Random nieuws november 2012 (deel 2)

Ook in het tweede Random nieuws van november hebben we weer enkele super gave nieuwtjes voor jullie bij elkaar verzameld. Zo hebben we ondermeer aandacht voor nieuwe producten van Taska Tackle, Revolution, Kudos Tackle, Prologic en Cotswold Aquarius. Daarnaast nieuws uit aasland van Solar Tackle en ons eigen Nederlandse TTB Baits. We sluiten af met nog enkele gave nieuwe producten van Lee Valley Customs, Obsessive Carp Disorder, Swim Tackle, Cotswold Rods en een wel heel speciaal product van Nitestik. Veel leesplezier toegewenst!
 


Taska Tackle Breakdown PVA Bags

PVA blijft een product met enorme toepassingsmogelijkheden en subtiele presentaties. Onlangs heeft Taska Tackle ook PVA opgenomen in haar pakket onder de naam Breakdown PVA. Nu bestaan er natuurlijk enorm veel merken die PVA aanbieden. Wat is er dan zo bijzonder aan de PVA producten van Taska? Natuurlijk ga ik jullie dit vertellen en dat is de ongelofelijke oplostijd van maarliefs 10 tot 15 seconden! Natuurlijk zal in heel koud water de oplostijd wat meer bedragen maar toch is 10 tot 15 seconden voor warm water aardig indrukwekkend te noemen. Een PVA bag in zijn totaliteit zal overigens er 2 tot 3 minuten over doen. Verder zijn ze enorm sterk voor de verste worpen, hebben een grote opening, zijn verkrijgbaar in maatje XS tot XL en zijn ze heel betaalbaar. Een pakje van 25 stuks kost namelijk een 3,50 euro! Leuk spul alweer!
 


Taska Tackle Breakdown PVA Bags
 

Revolution Bankstick Stabilizer

Bankstick Stabilizers zijn het antwoord op draaiende banksticks en daarmee instabiele rodsetups. Door simpelweg je bankstick vast te zetten met een stabilizer gaat hij geen kant meer op. Op de markt hebben de meeste merken die banksticks verkopen ook wel stabilizers in het assortiment. Een slimme fabrikant maakt natuurlijk een stabilizer die precies past bij de rest van zijn rodsupport range. Een wat universelere stabilizer komen we tegen bij het kleine Engelse merk Revolution. Hierbij gaat het als het ware om een stang waarbij je aan de ene kant je bankstick door middel van een schroef kan vastzetten. Aan de andere kant zit een oog welke je gewoonweg vastzet met een simpele tentharing. Uber tarty is dit natuurlijk niet maar enorm functioneel wel! Daarnaast hebben ze ook een lange versie welke een ontwerp is van Simon Cummings. Hij ontwikkelde voor Revolution een lange stabilizer die van bankstick tot bankstick loopt. Doordacht spul!
 


De Bankstick Stabilizer van Revolution
 

Prologic Snatch Rod Rest

Het vissen tegen obstakels is anders dan dat je rigje gewoon in het weid ligt. Qua materiaal en techniek zijn er namelijk andere eisen om de vis toch nog veilig je net in te dirigeren in plaats van de takken. Een van die belangrijke zaken is door dicht achter de stokken plaats te nemen en de slip van de molen dicht te gooien. Adequaat reageren bij een aanbeet is dan wel een verreiste. Het is dan ook belangrijk dat de hengel goed vastligt op de steunen aan zowel de voorzijde, d.m.v. snag ears, als aan de achterzijde met goede back rests. Nieuw zijn de Prologic Snatch Rod Rests. Rod Rests die zelf dichtklappen als je de hengel erop legt en die ervoor zorgen dat je hengel niet meer naar links, rechts of naar boven kan. Deze Rod Rests sluiten zich namelijk om de hengel heen. De armpjes worden aan de bovenkant bij elkaar gehouden door middel van magneten. Het enigste nadeel is dat deze Rod Rests bij dunne blanks totaal geen nut hebben. Ze zijn echt bedoeld voor de liefhebbers van kurk of foam.
 


