Random nieuws week 20

De gouden vis kijkt met zijn kop naar het water terwijl de zon hem laat schitteren in duizenden glinsteringen. De vis belichaamt de brug tussen de geroemde uitgaansgelegenheid Pacha en het Casino Barcelona. Peix, zoals de vis wordt genoemd was een ontwerp van meester architect Frank Gehry die de basisvorm van een vis veel terugbracht in zijn werk. Een leuke anekdote na een fantastische week Barcelona die ik vorige week heb gehad. Echter betekende mijn vakantie ook dat het Random nieuws kwam te vervallen. Daarom dat we deze week terugblikken op de afgelopen twee weken!

De nieuwe Quick Change Chod Beads van Nash Tackle
De nieuwe Quick Change Chod Beads van Nash Tackle
Foto: Nash Tackle

In het 19e Random nieuws van 2015 staan we stil bij wederom een aantal fraaie producten. Zo bekijken we het gloednieuwe Snob Ups met hun bijzondere aasconcept, de nieuwe Stow Bobbins van Korda en staan we stil bij de 5000e marker van Markerworld. We behandelen verder de webshop van Carprigz en de introductie van de nieuwste innovatie op PVA gebied van het Engelse PVA Fishing Tackle. Daarnaast behandelen we de aankomende Slimlites van Delkim en de fraaie stage stands van De Karperbootshop. Ook van Nash Tackle en Nashbait zijn nieuwe producten uitgekomen net als van het Duitse Black Label Baits. We sluiten af met een gadget die we zagen bij Hengelsportcadeau.nl. Veel leesplezier gewenst!

Het Pocket Pacaway System van het Engelse Navitas
Het Pocket Pacaway System van het Engelse Navitas
Foto: Navitas

Snob Ups

We starten dit Random nieuws met het nieuwe Snob Ups. Een nieuwe aasfabrikant die zich in eerste instantie helemaal richt op de vervaardiging en verkoop van pop-ups. Niks nieuws zou je zeggen! Toch is het tegendeel waar want Snob Ups heeft een bijzonder aasconcept. Ze gaan namelijk limited editions verkopen gemaakt op oude, legendarische en vaak niet meer verkrijgbare flavours! Denk aan superieure flavours van Geoff Kemp, Dave Thorpe en Rod Hutchinson. De afgelopen decennia hebben ze veel van deze oude flavours opgekocht welke ze nu mondjesmaat willen gaan toepassen in hun pop-ups. Voor de oldskool tarts een zeer interessant product dus. Naast deze ‘one offs’ zullen er ook eigen smaken worden verkocht waarvan de NFSW pop-ups (not for smelling wife) als eerste te koop zullen zijn. Deze pop-ups zijn als laatste in samenwerking met Monkey Climber Magazine ontwikkeld. Dat kan alleen maar goed zijn dus! Voor meer informatie zoek je ze op, op Facebook.

Nieuw: Snob Ups NFSW pop-ups
Nieuw: Snob Ups NFSW pop-ups
Foto: Snob Ups

Markerworld.nl 5000e staafmarker

De staafmarker is waar het voor Erwin Krijgsman allemaal ooit mee begon. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is Markerworld meer dan alleen een verkoper van staafmarkers. Markerworld is een van de grootste online shops van dit moment en dagelijks vinden veel vissers zijn pagina voor betaalbare tackle. Onlangs is de 5000e staafmarker vervaardigd en daar is even bij stilgestaan. Erwin heeft door middel van een veiling deze staafmarker verkocht waarbij het volledige bedrag aan het International Medical Corps is gedoneerd voor de ramp in Nepal. Een nobel doel. Bart Wijnants bood 175,00 euro wat het hoogste bod was en is daardoor de nieuwe eigenaar van deze unieke marker. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in de staafmarkers van Markerworld, surf dan even naar; www.markerworld.nl.

