Wijziging visserijwetgeving, hoe zit het precies?

Je hebt er ongetwijfeld al ergens iets over gelezen. Sinds 1 oktober jl zijn er nieuwe regels van kracht voor de sportvisserij. Belangrijke wijzigingen voor ons liggen in de verruiming van de nachtvisserij en het landelijk afregelen van toestemming om met meer dan twee hengels te vissen. Maar hoe wordt dat in het nieuwe jaar nu allemaal geregeld? We zetten het even voor je op een rijtje.
 


Nachtvissen

In beginsel mag er op alle wateren in de landelijke lijst van viswateren het hele jaar ’s nachts worden gevist, mits er niet expliciet is aangegeven dat dit niet is toegestaan. Dit houdt dus in dat er op de meeste wateren ’s nachts mag worden gevist. Een hengelsportvereniging of visrechthebbende mag echter zelf bepalingen stellen aan het nachtvissen en dit eventueel verbieden.
 


Het maantje duidt aan dat er 's nachts gevist mag worden


Wateren waar ’s nachts gevist mag worden staan in de nieuwe lijst van viswateren aangeduid met een logo van een maantje. De nachtvisvergunning kost 10 euro per jaar.
 


Derde hengel

Ook het vissen met drie hengels is vanaf komend jaar landelijk geregeld. Als het vissen met drie hengels op een water is toegestaan door de visrechthebbende staat er een klein logo bij met het getal ‘3’. Deze derdehengel vergunning is verkrijgbaar voor een bedrag van 25 euro per jaar. De derde hengel
 

Aanschaf vergunningen

Beide vergunningen zijn binnenkort te bestellen via de website van sportvisserij Nederland en de website van de Karperstudiegroep Nederland. Na betaling van de vergunning krijg je een sticker thuisgestuurd die je op de achterzijde van je vispas moet plakken. Deze sticker vormt samen met je vispas en landelijke lijst de schriftelijke toestemming.

Let op: Deze regels zijn enkel van toepassing op de wateren die door de verenigingen zijn ingebracht in de landelijke lijst van viswateren! Staat jouw viswater niet in deze lijst? Kijk dan goed in je plaatselijke vergunning of nachtvissen is toegestaan.

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.