Random nieuws november 2012 (deel 4)

Het is weer tijd om enkele nieuwtjes met jullie te delen die onlangs op de markt zijn verschenen. In deze 4e editie van het Random nieuws van de maand november hebben we ondermeer aandacht voor een aantal nieuwe limited edition producten van het Engelse Muddy Waters. Daarnaast hebben we nieuws van Korda, JAG Products, Sanger Anaconda, Avid Carp, Carpleader Baits, Pioneer Baits, Free Spirit en het altijd fraaie Kudos Tackle. Als laatste hebben we ook deze week weer enkele super gave gadgets voor je als het nieuwe Smart Alarm van Smart-Indicators.nl en een wel hele handige inklapbare boot van Foldboat. Ook behandelen we een nieuwe Custom lodenfabrikant genaamd Evo's Leads. We sluiten af met een stukje kunst van het altijd ludieke Imperial Baits. Veel leesplezier gewenst!
 


Nieuwe producten JAG Products

Voor 2013 heeft het Engelse JAG Products weer een hoop mooie producten in petto. We starten met de nieuwe 316 Range waarin we zowel nieuwe buzzer bars, banksticks als een heuse Compact Pod is te vinden. 316 staat voor de zogenaamde Grade van het roestvaststaal. 316 grade is de hoogst haalbare kwaliteit als het gaat om rvs en zorgt ervoor dat de producten enorm duurzaam en slijtvast genoemd kunnen worden. Naast deze 316 Range zal de Compact Pod ook verkocht gaan worden in de Prolite Range welke gemaakt is van aluminium. De 316 Range is momenteel al verkrijgbaar op de rodpod na. Deze zal namelijk gelanceerd worden in maart 2013. De kosten voor deze Compact Pod zullen rond de 220 euro bedragen. 
 


De nieuwe JAG Product Compact Pod uit de 316 Range
 

Kudos Tackle 3K Carbon Monkey Climber System

Het Engelse Kudos Tackle blijft ons verbazen met hun prachtige producten. Ze zijn ware meesters in het vervaardigen van hangers en swingers en kunnen daarnaast nog veel meer. Zo zijn ze ook handig in spool conversions en carbon! In het vorige nieuwsitem vertelde ik al dat ze bezig zijn met een heuse 3K range aan carbon buzzer bars en banksticks. In dit zelfde project zijn ze ook bezig met een old skool product en dat zijn namelijk monkey climbers! Zo hebben ze al een heus Monkey Climber System gemaakt voor 3 hengels. Daarnaast zullen er ook losse Monkey Climbers komen. Door het gebruik van carbon zijn deze aapjes enorm ligt te noemen en uiteraard tarty! 
 


Het Monkey Climber System van Kudos Tackle
 

Sanger Anaconda Groundstick

Het bepalen van de bodem kan het verschil maken tussen blanken en vangen. Het is enorm belangrijk om meer inzicht te krijgen in de bodemgesteldheid. Hiervoor zijn een aantal trucjes als peildobbers, dieptemeters, onderwatercamera's en kijk emmers. Daarnaast is ook de bekende prikstok nog steeds een van de meest waardevolle attributen voor dit werk. Het is dan ook niet voor niets dat Nash onlangs hun Prodding Stick introduceerde! Ook het Duitse Sanger Anaconda levert tegenwoordig prikstokken genaamd Ground Sticks. Het gaat hierbij om een complete set bestaande uit 3 delen van 1,5 meter en twee type punten ( een spitse en stompe punt) De prijs voor een complete set is slechts 35 euro. Exta verlengdelen zijn ook te verkrijgen voor een kleine 10 euro per 1,5 meter. De Anaconda Ground Sticks zijn te koop via Markerworld. 
 


De Ground Stick van Sanger Anaconda
 

Muddy Waters Micro Heads Orange LE

Het Engelse Muddy Waters is lekker aan de weg aan het timmeren. De afgelopen tijd zijn er een tal van nieuwe producten uitgekomen of staan op het punt om gereleased te worden. Daarnaast heeft Muddy Waters exclusief voor het Nederlandse Smart-Indicators van Andre Bijl enkele producten ontworpen als de Zipp Pullers die we in het vorige nieuwsitem al hadden behandeld. Een nieuw product wat we in vorige nieuwsitems ook al hadden besproken zijn de nieuwe Micro Heads. Bobbins van nog geen gram in gewicht die uit zullen komen in diverse kleuren. Officieel zijn deze jongens nog niet eens geintroduceerd. Toch heeft Smart-Indicators de primeur en zijn ze al in een speciale oplage in oerHollands oranje te koop! De kosten per Micro Head inclusief lijnclip ligt op een kleine 7 euro de stuk. De andere kleuren Micro Heads zullen pas verkrijgbaar zijn op Carp Zwolle 2013.
 


