Random nieuws oktober (deel 2)

Nog dik een maand en de eerste beurs waar wij karpervissers weer lekker over kunnen wandelen opzoek naar koopjes zal van start gaan. Met het wegvallen van CarpEvenTT dit jaar is Carpsquare, onderdeel van de Hengelsport- en Visbotenbeurs, de place to be. Op 30 november zullen de deuren namelijk open gaan en kunnen we ons lekker maken op de nieuwste producten uit karperland. Tot die tijd zullen we, zoals jullie van ons gewend zijn, wekelijks de laatste nieuwtjes met jullie delen. Ook voor deze week hebben we voor jullie weer nieuwtjes verzameld van onder andere Muddy Waters, The Lead Shed, Century, Solar Tackle, Rod-Box, Pioneer Baits, Korum, House of Carp, Strategy Baits en E.T. Products. Veel leesplezier toegewenst!
 


Century ADV-One

Century is  een van die grote hengelmerken naast een Shimano, Daiwa, Harrison of Sportex die kwalitatief juiste hengels bouwt naar hoge maatstaven. Nieuw is de ADV-One. ADV-One staat voor Advanced One en is een hengel uit het middensegment . Qua eigenschappen valt hij tussen de Century NG hengels en de long range hengels als de FMA of SP+. De ADV-One is in samenwerking ontwikkeld met Danny Moeskops en Frank Warwick. Beide heren zijn toonaangevend in casting ( en natuurlijk karpervissen) en hebben dit vertaald in deze nieuwe Century hengel. De ADV-One zal net als alle andere Century hengels verkrijgbaar zijn in diverse gewichtsklassen. Een zeer nette stok alweer!
 


De nieuwe ADV-One van hengelbouwer Century

 


Solar Bow-Lite Landingsnet

Het nieuwe Bow-Lite Landingsnet van Solar dien je niet te verwarren met het Bow-Loc Landingsnet wat eerder uitkwam. Het nieuwe Bow-Lite net is voorzien van een full carbon landingsnet steel en is voorzien van een minimalistisch spreidblok. De steel van het landingsnet is 2 meter lang en bestaat uit twee delen waardoor hij ook voor bootvissers interessant is. Het voordeel van dit net is dat het weinig weegt en makkelijk is mee te nemen. Door gebruik van materialen als carbon, het kleine spreidblok en de mogelijkheid om de steel te halveren, wordt het gebruiksgemak vergroot. Het net zal in Nederland op een kleine 200 euro gaan komen (vanaf prijs). Hij zal verkrijgbaar zijn in zowel een 42 inch als een 50 inch exemplaar. Een goede versterking naast zijn grote broer het Bow-Loc net. 

 


Het nieuwe Solar Bow-Lite Landingsnet

 


Huur een Rod-Box

In het Random nieuws van eind 2011 hadden we hier op Carpfeeling de primeur van de Rod-Box. Een handige opbergcase voor je hengels die je op de bovenkant van je auto kan schroeven. De Rod-Box wordt in Nederland verkocht door Eric Verhiest van ESV Supplies. Naast dat hij hem verdeelt en verkoopt, is het tegenwoordig ook mogelijk om er eentje te huren! Voor velen karpervissers is deze maand een prima gelegenheid om het nog eens te proberen in Frankrijk met de hoop op die ene dikke bak. Nu kan het maar zo zijn dat je alleen niet genoeg ruimte hebt in de auto voor al je spullen. Het huren van een Rod-Box is dan een goede optie en zorgt ervoor dat je foedralen niet ook nog eens op de grote stapel hoeven. Het huren van een Rod-Box kost 12,50 euro per dag (24 uur) en er dient een borg betaald te worden van een 200 euro die je natuurlijk weer terugkrijgt als hij in de juiste staat wordt teruggebracht. Een handige service! Je kan een Rod-Box huren via www.carpsupplies.nl
 


Huur een Rod-Box!
 

Pioneer Baits Featherweight Hookbaits

Pioneer Baits van Pim Starreveld is zo’n aasbedrijf waar we in de toekomst meer van gaan horen. De producten zijn goed en dat betaald zich uiteindelijk natuurlijk uit. Een nieuw product in de range zijn de zogenaamde Featherweight Hookbaits Het gaat hierbij om half-om-half boilies die te gebruiken zijn in een zeer gebalanceerde aasaanbieding. Nu is dit type aas, een combi van een pop-up en een bottom bait, natuurlijk niet heel erg nieuw. Toch zijn er maar weinig aasjes die echt goed zijn uitgebalanceerd. Er zitten dan ook erg veel testwerk in om het aasje precies goed te krijgen. Pioneer Baits heeft ruim te tijd genomen om te komen tot het aas wat het nu is. 4 smaken Featherweight Hookbaits in een dubbele kleursamenstelling. Een product wat er zeer interessant uitziet! Binnenkort meer over Featherweight Hookbaits en een interview met Pim Starreveld zelf! Stay tuned!
 


