Random nieuws week 24

Doordat ik vorige week een weekje in Frankrijk was, kwam het Random nieuws te vervallen. Daarom dat ik deze week een extra dik nieuwsitem voor jullie hebben geschreven met echt waanzinnige nieuwtjes al zeg ik zelf! Er gaan namelijk weer een tal van zeer gave producten aankomen! Gisteren is ook weer de Europese Efftex van start is gegaan en dit keer in het Poolse Warschau. De Efftex is zoals je weet de beurs waar fabrikanten in een b2b omgeving elkaar de nieuwste innovaties op visgebied laten zien en vaak grond wordt gelegd voor in Nederland aankomende producten. Het is weer afwachten wat er voor volgend jaar weer op de markt gaat komen! 

De nieuwe kant-en-klare Korda Krank Rigs
De nieuwe kant-en-klare Korda Krank Rigs
Foto: Korda

Ik zei al dat ik heel wat voor jullie in petto had deze week en ik denk dat ik er geen woord van heb gelogen. We hebben namelijk enkele hele vette primeurs voor jullie! Zo staan we namelijk stil bij de langverwachte MKI Compacts van het Engelse Edwards Custom Upgrades en besteden we aandacht aan het innovatieve Smartsounder van Fulcrum Designs. Daarnaast is er voor de tarts onder ons ook weer genoeg te lezen met producten van Kudos Tackle en Defiant MPS. Ook de grote merken komen aanbod met nieuwe producten van Korda, Fox en CC Moore. We sluiten af met een nieuwe bite indicator van Jenzi, waders van Chesties en een leuke gadget welke we zagen bij het Franse Authentik Sniper. Veel leesplezier gewenst wederom!

Terug van weggeweest: Actif-8-tor van BFP Baits
Terug van weggeweest: Actif-8-tor van BFP Baits
Foto: BFP Baits

Kudos Tackle 1K genuine Bobbins

We starten dit Random nieuws met misschien wel het meest innovatieve bedrijf welke hangers, swingers en rodsupport material maakt van de meest bijzondere materialen in de meest fraaie kleuren. We hebben natuurlijk over het Engelse Kudos Tackle. Een tijdje geleden introduceerden ze al hun banksticks en buzzer bars in carbon en later de mogelijkheid om deze zodanig te personifiëren dat ze matchen met de wikkelingen van je hengel. Er is nog een mogelijkheid bijgekomen en dat is door je hangers te matchen met je rodsupport materiaal en hengel! Nieuw zijn namelijk de 1K carbon bobbins welke van hetzelfde carbon zijn gemaakt als hun bankware. Doordat de kop van de bobbin gemaakt kan worden in zo’n beetje alle denkbare kleuren, is het zo mogelijk om alles op elkaar te laten matchen. Perfectie voor de tarts! Voor meer informatie surf je naar; www.kudostackle.com.

1K genuine Bobbins van Kudos Tackle
1K genuine Bobbins van Kudos Tackle
Foto: Kudos Tackle

Korda Developments SUBbraid

Na het succes van SUBline was het natuurlijk aannemelijk dat Korda ook zou komen met een gevlochten variant en die is onlangs gepresenteerd. Het betreft hier hun zogenaamde SUBbraid welke een snelzinkende en slijtvaste gevlochten lijn is volgens de heren van Korda. SUBbraid wordt verkocht op klossen van 450m en 1200m en een leuk detail is dat er om de 150m een verwijderbare markering is aangebracht wat het vullen van je molens vergemakkelijkt. SUBbraid zal verkrijgbaar zijn in twee treksterktes te weten 15lb en 20lb. De kleur van deze lijn is donkergroen. Voor meer informatie surf je naar;www.korda.co.uk.