De Micro Heads in diverse kleuren en de Limited Edition in het oranje
 

Muddy Waters Special Purple LE

Naast de Limited Edition oranje Micro Head is er nog een product te melden wat speciaal is vervaardigd voor Smart-Indicators en dat is de Special Purple. De kleur paars in onlangs toegevoegd aan het assortiment aan kleuren. Zo zijn bijna alle bobbins die Muddy Waters voert in deze kleur te verkrijgen als Dumpy's. Old Skool Clinga's , Long Range, Standaard bobbins en meer.

De Special Purple is een bobbin met nieuwe afmetingen welke de lengte heeft van een Old Skool Clinga met de breedte van een Long Range Bobbin. Hij is 7 gram zwaar en is, zoals de naam al zegt, uitgevoerd in het paars. Ze zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.
 


De Special Purple van Muddy Waters
 

Avid Carp In-Line Dropper

Ook het Engelse Avid Carp heeft onlangs weer een fraai product gelanceerd wat op diverse manieren gebruikt kan worden en dat zijn de zogenaamde In-Line Droppers. Deze 'loodjes' bestaan uit 2 delen die bij elkaar worden gehouden door een elastiekje. Hierdoor kan je ze snel en makkelijk van je lijn afhalen. Ze zijn zowel te gebruiken als een toploodje of als een loodhagel om het draaieffect van je rigje te vergroten of je pop-upje uit te balanceren. Ook  zijn ze bijvoorbeeld een ideaal alternatief om je swinger te verzwaren! De In-Line Droppers zijn enorm veelzijdig te noemen wat mede komt doordat ze te koop zijn in 2 versies. De kosten liggen op iets meer dan 4 euro per 4 stuks in 2 kleuren. 
 


Avid Carp In-Line Dropper
 

Foldboat Concept

En dan weer een super gave gadget van het merk Foldboat welke vooral interessant is voor die vissers onder ons die opzoek zijn naar een bootje wat snel te water kan worden gelaten voor bijvoorbeeld de dagelijkse voerbeurt. Het concept Foldboat is een ontwerp van de heren Frommelt en Mathies en is gebaseerd op origami. Deze boten van 5 mm dik plastic zijn opvouwbaar en kunnen in slechts 2 minuten worden opgebouwd van een plastic plaat in een heuse 2 persoons boot!  

Het vouwen van deze boot gaat een 6000 keer mee voordat het plastic breekt. Daarnaast is deze boot in 2 versies verkrijgbaar waarbij de ene versie tot een platte plaat teruggevouwd kan worden en de andere versie tot een compact pakketje. Bij de boten worden uiteraard de benodigde schroeven en peddels meegeleverd. De kosten varieren tussen de 800 en 1300 pond waardoor ze niet goedkoop zijn. Toch is het weer eens wat anders dan je bootje van rubber of dat plastic BIC bootje! Voor meer informatie surf je naar: www.foldboat.info

 


Pioneer Baits goes 10mm

We hikken alweer tegen de winter aan en dat betekent dat we al voorzichtiger moeten voeren. Een goede zet in deze omstandigheden is dan om vooral gespreid te voeren om zoveel mogelijk vis toch op je aas te krijgen. Dit kan heel goed met klein aas. Nieuw van Pioneer Baits is de mogelijkheid om nu ook 10mm boilies bij ze te laten draaien. In een kilo bollen zitten meer 10mm boilies als 20mm waardoor je meer response kan creeren uit dezelfde hoeveelheid. Deze 10mm worden verkocht per 2 kilo en gaan weg voor slechts een 7,50 euro! Ideaal aas om toch nog zo'n winter big aan de haak te slaan!
 


