Random nieuws week 25

De jongere karpervissers onder ons hebben net hun examens achter de rug en in de straten zijn de vlaggen met daar aan een schooltas het bewijs van hun slagen. De vakanties komen er weer aan en ondanks dat het nog niet het meest zonnige weer is, merk ik dat het al wel drukker aan de waterkanten wordt. In het land van karperproducten is het wat minder druk op het moment en komen er mondjesmaat nieuwtjes binnen op de redactie. Desondanks hebben we weer wat fraaie producten voor jullie in petto die zeker de moeite waard zijn van het bekijken!

Het innovatieve Bluesounder van Fulcrum Design
Het innovatieve Bluesounder van Fulcrum Design
Foto: Fulcrum Design

In het Random nieuws van deze week gaan we onder andere verder met nieuwtjes die we vorige week niet konden behandelen. Zo staan we stil bij de nieuwe Benchmark Bedchair van Avid Carp, het nieuwe Gel Smoke van R & B Baits en een bijzonder product van het Nederlandse Fishlife. Verder behandelen we zeer bijzondere verlichting van het Hongaarse Carpsoul en kijken we naar de beetmelders van het gloednieuwe Franse Coolcarpe. Ook hebben we nieuwtjes voor jullie van onder andere Nash Tackle, Karpfentackle nach Wunsch en het Spaanse Advance. We sluiten af met nieuws over de nieuwe VBK webshop en een hele gave gadget van het innovatieve Zweedse TTRobotix. Veel leesplezier gewenst!

Coming in august: Smart-Indicators SL-2
Coming in august: Smart-Indicators SL-2
Foto: Smart-Indicators

Carpsoul Lightsaber

We starten dit nieuwsitem gelijk goed en wel met een zeer bijzonder product wat we tegenkwamen op de website van het Hongaarse Carpsoul. Het betreft hier namelijk de Lightsaber. Een speciale vierkante paal van 2cm bij 2cm welke aan de onderkant spits afloopt. Aan een zijde is deze paal voorzien van een ledstrip van 1 meter welke voorzien is van 2 meter kabel die je op een 6v accu aansluit! De Lightsaber is 1,5 meter lang en gemaakt om bijvoorbeeld de voorkant van je bivvy uit te lichten. Hij kost 32,00 euro en voor meer informatie ga je naar; www.carpsoul.hu.

De bijzondere Lightsaber van het Hongaarse Carpsoul
De bijzondere Lightsaber van het Hongaarse Carpsoul
Foto: Carpsoul

Avid Carp Benchmark Bedchair

Het Engelse Avid Carp scoorde met hun vorige bedchairs, de Restbite modellen, al hoge ogen als het gaat om comfort. Dit komt doordat hun bedchairs zijn uitgerust met Memory Foam Technology wat het comfort enorm verhoogd. Nieuw is de Benchmark Bedchair welke net als de Restbite zowel in een normale versie te koop zal zijn als een bredere X versie. De grote vernieuwing zit hem in het Lumbar Region Support System. Een vierpotige bedchair welke voorzien is van een systematisch en doordacht frame. Daarnaast is de Benchmarkt uitgerust met een volledig matras van 5.5 centimeter MEM:X memory foam voor optimaal slaapcomfort. Een paradepaardje! Voor meer informatie surf je naar; www.avidcarp.com.

De nieuwe Benchmark Bedchairs van Avid Carp
De nieuwe Benchmark Bedchairs van Avid Carp
Foto: Avid Carp

R&B Baits Gel Smoke

Het gebruik van stroperige ‘hi-viz’ dips en glugs heeft de laatste jaren door toedoen van Korda Goo en Discharge een enorme groei doorgemaakt. Onder andere R&B Baits ontwikkelde hun eigen variant genaamd Bait Smoke. Een nieuwe variant hierop is het nieuwe Gel Smoke. Deze Gel Smoke is een stukje dikker dan Bait Smoke en heeft meer en langer houvast op je haakaas. Gel Smoke zal net als Bait Smoke verkrijgbaar zijn in 3 kleuren te weten; zwart, rood en groen. Qua smaken kan gekozen worden uit alle 12 smaken waarin Bait Smoke ook al te koop was. Voor meer informatie surf je naar hun Facebook pagina of naar; http://www.rbbaits.nl.