Het nieuwe SUBbraid van Korda
Het nieuwe SUBbraid van Korda
Foto: Korda

Zwaardere gewichten Korda COG System 

Het Centre Of Grafity idee in loden werd na de introductie van het COG System van Korda steeds populairder. Het miste enkel nog aan zwaardere loodgewichten die geschikt waren voor de grote bassins en rivieren. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in met drie nieuwe loodgewichten inclusief bijbehorende tussenlijntjes (COG Systems). Zo zullen er systemen komen voor 4oz (118gr) en 5oz (148gr) pear loden, 4oz en 5oz distance loden en 6oz (177gr) tot 8oz (237gr) pear loden voor het echte zware werk. Voor meer informatie surf je naar; www.korda.co.uk.

Zwaardere gewichten Korda COG Systems
Zwaardere gewichten Korda COG Systems
Foto: Korda

Fulcrum Designs Smartsounder

In het Random nieuws van september 2013 schreven we al over het speciale Bluesounder project van het Engelse Fulcrum Designs. Een speciaal systeem wat werkt op bluetooth waarmee je van je telefoon een receiver maakt voor je beetmelders. Het is 2015 en dit product is onlangs eindelijk uitgekomen onder de naam Smartsounder. De Smartsounder is een klein zwart kastje waar je door middel van 2.5mm of 3.5mm jackplugs je beetmelders op aansluit. Dit kastje werkt met bluetooth welke je Apple device kan vinden. Door middel van een speciale Smartsounder app die je kan downloaden, maak je van je telefoon of iPad een receiver! Een leuke feature van de app is dat je zelf kan kiezen welk geluid je hoort als je beetmelder afgaat. In de app zitten de geluiden gestopt van de meest bekende beetmelders! De Smartsounder kost 180,00 euro en voor meer informatie surf je naar; www.fulcrumdesigns.com.

Het innovatieve Smartsounder van Fulcrum Designs
Het innovatieve Smartsounder van Fulcrum Designs
Foto: Fulcrum Designs

Chesties Waders

Naast de nu razend populaire waders en waadpakken van VASS zijn er natuurlijk nog veel meer goede merken op de markt. Een daarvan is het Engelse Chesties wat een nieuw bedrijf is,ontsproten uit het voormalige Engelse Swim Tackle. Alle Chesties waders zijn vervaardigd van gewoven nylon welke is gecoat met PVC. Hierdoor is de stof een stukje meer elastisch en daarmee confortabeler dan neopreen of puur PVC.  Hij is 100% waterdicht, voorzien van heavy duty laarzen en robuuste straps en gespen. Op de voorkant zit op borsthoogte nog een speciale zak waar je aas of tackle in kan bewaren. De prijzen voor deze waders bedraagt 41 euro en je bestelt hem via; www.chesties.co.uk.

De comfortabele waders van het Engelse Chesties
De comfortabele waders van het Engelse Chesties
Foto: Chesties

Defiant MPS Multi Mounting

Het Engelse Defiant MPS van Keith Fielding is een van de meest innovatieve bedrijven op het gebied van rodsupport materiaal. Zo was Defiant MPS het eerste bedrijf met snag ears met vooruitstaande hangerbevestiging en waren zij de eerste die titanium in banksticks en buzzer bars gebruikten. Ook met hun nieuwste product genaamd de Multi Mounting zijn zij weer innovatief bezig. Althans, hoe klinkt het als je een tool hebt die zowel als stage stand en als stabilizer kan dienen? Deze Multi Mounting is zo ontworpen dat je door middel van een tussenstukje hem kan gebruiken als stage stand. Door middel van een tevens bijgeleverde pin is hij in een handomdraai om te toveren tot een perfecte stabilizer. Deze Multi Mounting is zowel te gebruiken voor Defiant banksticks als voor andere ½ inch banksticks. Hij kost 24,00 euro en bij interesse surf je naar; www.defiantmps.com.

