Spro Strategy 2012

Spro Strategy is al sinds jaar en dag een hele goede middenklasser met kwalitatieve maar betaalbare karperspulletjes. Voor 2012 waren zij een van de eerste fabrikanten die de catalogus introduceerden voor het grote publiek. Spro Strategy is de laatste jaren aan een opgaande spiraal bezig. Vooral de X-Ray hengels zijn bij velen vissers geliefd en is tot dusver een van de beste producten die ze ooit hebben uitgebracht. In dit artikel in hoofdlijn de nieuwtjes voor 2012. Er staan namelijk weer enkele erg leuke producten in deze maar liefs 417 pagina’s tellende catalogus!


Spro Secretist LCS

Momenteel op de markt zijn er enorm veel merken die hebben voortgeborduurd op de een van de meest unieke molensystemen ooit, de Baitrunner. De Secretist LCS is het antwoord van Spro op de Baitrunner markt voor 2012. De zilveren spoel met het gouden randje oogt enorm chique en ook de specs zijn indrukwekkend te noemen. Zo bevat deze molen maar liefs 9 kogellagers, het LCS (Line Control System) vrijloopsysteem, een CNC ontworpen molenslinger en een secure slip. Naast de Secretist LCS zijn er nog enkele molens bijgekomen. Dit zijn de Freeliner BTX met 4 kogellagers en de Freeliner XR met 7 kogellagers. Keuze genoeg dus voor die vissers die nog opzoek zijn naar een degelijke molen!


De Spro Secretist LCS ziet er gelikt uit!


Spro Royalty RT

Ook op hengelgebied zijn er enkele nieuwtjes te noemen. Dat Spro goede hengels kan maken bewezen ze zoals eerder gezegd al met de indrukwekkende X-Ray hengels. Een van de nieuwste hengels is de Royalty XT uit de bekende Royalty series. Een simpele maar kwalitatieve hengel die voorzien is van kwaliteitsmaterialen voor een betaalbare prijs. Hij is verkrijgbaar in zowel een 12” een 13” als in een spod uitvoering in testcurves van 2.75lb tot 3.5lb. De spodhengels hebben een testcruve van 4.5lb. Een leuke hengel in het beginners segment waar veel jeudige vissers de kneepjes van het vak mee kunnen leren!

De Spro Royalty XT is sober afgebouwd maar met kwaliteitsmaterialen


Strategy Chod Rigs

The fuzz System was een van die noviteiten waarmee ze voor even een hype creëerden. Het Fuzz verhaal kreeg in 2011 al een staartje met nieuwe producten die we ook in het artikel ‘Uitbreiding The Fuzz 2011’ beschreven eerder op CarpFeeling. Ook voor 2012 zijn er nieuwe Fuzz producten waaronder enkele leuke toevoegingen. Een van deze producten zijn de nieuwe The Fuzz Chodrigs. Er zullen drie uitvoeringen op de markt komen waaronder een Camoweed chodrig in volledige The Fuzz camouflage. De tweede variant is een fluorocarbon Sand chodrig met een The Fuzz hook en de derde variant een standaard voorgeknoopte fluorocarbon chodrig. Mijn inziens zijn deze chods een zeer goede uitbreiding op de chod hype van de laatste jaren.

De nieuwe Strategy Chod Rigs


The Fuzz Leads Short

Ook zijn er nieuwe The Fuzz loden uit. Dit zijn de nieuwe Short leads. In tegenstelling tot de bestaande The Fuzz loden die veel lang imitatiewier bevatten, zijn deze loden kortgewiekt. Een nadeel van de oude loden was dat vooral bij soepele onderlijnen de haak nog weleens bleef hangen in het imitatiewier van het lood. Met deze nieuwe Short Leads hebben we daar geen last meer van. Ze zullen verkrijgbaar zijn in 2 kleurvarianten te weten Camo Sand en Camo Weed. Ze zullen verkrijgbaar zijn in 2 type loden te weten Bomb en Pear loden. De gewichten zullen beginnen bij 56 gram en eindigen bij 171 gram. Naast deze The Fuzz loden komen er ook een hele serie ‘gewone’ loden uit in weed, sand en silt kleur in dezelfde gewichtenrange. Een laatste The Fuzz nieuwtje is de nieuwe Fuzz Leadcores. Zo ligt je gecamoufleerde The Fuzz leader ook nog eens mooi plat op de bodem!

De nieuwe kortharige The Fuzz Short Leads


Strategy Artifical Baits

Ook Strategy slaat voor 2012 de weg in van het imitatieaas. Dit doen ze met een enorme range aan imitaties aasjes in diverse kleuren, geuren en smaken. Allereerst zijn er de drijvende pellets in 3 kleuren te weten wit, bruin en donker bruin. Ze worden verkocht in pakjes van 16 stuks in 3 groottes per pakje. Alle pellets hebben de bekende halibut geur. Daarnaast is er imitatie luncheon meat en natuurlijk imitatie maïs. De maisjes zijn verkrijgbaar in verschillende geuren, smaken en kleuren. Ze worden verkocht in pakjes met daar in meerdere groottes. Een laatste product dat ik wil benoemen zijn de Artifical boilies. Deze Imitatieboilies bevatten een oogje om hem direct over de steel van je haak te doen. Ze zijn verkrijgbaar in drie kleuren/smaken. Een erg leuk product voor een prachtige pop-up presentatie!

De Strategy Artifical boilie in aardbei smaak


Strategy Rodpods

De laatste producten die ik wil bespreken zijn de nieuwe rodpods van Strategy. Voor 2012 zijn er meerdere nieuwe modellen bijgekomen waaronder een paar hele nette uitvoeringen. Wat ooit begon met de Solar Crocpod en de Fox Quatropod heeft zich nu een paar decennia later ontwikkeld tot een scala aan X-pods van diverse fabrikanten. Voor 2012 introduceert Strategy de Strat 1 Pod. Een X-pod gemaakt van aluminium die compleet geleverd wordt met buzzerbars en draagtas. De tweede nieuwe pod is de Strat 2 Pod. Een volledig verstelbare 4 poot rodpod waarbij je je hengels wat hoger kan zetten op oevers waar veel wier, steen of puin ligt. De derde pod is de Strat 3 Pod. Deze rodpod is voor het echte grote werk waarbij ik doel op de grote rivieren en meren waarbij de hengeltoppen zo hoog mogelijk gevist dienen te worden. de vierde rodpod is de Strat 4 Tri-pod. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hierbij om een driepoot. Ook deze rodpod is volledig verstelbaar en is goed te gebruiken als je je hengels heel hoog of juist heel laag wilt vissen. De laatste rodpod is de Spro Deploy Tri-pod. Een iets goedkopere versie van de Strat 4 Tri-pod maar welke nog steeds volledig verstelbaar is en door het gebruik van aluminium ook nog eens licht te noemen is.


Zoals je kan zien is er veel nieuws voor 2012 van dit gerenommeerde merk. Natuurlijk zijn de nieuwtjes in dit artikel slechts het topje van de ijsberg. Wil je alle nieuwe producten zien van dit merk, probeer dan bij je lokale hengelsportzaak een exemplaar van de 2012 catalogus bemachtigen of download hem van het internet!

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.