Sneakpeaks Tackle & Guns 2011

Afgelopen 17 en 18 oktober was in het Engelse Warwickshire de Tackle en Guns beurs. Deze beurs is net als de internationale Efftex een beurs die business-to-business georiënteerd is en dus niet bedoeld is voor de particuliere klant. Mede daardoor klappen deze beurzen vaak uit hun voegen door alle nieuwtjes die worden tentoongesteld. De bedrijven die voor ons karpervissers interessant zijn waren onder andere Gardner,  Trakker,  Avid, Nash, JRC en Fox. Daarnaast waren Shimano, Daiwa en Greys ook van de partij inclusief een grote hoeveelheid aan bekende en onbekende aasfabrikanten.


De nieuwe Shimano Aero Technium Magnesium 12000 XTB


Fox goes Black

Sommige van jullie hadden het wellicht al meegekregen maar voor 2012 gaan er een heleboel nieuwe producten uitkomen van Fox. De eerste sneak peaks zijn al te vinden op Facebook en de komende tijd zullen er een hoop bijkomen. Fox gaat zwart en hoe. Naast een zeer mooie range aan zwart aluminium banksticks en buzzer bars zullen er ook snag ears komen, een nieuwe rodpod en misschien nog wel het meest interessant, nieuwe molens! Dat er nieuwe molens zouden aankomen is wellicht wel te verwachten. De oude series werden de laatste maanden voor dumpprijzen van de hand gedaan. De nieuwe Fox Black Edition molens zullen geheel in het zwart worden uitgevoerd inclusief de spoel en de hendel. Er zullen twee versies komen. Allereerst de 12000s met maar liefst 13 kogellagers en de 12000XT Magnesium die slechts 670 gram gaat wegen! Zeker molens om naar uit te kijken! Naast deze nieuwe tackle mogen we ook nieuwe stretchers gaan verwachten van Fox. Deze zullen totaal anders zijn dan wat we nu kennen. Binnenkort een uitgebreide scope van al het laatste nieuws van dit innovatieve merk! Tackle & Guns 2011 was de release van de nieuwe Fox Black Edition range. Hopelijk mogen we deze spullen ook snel in ons kikkerlandje verwachten!


Fox Black Edition 12000 XT Magnesium


De strijd van de grootste

En dan hebben we het een keertje niet over het mannelijk geslacht! Er zijn behoorlijke verschuivingen gaande op de hengelsportmarkt en als we gaan kijken naar welke producten dan zijn stretchers momenteel voor veel fabrikanten het wapenoffensief. Met de komst van de Avid Restbite X bedchairs werd een nieuwe toon gezet en daar moeten andere fabrikanten op mee gaan natuurlijk! Momenteel gaan er nieuwe bedchairs uitkomen van zowel Nash als Fox en wat voor een! De eerste foto’s van de oversized Nash Emperor Double Bedchair zijn al te vinden op Facebook. Deze 2 persoons bedchair is groot te noemen en maakt het begrip ‘wideboy’ letterlijk en figuurlijk breder. Ook Fox zal met een nieuwe range aan bedchairs komen waaronder de Flatliner. Het voordeel van deze bedchairs is dat de stelknop die meestal nog weleens in je zij zit te prikken nu onderaf geplaatst is. Hij zit dus niet meer in de weg! Verder zullen de Fox Bedchairs uitgerust worden met een verwijderbaar dekje net als Nash dat ooit introduceerde met de Indulgence series.


De nieuwe Nash Indulgence Air-lite SS 4 Emperor Double Bedchair


Nieuwe gadgets

Naast de grote spullen waren er ook wat kleine nieuwtjes te melden. Zo komt begin november Korda met de nieuwe Crimp Tool. Het idee zagen we enkele jaren geleden al bij Wychwood met de Crimping Tool waarover we op CarpFeeling eerder een review schreven. De nieuwe Korda Crimptool zal naast de Crimptools van Fox en Wychwood de derde fabrikant zijn die ze gaat maken. De Crimps zullen verkrijgbaar worden in 2 maten te weten S 0.6mm en L 0.7mm. De Crimptool zelf heeft twee inkepingen om beide groottes Crimps op een juiste manier samen te drukken.


Korda Crimptool


MAP

Ook MAP was aanwezig en als we ons afvragen waar we dat van moeten kennen dan wil ik jullie herinneren aan ons luncheon meat artikeltje eind 2010 genaamd ‘Veelzijdig met luncheon meat’. MAP heeft een speciaal systeem ontwikkeld een aantal jaren geleden om Luncheon Meat wat nog steeds graag gebruikt wordt door penvissers tot precieze blokjes te snijden in allerlei maten. Een zeer complete set wat je een hoop snijdwerk uit handen neemt. Nieuw van MAP is de complete set in een prachtige Carry case. Geen losse onderdelen dus meer in je vistas maar een eigen case om alles compleet en overzichtelijk mee te nemen.


Er zitten weer leuke producten bij en 2012 belooft een goed jaar te gaan worden met tal van nieuwe en innovatieve producten. Zelf ook weer eens zin om nieuwtjes te bekijken op beurzen? De volgende niet te missen beurzen komen eraan:

• CarpEvenTT - 29 en 30 oktober 2011
• Hengelsport- en visbotenbeurs Utrecht - 11, 12 en 13 november 2011
• Carp Society Wintershow Engeland - 26 en 27 november 2011
• HengelExpo Kortrijk - 3 en 4 december 2011-10-22
• The big One  Engeland - 10 en 11 maart 2012

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.