Random nieuws week 7

Het is bijna een week later dan CARP Zwolle en ik ben er eigenlijk nog steeds onder de indruk van. Wat was deze beurs der beurzen weer groots en wat waren er weer velen bekende gezichten. Toegegeven, deze beurs is eigenlijk de IJsselhallen wel ontgroeit en misschien was het wat druk op zaterdag. Toch moeten we met zijn allen ook niet lopen mierenneuken en gewoon genieten dat er dit soort evenementen bestaan waarbij zoveel mede hobbyisten bijeenkomen. Ik blijf deze beurs toch indrukwekkend vinden! Ondanks dat we wel moe zullen zijn van al die nieuwe producten afgelopen weekend, hebben we ook deze week weer de gaafste product van dit moment voor jullie bij elkaar gezocht en dat zijn producten die er zeker mogen zijn. Dit is misschien wel de vetste editie van dit jaar!

Tail of Friendship shirts van Monkey Climber Magazine
Tail of Friendship shirts van Monkey Climber Magazine
Foto: Monkey Climber Magazine

In deze editie staan we stil bij enkele producten die we zagen op CARP Zwolle en zeker de moeite waard zijn om nog even te vermelden. Wat dacht je van nieuwe producten van het Duitse Pinpoint Hooks , Diamond Baits of een herintroductie van een nieuw product van Solar Tackle? Ook staan we stil bij een nieuwe range producten van het Engelse Custom Angling Solutions en  een nieuw aas van het tevens Engelse Dynamite Baits. We gaan verder met de zeer gave producten van het Engelse i-Kon en bekijken een van de cultmolens van toen in een nieuw jasje. Ook staan we stil bij de nieuwe Microcat HD baitboat van het Engelse Angling Technics. We sluiten af met twee samenwerkingen die onlangs bekent werden en dat zijn de samenwerkingen tussen Spomb en Fox International en de samenwerking tussen Snugpak en Fortis in hun nieuwe Snugpak X Fortis Collaboration. Ga er maar eens goed voor zitten want dit is een ubervette editie al zeg ik zelf!

De vernieuwde en verlengde Xcavator Banksticks van JAG Products
De vernieuwde en verlengde Xcavator Banksticks van JAG Products
Foto: JAG Products

Pinpoint Hooks The Grease & Hardcases

Het vijlen van je haken is een trend die we steeds vaker zien. Haken uit de pakjes zijn niet altijd even scherp en kunnen soms net nog even een slag van een vijl gebruiken om optimaal te kunnen penetreren in de bek van de karper. Op de markt zijn van diverse partijen speciale tools te koop om je haken te vijlen. Denk aan de bekende kitjes van het Engelse JAG Products. Ook het Duitse Pinpoint Hooks van Marc Voosen heeft enkele prachtige producten in hun assortiment en de oplettende karpervisser kon die producten bewonderen op CARP Zwolle op de stand van het tevens Duitse Cock Baits. Een aantal producten van Pinpoint Hooks lieten we vorig jaar al zien in het Random nieuws. Onlangs zijn hier enkele producten bijgekomen die de moeite waard zijn!

De nieuwe Hardcases voor het opbergen van je hakenvijl tools
De nieuwe Hardcases voor het opbergen van je hakenvijl tools
Foto: Google

Nieuw in het assortiment zijn onder andere hun Hardcases en een speciale grease voor over de haakpunt. De hardcases zijn zo ontworpen dat de Pinpoint producten er allen inpassen. Het betreft hier een robuuste case voorzien van diverse elastische lussen aan de binnenkant voor het opbergen van verschillende soorten vijlen en bijvoorbeeld hun Hand Vice of Led Magnifier. Het product The Grease is een speciaal soort vet om gevijlde haken een extra beschermingslaagje mee te geven wat corrosie tegen gaat. Als je haken gaat vijlen, vijl je ook vaak de coating weg waardoor het staal bloot komt te liggen en dus kan roesten. Met deze grease voorkom je dat. The Grease is 100% milieuvriendelijk en ontwikkeld door een vriend van Marc die werkt in de cosmetische industrie. Voor meer informatie over de producten van Pinpoint Hooks, surf je naar; www.pinpoint-hooks.de.

The Grease van het Duitse Pinpoint Hooks
The Grease van het Duitse Pinpoint Hooks
Foto: Pinpoint Hooks

De producten van i-Kon Tackle

In Engeland bestaan een aantal kleine bedrijfjes die prachtige custom tassen en foedralen voor je kunnen maken. Denk aan het gerenommeerde Cotswold Aquarius, Army Andy of de prachtige producten van Custom Carp Products om er maar een paar te noemen. Een bedrijf wat dezelfde soort producten maakt is i-Kon. Prachtige en kwalitatief hoogwaardige producten in het zwart of in het camo. In de range zitten een aantal producten als rodmats, Peg Bags, Stink Bags en een Stove Mat voor onder je brander. Tevens verkopen ze een zogenaamde Euro Mat en een Bedchair Mat die je kan gebruiken als vervanging voor het grondzeil van je bivvy! De producten zien er werkelijk subliem uit en een foto spreekt meer dan al deze woorden. Een site om zeker even te bezoeken! i-kon.co.uk.

