Random nieuws mei 2012 (deel 3)

Ook in dit derde deel van random nieuws maand mei hebben we weer enkele nieuwe producten van diverse fabrikanten voor je bij elkaar verzameld. In dit derde nieuwsitem aandacht voor onder andere Atomic Tackle, Carpology en Lee Valley Customs. Tevens besteden we aandacht aan de nieuwe website van Markerworld en hebben we zo waar een Fox primeurtje! Kortom, er is weer genoeg te zien en te lezen. Wederom veel plezier toegewenst!


Nieuwe Producten Atomic Tackle

Het Engelse Atomic is al jaar en dag een leuke speler in de markt met vaak hele nette producten. Vooral hun loden zijn echt fantastisch en zeer zeker het proberen waard. Atomic heeft de laatste weken een scala aan nieuwe producten uitgebracht. Enkele producten zijn speciaal voor de nog steeds populaire chodvisserij. Zo is er het nieuwe product Chod-Wyre. Een stijf fluorocarbon achtig onderlijnmateriaal speciaal voor stiff- en chodrigs. Daarnaast zijn er nu ook Chodda Hooks met een totaal nieuwe Gunsmoke coating die prima matchen met Chod-Wyre. Chod-Wyre is zowel verkrijgbaar in een 20lb als een 25lb uitvoering. De Chodda Hooks zijn verkrijgbaar in de niet alledaagse maatjes van 5 tot en met 7. Wanneer je eenmaal genoeg chodrigs hebt geknoopt dan kun je ze nu opbergen in de speciale Rigbin a la Fox style. Niet hele verrassende producten maar vis vangen doen ze natuurlijk wel!


De nieuwe Atomic tackle Chodda Hooks met Gunsmoke coating

 

Carpology Map Pouch

Carpology is een beetje de Engelse Carpfeeling variant maar dan een aantal maatjes groter. Naast de website, het magazine en het forum hebben ze ook een eigen webshop met daarin enkele leuke producten in Carpology style. Een nieuw product is de Map Pouch. Een speciaal opbergmapje voor je karpermagazines. Velen onder ons nemen graag wat leesvoer mee naar de waterkant. Karpervissen betekent vaak veel wachten en dan is een boek of magazine een aangenaam tijdverdrijf. Helaas gaan magazines en vuil en water nog steeds niet goed samen. Jammer want de magazines kosten tegenwoordig al een aardige duit. Daarom is de Map Pouch nog helemaal geen slecht idee! Er is ruimte voor 3 magazines. Je kan de pouch afsluiten door de omslag vast te zetten met een velcron bandje. Ze zijn uitgevoerd in de bekende Smokey Branch camouflage print en nemen niet veel ruimte in. Tel daarbij op dat ze rond de 7,50 euro zullen kosten en je begrijpt waarom ik dit product wel zie zitten! Dat is nog eens Carpology!


De nieuwe Map Pouch van Carpology

 

Lee Valley Customs PTFE Indicator heads

Het gaat goed met Lee Valley Customs getuige de mooie producten die ze in een rap tempo de wereld in gooien! Nieuw zijn de PTFE Indicator Heads. Ze zijn verkrijgbaar in het zwart en het wit en de lengte en dikte van de bobbin mag je zelf bepalen zoals dat bij een goed custom bedrijf betaamd. In de bobbins kan je een isotope plaatsen zodat je bobbin ook ’s nachts mooie licht geeft. Ook hierbij kan je weer kiezen hoeveel gaatjes je in de bobbin geboord wilt hebben. Zo kan je kiezen voor een enkel minimalistisch gaatje wat door de isotope in de nacht licht geeft tot het zogenaamde ‘Traffic Light’ idee waarbij er 3 gaatjes boven elkaar worden geboord. Vooral dit laatste geeft een erg leuk beeld. Nu is dit ‘Traffic Light’ idee niet geheel nieuw. Carp-Tart en Muddy Waters leveren ook soortgelijke hangers. Toch blijft het een leuk idee! Ook met de custom made Lee Valley Customs hendels voor je molens gaat het goed. De productie is toegenomen en in Engeland zijn er al een aantal setjes verkocht aan Daiwa en Shimano molen bezitters. Momenteel zijn ze zelfs bezig met zeer nette Black Walnut Wood hendels! Als dat niet chique is dan weet ik het ook niet meer!


Lee Valley Customs Indicator Heads van PFTE

 

Nieuwe website Markerworld

Wat ooit begon met enkele markers is de dag van vandaag een heuse online tackle shop met een enorm assortiment aan leuke en betaalbare producten. Met het als maar groter wordende assortiment moest er natuurlijk op termijn ook een nieuwe website komen om alle producten overzichtelijk te tonen en die is er! In het assortiment kan je producten vinden van grote merken als Ashima, Alien Baits, Shimano, TTB Baits, Anaconda en The Force Rods om er maar enkele te noemen. Natuurlijk is ook het product waarmee het ooit allemaal begon, The Perfect Marker afgekort TPM, op de site verkrijgbaar. Ik raad jullie aan om eens een kijkje te nemen op de site! De site is mooie overzichtelijk en Dennis Hessels, de man die de site heeft gebouwd, heeft duidelijk nagedacht over de eisen waaraan een goede tackle shop hedendag moet voldoen. Goed bezig Markerworld!


De nieuwe website van Markerworld

 

Fox Black Label MK3 Swingers

Fox gooide hoge ogen met de nieuwe Black Label range met daarin tarty rodsupport producten. Voor die liefhebbers die al in het bezit zijn van een complete Black Label uitrusting zal op korte termijn ook een speciale geheel zwarte hanger op de markt gaan komen. De hanger in kwestie is de nieuwe 2012 MK3 hanger waarbij alle onderdelen van de hanger in het zwart zijn. Natuurlijk zijn hangers nu niet bepaald tarty. Toch is deze versie wel enorm chique te noemen. Mooie zwart is niet lelijk toch! Wederom een zeer net product van Fox!

 


De Fox Black Label MK3 hanger

 

En met Fox zijn we aan het einde gekomen van dit derde nieuwsitem. Zodra er weer nieuws is zullen jullie dit uiteraard van mij horen! Op naar nog meer Random nieuws!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.