Random nieuws september 2013 (deel 1)

We zijn weer terug van vakantie en dat betekent dat we jullie weer gaan voorzien van de aller gaafste productnieuwtjes! Ondanks dat wij lekker op vakantie waren, zijn de fabrikanten natuurlijk doorgegaan met het ontwikkelen van nieuwe gave producten. In dit eerste Random nieuws van september hebben we dan ook zowel nieuwe nieuwtjes als belangrijke scoops van de afgelopen maand. Augustus was een maand met daarin toch enkele zeer leuke releases en die willen we natuurlijk nog even een podium bieden!
 

Ondanks dat we zowel nieuwe als 'oude' nieuwtjes in deze eerste editie van september met jullie willen delen, hebben we weer een bonte verzameling aan topmerken voor jullie bij elkaar gesprokkeld. Zo hebben we deze editie nieuws van merken als JAG Products, Matrix Innovations, ESGF, Global Angling Products en Custom Angling Solutions. Daarnaast nemen we een gaaf product onder de loep van Hides voor de struiners onder ons, staan we stil bij nieuwe producten van Fox en Vardis Tackle en bespreken we een handige gadget van het Engelse Saber Tackle. We sluiten af met nieuws van aasfabrikant Old Ghost Baits, de hengelsportafdeling van Bol.com en de handgemaakte rigs van iemand die we allen hier op CarFeeling wel kennen. Veel leesplezier gewenst! 
 


Tophengels van Poeli's Rods
 

Hides Shorties H20

We beginnen deze editie met een zeer interessant product voor de vissers onder ons die graag bewapent met hengel en korst de karpers belagen tijdens het struinend vissen. Een nieuw product van het Amerikaanse Hides zijn namelijk hun Shorties H20. Een Shortie is een drijvend brillenkoord gemaakt van een speciaal neopreen. Gebruik jij een duurdere polariserende zonnebril die je liever niet kwijtraakt, dan is een brillenkoord sowieso geen slecht idee. Het mooie van dit koord is dat deze gewoon drijft en je bril dus nooit naar de bodem kan zinken als je hem verliest. Daarnaast zijn de Shorties H20 enorm multifunctioneel. Zo kan je hem ook omtoveren tot een drijvende beschermcase. Ze worden verkocht in meerdere kleuren waaronder zwart en naast de standaard 33cm is er ook een 55cm exemplaar te koop. De prijzen beginnen bij 11,95 euro en ze zijn te koop via diverse online shops zoals www.eyeneedit.com. Een leuk product al zeg ik zelf!
 


De Shorties H20 van het Amerikaanse Hides
 

JAG Products 316 Thread Protector

JAG Products is enorm hard aan de weg aan het timmeren op het vaste land. In steeds meer Nederlandse hengelsportzaken kom je hun producten tegen wat natuurlijk een goede zaak is. In de maand augustus hebben ze een paar prachtige producten uitgebracht die we jullie niet wilden onthouden. Straks zullen we stilstaan bij het meest bijzondere product van hun maar nu eerst aandacht voor de 316 Thread Protectors. Een Thread Protector is een veredelde dopmoer om het middelste schroefdraad van je bankstick in een goalpost setup af te dekken. We kwamen ze voorheen al tegen bij Nbrice met hun Cap Covers en bij Matrix Innovations met hun Thread Covers. De versie van JAG is gemaakt van het zeer hoogwaardige 316 grade roestvaststaal. De prijs voor deze jongens liggen op een kleine 4 euro per Thread Protector. Leuk spul om je setup nog wat strakker te maken!
 