De Rodmats van i-Kon Tackle kunnen op maat worden gemaakt
De Rodmats van i-Kon Tackle kunnen op maat worden gemaakt
Foto: i-Kon Tackle

Custom Angling Solutions Lead Moulds

Het Engelse Custom Angling Solutions kennen we natuurlijk allemaal van hun kwalitatief hoogwaardige rodsupport material waaronder de bekende buzzer bars met spirit leveler (waterpasje) Ondanks dat hun ranges volledig zijn gericht op rodsupport, slaan ze een nieuwe weg in en dat is door ook Lead Moulds te gaan verkopen. Natuurlijk verkochten ze al loden maar het verkopen van mallen is natuurlijk een compleet  nieuwe markt! Deze Leads Moulds zijn nu enkel nog verkrijgbaar voor het vervaardigen van distance leads in 3oz en 4oz maar er zullen ongetwijfeld in de toekomst meerdere modellen bij gaan komen. De kosten per Mould bedraagt een 50,00 euro de stuk. Voor meer informatie surf je naar; www.customanglingsolutions.co.uk of bezoek je hun Facebook pagina.

Nieuw van Custom Angling Solutions: Lead Moulds
Nieuw van Custom Angling Solutions: Lead Moulds
Foto: Custom Angling Solutions

Dynamite Baits Frenzied Hemp Seed & Snails

Het is qua nieuws aardig stil geweest rondom het Engelse Dynamite Baits. Dynamite Baits was lange tijd een van de grote merken in een aasland waarna we er steeds minder van zagen. Het was dan ook weer even een opluchting toen ik de nieuwe exportcatalogus van 2015 onder ogen kreeg en een foto van een nieuw product in de Frenzied Hemp Seed range en dat is de toevoeging van snails of te wel slakken! We zagen vorig jaar natuurlijk al de prachtige Hydra range van het Engelse Pallatrax wat bestond uit gedroogde slakken die je kon weken en daarna op de hair kon bevestigen. Deze nieuwe mix van Dynamite Baits zal deze visserij enorm kunnen versterken. Karpers zijn gek op slakken en op veel wateren is het hun numero uno bron van natuurlijk voedsel. De combinatie van hennep en slakken zal dan ook menig karper op de stek trekken! Frenzied Hemp Seed & Snails wordt in maart dit jaar geïntroduceerd maar wanneer dit product naar Nederland komt is daardoor nog de vraag!

Coming soon: Dynamite Baits Frenzied Hemp Seed & Snails
Coming soon: Dynamite Baits Frenzied Hemp Seed & Snails
Foto: Dynamite Baits

Solar Tackle Goalpost Converters

CARP ZWOLLE was voor een heleboel nieuwe producten het podium. Een product wat eigenlijk weinig aandacht behoeft maar toch zeker handig is, zijn de nieuwe heergeïntroduceerde Goalpost Converters van het Engelse Solar Tackle die tevens werden getoond. Een Goalpost Converter is een handig tussenstukje om van je buzzer bars en banksticks een zogenaamde goalpost opstelling te maken. Monteer twee converters aan beide zijden van je buzzer bar, schroef er banksticks onder en je buzzer bars staan nog een stuk stabieler dan op die enkele bankstick in het midden. Dat is nog eens handig! Voor meer informatie surf je naar; www.solartackle.co.uk of de Nederlandse verdeler; www.wildcatch.nl.

De Goalpost Converters zijn op CARP Zwolle herintroduceert
De Goalpost Converters zijn op CARP Zwolle herintroduceert
Foto: Solar Tackle

Snugpak X Fortis Collaboration

Het Engelse Snugpak ontwerpt en verkoopt al sinds de jaren ’70 hele gave outdoorkleding. Sinds kort is het tevens Engelse Fortis Eyewear een samenwerking aangegaan met Snugpak en mag zich verdeler noemen voor de hengelsport. Naast de eigen producten van beide merken, is er ook een speciale collectie uitgebracht onder de naam Snugpak X Fortis Collaboration. In deze collectie zijn producten te vinden als de SJ9 jas en bijpassende Salopettes. De SJ9 jas in DPM camouflage kenmerkt zich door een Paratex Steelplate buitenmantel en Paratex Light voering. Deze combinatie zorgt ervoor dat je minder zweet, warm blijft maar vooral dat de jas ook qua draagcomfort ideaal is doordat het materiaal bijvoorbeeld erg licht is van gewicht. Voor meer informatie surf je naar; fortiseyewear.co.uk.