Het nieuwe Gel Smoke van R&B Baits
Het nieuwe Gel Smoke van R&B Baits
Foto: R&B Baits

Nash Tackle Lead Clips

De Lead Clip of in het Nederlands Loodclip is een van de meest bekende items in de karpervisserij. Op het oorspronkelijke ontwerp zijn door de jaren legio verschillende versies ontworpen. Ook Nash Tackle heeft onlangs eens grondig gekeken naar hun model en heeft een vernieuwde versie op de markt gebracht. Deze CAD ontworpen loodclip is gemaakt van polypropyleen en is hierdoor een stuk sterker wat de betrouwbaarheid vergroot. Hij is verkrijgbaar in zowel een normale als micro versie en ook de tailrubbers zijn aangepast. Zo zijn ze spitser, is het gat kleiner en zijn ze voorzien van ribbels om je tailrubber makkelijker te kunnen aanpassen aan je wensen als het gaat om loodverlies. Als laatste kun je met de bijgeleverde pinnetjes de wartel ook geheel fixeren om loodverlies te stimuleren. Het is jammer dat een grote partij als Nash anno 2015 dit soort systemen nog probeert te verkopen als veilig aldus mij. Toch interesse? Surf dan naar; www.nashtackle.com.

De vernieuwde Lead Clips van Nash Tackle
De vernieuwde Lead Clips van Nash Tackle
Foto: Nash Tackle

Coolcarpe AK 1.0

Naast de supergave MKI Compacts van Edwards Custom Upgrades welke we in het vorige nieuwsitem behandelden, is ook in Frankrijk een nieuw merk opgestaan met baitmelders en dat is Coolcarpe. Hun eerste product zijn de AK 1.0 beetmelders. Een 4+1 set met beetmelders waarbij je toon, gevoeligheid en geluid kan instellen in 8 standen. Een set wordt geleverd in de kleuren geel, rood,blauw en groen en ze werken op 9v batterijen. De receiver heeft 150 meter bereik en werkt op AAA batterijen. De kosten voor dit Coolcarpe setje bedraagt een 100,00 euro. De oplettende karpervisser had natuurlijk allang gezien dat deze set gelijk is aan de BM1 set van Markerworld. Daar koop je deze set ook nog eens 5 euro voordeliger. Voor meer informatie surf je naar; www.coolcarpe.com of www.markerworld.nl.

De nieuwe AK 1.0 beetmelderset van het Franse Coolcarpe
De nieuwe AK 1.0 beetmelderset van het Franse Coolcarpe
Foto: Coolcarpe

Advance Easy Claw

Het innovatieve Spaanse merk Advance liet met eerdere producten als hun Crashball al zien dat ze over een aardige portie creativiteit beschikken. Ook hun Claw Rodrest is zo’n product wat super functioneel is. Nieuw van Advance is een kleinere versie van de Claw Rodrest die luistert naar de naam Easy Claw. Waar de standaard Claw Rodrest nog aardig grof te noemen is, zo is deze Easy Claw uitgerust met kleinere oortjes welke ook nog eens verkrijgbaar zijn in maar liefs 7 kleuren. Zo kun je je rodrests laten matchen met de hangers die je gebruikt! Voor meer informatie over de Easy Claw surf je naar hun Facebook pagina of ga je naar; www.advancecarpfishing.altervista.org.

De nieuwe Easy Claw Rodrest van het Spaanse Advance
De nieuwe Easy Claw Rodrest van het Spaanse Advance
Foto: Advance

Nieuwe webshop VBK online

Het Belgische VBK, Vereniging van Belgische Karpervissers,is het orgaan wat zich inzet voor de belangen van karper en karpervisser. Onlangs is hun webshop geopend en is tevens een nieuw t-shirt geïntroduceerd om het VBK nog wat meer te promoten. Dit t-shirt met de slogan ‘It’s okay to join VBK’ is zowel verkrijgbaar in het olijfgroen als chocoladebruin en te koop in alle gangbare maten. De prijs bedraagt een 18,00 euro de stuk. Verder in de webshop is tevens nog een leuk product te vinden als een VBK Logboek en diverse karperboeken voor de stille uurtjes. Voor meer informatie surf je naar; www.vbk.be.