De nieuwe Thread Protectors van JAG Products
 

Fox FX11 Reels

Het mag gezegd worden dat in 2013 prachtige molens zijn uitgekomen. Onder andere Penn, Daiwa, Sonik, Wychwood en Mack2 brachten prachtige molens uit. Ook Shimano toonde tijdens de productpresentatie van 2014 weer prachtige modellen. Het Engelse Fox kon natuurlijk niet uitblijven en heeft een nieuwe molen gelanceerd en dat is de FX11. Na het succes van hun magnesium 12000XT molens, is de FX11 een opvolger in de mini bigpit range. Deze kleine bigpit van slechts 590 gram, is uitgerust met enkele technische snufjes. Hij is onder andere voorzien van 6 kogellagers, Quick Clutch, dubbele lijnclip, Slow Oscillation en een Graphite body. De lijncapaciteit bij 0.30mm is een indrukwekkende 590 meter! De kleur van deze molen is matzwart met enkele kleine zilverachtige details. Een prachtige molen voor die vissers die graag veel lijncapaciteit willen maar toch het gewicht laag en compact willen houden. 
 


De nieuwe Fox FX11 Reel
 

Matrix Innovations Torque Tool

Roestvasstaal is een prachtig en sterk materiaal voor het maken van rodsupport materialen. Helaas heeft roestvaststaal ook het nadeel dat het goed vastzetten van een adjustable bankstick of buzzer bar wel lukt, maar dat deze ook vrij snel weer losgaat door bijvoorbeeld trilling. Helemaal op bewegende delen is het soms bar en boos en ben je constant de stelschroeven aan het aandraaien. Daarom dat fabrikanten hun banksticks en buzzer bars ook vaak uitrusten met een zogenaamde Tommy Bar voor het extra vastdraaien van je stelschroeven. Een nieuw product van Matrix Innovations is hun Torque Tool. Een kleine tool (Tommy Bar) voor het aandraaien van Matrix stelschroeven. Stop de tool in de inkeping van de stelschroef en draaien maar. De prijs voor deze tool ligt op een kleine 4 euro de stuk. 
 


De nieuwe Torque Tool van het Engelse Matrix Innovations
 

Hengelsportafdeling Bol.com 

Niet echt het allernieuwste nieuwtje maar wel opmerkelijk! Nu konden we allemaal wel zien dat Bol.com zijn aanbod flink aan het uitbreiden was. Waar het ooit begon met schijfjes en bundels papier, zo is Bol tegenwoordig een online warenhuis geworden wat prima kan concurreren met een Wehkamp of Fonq. In augustus kwam er een heuse hengelsportafdeling bij met onder andere karperspullen van de Shimano, Spro en Pure Fishing groups.Ook merken als Soul, Daiwa, Albatros, Rigsolutions, Starbaits, X2 en Fox  zijn opgenomen door de dikke man in het blauw om er een paar te noemen. Nu werkt Bol met het zogenaamde 'partner concept' en koop je dus sommige materialen indirect bij een Raven of Nipro Hengelsport. Toch is het leuk verzonnen van Bol. Nu maar afwachten of deze tak een lang leven heeft. Wij karpervissers zijn toch immers zeer prijsbewust. 
 


De nieuwe hengelsporttak van Bol.com
 

Vardis Tackle Stainless Stripper/Puller Tool

Rigtools, ik kan er geen genoeg van krijgen. De laatste jaren zien we wellicht niet hele vernieuwende tools op de markt komen, toch zien we wel steeds meer kwaliteit en dat is ook wat waard! Zo zagen we in het verleden al prachtige rigtools van Swim Tackle met hun Drill Piece of de Nut Drills van Matrix Innovations en Muddy Waters. Ook Vardis Tackle introduceerde onlangs een nieuwe rigtool in de vorm van hun Stainless Stripper/Puller Tool. Een product gemaakt van roestvaststaal wat eigenlijk weinig uitleg nodig heeft. Aan de ene kant zit een puller en aan de andere kant een stripper. Het fijne van deze tool is dat hij zeer klein en fijn is. Een stripper/puller combinatie hoeft niet groot te zijn toch! Leuk product!
 