De 5000ste staafmarker van Markerworld
De 5000ste staafmarker van Markerworld
Foto: Markerworld

Korda Stow Bobbins MKII

Toen Korda de rechten overkocht van de gebroeders Pashley voor het op grote schaal vervaardigen van de befaamde Elstow Bobbins, hadden ze niet verwacht dat deze hangers zo’n succes zouden worden. Toch zaten er een paar hiaten in het herontwerp wat Korda maakte en mede hierdoor zal in juni dit jaar een 2e generatie Stow Bobbins op de markt komen. Een van de grootste veranderingen is natuurlijk de kleur. De nieuwe Stows zijn volledig gekleurd in plaats van alleen maar de top en er zijn tevens twee kleuren bijgekomen te weten oranje en zwart. Toch zit de grootste verandering hem in de lineclip. Deze was bij de eerste generatie Stows namelijk van plastic terwijl in het oorspronkelijke ontwerp van de Pashley broeders gebruik werd gemaakt van carbon. De plastic lineclips leverden problemen op met dikkere hoofdlijnen. Deze 2e generatie is voorzien van een nieuwe geveerde lijnclip die deze problemen oplost. Deze nieuwe Stows worden in juni verwacht en zullen compatibel zijn met de al bestaande Stow accessoires. Voor meer informatie surf je naar; www.korda.co.uk.

De 2e generatie Stow Bobbins van Korda
De 2e generatie Stow Bobbins van Korda
Foto: Korda

Carprigz.nl 

Op het internet zien we steeds meer grote webshops verschijnen met een scala aan producten en merken. Echter verkopen veel webshops voornamelijk de grote merken en dat is natuurlijk ook logisch. Een hele aardige webshop die ik als tip wil meegeven is Carprigz.nl. Naast producten van de grote merken verkopen ze namelijk ook een aantal producten van merken die iets lastiger te verkrijgen zijn via het worldwide web. Denk aan de producten van Evolution Carp Products, JK Angling, Pallatrax, Deception Angling en CBB HQ Baits. Buiten dat dit merken zijn die een hoge kwaliteit leveren, zijn de prijzen ook nog eens gunstig! Voor het totale assortiment surf je naar; www.carprigz.nl.

De overzichtelijke webshop van Carprigz.nl
De overzichtelijke webshop van Carprigz.nl
Foto: Carprigz.nl

Out now: PVA Fishing Tackle Capsules

We hebben de afgelopen tijd al enkele malen stilgestaan bij een bijzonder en innovatief product van het Engelse PVA Fishing Products. Het gaat hierbij om de Capsules welke speciale kokertjes zijn gemaakt van PVA. Ze zijn hard genoeg om ook niet PVA vriendelijke producten in te stoppen maar lossen in het water wel zeer snel op. Daarnaast zijn de Capsules verkrijgbaar in meerdere kleuren en smaken en ze geven dan ook attraktoren af wanneer ze oplossen. Onlangs is de website eindelijk online gegaan en volgens hun zeggen zullen de producten vanaf aanstaande maandag te koop zijn voor het grote publiek. De Capsules zullen verkocht worden in potjes van zowel 18 als 40 stuks. Bij interesse houd je de volgende website in de gaten; www.pvafishingtackle.com.

Te koop vanaf maandag aanstaande: PVA Fishing Tackle Capsules
Te koop vanaf maandag aanstaande: PVA Fishing Tackle Capsules
Foto: PVA Fishing Tackle

De Karperbootshop Stage Stands

Wie veel op steigers vist zal ongetwijfeld een rodpod hebben aangeschaft om toch zijn hengels neer te kunnen zetten. Is het alleen je eigen steiger dan kan je ervoor kiezen om zogenaamde stage stands aan te schaffen. Speciale houders die je vastschroeft in het steigerhout waarna je er een bankstick in kwijt kan. Het nadeel van stage stands is natuurlijk dat je schroefgaten overhoud in je steiger. De stage stands van De Karperbootshop van Arjan Verkoelen hebben dit nadeel niet! Deze zeer kwalitatief hoogstaande stage stands zijn handgemaakt en vervaardigd van 316 grade roestvaststaal. Aan de onderkant zit een klem welke je vastzet door hem aan te draaien tussen twee steigerdelen in. Zo zet je hem muurvast zonder schroefgaten te hebben. Voor meer informatie neem je contact op met De Karperbootshop via; www.karperbootshop.nl/ of rechtstreeks met Arjan. 

De zeer hoogstaande stage stands van De Karperbootshop
De zeer hoogstaande stage stands van De Karperbootshop
Foto: De Karperbootshop

Delkim Slimlite release

In het Random nieuws van week 8 dit jaar haalden we al even de aankomende Slimlite hangers aan die Delkim dit voorjaar op de markt zou brengen. Nu zijn we al aardig onderweg in het voorjaar en nog altijd zijn deze Slimlites niet te koop. Het blijkt namelijk dat de versie zoals gepresenteerd werd op CARP Zwolle nog maar een prototype was en er dus achter de schermen nog gewerkt werd aan het ontwerp. Onlangs is naar buiten gekomen dat het laatste ontwerp is afgerond en de Slimlites in juni op de markt zullen komen. Het meest opmerkelijke aan het nieuwe ontwerp is dat het erop lijkt dat ze niet in gekleurd acryl zullen worden vervaardigd maar in opaal. Hiermee krijgen ze mijns inziens een wat goedkoop aanzicht. Wanneer er meer informatie is dan horen jullie het!

