Random nieuws maart 2014 (deel 1)

Wie nu buiten loopt zal niet zo snel denken dat het nog winter is. Het is waanzinnig weer voor deze tijd van het jaar en dat zien we op Facebook ook aan alle vangsten die al worden gedaan. Aankomend weekend belooft het fantastisch weer te worden met temperaturen tot zelfs 20 graden! Ik geloof dat velen van ons hun seizoen dit weekend dan ook aftrappen. Over het weekend gesproken, vorig weekend was voor de liefhebbers van beurzen en opendagen echt helemaal top. In Frankrijk vond de karper- en meervalbeurs Montlucon 2014 plaats, in Beilen trapte hengelsportzaak  De Tacklebox het seizoen af met een open dag en dan hadden we ook nog de HVZ Hengelsportbeurs van de Hengelsportvereniging Zaanstreek. Ondanks dat we bijna aan het einde van het beurzenseizoen zitten, is er toch nog genoeg te doen! Ook deze week hebben we ondanks al dat beurzengeweld, de nodige nieuwtjes voor jullie op de kop getikt. Veel leesplezier weer gewenst!
 


We hebben weer een enorm vet Random nieuws voor jullie in petto deze eerste week van maart en wel met producten en merken van klasse! Wat dacht je van custom made covers voor je beetmelders van Custom Alarm Covers, stabilizers van ESGF, gave hangers van Carp-Sounder en Kudos Tackle of nieuwe producten van Cotswold Aquarius? Verder staan we stil bij de interessante stickmixen van All-in Partikels, Behandelen we de terugkeer van Carpleader (Baits) en Venture Carp en staan we stil bij de gave kleding van het Belgische Haak Designs. We sluiten af met nieuwe maten Ball Makers van Nash Tackle en een interessant product van Chris Gabriele. Ik wens jullie weer enorm veel leesplezier!
 


De hype van deze week: Denver WiFi Cams van de Kruitvat
 

Carpleader Baits back in business

In het derde nieuwsitem van januari dit jaar, plaatsten we het trieste bericht dat Carp Leaders en Carp Leader Baits van Mourad Aviara helaas te koop stonden. Wij kennen Mourad als een sympathieke visser met een grote passie voor onze hobby. Alleen zijn mooie videoblogs laten dit al zien. We waren dan ook niet heel gelukkig met dit nieuws!  Gelukkig maakte Mourad afgelopen zondag bekend dat hij alsnog een doorstart maakt met beide bedrijven en dat is toch weer fijn om te horen! Om deze doorstart te vieren, heeft Mourad gelijk maar een vette Facebookactie op touw gezet om 12 maanden gratis aas te winnen! Ik zou de actie zeker even checken!  Mourad, we wensen je veel succes met deze doorstart!
 


Een vette Facebookactie van Carpleader Baits om de doorstart te vieren!
 

Kudos Tackle Multi-Bobbins

Het Engelse Kudos Tackle is toch echt een begrip te noemen als het gaat om het fabriceren van bite-indicators. Ondanks dat er in Engeland steeds meer custom bedrijven opkomen als paddenstoelen, blijft Kudos Tackle met bijzondere en vernieuwende producten komen. Zo introduceerden ze afgelopen week 2 nieuwe type bobbins te weten de Multi-Bobbins en de Metal Hangers. De Metal Hangers zien er zo gaaf uit dat ze de hoofdplaat van dit Random nieuws zijn geworden. Deze Metal Hangers zijn helemaal universeel qua schroefdraad en de bobbin bestaat uit 3 delen. Het middenstuk van de bobbin is verwijderbaar en is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo kun je heel makkelijk de kleur van je bobbins aanpassen. De Multi-Bobbins zijn in principe hetzelfde als de Metal Hangers qua uitvoering maar het grote verschil zit hem in de gebruikte materialen. De Multi-Bobbins zijn namelijk geheel uit acryl gemaakt in plaats van metaal. Ze zullen binnenkort verkrijgbaar zijn!
 