De nieuwe Stripper/Puller Tool van Vardis Tackle
 

Global Angling Products Carbon Indicators

Het is alweer 4 maanden geleden toen ik in het Random nieuws van mei een spypic plaatste van de verwachte Carbon Indicator range van Global Angling Products. Helaas zijn de producten nog niet in de verkoop maar er is weer nieuws te melden. Zo is naar buiten gekomen dat deze nieuwe indicators verkrijgbaar zullen gaan worden in 8 kleuren te weten; groen, blauw, rood, geel, paars, oranje, zwart en wit. Het midden van de bobbin zal voorzien zijn van carbon waarbij keuze is uit zowel glanzend als mat carbon. Het is nog niet bekend wanneer we de bobbins op de markt kunnen gaan verwachten. Wordt vervolgd!
 


De aankomende Carbon Indicators van Global Angling Products
 

Nieuwe kleuren Coded Rear Rests Custom Angling Solutions

Custom Angling Solutions is een van die bedrijven met werkelijk prachtig rodsupport materiaal. Naast prachtige banksticks en buzzer bars van aluminium, roestvaststaal en titanium, verkopen ze ook hele aardige achtersteuntjes die de naam Coded Rear Rests hebben meegekregen. In deze serie zaten al diverse kleuren als zwart, rood, blauw of goud. Nieuw zijn 2 nieuwe kleuren te weten groen en paars. De groene Coded Rear Rests zijn waarschijnlijk voor de camo freaks onder ons. De paarse variant zou ongetwijfeld interessant zijn 'Purple Haze' gebruikers. Welke kleur je ook neemt, het betreft hier een stukje kwaliteit. Voor meer informatie surf je naar: www.customanglingsolutions.co.uk
 


2 nieuwe kleuren in de Coded Rear Rest serie van Custom Angling Solutions
 

Jowan Gojkovic Handmade Rigs

Als ik de naam Jowan zeg, zal bij een grote groep forummers van het Carpfeeling forum wel een belletje gaan branden. Jowan was naast een zeer fanatieke forummer, ook een prima verkoper van allerhande rigmaterialen voor leuke prijzen. Door toeval vond ik zowaar handgemaakte rigjes van hem te koop op Carpmotion.nl en dat wilde ik jullie niet onthouden. Er is keuze uit 9 verschillende type rigjes welke verkocht worden voor 1,50 euro per stuk. In overleg kunnen ze aangepast worden aan jouw eigen eisen. Er fijn ook is dat op de site precies staat van welke materialen de rig is opgebouwd en wat nog optionele keuzes zijn. Voor meer informatie surf je naar: www.carpmotion.nl
 


Handgeknoopte rigjes door Jowan Gojkovic
 

JAG Products Lockdown Grip System

Zoals net gezegd heeft JAG Products de afgelopen tijd niet stilgezeten en hebben ze een paar prachtige producten geïntroduceerd die binnenkort op de markt zullen komen. Het meest bijzondere product is waarschijnlijk hun nieuwe Lockdown Grip System. Deze achtersteuntjes, welke zowel in de Prolite als de 316 range zullen uitkomen, zijn een one of a kind en bewijzen maar weer dat JAG Products op het gebied van rodsupport tot de allerbeste behoort. Deze nieuwe achtersteuntjes hebben een speciale inkeping voor zogenaamde inserts. Deze inserts zijn zowel in een grote (voor hengels met full duplon of kurk) als kleine ( voor dunne blanks) versie verkrijgbaar. De achtersteuntjes zijn in de Prolite versie zowel verkrijgbaar in het zwart als grijs. In de 316 range enkel in glimmend roestvaststaal. De inserts daarentegen zijn los verkrijgbaar in diverse kleuren als rood, wit, blauw, zwart, groen, paars, oranje en geel. De prijzen beginnen bij een kleine 17 euro de stuk voor de Prolite versie. Prachtig spul! 
 