 


Cotswold Aquarius Deceptor

Het Engelse Cotswold Aquarius is een van die merken uit het topsegment als het gaat om luggage. Alle tassen worden namelijk in Engeland nog met de hand vervaardigd. Nieuw is een ruime backpack die de naam Deceptor heeft meegekregen. De Deceptor beschikt maarliefs over 12 vakken van diverse groottes. Deze 12 vakken zijn goed voor een gezamelijke capaciteit van 60 liter. Ondanks deze enorme capaciteit oogt de Deceptor alleen niet zo groot. Alle sluitingen en het stikwerk zijn van een goede kwaliteit. Een hele aardige tas voor de struinende / mobiele vissers onder ons!
 


De nieuwe Deceptor van Cotswold Aquarius
 

Lee Valley Carbon Fibre Range

Het Engelse Lee Valley Customs is hier op CarpFeeling al vaker aan bod gekomen. Dit jonge Engelse bedrijfje maakt hele aardige en vooral unieke producten. De meeste producten die ze verkopen zijn een aardig stukje metaalbewerking. Toch zal er binnenkort een geheel nieuwe range uitkomen welke niet alleen meer van roestvaststaal is gemaakt. Zo zal ook Lee Valley Customs een carbon range gaan introduceren net als een Nbrice, Fluke Tackle, Defiant MPS, Century Neville of Targetbaits & Tackle dat al deden. Een voorproefje zijn de prototype Stage Stands hieronder. Het ziet er heel aardig uit moet ik zeggen. Naast deze Stage Stand komen er nog veel meer carbon producten aan. Binnekort hier meer over!
 


Prototype Stage Stands uit de nieuwe Carbon Fibre Range van Lee Valley Customs
 

Solar Club & Cream Boilie Pellets

Solar is op aasgebied al decennia lang een grote speler. Hun Club Mix behoort net als een Nutrabaits Trigga, Dynamite Baits The Source of Mainline The Cell tot een legendarische club aan boilies. Onlangs heeft Solar een geheel nieuwe fabriek geopent om al hun aas in eigen handen te kunnen produceren. Uit deze fabriek zal ook een geheel nieuw product gaan komen en dat zijn de zogenaamde Boilie Pellets. Deze Boilie Pellets is het eerste product uit de verwachte Club & Cream Bait Range waarvan de rest in 2013 het licht zal gaan zien. De Boilie Pellets zijn een 10mm tot 12mm in dikte en zijn gemaakt op basis van de befaamde Club Mix. Een leuk alternatief om te scoren op die dressuurwateren. Naast deze nieuwe aasrange zal er binnekort ook een heus nieuw Indicator System worden geintroduceerd!
 


De nieuwe Solar Club & Cream Boilie Pellets
 

Cotswold Rods Futuris Limited Edition

De heren van de Engelse hengelbouwer Cotswold Rods kunnen voor een hele betaalbare prijs een hele puike hengel bouwen. Toch is het af en toe tijd om eens een prestige project op te starten om te laten zien wat je in huis hebt. Dit heeft Cotswold gedaan met de nieuwe exclusieve en gelimiteerde Futuris Rods. De Futuris is een 12ft hengel met een gewichtsklasse van 3.25lb. De materialen die gebruikt zijn behoren tot de beste die momenteel te koop zijn. Wat dacht je van unieke ALPS reelhouder voorzien van Futuris logo en nummering, Fuji Sic K series ogen en een Burgandy Finish. De Blanks zijn rood en ogen enorm chique. De prijs voor een setje van 3 hengels ligt op iets meer dan 1100,00 euro. Er worden slechts 30 Futuris Rods gebouwd! Ben je dus geintresseerd dan dien je er snel bij te zijn!
 


