Random nieuws oktober

We zijn de maand September gepasseerd en we kunnen nu echt van de herfst spreken. Een prachtige maand die niet alleen vaak goede vangsten betekent maar ook vaak het begin is van het grote nieuwsseizoen. Het nieuwsseizoen is voor ons de maanden dat de beurzen weer op gang komen en de grote merken hun producten voor 2013 zullen gaan tonen. Voor nu zitten we nog in het prille begin. Daarom in deze editie nog enkele leuke nieuwtjes van merken als Carpology, Rodsox, Defiant MPS, Swim Tackle, My Kit, Gardner Tackle, Illex en Solar Tackle. Veel leesplezier toegewenst!
 


Carpology & Maximum Carp Clothing

Carpology en haar zusterbedrijf Maximum Carp zijn in Engeland toch wel het platform als het gaat om informatie ontrent karpervissen. Dat beide merken al even merchandise verkopen is minder bekend maar ook dit doen ze al sinds jaar en dag. Nieuw zijn twee kledinglijnen die zeer binnenkort al in de verkoop gaan. Deze nieuwe kleding is nu in de voorverkoop en bij een bestelling krijg je gelijk een leuk cadeau erbij in de vorm van een Atomic Tackle Chod Bin. In deze nieuwe kledinglijnen zitten bodywarmers, nieuwe shirts, caps, hoodies en broeken. Alle kleding is voorzien van Carplogy Labels. De tweede kledinglijn is die van Maximum Carp. In deze nieuwe range zitten producten als hoodies, caps, Gilets en de al besproken Iphone Cases. Leuke kleding voor de aanhangers van beide merken!
 


Nieuwe kleding van Carpology en Maximum Carp
 

Rodsox

Sommige vissers onder ons preferen het om hun hengels opgetuigd op te bergen. Dit heeft natuurlijk enkele nadelen als botte haken, de curve die uit je rigje wordt getrokken maar ook de kans dat de haken van rigje in je pouche of foedraal vast blijven zitten. Een zeer interessant product voor dit probleem zijn Rodsox. Rodsox is een Amerikaans bedrijf wat speciale pouches maakt voor je hengels gemaakt van polyethyleen Filament. Dit product zorgt ervoor dat je hengels niet beschadigen maar is zo ontworpen dat haken niet vast kunnen blijven zitten in het materiaal. De Rodsox zijn makkelijk over je hengels te schuiven, ademt en houdt geen water vast. Daarnaast is het materiaal flexibel, zeer lichtgewicht en vooral enorm duurzaam. Een prachtig product tevens voor de struinende vissers onder ons. Rodsox worden in Nederland verkocht onder Spro. Ze zijn te verkrijgen via onder andere Woutvan Leeuwen. Denk er wel aan dat deze pouches voornamelijk geschikt zijn voor de kortere karperstokken! 

 


Rodsox
 

Defiant MPS LA Twitcher

Het toonaangevende Engelse bedrijf Defiant MPS van Keith Fielding heeft het afgelopen jaar keihard gewerkt om hun beste producten nu ook uit te voeren in Titanium. Daarnaast zijn enkele bestaande producten verbetert en aangepast. Een van deze producten is de LA Twitcher. LA staat voor Long Arm en dat is wat deze swinger nu juist heeft. De originele Twitcher was voor het zelfde werk ontworpen als bijvoorbeeld Stow Bobbins. Korte swingers voor het vissen met slappe lijnen. In tegenstelling tot deze originele versie is de LA versie voor het grote water. Hij is gemaakt van 25% dikker roestvaststaal wat ervoor zorgt dat enkel de arm al 50 gram weegt! Dit is zonder een bobbin waardoor het totaalgewicht vrij hoog ligt. Een kwalitatieve swinger voor het grote werk dus. Lekker bezig Defiant!
 


De LA Twitcher van Defiant MPS
 

My Kit First Aid & Care Kits

Zoals jullie van ons gewend zijn laten we niet enkel producten zien in deze Random nieuwsitems die ontwikkeld zijn door fabrikanten van vismateriaal. Er zijn in de wereld in diverse branches natuurlijk nog veel meer interessante producten verkrijgbaar! Zo ook de First Aid Kits van My Kit. My Kit is een Deens bedrijf wat onderdeel is van Oppenhejm & Jansson. Ze leveren First Aid & Care Kits voor de meest uiteenlopende zaken waaronder enkele die heel interessant kunnen zijn voor ons vissers. We hebben al vaker geattendeerd dat het aan de waterkant beslist geen slecht idee is om iets van EHBO-middelen bij je te hebben. My Kit levert prima basiskits die een goede set voor aan de waterkant compleet kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een First Aid Kit speciaal voor teken, kamperen of beten en steken? Daarnaast hebben ze natuurlijk een gewone First Aid Kit of bijvoorbeeld een kit met breekstaafjes die bijvoorbeeld kan gebruiken als oriëntatieverlichting. Het aanbod aan verschillende kits is enorm. Ze worden verkocht bij onder andere Karwei. Voor een compleet overzicht kan je het best kijken op deze link: www.de-wit.nl
 