Coming soon: De Multi-Bobbins van het Engelse Kudos Tackle
 

All-in Partikels Purple Powder

We zeiden het al, winter is het niet echt te noemen. Toch is het water niet gelijk op lentetemperatuur als het zonnetje schijnt en dus moeten we er nog steeds vanuit gaan dat de karper nog aardig passief is. Het vissen met attractief en opvallend aas is dan ook nog steeds een prima zet! Een interessant nieuw product van het Nederlandse All-in Partikels is hun Purple Powder. Een stickmix (toevoeging) met een tikkie paarse kleurstof waardoor onderwater een visuele en attractieve wolk ontstaat. Naast Purple Power, verkoopt All-in Partikels ook een roze (Pink Power) en gele versie (Yellow Frog) als je wat wilt spelen met kleur! Voor meer informatie, surf je naar: www.allinpartikels.nl of zoek je ze op, op Facebook!
 


Purple Powder van All-in Partikels
 

Custom Alarm Covers

Als je anno 2014 een nieuwe beetverklikker koopt, dan zit er meestal wel een standaard hoesje bij om hem te beschermen. De slimme fabrikant doet het anders en verkoopt gewoon pouches los erbij voor een flinke prijs. Daarnaast hebben we nog de markt van de tackle tarts die al dat standaard spul maar niets vinden. Je gaat je Nevs toch niet verpakken is een simpele pouche als je ook originele Nevilles, Cotswold Aquarius, E.C.U. of Army Andy pouches kan kopen? Nieuw is het Engelse Custom Alarm Covers. Een ludiek Engels bedrijfje wat speciale 'mutsjes' breidt voor jouw beetmelders! Je bepaald zelf de kleur en zij gaan een avondje breien! Geïnteresseerd? Check ze dan snel op Facebook. Wel zijn hun Alarm Covers momenteel zeer gewild dus wil je een paar hebben, dan is er wachttijd vereist!
 


De pouches voor je beetmelder van Custom Alarm Covers
 

ESGF Stabilizers

Stabilizers zijn eigenlijk al decennia niet meer weg te denken uit rodsupport setups met enkele banksticks. Deze handige tools zorgen ervoor dat je bankstick niet meer om zijn as kan draaien en dat is toch wel erg fijn als je zo'n tart bent! Nieuw van ESGF zijn hun Stabilizers van roestvaststaal. Ondanks dat we op de markt veel ronde versies zien, is deze versie gemaakt van een vierkant profiel en dat oogt dan gelijk weer anders! Net als alle producten van ESGF, kunnen ook deze stabilizers gemaakt worden op de dikte van je banksticks. Maten tussen de 12mm en 16mm zijn geen enkel probleem voor deze grootmeesters in metaal. Geïnteresseerd? De kosten per stuk bedragen een 12,50 euro en ze zijn te koop via: www.marktplaats.nl
 


De nieuwe Stabilizers van Eat Sleep Go Fishing (ESGF)
 

Carp-Sounder Carbon Specialist Hangers

Als we aan Duitsland denken dan denken we aan het bekende 'grundigkeit'. Denken we aan Carp-Sounder, dan denken we....eigenlijk hetzelfde! Bekende producten als hun rodpods en natuurlijk hun beetverklikkers, ademen allemaal die grundigkeit uit. Carp-Sounder staat gewoonweg voor kwaliteit! Toch is grundigkeit niet altijd ook gelijk subtiel te noemen. Producten als hun Dropstar swingers zijn toch vrij ruw en ook hun beetmelders zijn vrij fors. Daar lijkt binnenkort verandering in te komen want er komen eindelijk subtiele producten uit! Wat dacht je van bite-indicators van carbon en zelfs buzzer bars en banksticks gemaakt van lichtgewicht koolstof! Wanneer er meer bekend is, dan horen jullie van ons!
 