Snugpak X Fortis Collaboration
Snugpak X Fortis Collaboration
Foto: Fortis

Daiwa Emblem XT 5000t 

Een van de stands die ik zelf graag hebt bezocht de afgelopen CARP Zwolle was de stand van Daiwa. Ze hebben de afgelopen tijd toch enkele hele fraaie molens uitgebracht waaronder enkele klassiekers herintroduceert. Zo was de Black Edition van de TS5000T natuurlijk het bekijken waard en wat is hij gaaf! Natuurlijk is de SS3000 nog steeds de onvervalste cultmolen maar deze zwarte uitvoering komt toch akelig dichtbij! In maart gaan we nog zo’n klassieker terugvinden in de schappen en dat is de Black Edition van de Emblem XT 5000t. Qua specs zijn ze nagenoeg gelijk aan de oude Emblems en eigenlijk is enkel het uiterlijk eens flink opgepoetst. Toch is de Emblem een molen die zijn diensten allang heeft bewezen. In deze kleurstelling nog interessanter! Verder gegevens krijg je van mij zodra ze bekend zijn. Via Duitsland is deze molen in ieder geval na goed zoeken al verkrijgbaar voor een 80,00 euro de stuk!

Coming soon: De Black Edition van de Daiwa Emblem XT 5000t
Coming soon: De Black Edition van de Daiwa Emblem XT 5000t
Foto: Daiwa

Samenwerking Spomb en Fox International

Als er een bedrijf genoemd moet worden wat veel te voorduren heeft gehad als het gaat om imitaties van hun product, dan is het Spomb wel. Uit China doken massaal de Spomb replica’s op en menig rechtszaak is er gevoerd om dit tegen te houden. Daarom is het wel bijzonder om te horen dat Spomb onlangs rechten heeft verleend aan het Engelse Fox International voor het produceren van een nieuwe spod gebaseerd op de Spomb. Deze versie van Fox zal gaan luisteren naar de naam Impact Spod en werkt ook op een drukknop op de kop waardoor de spod openklapt wanneer hij het water raakt. Het ontwerp van Fox kent enkele extra features als bijvoorbeeld extra drijfvermogen en een zijde van de spod kan gebruikt worden als een baitspoon. Zodra de Impact Spod op de markt komt, zullen we uitgebreid stilstaan bij dit product!

Spomb verleent exclusieve licentie aan Fox International voor hun nieuwe Impact Spod
Spomb verleent exclusieve licentie aan Fox International voor hun nieuwe Impact Spod
Foto: Fox International

Angling Technics Microcat HD

Ik had het stiekem belooft om nog even stil te staan bij de nieuwe generatie Microcats van het Engelse Angling Technics en dat doen we dan ook. De Microcat was een van de eerste voerboten op de markt en is vandaag van de dag nog steeds een bijzondere verschijning aan de waterkant. De nieuwe HD werkt op de 2.4 Ghz frequentie om tegen te gaan dat er storingen komen door meerdere gebruikers aan het water. Hij is aan de voorkant voorzien van 6 extra felle leds waaronder gekleurde leds als rood, groen, blauw en wit en een spotlight. Een van de grootste veranderingen is dat er is afgegaan van Water Jet Propulsion en is gekozen voor propellers. De afkorting HD komt terug in de batterijen die gebruikt worden voor de energie. HD staat voor Heavy Duty Ah accu’s wat staat voor 2 uur vaartijd en 10% meer snelheid van de boot. Voor meer informatie surf je naar; www.anglingtechnics.co.uk.

De nieuwe Microcat HD van het Engelse Angling Technics
De nieuwe Microcat HD van het Engelse Angling Technics
Foto: Angling Technics

Diamondbaits Bioshield

Muggen, wie er niet gek op! Niemand natuurlijk en daarom doen we er alles aan om die vervelende bloedzuigers te mijden. Nieuw van het Italiaanse Diamondbaits is hun Bioshield. Dit 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare product kan zowel op de huid als op het tentdoek of slaapzak gebruikt worden en creëert als het ware een ondoorzichtige muur waar de meeste muggen niet tegenaan willen vliegen. Bioshield zit verpakt in een flacon van 150ml en is voorzien van een verstuiver om de spray makkelijk aan te brengen. Een must-have voor de zomermaanden! Voor meer informatie surf je naar; www.diamondbaitsnederland.com.

Nieuw van Diamond Baits: Bioshield
Nieuw van Diamond Baits: Bioshield
Foto: Diamond Baits

En met Bioshield van Diamond Baits ben ik alweer aan het einde gekomen van dit Random nieuws. Volgende week zijn we er weer met producten van Soul Carp en nog heel veel meer. Tot dan!

Nieuw in het assortiment van R&B Baits: Flavours!
Nieuw in het assortiment van R&B Baits: Flavours!
Foto: R&B Baits

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.