Random nieuws mei 2013 (deel 3)

Ook in dit derde nieuwsitem van de maand mei hebben we weer zoals jullie van ons gewend zijn, enkele nieuwe merken en producten voor jullie geselecteerd die onlangs zijn verschenen op de markt. Het is nog steeds komkommertijd te noemen als het gaat om nieuwe producten en echte innovaties blijven dan ook uit. Toch hebben we weer een bonte verzameling aan merken en producten voor jullie in petto met enkele speciale producten die wellicht niet zozeer nodig zijn, maar wel leuk! Veel leesplezier gewenst!
 


In dit derde nieuwsitem van de maand mei hebben we zoals net gezegd weer een bonte verzameling aan producten en merken. Wat dacht je van een gloednieuwe antiseptic van Dr. Weils, een compleet nieuwe hybride hoofdlijn van Yo Zuri of een gave 'Zippo' van de Nederlandse webshop Carp Control? Daarnaast hebben we nieuws van NGT, K-Karp, Flemish Carp Products, Markerworld, Fox International en Prologic. We sluiten af met een bijzonder product van het Duitse Imperial Baits van Max Nollert. Veel leesplezier gewenst!
 


De Swinger/Hanger Box van het budgetmerk NGT
 

Fox Zig Disc

Naast Nash Tackle is ook Fox lekker bezig met het inspelen op de zigvisserij. Beide merken hebben enorm veel vertrouwen erin dat dit jaar weleens het zig jaar kan gaan worden en spelen hierop in met speciale producten. Een nieuw product van Fox is de zogenaamde Zig Disc. Een handige rigbinder bestaande uit 5 discs waarop je simpel en makkelijk je zigs kan oprollen. Elke disc heeft capaciteit voor 3 zigs waardoor deze complete Zig Disc goed is voor het opbergen van 15 onderlijnen. In de knop om de discs bij elkaar te houden, zitten voldoende pinnetjes om je lijnen netjes vast te spelden. Als laatste wordt bij de Zig Disc een hele nette neopreen hoes bijgeleverd wat dit product echt afmaakt! Het gebruik van grotere klossen voor het opbergen van langere onderlijnen, kennen we vooral uit de zeevisserij. Door de komst van de zigvisserij hebben we deze vinding dan ook overgenomen. Denk aan de Rig Box van Guru Tackle of de EVA klosjes van Tronix Pro. Met de Zig Disc levert Fox wederom een middel af wat echt van pas kan gaan komen! Goed bezig! 
 


De nieuwe Zig Disc van Fox International
 

K-Karp Pod Table

Niet compleet nieuw maar wel een handig item wat we tegenkwamen op www.sportvissen.blog.nl van Wiebrand Dragt is de Pod Table van K-Karp. Het Italiaanse K-Karp is in Nederland mondjesmaat aan het groeien en is een prima merk uit het B-segment met hele aardige spullen. Zo is dat ook met de Pod Table.  Dit tafeltje is door middel van een universele aansluiting te bevestigen op de meeste (hoge) rodpods. Monteer hem aan de achterkant van je pod op het schroefdraad van je back rest en je hebt een prima plekje voor het bewaren van je lampje, boilienaald of onthaaktang. Erg handig voor de vissers onder ons die dat soort zaken nog weleens kwijt zijn! Nu is dit tafeltje, ondanks een verstelbare arm, natuurlijk niet erg geschikt voor de lagere tarty rodpods en zal het nu ook niet bepaald veel bijdragen aan het totaalplaatje. Toch kan ik mij voorstellen dat het op de grote rodpods verrekte handig kan zijn. Je hebt in ieder geval alles bij de hand!
 


De Pod Table van het Italiaanse K-Karp
 

Dr. Weils Carp Skin

Op de markt zijn echt enorm veel antiseptics te vinden voor het behandelen van (haak) wondjes bij karper. De meeste van deze antiseptics dienen aangebracht te worden door middel van een wattenstaafje of knijptuitje. Nieuw van het Engelse merk Dr. Weils, wat we onder andere kennen van hun Hand & Surface Sanitiser, is Carp Skin. Carp Skin is een aerosole antiseptic die je simpel kan aanbrengen door de antiseptic over het wondje te sprayen. Op deze manier onstaat een gelijkmatig vliesje over de wond die ervoor zorgt dat er geen bacterien meer in de wond kan komen. Daarnaast kan de antiseptic doordat deze is afgesloten, beter zijn werk doen.  Dergelijke producten kenden we al wel voor mensen als de Pleisterspray van Hansaplast. Toch bevatten dit soort producten vaak steroïden die minder goed zijn voor vissen. Carp Skin is vrij van deze steroïden en is daardoor niet schadelijk voor onze geliefde karpers. Carp Skin zal verkocht gaan worden in handzame busjes van 32.5ml.
 