Coming soon: Carbon Specialist Hangers van het Duitse Carp-Sounder
 

Nieuw in de Benelux: Haak Designs

Naast al die carpy kledingmerken uit Engeland, is er ook op Nederlandse en Belgische bodem steeds meer moois te vinden! Nieuw is namelijk het ludieke en kwalitatief hoogwaardige Belgische kledingmerk Haak Designs! Momenteel bestaat de collectie uit 2 shirts en een hoodie met ludieke print. De 'Bivvy Invasion' en Target Fisher' shirts heb je al voor een 18 euro en een 'Growing Weed' hoodie kost je 45 euro. De kleding van Haak Designs is van goede kwaliteit en de prints worden hoogwaardig gezeefdrukt. De man achter Haak Designs is Nico de Kind. Nico is grafisch vormgever en vind het leuk om hobbymatig gave prints te ontwerpen. De eerste resultaten zijn in ieder geval erg gaaf! Geïnteresseerd? Check dan snel hun Facebookpagina voor de ontwerpen en om uiteraard te bestellen!
 


Een nieuw carpy kledingmerk uit België: Haak Designs
 

Cotswold Aquarius Spool Tubes Woodland Camo

Ik denk dat we toch wel kunnen stellen dat de luggage van het Engelse Cotswold Aquarius tot de allerbeste behoord. Alle producten van Cotswold, worden tot op de dag van vandaag nog steeds met de handgemaakt en nog steeds in Engeland zelf! Cotswold Aquarius heeft onlangs weer een aantal nieuwe producten geïntroduceerd in Woodland Camo waaronder Rod Sleeves, Brolly Sleeves, Tip Tops en Spool Tubes. Vooral deze Spool Tubes zijn mijn inziens beslist de moeite waard! Ze zijn verkrijgbaar in 2 varianten en dat is een standard size en een bigpit size. Afhankelijk van de hoogte van de spoel, kan je tot 4 spoelen per tube bewaren. Ze zijn, zoals net gezegd, bedrukt in een Woodland Camo print. Uiteraard is er ook een olijfgroene versie verkrijgbaar. De prijs voor een Spool Tube bedraagt iets meer dan 20 euro en ze zijn onder andere te bestellen via Johnson Ross Tackle!
 


De nieuwe Spool Tubes van Cotswold Aquarius uitgerust in Woodland Camo
 

Nash Tackle Ball Maker 30mm & 60mm

Na de komst van de Ball Maker van Nash Tackle, was het maken van voerballen met toch minder handige producten als de voerballentang, voorbij. De Ball Makers van Nash Tackle zorgden ervoor dat je in veel minder tijd kogelronde (voer)ballen kon creëren met ingrediënten naar keuze. Deze kogelronde voerballen waren veel accurater weg te schieten met een katapult of Balls Out Bait Launcher. Toch waren er maar 2 versies verkrijgbaar en dat waren 20mm en 40mm Ball Makers. Binnenkort zullen 2 nieuwe maten worden toegevoegd en dat zijn 30mm en zelfs 60mm! Zo maak je helemaal de voerbal naar jouw keuze! Ze zullen binnenkort verkrijgbaar zijn via de betere Nash dealer.
 


Coming soon: Nash Tackle Ball Makers in 30mm en 60mm!
 

Venture Carp back in business

Het Engelse Venture Carp is al een paar jaar niet meer actief. Ondanks dat er even geruchten waren dat het bedrijf in 2012 weer zou gaan opleven, bleef het angstvallig rustig in Venture HQ. Jammer want de producten als quivers, weegzakken en tenten waren toch van een goede kwaliteit! Venture heeft gisteren bekend gemaakt terug te komen op de karpermarkt en dat doen ze met producten die je niet gelijk zal linken met hun. Hun eerste product is namelijk een fluorocarbon hoofdlijn! Het betreft een snelzinkende lijn die 40% soepeler is dan fluorocarbon lijnen van de concurrent. Ze hebben zelfs meester caster Terry Edmonds de lijn even laten testen. Voor de vorderingen van het nieuwe Venture, zoek je ze even op, op Facebook!
 


Venture Carp is terug!


En met de terugkomst van Venture Carp, sluit ik dit eerste Random nieuws van de maand af. Geniet allemaal van het lekkere weer dit weekend en tot volgende week!
 


CG-Baits Baitboosters verkrijgbaar bij Markerworld


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.