Het nieuwe Lockdown Grip System van JAG Products
 

Old Ghost Baits verkrijgbaar bij De Poorter

In augustus 2012 stonden we al uitgebreid stil bij deze Chinese aasfabrikant in het artikel 'De producten van China Old Ghost Baits'. Deze innovator maakt werkelijk hele bijzondere producten als hun Natural Double Layered Boilies en Hookbait Sausages. Zoals ik toen al stelde, werden de producten alleen nog niet verdeeld in ons kikkerlandje ondanks dat er wel geruchten waren dat er een Nederlandse verdeler was opgestaan. Tot op heden weet ik niet of dit daadwerkelijk is gebeurd. Wat ik wel weet is dat die verdeler dan angstvallig stil is gebleven het afgelopen jaar! Gelukkig zag ik een berichtje in de social media verschijnen dat de Poorter Hengelsport uit Gent het merk heeft opgenomen. Misschien is het voor ons Nederlanders een stukje rijden maar dan heb je ook wat! Zoek je weer eens wat anders op aasgebied, surf dan even naar www.oldghostbait.co.uk voor een indruk van wat dit merk te bieden heeft!
 


De bijzondere producten van Old Ghost Baits nu verkrijgbaar in Belgie!
 

Saber Tackle Tablet Holder

De tablet lijkt ook aan de waterkant niet meer weg te slaan. Het is dan ook een zeer handig apparaat om lekker een filmpje op te kijken in de uren dat je aan het wachten bent op onze grote vriend de karper. Nu hadden we in het Random nieuws van maart dit jaar al een handige gadget van Qcarp voor je tablet en dat was de iPad houder voor je RT15 statief. Het Engelse Saber Tackle maakt het nog bonter met hun Tablet Holder. Een speciale houder die je vastzet op een van de spijlen van je stretcher en welke voorzien is van een 60cm zwanenhals met klem voor tablets tussen de 5inch en 12.6inch. Zo kan je je favo film kijken zonder dat je je tablet hoeft vast te houden! De prijs voor deze gadget bedraagd een kleine 40 euro. Voor meer informatie surf je naar: www.sabertackle.com
 


De Tablet Holder van het Engelse Saber Tackle
 

ESGF  Stainless Buttcups

Naast de nieuwe achtersteuntjes van Custom Angling Solutions en JAG Products, hebben we nog meer nieuwe achtersteuntjes voor jullie in petto. Ook het Nederlandse ESGF heeft een nieuw product en dat zijn hun Stainless Buttcups. Buttcups zijn die speciale 'bakjes' die voornamelijk worden gebruikt voor het 'sky high' vissen. De cone van je hengel ligt als het ware in de Buttrest waardoor de hengel vertikaal blijft staan. Voorheen werden exemplaren van roestvaststaal gemaakt door een Solar Tackle of Amiaud. Plastic versies zagen we onder andere bij Fox en Cygnet Tackle Helaas heeft Solar alleen hun versie van roestvasstaal een aantal jaar geleden uit het assortiment gehaald en Amiaud is wat lastiger te verkrijgen in Nederland. Handiger is het dan ook te kijken naar deze versie van ESGF. Ze zijn tevens gemaakt van roestvaststaal en hebben een dop van kunststof zodat de cone van je hengel niet beschadigd. Ze zijn leverbaar in zowel 35mm als 42mm en de kosten bedragen een 13,50 euro de stuk. Voor meer informatie kun je ze opzoeken op Marktplaats!
 


De nieuwe Stainless Buttcups van ESGF


En met de nette Buttcups van ESGF zijn we aan het eind gekomen van dit bomvolle nieuwsitem. Volgende week gaan we door met een mengeling van nieuwe en iets ouders nieuwtjes uit augustus met onder andere nieuws van Fox International, Coghlan's, Gardner Tackle en JAG Products. Tot dan!
 


Coming soon: New Korda en Guru Tackle Caps


 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.