De aankomende Slimlite hangers van Delkim
De aankomende Slimlite hangers van Delkim
Foto: Delkim

Nieuwe endtackle Nash Tackle

De komende tijd zullen er weer een aantal nieuwe producten gaan uitkomen bij zowel Nash Tackle als Nashbait. In de tackle range kunnen we denken aan nieuwe endtackle producten als Leadclips en bijbehorende tailrubbers, Hook Rig Rings, Quick Change Chod Beads en Hook Kicker line aligners. Ook qua groter materiaal zijn er nieuwe producten uit. Denk aan de H-Gun Bedchairs en onthaakmatten en de nieuwe Cube Ruckall rugzak. Deze en meer producten zullen binnenkort leverbaar zijn bij de bekende Nash dealers. Voor meer informatie over de producten surf je naar; www.nashtackle.co.uk.

De nieuwe Hook Kickers van Nash Tackle
De nieuwe Hook Kickers van Nash Tackle
Foto: Nash Tackle

Black Label Baits Session Hardcase

Anno 2015 nemen we heel wat dure elektronica mee naar de waterkant. Naast dure beetmelders en aanverwante producten, nemen ook steeds meer karpervissers foto- en videoapparatuur mee naar de waterkant. Nieuw van het Duitse Black Label Baits zijn hun Session Hardcases. Robuuste opbergkoffers welke water- en stofbestendig zijn en tegen een stootje kunnen. Ze zijn van binnen voorzien van schuim om je producten optimaal te beschermen. Hij is 27cm bij 24cm groot, circa 18cm hoog en is voorzien van robuuste sluitingen en handvat. Hij weegt leeg 1,2kg en is enkel verkrijgbaar in de kleur olijfgroen. Hij kost een 50 euro en is verkrijgbaar via; www.blacklabelbaits.de.

De nieuwe Session Hardcases van Black Label Baits
De nieuwe Session Hardcases van Black Label Baits
Foto: Black Label Baits

Nieuwe toevoegingen Nashbait

Naast nieuwe tackle is er ook op aasgebied weer heel wat te melden bij Nash. Naast de recent geïntroduceerde partikelrange, zullen er ook verschillende soorten pellets worden toegevoegd aan het assortiment. Deze pellets zullen worden verkocht in 3 soorten te weten een large, small en micro mix. Doordat er in een mix verschillende maten door elkaar zitten, zal een grote groep aan vissen kunnen worden bereikt. De pellets zelf zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en kennen een goede balans. Naast deze pellets is er meer nieuws te melden. In de Ace Cards range zijn namelijk ook enkele producten bijgekomen als Shellfish Sense Appeal en Crustacean Extract. Voor meer informatie surf je naar; www.nashtackle.co.uk.

Nieuwe pellets en additieven bij Nash Tackle
Nieuwe pellets en additieven bij Nash Tackle
Foto: Nash Tackle

Hengelsportcadeau.nl Wasvis

We sluiten dit Random nieuws af met een hele leuke gadget die we tegenkwamen op de website van Hengelsportcadeau.nl en dat is de zogenaamde Wasvis. Deze ‘magische’ Wasvis is als het ware een zeepje van staal om vieze geurtjes van je handen af te wassen zonder gebruik te maken van zeep. In de horeca worden stalen zeepjes al jaren gebruikt om onaangename geuren als vis, knoflook en ui van de handen te wassen. Ook de geur van visslijm is binnen de visserij door middel van dit product simpel en snel van je handen af te krijgen zonder gebruik van zeep. Ideaal dus! Deze Wasvis kost 15,00 euro en is te bestellen via; www.hengelsportcadeau.nl.

De Magische Wasvis van Hengelsportcadeau.nl
De Magische Wasvis van Hengelsportcadeau.nl
Foto: Hengelsportcadeau.nl

En met deze handige gadget ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Ik wens jullie allen een prettig weekend en tot volgende week!

De nieuwe Souper Zig Mix van Mainline
De nieuwe Souper Zig Mix van Mainline
Foto: Mainline

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.