De spraybare antiseptic van Dr. Weils genaamd Carp Skin
 

Markerworld Prepared Partikels

Voor geprepareerde partikels zijn echt verdomd makkelijk! Buiten dat het je enorm veel tijd bespaard in de keuken, is het ook handig meenemen naar bijvoorbeeld Frankrijk omdat de houdbaarheid vaak veel langer is dan je zelfgekookte voertje. Kant-en-klare partikels zijn in Nederland prima verkrijgbaar bij merken als Aas voor Karpers (AVK), Den Heijer Partikels en de 2 liter jars van bijvoorbeeld een Gulp, Dynamite en Baittech. Ook Markerworld verkoopt sindskort speciale kant-en-klare partikels in verpakkingen van 1 kilo. Het gaat hierbij om Giant Maize en Tigernuts. De Giant Maize zijn knalgele bigsize maïskorrels met een diameter van een 20mm. De kant-en-klare tijgernoten hebben een gemiddelde diameter van een 16mm. De prijs per kilo ligt voor beide producten op nog geen 5 euro. Een leuk prijsje voor deze oldskool vangers!
 


Prepared Giant Maize van Markerworld
 

Yo-Zuri Hybrid

De innovatie op het gebied van vislijnen is de laatste jaren enorm gestegen. Waar we vroeger nog gewoon visten met onze nylon lijntjes van 30mm, zo kunnen we tegenwoordig kiezen uit een uitgebreid assortiment aan hoofdlijnen met elk hun voor- en nadelen. Vooral op het gebied van fluorocarbon zijn grote stappen gemaakt. Zo zijn X-Line en Parallelium tegenwoordig geen onbekende merken meer en dat is niet zonder reden. Fluorocarbon heeft prachtige eigenschappen als gewicht en 'ontzichtbaarheid' die velen van ons prefereren en zowel X-Line (nagenoeg 100% fluorocarbon) als Parallelium (fluorocarbon gecoat monofilament) maken gebruik hiervan. Een relatief nieuwe speler is Yo-Zuri met hun Hybrid. In tegenstelling tot bovenstaande lijnen, zijn de lijnen van dit merk zeer uniek te noemen. In plaats van dat de lijnen van monafilament zijn met een coating van fluorocarbon, zijn deze lijnen door een gepatenteerd proces van zowel nylon als fluorocarbon gemaakt waardoor je beter de voordelen van beide type lijnen kan benutten. Dit resulteert in een nog schuurbestendigere en sterkere lijn! Yo-Zuri is tot op heden de enigste fabrikant ter wereld die werkt met dit bijzondere proces. Voor meer informatie surf je naar: www.yo-zuri.com
 


Hybrid van het Amerikaanse Yo-Zuri
 

Prologic Compact Hook Puller

Handige karpertools hebben we eigenlijk nooit genoeg! Zo kan een puller of rigtool enorm handig zijn bij het vervaardigen van een rigje. Nieuw van het Franse Prologic is eigenlijk een hele simpele maar daardoor niet minder effectieve Hook Puller. Aan deze tool zit enkel een oogje waaraan je je haak monteert. Maak een hairlus, knoop je haak met een knotless knot aan je onderlijn en trek hem aan met deze tool. Nu zal je mij nooit horen zeggen dat dit een flink staaltje innovatie is. Toch ziet deze versie van Prologic er weer gelikt uit. Het is jammer dat dit merk zo weinig credits krijgt in ons land!
 


De Compact Hook Puller van het Franse Prologic
 

CarpControl Zippo

De Nederlandse webshop CarpControl is de plaats voor het kopen van vismateriaal met een juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Zo verkopen ze naast enkele budgetmerken ook spullen van Solar Tackle, PowerPro en Leon Hoogendijk. Een erg leuke gift die ik bij hun op de site tegenkwam is de heuse Zippo karperaansteker! Een handige hervulbare aansteker van gehard staal met daarop in het zwart een karperprint met tekst. De aansteker wordt geleverd in een luxe opbergdoos en met broekketting. Hij is zowel verkrijgbaar in het zilver als in goudkleur. Voor de prijs van slechts 14,95 euro begrijp je dat het niet om een echte Zippo gaat. Toch is dit een leuk cadeautje voor die karperverslaafde vismaat van je! Voor meer informatie surf je naar: www.carpcontrol.nl
 


De zilverkleurige 'Zippo' van het Nederlandse CarpControl
 

Imperial Baits Sekt Glazen

Het Duitse Imperial Baits blijft een vreemde eend in de bijt als het gaat om nevenproducten. Zo verkochten ze in het verleden al producten als stroehoeden, energy drinks en de Skulp Carp beelden. In deze categorie hebben ze weer een nieuw product in het assortiment en dat zijn hun gelazerde 'We love to fish' Sekt Glazen! Nu heb ik er eens over zitten nadenken en mijn eerste conclusie was dat glaswerk nu niet bepaald erg handig is aan de waterkant. De kans op glasbreuk is gewoonweg erg groot! Toch kan zo'n glaasje natuurlijk wel van pas komen als je die dikke bak wilt vieren die je PR heeft aangescherpt! De kosten per glas bedragen een 5 euro de stuk. Uiteraard zijn ze ook geschikt voor andere mousserende wijnen dan sekt maar dat zal voor zich spreken! Je kan ze kopen via: www.imperial-fishing.com
 


De 'We love to fish' Sekt Glazen van Imperial Baits


En met de Sekt Glazen van Imperial Baits sluiten we dit derde nieuwsitem van de maand mei af. Volgende week is het tijd voor alweer het op een na laatste Random nieuws van de maand! Tot dan!
 


De nieuwe Boiliesticks van Flemish Carp Products

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.