De exclusieve Futuris Rods van Cotswold
 

OCD The Mistress Hot Water Bottle Cover

OCD oftewel Obsessive Carp Disorder is een Engelse fabrikant van hele aardige maar vooral ludieke karperkledij. Veel van hun kleding bevat pakkende teksten en prints welke weer eens wat anders zijn dan een standaard merktekentje op de borst. Nieuw is The Mistress. Een heerlijke zachte pouche waarin je je kruik kan stoppen. Zo'n kruik is natuurlijk een must have voor in de winter. Onder andere Nash en Army Andy verkopen zo al aardige exemplaren. The Mistress is anders. Naast dat het een handig product is, is het uiteraard weer een ludiek product. Als je vrouw maar niet jaloers wordt!
 


The Mistress Hot Water Bottle Cover van OCD
 

Kudos Tackle Rodsupport Range

Kudos Tackle is toch wel het custom merk wat mij dit jaar echt overdonderde. Hun producten zijn zo enorm chique dat het hard werken wordt voor andere fabrikanten om dit te evenaren. Ze kunnen werkelijk alles maken op het gebied van bite indication. Toch blijft het niet bij de producten die nu al te koop zijn van hun. Binnekort zal er namelijk een heuse rodsupport range worden gelanceerd met 'chunky style' banksticks en buzzer bars. Er zal dan gekozen kunnen worden tussen geanodiseerd aluminium of producten van carbon. Erg gaaf bij de buzzer bars is dat deze compatible zijn met hun Collar System. Een vernuftig item welke verkrijgbaar is in diverse kleuren om je hanger onder je beetverklikker te monteren. Ik heb zo het idee dat dit weer erg tarty spul gaat worden!
 


De nieuwe Buzzer Bars van Kudos Tackle met Collar System
 

Swim Tackle Drill Piece

Het uitbalanceren van je tijgernootje met een stukje foam of kurk is een gewiekste methode om het gewicht van je haak op te heffen. Daarom dat deze methode al decennia lang wordt toegepast. Op de markt bestaan er van diverse merken dan ook speciale Bait Drills. Handige boortjes om je tijgernootje uit te boren. Ook Swim Tackle heeft zeer recent hun versie gelanceerd in de vorm van de Drill Piece. Een boortje gemaakt van roestvaststaal. Buiten dat dit boortje bij juist gebruik je leven lang zal meegaan, kun je ook voldoende kracht zetten doordat in het handvat inkepingen zijn gemaakt. Een pareltje om naar te kijken en te gebruiken!
 


De super gave Drill Piece van Swim Tackle
 

Nitestik 

Op de markt zijn diverse vormen van lichtbronnen die werken zonder batterijen. In de hengelsport kennen we zowel breekstaafjes, isotopes en glow in the dark producten. Het voordeel van dit soort producten is natuurlijk dat ze geen batterijen nodig hebben. Een product wat ik recent tegenkwam was van het merk Nitestik. Het concept Nitestik is al geintroduceerd in 2011. Het gaat hierbij om een natuurlijk kristal (Alkali Iluminatesilicate) wat licht opslaat en, als het donker wordt, weer vrijlaat. Kort gezegd is het concept Nitestik gebaseerd op gesteente met een glow in the dark werking! Deze staafjes zijn verwerkt in een slagvaste Main Body en verkrijgbaar in diverse kleuren. Aan de Main Body zit een key ring bevestigd zodat ze bruikbaar zijn voor diverse zaken. Zo zijn het prima orientatielichten, kitmarkers of Zip Pullers! De kosten voor de Nitestiks bedragen een 6 euro per stuk. Ze zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, geven opgeladen 12 uur licht, zijn 10 jaar werkzaam en waterdicht tot 30 meter onderwater! Als laatste zijn ze natuurlijk niet schadelijk voor het milieu. Ze zijn verkrijgbaar op Beetshop.nl en diverse gadget sites. Een super gaaf product!
 


Nitestik in Crystal Green
 

En met Nitestik zijn we alweer aan het einde gekomen van dit 2e nieuwsitem van de maand november. Volgende week meer nieuws van onder andere Taska Tackle en Muddy Waters. Tevens zullen we wederom een super gave gadget voor jullie introduceren! Tot dan! 
 

 

Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.