De veelzijdige Multi Mounting van Defiant MPS
De veelzijdige Multi Mounting van Defiant MPS
Foto: Defiant MPS

Defiant MPS Trident Fantail rodpod

Een rodpod is een prachtig middel om je hengels kaarsrecht en van de grond te houden en een essentieel middel op die ondergronden waar banksticks op kapot worden geslagen. Toch heeft zo’n rodpod ook zijn nadelen. Er liggen namelijk meerdere lijnen angstvallig dicht bij elkaar en een beetje grote karper, meerval of steur kan voor behoorlijke problemen zorgen tijdens een dril op de middelste stok. Ook is het moeilijker met zo’n rodpod om je hengels naar je stekken te laten wijzen waardoor je lijnen soms in verkeerde hoeken liggen ten opzichte van je stek.  Het Franse Amiaud Peche verzon hier jaren geleden al wat op met hun Ceintres Carp ‘O gebogen buzzer bars. Defiant MPS heeft voor dit klusje hun Trident Faintail rodpod. Een speciale rodpod waarbij op de achterzijde de hengels op een buzzer bar liggen en aan de voorkant rusten op individuele moederbalken en enkele banksticks. Een simpel maar effectief ontwerp al zeg ik zelf! Voor meer informatie over deze rodpod surf je naar;  www.defiantmps.com.

De innovatieve Trident Fantail rodpod van Defiant MPS
De innovatieve Trident Fantail rodpod van Defiant MPS
Foto: Defiant MPS

Fox Supa Brolly MKII

De Supa Brolly van Fox is al sinds dat hij is uitgekomen razend populair onder vissers. Ook ik ben er zeer over te spreken en heb hem al een aantal malen met plezier gebruikt in Frankrijk. Nu dachten de heren van Fox dat het nog beter kon en daarom is recent de mark2 versie uitgekomen. Als eerste is het goed om te vermelden dat er 4 varianten zullen uitkomen in zowel 50 inch als 60 inch. Naast de grootte van de brolly zal het verschil verder zitten in een standaard uitvoering of eentje met voorpaneel. Het zogenaamde Brolly System. Deze mark2 is uitgevoerd met het nieuwe khaki Ventec doek, ventilatieramen van muggengaas, een hard plastic cap op de kop en ook zijn er beschermende caps aangebracht voor de kleinere stormpoles aan de zijkanten. Als laatste is er zelfs een speciale Mozzy Mesh te koop om muggen tegen te gaan. Dit gaat weer een toppertje worden! Voor meer informatie surf je naar; www.foxint.com.

De nieuwe Supa Brolly MKII
De nieuwe Supa Brolly MKII
Foto: Fox

Edwards Custom Upgrades MK1 Compacts

De grootste primeur van dit nieuwsitem is de release van de nieuwe MKI Compacts van het kwalitatief hoogwaardige Edwards Custom Upgrades (E.C.U.) In augustus 2012 plaatsten we hier op CarpFeeling het artikel over dit bijzondere merk en een kort interview met Scott Edwards zelf over zijn toekomstplannen. Een van deze plannen was het vervaardigen van een eigen beetmelder en bij deze kan ik je vertellen dat dit plan tastbaar is geworden. E.C.U. is een van de meest gerenommeerde ombouwers van Optonic beetmelders en is geliefd bij velen tackle tarts. Deze MK1 Compacts moesten dan ook zijn signature worden. 

De langverwachte MKI Compacts van Edwards Custom Upgrades
De langverwachte MKI Compacts van Edwards Custom Upgrades
Foto: Edwards Custom Upgrades

Deze MKI Compacts zijn geheel eigen ontwerp en worden gemaakt in Engeland zelf. Ze zijn verkrijgbaar in 5 kleuren te weten; paars, rood, blauw, wit en groen. Ze zijn uitgerust met een speciale 8 magneet magroller voorzien van Anti Line Skip om te voorkomen dat de lijn over het wieltje glijdt zonder registratie. Hij kent 10 volumestanden, 16 tonen en 5 gevoeligheidsinstellingen, de led kan gedimd worden in 4 standen en hij is voorzien van geïntegreerde en verwijderbare snag ears. De MKI Compacts worden geleverd in een presentatiebox, worden geleverd met batterijen, washers, keycord voor de receiver en karabijn om hem ergens aan op te hangen. Elke beetmelder is als laatste voorzien van 3 isotope sloths. De receiver heeft iets weg van de versie van Steve Neville en is ook vierkant. Hij kent dezelfde instellingen als de beetmelders en is tevens voorzien van een isotope sloth. De prijs voor een 3+1 set begint bij 717,24 euro wat niet goedkoop is. Je hebt voor dit geld wel echt iets heel exclusiefs wat velen tarts zal bekoren. E.C.U. staat voor hoge kwaliteit en daarom is deze beetmelder zo speciaal. Een must have voor de tackle tarts! Voor meer informatie surf je naar; www.edwards-custom-upgrades.com.