Featherweight Hookbaits van Pioneer Baits
 

Korum Xpert Range

Als we aan Korum denken dat denken de meeste van ons wellicht aan dat merk voor de witvisserij. Helaas is niets hiervan waar aangezien Korum ook enorm veel interessante karperspulletjes verkoopt en dan voornamelijk voor het struinend vissen. Nieuw is de Xpert Range met daarin enkele interessante endtackle producten. Allereerst hebben we de nieuwe gevlochten onderlijnmaterialen (Power Braid) die verkrijgbaar zullen zijn in het groen,bruin en een Power Mono versie. Er kan gekozen worden voor treksterktes van 10lb tot 15lb. (Power Mono ook in lagere treksterktes) Volgens Korum is dit onderlijnmateriaal snel zinkend, super gecamoufleerd en sterk te noemen. De verkoopprijs ligt op nog geen 5 euro per rolletje (10 meter). Een tweede product zijn tal van nieuwe haken. Deze zijn zowel met als zonder weerhaak verkrijgbaar en in de maten 6 tot 16. De haken zijn chemisch geslepen en hebben anti-schittering zodat ze ook op helder en ondiep water niet opvallen. De verkoopprijs ligt slechts op 2,50 per pakje van 10. 
 


Korum Xpert Power Braid
 

Korum Roving Kit

Een tweede product van Korum is hun nieuwe Roving Kit. Een complete luggage kit voor de struinende/stalkende vissers onder ons. In deze kit zit een tas met daaraan een stoeltje om zo rustig te kunnen zitten als je pennetje aan het wiebelen is in een dikke bellenplakkaat. Het stoeltje is compact en lichtgewicht ( 3kg) en kan zo aan de tas worden geklikt. De tas zelf is groot genoeg voor al je bits en heeft tevens een groot buitenvak. Bij de kit hoort ook een ‘Skeleton Style’ quiver die ruimte biedt aan maximaal 3 hengels. De quiver is geheel verstelbaar zodat elke hengel past en tevens je hengels zo kunnen worden opgeborgen dat deze niet beschadigen. Al met al een zeer complete set waarmee je je makkelijk kan verplaatsen aan de waterkant. De kosten voor een Roving Kit bedragen 140 euro. Veel voor weinig dus!
 


De nieuwe Roving Kit van Korum voor de struinende visser
 

House of Carp Accupacks

Een beetje stroom aan de waterkant is altijd handig. Met de smartphones van tegenwoordig welke echte stroomgebruikers zijn en de vele elektronische visapparatuur, gebeurt het nog weleens dat we zonder stroom zitten. Een hadig item hiervoor zijn de zogenaamde accupacks of powerpacks. 12 volt accu’s waarmee je zaken als je telefoon of laptop mee kan opladen. Voorheen verkocht onder ander House of Carp deze accupacks van het Engelse Bivvysupplies. Binnenkort zal House of Carp zelf uit gaan komen met een Accupack welke is ontwikkeld in samenwerking met Visvinder Oost. Hieronder alvast een foto van het prototype. Het origineel zal geheel in camouflage gestoken zijn.
 


Het prototype van de nieuwe Accupack van House of Carp

 


E.T. Ultimate Backbiter MKII

En dan weer een gadget voor de mobiele vissers onder ons. Door de jaren heen zijn er enkele fabrikanten op de markt gekomen die kleine piepers verkochten die zo op je hengel te bevestigen waren. Zo hoefde je niet gelijk je dure en zware piepers mee te nemen maar had je wel beetregistratie. Tegenwoordig zie je dit soort piepers eigenlijk weinig meer. Dit komt natuurlijk mede doordat de beetverklikkers van tegenwoordig al klein en lichtgewicht zijn. Toch worden ze nog wel verkocht en vooral in de roofvisserij zijn ze nog vrij populair. Een van die merken is E.T. (nee niet dat marsmannetje) met hun Ultimate Backbitter MKII. Een simpel kastje wat je met een clipje vastzet op je bankstick en waaraan een armpje ( swinger) met lijnclip zit. Gaat het armpje omhoog dan begint het kastje simpelweg te piepen. Een vrij simpel product maar wat doet wat het hoort te doen. Natuurlijk is het alleen wel zo dat dit systeem niet overal toepasbaar is. Vooral op de (snel)stromende rivieren zal je gek worden van het gepiep. Je kan namelijk enkel het volume instellen en geen gevoeligheid. Zoek je nog een lichtgewicht pieper voor het struinwerk op de plaatselijke cultuurput, dan is dit wellicht iets voor jouw!
 


De Ultimate Backbiter MKII van E.T. Products
 

Strategy Baits High Concentrated Aminol

Aminol is en blijft een van de beste attractoren om vissen te lokken. Helaas is het afgelopen jaar de verkrijgbaarheid van aminol als productzijnde flink gedaald. Dit had mede te maken met wetgeving. Toch zijn er tegenwoordig prima substituten en zijn er toch nog zat fabrikanten die aminol verkopen. Zo heeft ook Strategy Baits onlangs een nieuwe range in het leven gebracht welke de naam  ‘High Concentrated Aminol’  heeft meegekregen. De range is ontwikkeld op basis van aminol waaraan ze twee verschillende flavours hebben toegevoegd.  Zo is er Fruit Mix Aminol en Sea Fish Aminol. In de range zijn producten als boilies, pop-up’s, dips en twee pure aminolvarianten met de net genoemde flavours verkrijgbaar. Een interessante range voor dit najaar!
 


Strategy Baits High Concentrated Aminol


En met Strategy Baits eindigen we dit tweede nieuwsitem van de maand oktober. Volgende week meer nieuws van karpermerken rondom de wereld. Tot dan!
 


Loden van The Lead Shed met de nieuwe Dark Gravel Coating


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.