Het nieuwe VBK t-shirt is te koop in hun nieuwe webshop
Het nieuwe VBK t-shirt is te koop in hun nieuwe webshop
Foto: VBK

Fishlife Killer Beans

Peulvruchten worden in de karpervisserij niet echt heel veel ingezet. Waar in Engeland de black eyed peas nog wat aanhangers heeft, zo zijn het in Nederland vooral pinda’s en kikkererwten die bekend zijn. Daar wilt het Nederlandse Fishlife verandering in gaan brengen met hun Killer Beans. Deze Killer Beans zijn kant-en-klare witte bonen welke zijn gesoaked in een flavour en natuurlijke kleurstof. Hierdoor krijgen ze een opvallend kleurtje en smaakje en zijn ze ideaal als haakaas te gebruiken. De versie van Fishlife is doorboord zodat je deze bonen zo op de hair kan rijgen zonder ze te hoeven doorprikken of doorboren. Als laatste geeft Fishlife aan dat deze bonen boordevol met voedingsstoffen zitten die een karper niet kan laten gaan. Voor meer informatie bezoek je hun Facebook pagina.

Coming soon: Killer Beans van het Nederlandse Fishlife
Coming soon: Killer Beans van het Nederlandse Fishlife
Foto: Fishlife

Karpfentackle nach Wunsch Fox Tags

Het Duitse Karpfentackle nach Wunsch is een kei in het bewerken van metalen. In het verleden hebben ze al hele gave rodpods en andere rodsupport materialen gebouwd die er erg gaaf uitzagen. Onlangs zijn ze bezig geweest met het maken van de bekende Fox Tags in roestvaststaal. Deze Tags willen namelijk nog weleens kwijtraken, afbreken of lam worden en dan is het fijn als je een versie kan aanschaffen welke in elk geval niet zal slijten/afbreken. Onderstaande foto is nog slechts een prototype maar mocht je geïnteresseerd zijn in een paar Tags van roestvaststaal, dan zal ik je ze als ik jou was even een berichtje doen via Facebook!

De uit roestvaststaal vervaardigde Fox Tags door Karpfentackle nach Wunsch
De uit roestvaststaal vervaardigde Fox Tags door Karpfentackle nach Wunsch
Foto: Karpfentackle nach Wunsch

TTRobotix TTR-SB Seawolf 

We sluiten dit Random nieuws af met wederom een hele coole gadget en deze is keer is die afkomstig van het Zweedse TTRobotix. Het bedrijf TTRobotix maakt werkelijk hele coole devices om je GoPro action cam nog veelzijdiger in te zetten. Zo hebben ze een scala aan hele gave drones ontwikkeld, een speciale Camera Car en zelf een mini onderzeeër genaamd de TTR-SB Seawolf. Juist dit laatste product is de gadget van de week! Het idee van deze Seawolf is simpel. Stop je GoPro camera in de onderzeeer en vaar tot maximaal 10 meter diep. Via WiFi kun je realtime meekijken wat je op de bodem ziet en zo prima een stek uitzoeken. Hij weegt 7,7kg zwaar, is gemaakt van stootbestendig ABS en de Seawolf vaart maximaal 3.3km/u. Hij is verkrijgbaar in zowel 2.4 ghz als 5.8 ghz signaal waarbij de 2.4 ghz frequentie kan worden opgepikt met je telefoon en de 5.8 ghz frequentie is voor de Bascom D4. De bijgeleverde afstandbediening is een TTR Commander. De prijs voor dit speeltje bedraagt een 1000 dollar wat neerkomt op 888,00 euro. Voor meer informatie ga je naar; ttrobotix.com of naar: www.john-bakker-blog.nl/gadgets-games/seawolf-gopro.

De TTR-SB Seawolf mini onderzeeër voor je GoPro Action cam van TTRobotix
De TTR-SB Seawolf mini onderzeeër voor je GoPro Action cam van TTRobotix
Foto: TTRobotix

En met deze gave gadget van TTRobotix ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Ik wens jullie een prettig weekend en tot volgende week!

De nieuwe Cast ‘IZM BR van Daiwa
De nieuwe Cast ‘IZM BR van Daiwa
Foto: Daiwa

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.