Wordt Edwards Custom Upgrades de nieuwe Steve Neville?
Wordt Edwards Custom Upgrades de nieuwe Steve Neville?
Foto: Edwards Custom Upgrades

CC Moore Geoff Kemp Mellow Brandy Flavour

Met de herintroductie van Geoff Kemp flavours door CC Moore zette ze een grote stap in de goede richting. De flavours van Geoff Kemp waren legendarisch te noemen en het was dan ook een groot geluk voor veel thuisdraaiers toen deze flavours onder het CC Moore label weer op de markt kwamen. Naast de 4 al uitgebrachte flavours is er sinds kort een nieuwe klassieker bijgekomen en dat is de Mellow Brandy Flavour. Mellow Brandy kenmerkt zicht door een rijk en vol aroma op een alcohol- en oliebasis. Mellow Brandy stond toentertijd vooral bekend als de flavour voor het flavouren van je pop-ups doordat de liquid zich zo mooi in het water verspreid. Mellow Brandy zal dezelfde verkoopprijs hebben als alle andere Geoff Kemp flavours. Voor meer informatie surf je naar; www.ccmoore.com.

De nieuwe Geoff Kemp Mellow Flavour van CC Moore
De nieuwe Geoff Kemp Mellow Flavour van CC Moore
Foto: CC Moore

Jenzi Rollever Bite Indicator

Wanneer je het merk Jenzi hoort zullen niet gelijk alle alarmbellen af gaan. Toch is hun Rollever Bite Indicator een hanger die beslist het behandelen waard is en dat komt door een nieuwe revolutionaire line clip waarbij je de lijn vanaf de zijkant in de kop legt. Verdere features van deze swinger is dat hij voorzien is van een led en je zelf kan kiezen door middel van 4 kleurenfrontjes welke kleur je swinger oplicht. Een andere interessante feature is dat deze led zowel kan werken op de jackoutput van je beetmelder als op de meegeleverde CR2032 batterijen. Ook erg handig is dat het kabeltje niet vastgegoten zit in de hanger maar er los in te pluggen is. Hij is als laatste voorzien van een gewichtje wat vrij over het armpje kan schuiven en een bracklet om hem onder je beetmelder te hangen. Hij kost 25,00 euro de stuk en is te koop via; www.karperxl.nl.

De Rollever Bite Indicator van Jenzi
De Rollever Bite Indicator van Jenzi
Foto: Jenzi

Authentik Sniper USB-stick

De gadget van deze week komt bij het Franse Authentik Sniper vandaan en is niet echt nieuw maar wel zo grappig dat ik hem het vermelden waard vond. Zie namelijk de Karper USB-stick welke ontworpen is door het Hongaarse Carpsoul. Hij is 6.7cm lang en 2.8cm op zijn breedst en heeft een geheugencapaciteit van 4gb. Ben jij altijd bang dat je vrouw haar foto’s opslaat op jouw geheugenstick en je daarmee foto’s kwijtraakt? Met deze is het wel duidelijk van wie hij is! Hij kost een kleine 20,00 euro en hij is te koop via; www.autentik-sniper.fr.

De Karper USB-Stick van het Franse Authentik Sniper
De Karper USB-Stick van het Franse Authentik Sniper
Foto: Authentik Sniper

En met de Karper USB-stick ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Aangezien er deze weken zoveel nieuws te melden is, hebben we volgende week wederom een dik item met een aantal producten om van te watertanden. Belooft!

De nieuwe Liquid Match Additives van Mainline
De nieuwe Liquid Match Additives van Mainline
Foto: Mainline

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.