My Kit Bites & Stings voor insectenbeten
 

Solar Short Bridge for Worldwide Pod

Voor de bekende World Wide Pod van Solar Tackle zijn door de jaren al tal van attributen op de markt gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de Pod Anchor of de Short Legs. Nieuw is de Short Bridge. De Short Bridge vervangt als het ware het voor- en achterstuk van je rodpod. Hierdoor liggen je hengels nog lager bij de grond wat natuurlijk een stukje meer tarty is. Tevens is het mogelijk om in combinatie met de Short Legs je rodpod een stukje subtieler te maken. Koop er 2rod buzzer bars van ESGF op en je hebt een hele compacte maar gave rodpod. De Short Bridges zullen zeer snel in de verkoop gaan.
 


De Solar Short Bridge naast het originele exemplaar
 

Illex Urban Spirit Luggage

Het Franse roofvismerk Illex zal niemand snel aan karpervissen relateren als we dit merk al zouden kennen. Toch maken ze enkele handige tasjes die voor de struinende vissers onder ons heel interessant kunnen zijn. Een voorbeeld is de Illex Fat Hip Bag. Een handige schoudertas voor het opbergen van je essentiële visspulletjes. Hij is zowel verkrijgbaar in het camou als in het effen zwart. Daarnaast is er ook een kleinere schoudertas verkrijgbaar. De Illex tassen zijn onder andere te koop bij Wout van Leeuwen. Ze kosten een 25 euro de stuk.

 


De Fat Hip schoudertas van Illex
 

Trakker Carbon Effect Bivvy Table

Bivvytafeltjes blijven een van de meest ideale producten voor als je vaak in de bivvy verblijft. Je kan simpelweg je zaken net even wat beter ordenen en dure spullen als telefoons en receivers van de grond houden. Nieuw is het Carbon Effect bivvytafeltje van Trakker. Een lichtgewicht en klein tafeltje met inklapbare en verstelbare pootjes om hem makkelijk op te bergen. Het bovenblad is voorzien van een carbon folie wat dit tafeltje een genot maakt voor het oog. De prijs zal iets over de 40 euro liggen wat hem dan wel weer aardig prijzig maakt.
 


De Carbon Effect Bivvy Table van Trakker Products
 

Swim Tackle Loden

Het uit Engeland afkomstige Swim Tackle is een zeer onbekende speler voor ons vastelanders. Dit kleine bedrijfje uit Birmingham heeft toch enkele producten in het assortiment die heel aardig zijn en vooral betaalbaar. Vooral hun loden hebben een hele gave structuur en zijn uitgevoerd in het matzwart. Ze zijn in diverse vormen en maten verkrijgbaar en zoals net gezegd kosten ze ook nog eens weinig! Zo heb je ze al van onder de euro!  Naast deze loden hebben ze ook een heel aardig endtackle pakket met daarin producten als wartels, quick change clips, tailrubbers en meer. Een leuk merk om eens te proberen. Voor de prijs hoef je het niet te laten! Voor meer informatie surf je naar: www.swimtackle.co.uk
 


Dinky Square Leads van Swim Tackle

 We sluiten dit Random nieuwsitem af met een nieuwe Boilie Rocket van het altijd innovatieve Gardner Tackle. Gardner heeft net als MCF (de makers van de eerste Solar spods) een hele geschiedenis als het gaat om spods. Hun nieuwe Boilie Rocket is dan ook niet heel vernieuwend maar wel heel handig. Deze nieuwe spod is in tegenstelling tot de reguliere spods lang en dun. Er past precies een aantal boilies in de lengte in wat ervoor zorgt dat watervogels minder vat hebben op het aas. Heb je dus op je water veel last van watervogels als je aan het spodden bent, dan is deze nieuwe spod wellicht interessant. In onderstaand filmpje laat Gardner man Lewis Read meer zien over dit nieuwe product. Oordeel zelf!
 


 

En met Gardner ben ik aan het einde gekomen van dit eerste nieuwsitem van de maand oktober. Volgende week meer nieuws zoals jullie van ons gewend zijn! Tot dan!


Auteur: Tim van Zanten

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.