zijn voor ons vissers. De producten van Ortlieb zijn allen waterdicht en van een enorm duurzame stof gemaakt. Ben je dus opzoek naar een kwalitatieve drybag voor je slaapzak of kleding of zoek je nog een goede opvouwbare emmer? Kijk dan eens naar hun producten. Voor meer informatie en verkrijgbaarheid surf je naar: www.ortlieb.nl


De kwalitatieve Folding Bowls van Ortlieb


Wout van Leeuwen Century NL Rods

Zowel hengelsportzaak Wout van Leeuwen als hengelbouwer Century zijn geen onbekende meer in het wereldje. Binnenkort zal door een exclusieve samenwerking een speciale range aan Century hengels naar Nederland gaan komen in de vorm van een Century NL range. Deze range is bijzonder te noemen aangezien in deze range de eerste Century hengels zitten die met kurk zijn afgebouwd. Normaal worden Century hengels enkel afgebouwd met EVA of foam. Wanneer er meer informatie beschikbaar is over de Century NL range dan zijn jullie de eerste die het horen!


Century Rods staat al sinds jaar en dag voor kwaliteit


Karel Nikl Wier Tool

In deel 1 van het Random nieuws van maart hadden we het al even over de speciale tool om wier te verwijderen van Leney Lead Supplies. In deze editie doen we dat dunnetjes over met de Wier Tool van het Tsjechische Karel Nikl. Deze versie van Karel Nikl is geschikt voor het echt zware werk. Het gaat hierbij om een goed in de hand liggende karabijn die voorzien is van 2 grote dreggen. Aan de karabijn zit sterk touw op rol waardoor je deze Wier Tool gewoon in kan gooien en op kan halen. Deze Wier Tool wordt tegen een kleine meerprijs geleverd met extra opbergcase. Een handig item om je stek eens vrij te maken van wier, takken en fietsen! Voor meer informatie surf je naar: www.nikl.cz


De Wier Tool van het Tjechische Karel Nikl


Nieuwe Eos Molens Fox International

Fox zal binnenkort gaan komen met een tweetal nieuwe molens. Het gaat hierbij om 2 nieuwe molens uit de Eos serie. Deze 2 nieuwe molens, de Eos 5000 en de Eos 7000, zijn voornamelijk geschikt voor het (stalkend)vissen op karper, zeelt, brasem en snoek.Ze spelen hiermee in op de kleine trend van dit moment en dat is om met zo weinig- en licht mogelijke middelen te gaan vissen. Deze trend zien we momenteel onder andere bij Nash met hun Scope Concept en Shimano met hun 9ft Stalker Tribal hengel. Ook Fox gaat hier in mee met deze lichtgewicht molens. Ondanks dat deze molens lichtgewicht zijn, beschikken ze toch over 5 kogellagers, een vrijloop systeem en een lijncapaciteit van 150 meter. Prima molens voor de spannende lichte karpervisserij! De prijzen starten bij 65 euro.


De nieuwe Fox Eos molens

En met Fox ben ik alweer aan het einde gekomen van dit derde nieuwsitem van maart. Volgende week duiken we verder in de nieuwe materie. Tot dan!


Logo Bobbins met FHM print van Floatsdirect.com


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.