Sprekende Hengels

Je zit als karpervisser aan het water en niet alles gaat volgens plan. Je piepers hebben al een tijd niets van zich laten horen en je onthaakmat is zo droog als een kurk. Dan gaat het toch knagen. Wat gebeurt er allemaal onder water? Waarom werken de technieken die in het verleden zo succes waren, niet meer? 

Ernesto Kamminga, onze enige echte karperfluisteraar vertelt je in zijn boek 'Sprekende Hengels' hoe je tijdens dit soort situaties de sessie succesvol af kunt sluiten. Een boek dat je helpt ontwikkelen door anders na te denken om zo een betere karpervisser te worden.

Dit ruim 350 pagina tellende boek is opgedeeld in acht hoofdstukken, ondersteund door schitterende fotografie. Verwacht geen boek vol verhalen en leuke anekdotes, maar een schrijfsel dat vooral gericht is op de techniek en het gedrag van de karper. Zo gaat het eerste hoofdstuk over 'karperpsychologie'. Zaken als instinct en conditionering passeren de revu. Hiermee kun je als karpervisser een flink voordeel hebben.

Het tweede hoofdstuk gaat over de leefomgeving van de karper en het gedrag tijdens de verschillende jaargetijden. De Groningse karper goeroe verklapt je welke stekken en technieken het beste werken. Dit kan je een goed idee geven hoe en wanneer karpers zich verplaatsen gedurende de verschillende seizoenen.


Mooie fotografie en een lekkere schrijfstijl


Het vijfde hoofdstuk is een heel boekwerk opzich geworden. Dit hoofdstuk gaat namelijk over het selectief vissen op de grootste vissen van het water. Het hoofdstuk hierna gaat over rigs, rigs en nog eens rigs. Hier raken we niet over uitgepraat en Ernesto (een echte rigexpert) kan je haarfijn uitleggen welke onderlijn welke situaties het beste dekt.

Ernesto Kamminga heeft een geheel eigen kijk op zaken en opmerkingen als; “Wie is er nu meer geconditioneerd, zijn dat de karpers of zijn dat de vissers” geven aan dat hij iemand is die ‘out of the box’ denkt.


Ruim 350 pagina's karpergeweld


Kortom,'Sprekende Hengels' is een boek voor degene die geïnteresseerd is het hele technische aspect binnen de karpervisserij. Een erg leerzaam boek waar je je eigen visserij mee kunt verbeteren. De kosten voor het boek bedragen €45,00 (exclusief verzendkosten) en is te bestellen via: www.carpwhisperer.com/sprekende-hengels

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.