10mm Purple Haze boilies van Pioneer Baits
 

Smart-Indicators Smart Alarm

In het Random nieuws van September dit jaar schreven we er al even over en onlangs is het definitieve ontwerp van dit product eindelijk afgerond. Smart Alarm is een apparaatje met een stil  infrarood alarm wat afgaat wanneer er beweging plaatsvindt rondom je bivvy. Hij werkt op je Delkim receiver waardoor je receiver een geluidssignaal geeft wanneer het Smart Alarm kastje beweging detecteert. Het stille alarm gaat af binnen een bereik van 4 tot 7 meter en de bewegingsmelder detecteert in een hoek van 120 graden. De batterij van het kastje gaat een 100 uur mee. Het Smart Alarm kan je maximaal een 150 meter van je receiver afhouden voor vol bereik. Mijn inziens meer dan genoeg dus! Zoals net al gezegd werkt het Smart Alarm enkel op Delkims en dan de types RX Plus en RX Plus Pro. De Smart Alarms worden nog niet verkocht. De release staat namelijk gepland in december. Wanneer er meer nieuws is dan horen jullie dit uiteraard als eerste!
 


Het definitieve ontwerp van de Smart Alarm
 

Nieuwe website Carpleader Baits

Ondanks dat Carpleader Baits van Mourad Aviara niet eens gereleased zou worden in 2012, zijn de producten nu al te koop. Alsof dat nog niet genoeg is, is onlangs ook een gloednieuwe website online gegaan die er mijn inziens heel gelikt uit ziet. Noem het ondernemersdrang maar het is duidelijk dat Mourad de zeilen in volle wind steekt om van Carpleader Baits iets moois te maken. Op de nieuwe site zijn uiteraard alle producten te vinden die dit merk verkoopt. Daarnaast zijn er ook artikelen, gebruikerservaringen en filmpjes te vinden voor het vermaak. Goed bezig Carpleader Baits!
 


De nieuwe website van Carpleader Baits
 

Evo's Leads

2012 is een jaar geweest waarin we enorm veel lodenfabrikanten hebben uitgelicht. Er bestaan gewoon enorm veel kleine custom bedrijfjes die kwalitatief en goedkoop lood vervaardigen. Een relatief nieuwe speler is het uit Hadlow afkomstige Engelse Evo's Leads. Evo Leads is een speler die net als velen andere loodfabrikanten een enorm scala aan loden verkoopt. Van inline tot wartelloden en van smooth tot textured coatings. Vooral de textured coatings zien er top uit! Een goed gecamoufleerd stukje lood voor die wisselvallige bodems. Naast loden verkopen ze ook een beetje endtackle, Ashima haken en Evo's kleding. Een website heeft Evo's Leads (nog) niet. Voor meer informatie kun je het beste even vriendjes met ze worden op Facebook!
 


Textured Leads van Evo's Leads
 

Imperial Fishing Skulp Carp

Het Duitse Imperial Fishing van Max Nollert blijft een bijzonder bedrijf. Ondanks dat ze aas verkopen van een hoge kwaliteit, zijn hun nevenproducten altijd bijzonder te noemen. Denk aan de Imperial Baits Energy Drinks of Strohoeden ( Strohhut). Nieuw zijn de zogenaamde Skulp Carp beeldjes. Deze handgemaakte stenen beeldjes worden gemaakt door kunstenaar Uli Wendhut voor Imperial Fishing. Ze zijn weerbestendig en kunnen tegen vrieskou. Daarnaast zijn ze te koop in drie kleuren te weten Natural, Orange en Light Red. De prijs voor een beeldje ligt rond de 130 euro wat mede komt doordat deze beeldjes met de hand worden vervaardigd. Ondanks dat kunst en karpervissen ver uit elkaar lijken te liggen, worden er nog zat beelden en schilderijen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige schilderijen van kunstschilder Remco van den Berg die op elke karperbeurs te bewonderen zijn of de prachtige schilderijen en bronzen beelden die te koop zijn via Big Carp Magazine! We brengen onze hobby gewoon mee naar huis!
 


Skulp Carp by Uli Wendhut for Imperial Fishing


En met de Skulp Carp beelden van Imperial Fishing ben ik aan het einde gekomen van dit vierde nieuwsitem van de maand november. Volgende week meer nieuws uit binnen- en buitenland. Tot dan!
 


De nieuwe 316 Grade Range van JAG Products wordt verwacht maart 2013  

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.